TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Konyaaltı Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Konyaaltı Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konyaaltı Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi Antalya'da Haber

Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi Antalya'da

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Çanakkale Destanı'nın anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatın yer aldığı "Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi" açıldı. Konyaaltı Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, çok özel dizayn edilen müzeyle Çanakkale'ye gidemeyen oraları görme imkanı olmayan öğrencilere ve vatandaşlara Çanakkale ruhunu anlatabilmek için 12 yıldan beri tüm Türkiye'yi dolaştıklarını söyledi. Sergideki malzemelerin 109 yıllık ve bire bir orijinal olduğunu belirten Yürükaslan, "Konyaaltı Belediyesi'nin organizasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla güzel bir program yapıldı. Çanakkale ruhu dediğimiz zaman bugüne kadar gelen büyük destanın kanla yıkanmış toprakların bütün izleri bu sergide. Çok önemli bir görsel müze. Her gittiğimiz yerde en büyük kültürel faaliyet oluyor." dedi. Açılışın ardından Yürükaslan, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut ve beraberindeki heyete müzeyi gezdirdi. Müze görevlilerince Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklar ve yaşananlar hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı sergiyi, öğrenciler ve vatandaşlar 10 gün boyunca ücretsiz ziyaret edebilecek.

Hentbol: HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final Haber

Hentbol: HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final

BOLU (AA) - Bolu'da başlayan HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonunun ilk çeyrek final karşılaşmasında Konyaaltı Belediyespor, rakibi Üsküdar Belediyespor'u 44-33 mağlup ederek yarı finalist oldu.Karaçayır Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk yarısını 21-18 önde kapatan Konyaaltı Belediyesi, karşılaşmadan 11 sayı farkla galip ayrıldı.Yarı finale çıkacak diğer takımlar, gün içerisinde oynanacak Kastamonu Belediyespor-Tekirdağ Süleymanpaşa, İzmir Büyükşehir Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor ve Armada Praxis Yalıkavakspor-Görele Belediyespor müsabakaları sonunda belli olacak.Yarı final maçları 12 Mayıs Cuma günü, kupayı alan takımın belirleneceği final karşılaşması ise 13 Mayıs Cumartesi günü oynanacak.- Kılıç: "Hentbolu canlandıracağımıza inanıyoruz"Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Bolu'da güzel bir atmosferin olduğunu belirterek, "Saha, zemin, salon şartları tamamen uluslararası standartlarda hazırlandı. Amacımız Bolu'da hentbolu yaygınlaştırmak. Farklı organizasyonlarla, farklı yapılanmayla hentbolu canlandıracağımıza inanıyoruz." dedi.Kılıç, hentbol anlamında keyifli bir sezon geçirdiklerini dile getirerek, "47 yıl sonra bir Avrupa Kupası geldi. Konyaaltı Belediyespor burada da mücadele ediyor. Öncelikle onları yürekten kutluyorum. Bence bütün takımlarımız için bir ışık oldu. Finalleri kazanabilmek önemlidir. Sporcular artık farklı bir öz güvenle maçlara çıkacak. Avrupa'daki hedefler, özellikle kadın takımlarımız için farklılaşacak, gelişecek, olgunlaşacak." şeklinde konuştu.Milli takımlarda başarının uzun vadeye yayıldığına işaret eden Kılıç, "Bir kaç golle Avrupa Şampiyonası finallerini erkeklerde kaçırdık. Şimdi kadınlarda Avrupa Şampiyonası finalleri için gurup maçları, erkeklerde ise Dünya Şampiyonası için maçlarımız olacak. Bolu ilimiz çok güzel bir salon yaptı. Bir milli maçı da burada oynamak istiyoruz. Planlamayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta yolunu kaybeden yardım ekibine bölgedeki bir köpek rehberlik etti Haber

Kahramanmaraş'ta yolunu kaybeden yardım ekibine bölgedeki bir köpek rehberlik etti

ANTALYA (AA) - Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine yardım götürürken yolunu kaybeden Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi ekibi, önlerine çıkan köpeği takip ederek depremzedelere ulaştı.Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen bölgelerde bir yandan arama kurtarma faaliyetleri bir yandan da depremzedelere yardım çalışmaları sürüyor.Konyaaltı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölgeye gönderilen 31 tır ve 7 kamyon yardım kolisi, belediye ekiplerince depremzedelere dağıtılıyor.Göksun ilçesine bağlı Payamburnu dağ köyüne yardım götürmek için yola çıkan ekipler, kar ve yola düşen kayalar nedeniyle kapanan yola alternatif bir güzergahı tercih etti. Bir süre sonra gidecekleri köyün yolunu kaybeden ekipler, yanlarına gelen bir köpeği takip ederek, Payamburnu köyüne ulaştı. Ekipler, bölgedeki depremzedelere götürdükleri yardımları teslim etti.Köpeği takip eden ekip, bu anları cep telefonu ile kayıt altında aldı. Basınla paylaşılan görüntüde, köpeğin önde koşarak gitmesi ve yardım aracının da hayvanı takip etmesi yer alıyor. Kayıtta ayrıca, "Burası Maraş, Göksun'un en uzak köylerinden birisi, Payamburnu. Ulaşım sıkıntısı çok büyük. Bugüne kadar hiçbir ekip gitmemiş, biz de yolu bulamayınca küçük bir köpeği takip etmeye başladık. Zaten yollarda kaya parçaları var." ifadeleri duyuluyor.Konyaaltı Belediyesi ekipleri, köydeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kırsal bölgelerdekilere ulaşmaya devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.