TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kilis

İLKHABER-Gazetesi - Kilis haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kilis haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gina Mercimek davasında mütalaa açıklandı: Karar duruşması 6 Mayıs'a ertelendi Haber

Gina Mercimek davasında mütalaa açıklandı: Karar duruşması 6 Mayıs'a ertelendi

Kilis'te 4 Nisan 2023 tarihinde okuldan çıktıktan sonra kaybolan 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek'in, cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra boynuna briket bağlanıp su kuyusuna atılarak öldürülmesiyle ilgili görülen davanın 4’üncü duruşması sonrası aile avukatları tarafından basın açıklaması yapıldı. Aile Avukatı Sümeyye Gökçe açıklamasında, “Savcılık makamı mütalaayı açıklayarak, her iki sanığında Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı, Kasten Öldürme suçlarından cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi” dedi. “Karar duruşması 6 Mayıs’a ertelendi” Karar duruşmasının 6 Mayıs 2024 tarihine ertelediğine dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Çocukları Derneği Avukat Sümeyye Gökçe, “9 yaşında vahşice katledilen Gina Mercimek’in ailesinin avukatları olarak davayı takip etmek üzere Kilis Adliyesindeydik. Savcılık makamı her iki sanığın da “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocuğun Cinsel İstismarı ve Kasten Öldürme” suçlarından cezalandırılmasını kamu adına talep etti. Davanın karar duruşması 6 Mayıs tarihinde yine Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Sanıkların üzerlerine atılan suçların en üst haddinden cezalandırılmaları için dosyayı takip etmeye devam edeceğiz. Bizler istiyoruz ki tüm çocuklar çocuk kalabilsin ve katliamların, zulümlerin, kötü senaryoların değil oyunların, güzel hatıraların ve mutlulukların kahramanları olabilsinler” dedi. Sanık Altınöz, kamera kayıtları tekrardan incelenmesini istedi Mahkeme heyeti, Sanıkların kovuşturulmanın genişletilmesi hususundaki talepleri alındı. Sanık Azittin Altınöz, olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının yeniden incelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafından olay tutanakları ve dosyadaki deliller dikkate alınarak yeni incelemelerini dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesi ile kovuşturulmanın genişletilmesi yönündeki talepler reddedildi. Savcılık makamı, sanıkların her ikisinin de üzerine atılı suçlardan cezalandırılması yönündeki mütalaasını açıkladı. Savcılık makamı, kamu adına her iki sanığın da “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı ve Kasten Öldürme” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Ne olmuştu Kilis’te Okçular Mahallesi, Selvili Medrese Sokak'ta yaşayan 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek, 4 Nisan 2023'te okuldan çıktıktan sonra kayboldu. Gina'nın cesedi, 6 Nisan'da aynı sokakta yaşayan Hüseyin Boğuç’a ait evin bahçesindeki su kuyusunda bulundu. Gina'nın boynuna briket bağlanarak su kuyusuna atıldığı tespit edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Hüseyin Boğuç ve Azittin Altınöz tutuklandı. Sanıklar hakkında ' Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı, Kasten Öldürmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Görülen 4’üncü duruşma 26 Nisan 2024 görüldü ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kilis'te 9 yaşındaki çocuğun cinayetiyle ilgili sanıklar mahkemede birbirini suçladı Haber

Kilis'te 9 yaşındaki çocuğun cinayetiyle ilgili sanıklar mahkemede birbirini suçladı

Olay, 4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi'nde Selvili Medrese Sokak'ta meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan yabancı uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulundu. Polis ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda küçük kızın iple boynuna briket bağlanarak öldürüldüğünü tespit etti. Ekipler, kısa sürede cinayet şüphelisi 2 şüpheli şahıs gözaltına alınarak tutuklandı. Olaya ilişkin 2 tutuklu sanığın yargılandığı davada dördüncü duruşması bugün Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanıklar Azittin Altınöz jandarma kontrolünde duruşma katılırken Hüseyin Boğuç ise Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Sanıklar dördüncü kez hakim karşısında Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı, Kasten Öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan Azittin Altınöz ve Hüseyin Boğuç dördüncü kez hakim karşısına çıktı. "Evime iki adam geldi beni tehdit etti" Yabancı uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek’in ölü olarak bulunduğu evin sahibi Hüseyin Boğuç mahkeme heyetine olay yaşandığı gün Azittin evime iki adam gönderdi ve beni tehdit ettiler. Sokak karanlık olduğu için yüzlerini göremedim’’ dedi. "Kan kalıntıları mezarlıkta bulaştı" Olayın yaşandığı gün mahkeme heyetine mezarlıkta olduğunu ve polislerin kendisini orada aldığı için Hüseyin’e ait olan kan izlerini mezarlık ve karakolda bulaştığını söyleyen Azittin Altınöz, "Kan izleri bana ait değil. Polis ekipleri beni mezarlıktan aldı. Ekiplerle karakola gittik ve Hüseyin’e ait olan kanlar bana bulaştı. Ben suçsuzum’’ ifadelerini kullandı. 6 Mayıs’a tarihine ertelendi Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşma 6 Mayıs tarihine ertelendi. Duruşmaya, Gina Mercimek’in ailesi, Yeryüzü Çocukları Derneği, Kilis Barosu, Çocuk Hakları Merkezi, Gaziantep Barosuna bağlı avukatlar, sanık avukatları ve vatandaşlar katıldı. Savcılık makamı, kamu adına her iki sanığın da Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı, Kasten Öldürme suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Kilis Belediyesinde devir teslim töreni Haber

Kilis Belediyesinde devir teslim töreni

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde rekor oy oranıyla Kilis Belediye Başkanlığına seçilen Avukat Hakan Bilecen, 2020 yılından bu yana görevini sürdüren Servet Ramazan’dan Kilis Belediye Başkanlığı görevini teslim aldı. Devir teslim törenine CHP Kilis İl Başkanı Ahmet Hangillioğlu, CHP İlçe Başkanları, belediyedeki birim amirleri, belediye personeli, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Makamdaki devir teslim töreninde konuşan eski Belediye Başkanı Servet Ramazan, "2019 yılında rahmetli Abdi Bulut Başkanımla beraber belediyede hizmet için başladık. Onun rahmetli olması sonucunda görevi ben teslim aldım ve yaklaşık 3 yıldır projelerimizi tamamladık. Biz bundan sonra belediyeyi Hakan başkana devredeceğiz. Bu bir hizmet yarışıdır ve bu yarışta proje konusunda her zaman yanında olacağız’’ dedi. ‘‘Artık belediyeyi biz devraldık’’ AK Parti'li eski Belediye Başkanı Servet Ramazan’ın Kilis’in adını diğer illere duyurmasında çok fazla emeği olduğunu söyleyen Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Rahmetli Abdi Bulut benim ağabeyimdi ve üzerimde çok fazla emeği var. Servet başkanımızı da ben çok severim Allah razı olsun onlardan. Artık Kilis Belediyesini biz devraldık. Bu bir bayrak yarışıdır ve o bayrağı çok güzel bir şekilde taşıyacağım. Tüm adaylarımıza tekrardan başarılar diliyorum herkesin emeğine sağlık. Hepimizin amacı Kilis’i bir adım ileriye götürmektir’’ diye konuştu.

Kilis'te et ve tavuk fiyatlarındaki artış balık tüketimini artırıyor Haber

Kilis'te et ve tavuk fiyatlarındaki artış balık tüketimini artırıyor

Ülke genelinde balık sezonunun sonuna yaklaşılmasına rağmen Kilis’teki balıkçılar satışlardan memnun. Havalar ısınmaya başlamasına rağmen tezgahtaki çeşitliliği azalmayan balığa vatandaşlar tarafından rağbet gösterilmeye devam ediyor. Son aylarda kırmızı et ve tavuk fiyatlarındaki artış vatandaşların protein tercihini balığa yöneltti. Balık tezgahlarında özellikle hamsi, istavrit, çupra ve levrek için yoğunluk yaşanırken esnaf, sezon sonu olmasına rağmen vatandaşların balığa olan ilgisinin arttığını belirtti. Av sezonunun sonuna gelmesine rağmen tezgahlarda balık bolluğu yaşandığını, kırmızı ve beyaz et fiyatlarında yukarı doğru bir ivme olduğunu söyleyen Esnaf Uğur İncirli, kırmızı ve beyaz etin yükselmesinden dolayı vatandaşların tezgahtaki balık çeşitlerine yöneldiğini dile getirdi. Kentte, hamsinin kilosunu 100 TL, çupra ve levrek 250 TL'den satışa sunuyor. Av yasaklarının başlamasına az bir süre kala denizden çıkan balık çeşitlerinde azalma olmasına rağmen vatandaşların balığa yöneldiğini söyleyen Uğur İncirli, ‘‘Dededen toruna kalan balıkçılık sektöründe ilk günkü heyecanla Kilisli vatandaşlara hizmet veriyoruz. Ülke genelinde 1 Eylül’de başlanılan balık sezonunda sonlara doğru geldik. Denizden çıkan balık çeşitlerinde azalma olduğu için vatandaşlarımız balığa yöneldi. Kırmızı ve beyaz etin yükselmesine inat, sezonun ortasıymış gibi vatandaşlarımız yesin diyerek aynı fiyatlarla devam ediyoruz. Kentte en çok satılan balık çeşitleri arasında hamsi, istavrit, çupra, somon, levrek ve alabalık geliyor” dedi.

Ali Yerlikaya Kilis'te açıklama yaptı: 625 bine yakın gönüllü bir geri dönüş söz konusu Haber

Ali Yerlikaya Kilis'te açıklama yaptı: 625 bine yakın gönüllü bir geri dönüş söz konusu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kilis'te düzenlenen 'Türkiye'nin Huzuru' toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Sınır güvenliği ve iç asayiş konularına vurgu yaptı. Bakan Yerlikaya, Kilis'in 114 kilometrelik Suriye sınırıyla Türkiye'nin huzurunu sağlama sürecinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Hudut güvenlik sistemlerinin teknolojik olarak güçlendirildiğini ve düzensiz göçle mücadelede önemli adımlar atıldığını ifade etti. Özellikle geçici koruma altındaki Suriyelilerin güvenli bölgelere geri dönüşünü teşvik etmek için yapılan çalışmalara dikkat çekti. ''Daha önceki illerimizde yaptığımız gibi 'Türkiye'nin huzuru' toplantılarımızı gerçekleştirmiş olduk. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Kilis Türkiye'nin huzuru açısından bizim çok önem verdiğimiz bir ilimiz.114 km bir Suriye sınırı var. Hudut güvenlik sistemlerimizin teknoloji ile donanımları gayet iyi noktaya geldi. Öncelikli olarak düzensiz göç ve göçmen organizatörleri ile ilgili göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu noktada herkes nasıl çalıştığımızı biliyor. Savunma Bakanlığımız hudut duvarlarının ön tarafında geçişi daha çok zorlaştırmak hendek çalışmaları yapıyor neredeyse yüzde 40'ı yapılmış durumda. Bunlarla ilgili teknolojik kapasitemizi daha yukarıya taşımaya yönelik gayretlerimizi netleştirdik. Yaklaşık 625 bine yakın gönüllü bir geri dönüş söz konusu. Bu rakamı vermemizin nedeni ülkemizde ki geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin güvenli bölgede ki hayatın normalleştiğini görüp geçmesini sağlamak.'' ''VATANDAŞLAR İHBAR ETSİN'' Bakan Yerlikaya, 2022-2023 dönemine ilişkin suç istatistiklerindeki düşüşü ve aydınlatma oranlarının artışını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, vatandaşları suçluların yakalanması konusunda bilgi vermeye ve ihbarda bulunmaya çağırdı. -''Asayiş ile ilgili şunu söylemek istiyoruz. Kişilere ve mallara karşı işlenen suçlarla ilgili sahada Emniyet birimlerimiz dikkatlerini bu noktada Bakanlıktan verilen talimatlara odaklanmış vaziyette'' ''2022 -2023 rakamlarına baktığımız zaman olay sayılarında ciddi bir düşüş var olan suçlarda da aydınlatma oranları Türkiye ortalamasıyla aynı. Vatandaşlarımıza çağrımız göreve geldiğimiz günden beri yakalama ve hapis cezalarıyla ilgili vatandaşımızdan küçük bir yardım istiyoruz. Bu suçluların yakalanmasıyla ilgili gördüğünüz ve duyduğunuz bilgileri 112'yi arayıp ihbarlarınızı yaparsanız biz kendimizi daha çok güçlü hissederiz ve daha çabuk netice alırız. ''

AK Parti’nin Kilis adayları belli oldu Haber

AK Parti’nin Kilis adayları belli oldu

AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri için Kilis ilçe adayları Kültür Müdürlüğü konferans salonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in katılımıyla açıklandı. Aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, her seçimde olduğu gibi 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde de yollarını istikrarla devam edeceklerini ve zafer kazanacaklarını vurguladı. ‘‘'Beni Millet getirdi millet de götürür' diyen tek lider Recep Tayip Erdoğan’dır’’ Türkiye’nin ekonomisini ve dış politikalardaki gücünü yükseldiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Her zaman biz bu yolu büyük güç ve dirayetle yürürken etrafımızdaki her türlü karanlık şebekeyle mücadele edip aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisini, dış politikalardaki gücünü, demokrasisini ve kardeşliğini büyüttük. Bunları yaparken işte en büyük güç ve kuvvet Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yolda yürürken sizlerin omuz omuza verip salonları ve sokakları doldurması sayesiyle gerçekleşti. Türk siyasi tarihinde büyük bir başarı gibi anlatırlardı. Halbuki milli iradenin gasp edilmesi karşısında gitmek zorunda kalan siyasiler söz konusuydu. Tüm siyasi hayatımız boyunca odakların gönderilmesi yanlışlığına düşmeden, 'beni millet getirdi ancak millet de götürür' diyen tek lider Recep Tayip Erdoğan’dır'" dedi. "Altılı masanın altısı da bir araya gelse 6 kişi bir arada çay bile demleyemez’’ "Altılı masanın ilk ortaya çıktığında şunu söylemiştim. Bunların altısı birden karar vermeden memlekette karar alınmayacak ve yüksek bürokrasiye kimse atanmayacakmış. Buradan çıkacak bir sonucun Türkiye’yi çok büyük karanlıklara götüreceğini, Türkiye’nin demokrasisini sakatlayacağını ve tüm hak ve özgürlüklere dair verdiği mücadelede elde etmiş olduğu kazanımları yok edeceğini ifade etmiştik" diyen Çelik, "Bir yerde oturuyorduk ve bayan kardeşimiz bize çayınız birazdan hazır dedi. Bende bu altılı masanın altısı da bir araya gelse altı kişi bir arada çay bile demleyemezler. Düşünün bir tanesi ocağı yakacak, ötekisi suyu dolduracak diğeri ateşi yakacak ve birisi de dese ki ben sizinle uzlaşmıyorum masadan da kalkıyorum dese memlekette çay bile içilmez. 28 Mayıs’ta iradenizle Cumhurbaşkanımızı yeniden seçerek Cumhur ittifakını en güçlü biçimde sandıktan çıkararak hem memleketi hem de çayı kurtardınız’’ ifadelerini kullandı. Tek millet, tek devlet ve tek bayrak ilkesinin arkasında yürüyerek siyaseti büyüteceklerinin altını çizen Çelik, "Kilis’imiz başta olmak üzere memleketimizin her yerinde sandıklara güçlü bir şekilde imzamızı atacağız. Adaylarımızın hepsini sandıklardan en güçlü bir şekilde çıkaracağız. Bir kere daha demokrasi mücadelemizi yeni durağını şanla, şerefle ve başarıyla yeni yıldızlar ekleyerek geçeceğiz. Bu salonlardaki gösterdiğimiz birlik ve beraberliğin tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak ilkesinin arkasında yürüyerek siyasetimizi, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi büyüteceğiz’’ diye konuştu. Cumhur İttifakı’nın Kilis adayları Cumhur İttifakı’nın Kilis adayları ilçe ilçe sahneye çağrılarak tanıtıldı. Kilis'in Musabeyli ilçesi Belediye Başkan adayı Ayhan Yılmaz, Polateli İlçesi Belediye Başkan adayı Metin Polat, Elbeyli İlçesi Belediye Başkan adayı İsmail Kördeve oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.