#Kentsel Dönüşüm Başkanlığı

İLKHABER-Gazetesi - Kentsel Dönüşüm Başkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Deprem bölgesinde yerinde dönüşümün yüzde 80’i tamamlandı Haber

Deprem bölgesinde yerinde dönüşümün yüzde 80’i tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 18 ilde yürütülen 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında 108 bin bağımsız yapının yüzde 80'i tamamlanırken, kalanların inşaat süreci devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, afetlerden etkilenen 18 ilde Temmuz 2023'te başlatılan 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında verilen desteklerle vatandaşların yeni ev ve iş yerlerine kavuşmasını sağladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi, depremden etkilenen bölgelerde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sunarak yaraları sarmayı hedefledi. Proje kapsamında, konutlar için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL'ye kadar faizsiz kredi, iş yerleri için 400 bin TL hibe ve 400 bin TL kredi, ayrıca her bağımsız bölüm için 40 bin TL proje desteği sağlandı.18 ilde 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında 108 bin başvurunun yüzde 80'i tamamlandı. Kalanların ise inşaat süreci devam ediyor. "Bu hükümetimizin muazzam bir projesiydi" Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "7452 sayılı afet yasası ile Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle desteklenen 11 ilde yerinde dönüşüm projesine 108 bin başvuru yapılmıştır. Bunun da aşağı yukarı yüzde 80'i tamamlanmıştır. Tamamlanmayanlar da inşaatına devam etmektedir. Bu hükümetimizin muazzam bir projesiydi. 750 bin hibe, 750 bin 2 yıl ödemesiz ayda 7 bin TL faizsiz ödeme ile ve 40 bin TL proje desteği ile dünyada eşi benzeri olmayan bir projeydi vatandaşlarımızın lehine olan. Bundan da 11 deprem bölgemiz, 108 bin hak sahibi müracaat etmiştir ve bu işlemler devam ediyor" ifadelerini kullandı. "Bu, muazzam bir projeydi" Yerinde dönüşüm projeleriyle birlikte evlerin yenilendiğini belirten Karslıoğlu, "Biliyorsunuz bilim ve fen kurallarına göre işlem görmeyen binalarımız depremde orta hasar, az hasar şeklinde değerlendirilmiştir. Yerinde dönüşüm projesi de evini sağlam yap, en azından tabut halinde oturma, bilim ve fen kurallarına göre mühendislik hizmeti alan bir binada otur anlamına geliyor. Dediğim gibi dünyada eşi benzeri olmayan yerinde dönüşüm muazzam bir projeydi" diye konuştu.

KPSS-2024/7 tercih kılavuzu yayımlandı: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı personel alımı başladı Haber

KPSS-2024/7 tercih kılavuzu yayımlandı: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı personel alımı başladı

ÖSYM, KPSS-2024/7 tercih başvuru kılavuzunu yayımlayarak, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na ait kadro ve pozisyonlar için başvuruları almaya başladı. 27 Kasım-3 Aralık 2024 tarihleri arasında devam edecek tercihler, sözleşmeli personel alımını kapsıyor. Adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanarak bireysel olarak yapacak. Kılavuzda, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında yerleştirme yapılacağı belirtiliyor. Adaylar, tercihlerini lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezuniyetlerine göre, sırasıyla P3, P93 ve P94 KPSS puan türlerine bakarak yapacak. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı personel alımı başvuru süreci ve tarihleri Başvuru süreci bugün, 27 Kasım 2024 tarihinde saat 10.30’da başladı ve 3 Aralık 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Adayların, tercih işlemlerini yapmadan önce KPSS-2024/7 Tercih Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuzda Dikkat Edilmesi Gerekenler Tercih yaparken, adayların mezuniyet alanları ve program bilgilerini doğru şekilde kontrol etmeleri önem taşıyor. Ayrıca, her bir pozisyon için aranan niteliklerin de detaylı olarak kılavuzda yer aldığı belirtildi. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak personel alımına ilişkin daha fazla bilgi ve başvuru kılavuzuna buradan erişebilirsiniz.

KPSS-2024/7 Tercih Başvuruları Başladı: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na Personel Alımı! Haber

KPSS-2024/7 Tercih Başvuruları Başladı: Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na Personel Alımı!

ÖSYM, 2024 yılı KPSS-2024/7 tercih başvuru kılavuzunu yayımlayarak, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nda görev alacak personel için tercih sürecini başlattı. Adaylar, 27 Kasım-3 Aralık 2024 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler. Kentsel dönüşüm başkanlığı kadrolarına yerleştirme yapılacak KPSS-2024/7 tercih başvurusu, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın sözleşmeli personel pozisyonları için yapılacak yerleştirmeyi kapsıyor. Bu süreçte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi çerçevesinde istihdam edilecek personel alımı yapılacak. ÖSYM, adayların yerleştirmelerini gerçekleştirecek ve bu konuda adaylardan tercihler alınacak. Başvuru süreci ve tarihleri Adaylar için tercih süreci 27 Kasım 2024 tarihinde saat 10:30’da başlayacak ve 3 Aralık 2024 tarihinde saat 23:59’a kadar devam edecek. Başvurular, ÖSYM’nin internet adresi üzerinden yapılacak. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaparak tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Tercih kılavuzu ve başvuru şartları KPSS-2024/7 tercih başvuruları için adayların dikkatle incelemeleri gereken tercih kılavuzu, başvuru süreciyle ilgili önemli bilgileri içeriyor. Kılavuzda, tercih yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgiler yer alırken, adayların tercihlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için gerekli kurallar da açıklanmış durumda. Adaylar, başvurularını bireysel olarak yapacak ve tercihlerini kılavuzda belirtilen kurallara göre belirleyecekler. Bu nedenle adayların, kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercihlerini doğru şekilde yapmaları önem taşıyor. Kentsel dönüşüm alanında çalışma fırsatı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na yapılacak bu alımlar, kamu sektöründe kariyer yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. Kentsel dönüşüm projeleri, ülke genelindeki şehirlerin modernizasyonu ve yeniden yapılandırılması adına önemli bir yer tutuyor. Bu pozisyonlar, özellikle inşaat, şehir planlama, çevre mühendisliği gibi alanlarda deneyimi olan adaylar için ideal bir kariyer fırsatı olabilir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 51 ilde 865 arsayı satışa çıkarıyor Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 51 ilde 865 arsayı satışa çıkarıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 51 ilde, 865 muhtelif arsayı satışa çıkarıyor. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 51 ilde, 865 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. 51 ilin merkezi noktalarındaki 865 arsa, yüzde 25 peşin, 24 ay vadeyle satışa çıkacak. Bakanlık, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajı ile yatırım yapmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor. 9-10-11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10:30’da yapılacak müzayedelere online katılım da sağlanabilecek. İstanbul, Ankara, Samsun, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa’da talepler yoğun Özellikle ev yapmak isteyen ve iş yerine uygun arsa arayan vatandaşlar; İstanbul’da 31, Ankara’da 37, Malatya’da 139, Mardin’de 16, Samsun’da 113 ve Şanlıurfa’da 119 muhtelif arsa için alıcılar gün sayıyor. Yüksek talep olan illerde katılım için başvurular başladı. Online katılım sağlanabilecek açık artırmalar 9-10-11 Temmuz günleri saat 10.30'da yapılacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Konferans Salonu Mustafa Kemal Mahallesi Çankaya / Ankara ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası Küçükçekmece / İstanbul’da yapılacak açık artırmaya internetten üzerinden de emlakmuzayede.com.tr adresinden teklif verilebilecek. “Proje yeni işyeri veya ev almak isteyenler için çok önemli” Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Halit Çelen, “Kampanyanın yeni işyeri veya ev almak isteyenler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bende Ankara’da yaşıyorum. Etimesgut’ta ya da Gölbaşı'nda arsam olsa bahçeli bir evimin olmasını isterdim. O yüzden ben de bu kampanyadan yararlanmak istiyorum” dedi. “Şanlıurfa’ya yatırım yapmak istiyorum” İstanbul’da tekstil işi ile uğraştığını ifade eden Gökhan Kara, “Memleket hasreti var içimizde. Doğduğumuz topraklara yatırım yapma isteğimiz var. Çok güzel bir kampanya çıktı karşımıza. Proje çok güzel olduğu için kendi iş yerimizi Şanlıurfa’ya taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bende bu projeden yararlanmak istiyorum” Malatya’dan arsa almak istediğini belirten Ayten Tüylüoğlu, “Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın bu projesini çok değerli buluyorum. Malatya’da ev yapımına hazır arsaların 596 bin TL’ye satışa çıktığını öğrendim. Bende bu projeden yararlanmak istiyorum. Alacak vatandaşlara tavsiye ediyorum. Çok avantajlı ödemeler var” diye konuştu. “Yatırım amaçlı arsa almak istiyorum” Projeyi Kentsel Dönüşüm Başkanlığı sitesinden duyduğunu açıklayan Akgül Acar, “İstanbul’da yatırım amaçlı arsa almak istiyorum. Yüzde 25’i peşin 24 ay vade ile çok hesaplı ve karlı bir yatırım olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.