TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#keçi

İLKHABER-Gazetesi - keçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, keçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Keçiye “NEY” konseri verdi, binlerce kez izlendi Haber

Keçiye “NEY” konseri verdi, binlerce kez izlendi

Gümüşhane kent merkezindeki transit yol güzergahında dolmuş şoförlüğü yapan ve boş zamanlarında ney çalan Engin Çelik (43), Özcan Mahallesi, İstiklal Caddesindeki dolmuş durağında sırasını beklerken ney çalmaya başladı. Bu sırada durağın yaklaşık 100 metre ilerisinde otlayan sürüsünden ayrılan 2 keçi, Çelik’in yanına gelerek verdiği ney konserini dinlemeye başladı. Keçilerden birisinin yaklaşık 30 dakika boyunca müziği dinlediği anları sosyal medya hesaplarından paylaşan Çelik, o anların binlerce kişi tarafından izlendiğini söyledi. Özellikle bir keçinin Çelik’in yanına kadar gelip dikkatle çalan Neyi dinlemesi dikkatlerden kaçmazken durakta sırasını beklerken ara ara Ney çaldığını kaydeden Çelik, “Ben ara sıra burada çalıyorum. Hobi olarak yapıyorum zaten bu işi. Geçtiğimiz günlerde de çalarken keçiler karşı taraftan doğru 6-7 tane keçi geçiyordu. 2 tanesi o sürüden ayrıldı ve arkamdan doğru yanıma geldiler. Ben o anda çalıyordum. O sesi zaten aldılar. Koyunu duydum da keçiyi ilk defa duydum. Koyun sese gelir ama o keçinin gelip de burada müziğin sesini alması çok şaşırttı beni. Onlar gelince bende ayağa kalkarak ona doğru çalmaya başladım. O yarım saat hiç yanımdan ayrılmadı, yarım saat onu dinledi. Ben bu yaşıma kadar koyunu duydum ama keçiyi ilk defa duydum” dedi. Keçinin sürüden ayrılıp yanına gelerek yarım saat o sesi dinlemesinin kendisini çok duygulandırdığını ve hoşuna gittiğini dile getiren Çelik, “Ney çalmaya yeni başladım. Yaklaşık 1 yıldır çalıyorum. Halk oyunları öğretmeniyim. Müzik kulağım var. Bir heves sardı bana bu meyde. Ben de kalktım ben bu işi yaparım diyerek ney aldım. Aldım çantamı da koydum arabama. Boş zamanlarımda kendim kimseden ders almadan çalıyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin'de damdaki adaklık keçi seyir halindeki otomobilin üzerine düştü Haber

Mersin'de damdaki adaklık keçi seyir halindeki otomobilin üzerine düştü

MERSİN (İLKHABER) - Şevketsümer Mahallesi'nde telefon satışı yapılan dükkana giden Murat Can Pater, 51 ACB 659 plakalı otomobilini iş yerinin önüne park etti. İşletmeden çıkan Pater, otomobiliyle hareket ettikten sonra 2 katlı müstakil evin damındaki keçi aracın üzerine düştü. Aracın hasar gördüğü olay anı, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. "Şoka girdim, ne olduğunu anlayamadım" Pater, olayın etkisini üzerinden atamadığını söyledi. Şaşkınlık yaşadığını belirten Pater, "Arabadan patlama gibi ses geldi. Şoka girdim, ne olduğunu anlayamadım. Caddedeki pazarcıların güneşliğinin düştüğünü sandım. Arabadan indiğimde yaşadığım şokun etkisiyle telefonla görüşmeye devam ettim. O sırada gördüm ki arabanın üzerine keçi düşmüş." diye konuştu. Pater, kimsenin zarar görmemesi nedeniyle şanslı olduklarını, keçiyi adak için satın alan vatandaşın, aracında oluşan zararı karşıladığını anlattı. İşletme sahibi Yusuf Bakırhan da ilginç olaya şahitlik ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Müşterimizle görüştükten sonra arabasına binip yola çıktı. Ben de o sırada dükkana gelen diğer müşterimizle ilgileniyordum. Bir anda ses geldi. Keçi gördüm ama olayın ne olduğunu anlayamadım. 5 ay önce dükkanımızın üstündeki komşumuzun evi yanmıştı. Çocuklarına ve eşine bir şey olmadığı için adak adamış, aldığı keçiyi dama bırakmıştı. Olay günü yemekten sonra keçiyi kesmeyi planlıyordu ancak keçi ipini çözüp aşağı atlamış."

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar görmeyen mandıra üretime devam ediyor Haber

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar görmeyen mandıra üretime devam ediyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - RIDVAN KORKULUTAŞ / SUAT ÖZTÜRK - 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'tan yurdun birçok bölgesine süt ürünleri gönderen firma, kısa sürede toparlanarak üretimine devam etti.Merkez Onkişubat ilçesi Önsen Mahallesi kırsalında bulunan işletmesinde 12 yıldır faaliyet yürüten Akalp Çiftliği, keçi ve inek sütü üretimi yaparak kendi mandıralarında çeşitli ürünler elde ediyor.Depremde işletmesi zarar görmeyen firma, depremzede çalışanlarına destek vererek üretimin sürmesi için çaba sarf etti. Çalışanlarına gıda ve maddi yardımda bulunan firma, evleri hasar gören çalışanlarını idari binada misafir etti, ürettiği ürünleri ise 10 gün boyunca depremzedelere ücretsiz dağıttı.Depremin üçüncü günü üretime başlayan firma, kaşar, mozzarella gibi peynir çeşitleri ile tereyağı ve dondurma üretiyor.İşletmesinde 10'u kadın 35 kişiye istihdam sağlayan firma, yaşanılan zorluklara rağmen ayakta durmayı başardı.İlkbaharın gelişiyle yeni doğan oğlak ve buzağıların sevincinin yaşandığı işletmede üretim faaliyetleri yoğun şekilde devam ediyor.İşletme sahibi Hasan Sami Aksüyek, AA muhabirine, depremin ardından yaraları sarmak için gayret ettiklerini söyledi.Depremin ilk günü de dahil hayvanlarının sağımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Aksüyek, depremin üçüncü günü yeniden üretime başladıklarını belirtti.- "Tam kapasite çalışıyoruz"Depremde imkanları ölçüsünde çalışanlarına destek verdiklerini anlatan Aksüyek, şöyle konuştu:"Çalışanlarımızı toparlayarak normal düzenimize başladık. Sektörümüz, sistemimiz, hayvancılık kısmı ve mandıramız da çok şükür ağır bir hasar almadı. Dolayısıyla sistemi hemen devreye alabildik. Zor olan çalışanları toplayabilmek, sütü işleyebilmek, hayvanları rahatlatabilmek, yemleyebilmek. Onları sağlayabildikten sonra normal üretimimize başladık. Ürünümüzü pazarlama konusunda iç piyasa kalmadığı ve marketler kalmadığı için sıkıntılar yaşadık. Sonuçta şimdi tam kapasite çalışıyoruz, hizmetlerimizi verebiliyoruz. İnternet sitesi satışlarımızı yapabiliyoruz. Bu şekilde işimize devam ediyoruz."- "Memleketi ayağa kaldıracağımıza inanıyorum"Aksüyek, "Biz bu sürecin çalışarak gayret ederek üstesinden gelebileceğiz. Çalışarak, hizmet ederek kendimizi daha iyi motive edebiliyoruz. Bu şekilde bu memleketi ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Deprem nedeniyle kenti terk eden vatandaşlarımızın bir an önce memleketine dönmesinde fayda var." ifadelerini kullandı.Bünyelerinde 35 personelin çalıştığını belirten Aksüyek, şunları kaydetti:"Yöresel sıkma peynirlerinden, mozzarella, hellim peyniri, kaşar, beyaz peynir ve diğer çeşitli üretmekteyiz. Geniş bir yelpazeye hizmet verebiliyoruz çok şükür. Aynı zamandan bir diğer özelliğimiz güneş panelleriyle temiz enerji üretiyoruz. Ham maddemizi kendimizi işliyoruz, dondurmamızı da kendimizi üretiyoruz. Yeni doğan oğlak ve buzağılarımız bize müthiş bir motivasyon ve moral katıyor."

Hataylı depremzede besicinin 6 Şubat'tan bu yana 6 keçisi yavruladı Haber

Hataylı depremzede besicinin 6 Şubat'tan bu yana 6 keçisi yavruladı

HATAY (AA) - ABDULLAH DOĞAN - Hatay'da depremde annesini kaybeden ve çok sayıda keçisi telef olan Mehmet Çil'in yüzü, doğan her hayvanıyla bir nebze olsun gülüyor. Hassa ilçesi Bademli Mahallesi'nde 38 yaşındaki besici Mehmet Çil, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depreme annesi, eşi ve 7 çocuğuyla yaşadığı evde yakalandı.Ailenin yaşadığı ev, depremde çöktü. Annesi Ayşe Çil'in (70) hayatını kaybettiği tek katlı evin enkazından Mehmet Çil'in kızı hafif yaralı çıkarıldı.Kızının Hassa ilçesindeki tedavisinin ardından mahalleye gelen Çil, depremde ahırın çökmesi sonucu çok sayıda küçükbaş hayvanının telef olduğunu gördü. Komşularının yardımıyla güvenli alana çıkardığı 50 keçisiyle yeniden ayağa kalkmaya çalışan Çil, yavrulamaya başlayan hayvanlarına özenle ve şefkatle bakıyor.- "170 hayvandan 120'sinin telef olduğunu gördüm"Mehmet Çil, AA muhabirine, 21 yıldır hayvancılıkla uğraştığını söyledi.Depremde yanında kalan annesinin enkazda can verdiğini anlatan Çil, şöyle konuştu:"Küçük kızım da enkazda kaldı. Köylüler, hemen yarım saat içinde cenazeyi ve yaralanan kızımı çıkardı. Çok kar vardı. Komşunun arabasına sığındık. Ertesi gün geldiğimde evin altındaki ahırda 170 hayvandan 120'sinin telef olduğunu gördüm. Hayvanlar şu anda yavrulamaya başladı. Deprem öncesinde de yavrulayanlar vardı. Bazılarının annesi, bazılarının da yavrusu telef oldu." Çil, eşi ve çocuklarının yaşadığı korku nedeniyle Aktepe Mahallesi'ndeki yakınlarında kaldıklarını belirtti.Her gün motosikletiyle keçilerinin bulunduğu yere geldiğini ifade eden Çil, "Burada hayvanlarımın yemine, suyuna bakıyorum. Komşularıma emanet edip akşam çocuklarımın yanına dönüyorum." dedi.- "Her biri bahar çiçeği gibi geliyor"Çil, depremin yaralarını sarmak için mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:"Yeniden üretmeye çalışıyorum. Depremden bu tarafa 6 hayvan yavruladı. Bunlar benim evlatlarım gibidir. Her biri bahar çiçeği gibi geliyor, neşe veriyor. Eski günlere döneceğim. Annesi ölen oğlağı, başka bir keçinin altında tutarak emziriyorum. Annesini kaybeden 5 oğlak var. Yavrusunu kaybeden de 7 keçi var."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.