TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kırıkhan

İLKHABER-Gazetesi - Kırıkhan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kırıkhan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kırıkhan Roketsan Endüstri Bölgesi, ekonomiye katkı sağlayacak Haber

Kırıkhan Roketsan Endüstri Bölgesi, ekonomiye katkı sağlayacak

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir alan, Cumhurbaşkanı Kararı ile Roketsan Endüstri Bölgesi ilan edildi. Bölgeye yapılacak yatırımın, ülke ekonomisine katkı sağlayacağı belirtildi. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde belirlenen 43,67 hektarlık alan, Hatay Kırıkhan Roketsan Endüstri Bölgesi ilan edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'ın ilçelerinden olan Kırıkhan'da Roketsan Endüstri Bölgesi ilan edilen 43,67 hektarlık alanın, Kırıkhan OSB içinde yer aldığı öğrenildi.  Alınan bu kararla birlikte, bölgede yapılacak yatırımın ülke ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağı belirtildi. Endüstri bölgelerinin yararları Endüstri bölgeleri, bir ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan özel olarak tasarlanmış ve organize edilmiş alanlardır. Bu bölgeler, üretim ve işleme faaliyetleri için uygun bir ortam sağlayarak yatırımı teşvik etmeye ve ekonomik büyümeyi artırmaya yardımcı olur. Endüstri bölgeleri, yatırımcılar için vergi indirimleri ve muafiyetleri gibi teşvikler sağlar, elektrik, su, atık su arıtma ve telekomünikasyon gibi hazır altyapı hizmetleri sunar, yatırım içibn gerekli izinlerin ve onayların alınmasını kolaylaştırır. Endüstri bölgeleri, aynı zamanda yeni iş imkanları yaratarak işsizliği azaltmaya yardımcı olur, ihracata, bölgenin kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunur.  

Hatay'daki depremin ardından, deprem uzmanı Melih Baki'den açıklama Haber

Hatay'daki depremin ardından, deprem uzmanı Melih Baki'den açıklama

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından kamuoyunun yakından takip ettiği uzman isim Melih Baki, bugün sabah erken saatlerde merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesi olan 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesindeki bilgilere göre, bugün saat 05.32'de merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevre illerde de hissedilen Hatay'daki deprem sonrası saha tarama çalışmalarının sürdüğünü, gelişmelerin yakından takip edildiğini açıklamıştı. Hatay Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "İlimizde saat 05.32'de yaşanan Kırıkhan merkezli 4,8 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiştir. Gelişmeler ekiplerce hassasiyetle takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz." ifadelerine yer verilmişti. "BLOKLAR YERİNE OTURUYOR" Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrasında kamuoyunun yakından takip ettiği uzman isim Melih Baki de, bugün sabah erken saatlerde merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesi olan depremle ilgili açıklamada bulundu. Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, "Hatay'da yaşanan bu deprem artçı. Daha öncesinde de açıkladığım gibi 5'den aşağı olan depremler sıkıntı yaratmaz. Adana'da olduğu gibi Hatay için de risk geçti. Bu sarsıntılarla denge sağlanıyor, bloklar yerine oturuyor. Basınç ve enerji birikiminin yöneldiği yerler Kıbrıs, Marmara ve Ege arası. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Van arasında hareket eden ikinci blok yerine oturmadı. Artçısı olursa (6-6.5 arası) o bölgede de uzun yıllar rahatlama olacak." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.