TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kaş ilçesi

İLKHABER-Gazetesi - Kaş ilçesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaş ilçesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

"5. Kaş Yarımadaton Yarışları" tamamlandı Haber

"5. Kaş Yarımadaton Yarışları" tamamlandı

ANTALYA (AA)- Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenen "Kaş Yarımadaton Yarışları" tamamlandı.Kaş Belediyesinin desteğiyle düzenlenen program, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle başladı.Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı konuşmada, Kaş'ta birçok sportif yarışın yapıldığını belirterek, dünyanın birçok yerinden katılan sporculara başarılar diledi.Konuşmanın ardından meydandan start alan, marina ve Çukurbağ Yarımadası etrafında tamamlanan yarışlarda 16 ülkeden 650 sporcu mücadele etti.Üç kategoride yapılan yarışlarda, 6 kilometre parkurda kadınlarda Alexandra Volkova birinci, Deniz Saydam Yazgan ikinci ve Alıaksandra Dusava üçüncü oldu. Erkeklerde Mustafa Çınar birinci olurken, Bektaş Erdinç Baydar ikinciliği ve Onur Ulaş Eroğlu üçüncülüğü elde etti.12 kilometre parkurda kadınlarda Ekaterina Bartle birinci olurken, Sevgül Kaçak ikinci, Anastassiya Ilına üçüncü geldi, erkeklerde Pavel Tenster birinci, Gökhan Yüce ikinci ve Aleksandr Shelekhov ise üçüncü sırada yer aldı.21 kilometre parkurda ise kadınlarda Marina Babayants birinciliği, Berna Filibeli Eroğlu ikinciliği, Sevgi Erdem üçüncülüğü elde etti. Erkeklerde de Ashley Hayes birinci, Aleksandr Antonov ikinci ve Wissem Selmi üçüncü oldu.Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalya ve plaketleri verildi.- Yarışta rahatsızlanan 66 yaşındaki İngiliz hastaneye kaldırıldıÇukurbağ Yarımadası parkuru koşulduğu sırada 66 yaşındaki İngiliz Cohn Young, İnceboğaz Halk Plajı yakınında yere düştü.Yerden kalkamayan Young'u görne ve o esnada parkurda koşan Kaş Devlet Hastanesi doktoru ilk müdahaleyi yaptı.Ambulansla hastaneye kaldırılan Young'un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Milli sporcu Birgül Erken, serbest dalışta yeni rekortmenler yetiştirmeye çalışıyor: Haber

Milli sporcu Birgül Erken, serbest dalışta yeni rekortmenler yetiştirmeye çalışıyor:

ANTALYA (AA) - TALİP DEMİRCİ - Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, gençlere bu branşı sevdirmek ve yeni şampiyon adayları yetiştirmek için çalışıyor. Bu kapsamda 51 yaşındaki tecrübeli sporcunun öncülüğünde yapılan, "Birgül Erken ile Edirne'den Kars'a Serbest Dalış Şampiyon Avı" projesinin ikinci ayağı, Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleştirildi. Seçilen 4 öğrenci, "Birgül Erken'le derinlere dalıyoruz" projesiyle dünya çapında marka bir yer haline gelen ilçede derinlik deneyimi yaşadı. Milli sporcu Erken, AA muhabirine, altyapıyı kurgulamak, yeni milli sporculara, yeni rekortmenlere el vermek adına bu projenin derinlik ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaş'taki Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Tesisi'nde bir hafta boyunca 30 saat süreyle 4 öğrenciye eğitim verdiğini kaydeden Erken, "İlk projemizde 150 sporcuya eğitim vermiştik. Bu sporcuların içinden seçilen, madalya ve kupa alan 4 öğrenci, projeye katılma şansı elde edip, derinliği deneyimledi. Çok başarılı oldular. Burada amaç, ilerleyen dönemde yeni ve milli sporcuların temelini atmak." dedi. - "Kaş, dünya çapında marka bir yer haline geldi" Öğrencilerin Kaş'ta milli sporcular Taylan Ülgen ve Mete Mordağ'la da biraya gelip, onların tecrübelerinden faydalandıklarını dile getiren Erken, bu sporun tanıtımı için hep birlikte emek verdiklerini anlattı. Kaş'taki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin derinliğe adapte olduğunu ifade eden Erken, "Birçok egzersiz yaptık. Kaş'ın doğasını, dalışa olan yatkınlığını da görüp, farklı bir eğitim almış oldular. Kaş, dünya çapında marka bir yer haline geldi. Burada, ileriki dönemlerde bayrağımızı dalgalandıracak gençler yetişiyor." diye konuştu. Proje hakkında bilgi veren Erken, "Derinlik daha zor bir branş. Öğrencilerin derinliğe vücudunu adapte etmek adına hem kursu tamamladık hem de yoga meditasyon dahil bütün egzersizleri işin içine kattık. Derinler büyüleyici. Bazıları bu alanda kariyer yapmak istiyor, umut vadediyor. Ben de heyecanlıyım. Bayrağımızı dalgalandıracak gençler hazırlanıyor." değerlendirmesinde bulundu. Erken, proje kapsamında buradaki çalışmalarında yardımları için Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a, belediye çalışanlarına, emeği geçen İçişleri Bakanlığına teşekkür ettiğini kaydetti. Bu projeden sonra Bahamalar'da dünyanın en prestijli yarışmasına katılacağını açıklayan Erken, "20-30 Temmuz'da gerçekleşecek Vartical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edeceğim. Bu özel bir yarışma. Ağustos'ta Honduras'ta yapılacak Dünya Şampiyonası'na milli takımla gitmeyi umut ediyorum. Sonrasında yine başka projeler var. Şubat ayında 2024 buz altı rekorunu deneyeceğiz. Umarım güzel şeyler yapacağız ve bayrağımızı her platformda en iyi şekilde dalgalandırıp yücelere taşıyacağız." ifadelerini kullandı. Öğrencilerden Furkan Kıvcı ise bu proje kapsamında eğitim aldıklarını, derinlik antrenmanlarını yaptıklarını ve bunun paha biçilemez olduğunu dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.