TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#köpek

İLKHABER-Gazetesi - köpek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, köpek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kartal'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki çocuk yaralandı Haber

Kartal'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki çocuk yaralandı

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi'nde ailesiyle halalarına misafirliğe giden 7 yaşındaki ikizler Yiğit ve Çağrı Demir, oyun oynadıkları sırada sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı.Yiğit Demir çevredekilerin yardımıyla kaçmayı başarırken, kardeşi Çağrı Demir saldırıda yaralandı.İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Çağrı Demir'e 30 dikiş atıldı.Gözetim altında tutulan Demir'in tedavisinin sürdüğü öğrenildi. "Hiçbir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz'' Saldırıya uğrayan çocuğun halası Şerife Pektaş, markete gittiği sırada saldırının gerçekleştiğini belirterek, "Defalarca Kartal Belediyesine şikâyette bulunduk. 'Küpeli olduğu için bir şey yapamıyoruz, toplayamayız'. dediler. Bir kişiyi ısırması, aşı kartıyla, raporla gidip şikâyette bulunmamız gerekiyormuş. Bu insanların hayatı bu kadar ucuz mu? Ya benim çocuğumun başına daha kötü bir felaket gelse ne olacaktı?" ifadelerini kullandı. Çocuğun tedavisinin sürdüğünü anlatan Pektaş, "30 dikiş var çocuğun kalçasında. Pençeleriyle çocuğun bacağını delmiş. Bunun psikolojik sorunları olacak. Bu çocuk hayvan sevecekken artık sevmeyecek. İlgilenmediler. Kartal Belediyesinden şikayetçiyim. Hiçbir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz. Belki başkasının da çocuğu olabilir, benim kızıma da saldırdı bir gün sonra. İnsanlar yoldan geçemiyorlar. Sabah işe gidenler var, onlara da saldırıyorlar." diye konuştu. "Çocuğumuzu evimizin önünde oynatamayacak mıyız?'' Mahalle sakini Ebru Değirmenciler de sokaklarında yaklaşık 7-8 aydır saldırgan köpek problemi yaşadıklarını söyledi. Konuyu belediyeye ve muhtarlığa bildirdiklerini anlatan Değirmenciler, şunları kaydetti: "Dilekçemizi verdik, bize köpeğin birini ısırması, o şekilde belgelerle muhtarlığa gidilmesi gerektiğini bildirdiler. İlla birinin canının yanması mı gerekiyor? Yandı zaten. Bu çocuğun travmaları olacak büyüyünce. Köpeklerden, hayvanlardan korkacak, sevmeyecek onları. Sabahın köründe evden çıkıyorum akşamları geliyorum. Gelirken acaba köpeklerle nasıl baş edebilirim, kendimi nasıl koruyabilirim diye düşünüyorum. Burası bizim güvenlik alanımız. Çocuğumuzu sokağa salamayacak mıyız, evimizin önünde oynatamayacak mıyız? Belediyenin bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz." Komşu Sevim Samen de köpek sesini duyunca pencereden bağırdığını, iki çocuktan birinin kurtulduğunu ancak diğerinin yaralandığını söyledi.

Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürdü Haber

Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürdü

Beylikdüzü'nde lüks sitede yaşayan sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın "Drago" isimli köpeği, komşularının köpeğine saldırarak öldürdü. Dehşet anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Köpeklerinin ölüm haberi sonrası adeta yıkılan Yasemin Kılıç ve Emin Kılıç kardeşler, yaşananları gözyaşlarıyla anlattı. Yasemin Kılıç "Banu Parlak sen bir katilsin" diye haykırdı. Edinilen bilgilere göre olay dün öğle saatlerinde Beylikdüzü Marmara Mahallesi'nde bulunan lüks sitede yaşandı. Yasemin Kılıç ve annesi köpekleri Leo'yu site içerisinde gezdirdi. Bir süre sonra eve dönen anne kız, komşuları Banu Parlak ile karşılaştı. Bu sırada Banu Parlak'ın elinden kurtulan Drago isimli köpeği, Leo'ya saldırarak parçaladı. Site sakinleri köpekleri güçlükle ayırmaya çalıştı. Leo'yu ağır yaralayan Banu Parlak'ın köpeği Drago, Yasemin Kılıç'ın da kolunu çizdi. Olay sonrası veterinere götürülen Leo isimli köpek, öldü. Köpeklerinin ölüm haberiyle adeta yıkılan Kılıç ailesi, komşuları Banu Parlak ile tartıştı. İddiaya göre Banu Parlak'ın yanına çağırdığı kişiler, Kılıç ailesi mensuplarına saldırdı. Taraflar karakola giderek birbirlerinden şikayetçi oldu. Yaşananları gözyaşları içerisinde anlatan Yasemin Kılıç ve Emin Kılıç kardeşler, Banu Parlak'ın cezalandırılmasını istedi. "Biz Leo ile birlikte 6 kişilik mutlu bir aileydik" diyen Emin Kılıç, "Yanımızda oturan Banu Parlak'ın çok büyük bir köpeği vardı. Kendisine defalarca söylememize rağmen tasmasız şekilde sitede gezdiriyordu. Dün 4 sıralarında köpeğimize saldırdı. Yoğun bakıma yatırıldı Leo. Bu sabah ise ölüm haberini aldık. Bizim canımız gitti. Ama Banu Parlak hala gülerek bizi suçluyor" ifadelerini kullandı. Gözlerinin önünde köpeğinin parçalanmasını seyreden Yasemin Kılıç ise, "Leo'yu dolaştırırken Banu Parlak'ın köpeğini gördük. Bahçe içerisinde tasmasız dolaşıyordu. Annem ile birlikte onunla karşılaşmamak için yolumuzu değiştirdik ancak tam içeri girerken Banu Parlak köpeği ile birlikte tasmasız şekilde çıktı. Köpek anında koşarak geldi. Leo'ya saldırdı. Köpeğin koştuğu Leo'yu parçaladığı an gözümden gitmiyor. Ben gece uyuyamadım. Hala hiçbir şey olmamış gibi güle güle bizi suçluyor. Bana saldırmaya çalıştılar. Ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Banu Parlak sen bir katlisin. Bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacaksın" şeklinde konuştu.

 Yüzde 70'i engelli 254 sokak hayvanına yuva kurdu Haber

 Yüzde 70'i engelli 254 sokak hayvanına yuva kurdu

Kayhan Mahallesi'nde kiraladığı tarlaya yüzlerce engelli köpek ve sokak hayvanı için yuva yapan Nevra Ünlü, sokaklarda araba çarpması ve tüfekle vurulma nedeniyle yürüyemeyen yüzde 70’i engelli olmak üzere 254 köpeğe evladı gibi bakıyor. Kurduğu barınakta aynı zamanda koyun, kuzu, eşek, kaz ve tavuklarıyla sokak hayvanlarına sahip çıkılması için mücadele eden Nevra Ünlü, Kozan Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı olarak da sokak hayvanlarının korunması ve bakılması için mücadele ediyor. Kendini sokakta engelli hayvanlara adayan Nevra Ünlü, "20 yıldır onları koruyup yaşatmaya çalışıyorum. Bir kadın olarak sorumluluk ve emek çok büyük. Onların ihtiyaçlarını karşılamak çok zor. 254 köpeğimiz var ve bunun yüzde 70’i engelli. Bu köpeklerimizi ya araba ezmiş ya da silahla vurdukları için felçli, ayakları kesilmek zorunda kalan hayvanlarımız. Sokaklarda tek başına yaşam şansları çok az. Bir kadın olarak 254 köpeğimize barınakta tek başıma bakıyorum. Hayırseverlerimiz ve kadın dayanışması olmasa buranın üstesinden gelmek çok zor. Ben de bu yüzden dernek kurdum" dedi. Ünlü, "Daha dün bir köpeğimiz geldi, araç iki kez üzerinden geçmiş. Devlet denetimi ile yardımlarımızı topluyoruz. Burada beni en çok üzen onların ölümleri. Burada 5 dakika önce gülüp sonra ağlayabiliyorsun. Engelli köpeklerime ilk sabah sevgiyle başlıyoruz. Kadın isterse başarır ve yapar. Benim hayatımda onlar mutlu ben mutlu onlar hasta ben hasta. Hayalim burayı onlar için daha yaşanabilir, güzel hale getirmek. Derneğimize, benim bu mücadeleme destek veren tüm hayır sahiplerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Isparta'da otobüs şoförü yerde yatan köpeği otobüsle veterinere yetiştirdi Video Galeri

Isparta'da otobüs şoförü yerde yatan köpeği otobüsle veterinere yetiştirdi

Isparta’da yerde baygın şekilde yatan köpeği gören otobüs şoförü, otobüsüne aldığı köpeği veterinere yetiştirdi. O anlar otobüsün içerisinde bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Olay sonrası konuşan şoför Korkmaz, "Her canlı önemlidir. Veterinere yetiştirip canını kurtardığım için çok mutluyum” dedi. Olay, Isparta’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Isparta'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde şoför olarak çalışan Mert Korkmaz, 48 numaralı KYK Erkek Öğrenci Yurdu seferini yaparken Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi’ne geldiği esnada yerde baygın şekilde yatan köpek gördü. Son durakta yolcuları indiren Korkmaz, otobüsle tekrar köpeğin olduğu yere geldi. Köpeğin başında bekleyen öğrencilere veterinere götürmeyi teklif eden Korkmaz, öğrencilerle birlikte otobüse aldığı köpeği tedavisi için veteriner kliniğine götürdü. Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına da anbean yansıdı. Güvenlik kamerasında, şoförün yolcuları bıraktıktan sonra köpeğin yattığı yere gelerek öğrencilere defalarca "Kucaklayın veterinere götürelim" dediği ve öğrencileri köpekle birlikte otobüse aldıktan sonra hiçbir durakta durmayarak veterinere yetiştirdiği anlar yer aldı. "Mutluyum" Yaşadığı olay sonrası mutluluğunu dile getiren Mert Korkmaz, "4 yıldır Isparta’da halk otobüsü şoförlüğü yapıyorum. 48 numaralı hatta çalıştığım esnada Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü'nde, girişte köpeğin baygın vaziyette yattığını fark ettim. Yolcuları indirdikten sonra geri döndüm. Köpeğin başında olan öğrencilere 'Veterinere götürelim mi?' diye sordum. Öğrenciler hemen köpeği kucakladı, otobüsle veterinere götürdük. Yenişehir’de bulunan veterinere teslim ettik" dedi. Sonrasında köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi aldığını söyleyen Korkmaz, “Veteriner telefon açtı bana. Köpeğin durumu iyiymiş, bunu duyunca mutlu oldum. Taburcu olmuş, bizim için her canlı önemlidir. Veterinere yetiştirip canını kurtardığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.