TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#köy evleri

İLKHABER-Gazetesi - köy evleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, köy evleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği'nden AFAD'a çağrı Haber

Hatay Tabiatı Koruma Derneği'nden AFAD'a çağrı

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Kırıkhan ilçesindeki mesire alanında yapılmak istenen köy evleri konusunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkikilerine çağrı bulundu. Abdullah Öğünç, 1950-60'lı yıllarda oluşturulan Kırıkhan Mesire Alanının,  ilçede nefes alacak tek bölgesi olarak günümüze kadar ulaştığını söyledi. Mesire alanında devlet hastanesi yapımı için girişim olduğunu, ardından bazı kurumlar tarafından adeta işgal edildiğini öne süren Abdullah Öğünç, "Milli Eğitim Müdürlüğü ve farklı kurumlar deprem sonrasında buraya göz dikildi, bir kısmı geçici bir kısmı kalıcı olarak  işgal edildi. Depremin üzerinden yaklaşık 1,5 seneye yakın bir zaman geçti ve bu alışkanlık devam ediyor. En son edindiğimiz bilgilere göre, mesire alanının önemli bir kısmında AFAD vasıtasıyla köy evleri yapılmak istendiği." dedi. En kısa sürede bu fikirden vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Öğünç, şunları kaydetti:      "Dedelerimizin ve  babalarımızın dikip yetiştirdiği ve neslimize emanet ettiği mesire alanındaki ağaçların kesilmesi doğru bir yaklaşım değil. Ağaçları kesmek yerine mesire alanının korunması ve köy evlerinin inşaası için en doğru yerde planlama yapılması gerekli. Amanos Dağları’nın eteklerinde köy evleri yapmak için hazineye ait zemini çok daha uygun araziler var. Bu konu, AFAD tarafından tekrar değerlendirilmeli.   Hatay'da hazineye ait çok geniş alanlar var. Kırıkhan bu konuda fakir bir bölge değil. Kolaya kaçıp şehrimizin tek nefes alacağı bölgeyi yok etmek tercih edilmemeli. Bu konuda bütün kamuoyunu bilinçli olmaya, yetki sahiplerini de insafa davet ediyoruz." ​​

Nurdağı'nda köy evleri depremzedelere teslim ediliyor Video Galeri

Nurdağı'nda köy evleri depremzedelere teslim ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tamamlanan köy evlerinin depremzede hak sahiplerine teslimi sürüyor. Kırsal Naimler ve Mestihüyük mahallerinde inşaatı tamamlanan 11 köy evi oturuma hazır hale getirildi. Kaymakam İsmail Alsancak, Nurdağı Belediye Başkan Vekili Yakup Bahar, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, bir araya geldiği hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Coşkun,  il genelinde 117 bin 783 konut için hak sahibinin bulunduğunu hatırlattı. Hak sahiplerinin 6 bin 648'inin kırsalda olduğunu ifade eden Coşkun, "Merkezde konut tesliminin ardından kırsal kesimlerde de konutları teslim ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Naimler Mahallesi'nde 5 konutu teslim ettik. Şu an Mestihüyük Mahallesi'nde 29 konut ve 12 de ahır için hak sahibimiz bulunmakta. Bugün itibariyle bu mahallede 6 hak sahibi vatandaşımıza inşallah anahtarlarını teslim ederek bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız." diye konuştu. Depremde 17 yakınını kaybeden Mestihüyük Mahallesi'ndeki hak sahiplerinden Kadir Koç ise evlerini teslim almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Devletimiz depremde yiyecek, içecek tüm imkanlarını bizler için seferber etti. Bundan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi. Hak sahiplerinden Özlem Koç da Ramazan Bayramı'nı konutlarından geçireceklerini istediklerini dile getirerek, "Devletimiz bizlere evlerin anahtarlarını telim ederek çifte bayram yaşatacak, sağ olsunlar, var olsunlar. Allah razı olsun depremi yaşadığımız ilk günlerden buyana hep yanımızda oldular. Hiçbir eksiğimiz bırakmadılar." ifadelerini kullandı. Kaymakam Alsancak ve beraberindekiler evleri gezdi.

Hatay Defne'de afet evlerinin yapıldığı bölgede hayvancılık faaliyetleri de desteklenecek Haber

Hatay Defne'de afet evlerinin yapıldığı bölgede hayvancılık faaliyetleri de desteklenecek

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ/MEHMET BAYRAK - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Defne ilçesinde, evleri yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedeler için yapımına başlanan köy tipi evlerin inşası devam ediyor. Depremzedeler için 3+1 şeklinde tek katlı olarak Üzengili'de 42, Çökek'te ise 29 köy tipi afet evi yapılacak. Her evin bahçeli olarak planladığı proje kapsamında iki mahallede hayvancılık faaliyetlerinin yapılabilmesi için 4 ahır oluşturulacak. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine, il genelinde çok fazla noktada depreme dirençli köy tipi afet evlerinin yapımının devam ettiğini söyledi. Bu kapsamda, Samandağ ilçesine yakın Defne sınırındaki Üzengili ve Çökek mahallelerinde yer alan köy evlerinin inşaat alanında çalışmaları yerinde incelediklerini aktaran Masatlı, "Toplamda şu an için iki alanda 71 köy evinin inşaatı başladı. Burada hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da unutulmamış ve projeye dahil edilmiştir. İki alanda 4 ahır, vatandaşlarımızın istifadesine sunulacaktır." diye konuştu. İnsan yaşamının sadece 4 duvar arasında geçmediğinin altını çizen Masatlı, kırsal bölgedeki yaşlıların, orada yaşayan gençlerin ve çocukların sosyal hayatının da düşünüldüğünü, bu kapsamda yeşil alanlar başta olmak üzere geniş bahçeler, parklar, camiler ve köy konaklarının da projelendirildiğini belirtti. Kırsal bölgelerde insanların her tür ihtiyacının karşılanacağı alanların olacağını anlatan Masatlı, "İnşallah en kısa sürede bunları vatandaşlarımızla buluşturup onları yerleştirdiğimizde bizler de bunun mutluluğunu yaşayanlardan olacağız." dedi. - "Evler çok sağlam ve hızlı yapılıyor" Köy evlerinin yapıldığı Çökek Mahallesi'nin muhtarı Ferit Kaplan, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Evlerin çok güzel yapıldığını söyleyen Kaplan, şöyle konuştu: "Köy evlerimiz Allah'ın izniyle yıl sonuna kadar bitecek. Burada besicilik faaliyetleri oluyor, onlara yönelik ahırlarımız da yapılıyor. Valimizden, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Vatandaşlarımız da çok memnun, evler çok sağlam ve hızlı yapılıyor. Evlerin önünde yeşil alanlar, ahırlar olacak, çok mükemmel. Allah devletimizi eksik etmesin." Üzengili Mahalle Muhtarı Yakup Çolak da proje kapsamında mahallelerinde hayvancılığın desteklenmesi için ahır yapılmasının da önemli olduğunu belirtti. Evlerin inşasında kullanılan malzemelerin kalitesine şahit olduğunu aktaran Çolak, "Devletimiz bize öncülük yaptı, bunu yaparsa devletimiz yapar. Bu evler, köy evi değil adeta bir villa, çok lüksler, her şeyi düşünmüşler. Allah devletimizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor Haber

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası devam ediyor. Depremlerden sonra Altınözü ilçesinde arazi belirleme ve zemin etüdünün ardından köy evlerinin yapımına başlandı. Farklı noktalarda 2 bin 800 evin yapılmasının planlandığı ilçede, Babatorun Mahallesi'ndeki alanda bazı evlerin kaba inşaatı tamamlandı. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, AA muhabirine, ilçede çok sayıda köy tipi evin yapımının sürdüğünü söyledi. Köy evlerinin öncelikli olarak mahalleye uygun hazine arazilerine toplu şekilde yapılmasının planlandığını anlatan Sarı, şöyle konuştu: "Hazine arazisi olmayan bölgelerde farklı bir çalışma yapılıyor. Bu mahallelerimizde kamulaştırma yöntemiyle vatandaşlarımıza yer temin edilecek. Köy tipi afet evleri o yerlere konulacak. Bu da olmazsa yıkılan ya da ağır hasar alan evlerin bulunduğu alan uygun ise o alana evler inşa edilecek. Evler, 500 metrekarelik alana peyzajlı, çok güzel görünümlü, coğrafyaya ve ortama uygun şekilde yapılacak." Sarı, Babatorun'da örnek evlerin ortaya çıktığını, Sofular, Boynuyoğun ve Yanıkpınar'da da çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Afet yaralarını devlet ve milletin el ele sarmaya çalıştığını aktaran Sarı, diğer tüm köylerde de ihtiyaç duyulan sayıda köy evi yapılacağını kaydetti.

Depremden etkilenen Türkoğlu'nda köy evlerinin inşası için çalışmalar başladı Haber

Depremden etkilenen Türkoğlu'nda köy evlerinin inşası için çalışmalar başladı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - İZZET MAZI / ÖMER FARUK SALMAN - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde "köy evleri"nin inşası için çalışmalara başlandı.Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında yer alan Türkoğlu'nda kırsal Özbek Mahallesi'nde köy evlerinin inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.Kahramanmaraş'a kazandırılacak kalıcı konutlar anlamında ilk olacak çalışma kapsamda evlerin temeli atılıyor.Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı planlanan köy evleri inşasının Türkoğlu'nda başlatıldığını söyledi.Depremin hemen ardından arama kurtarma, çadır kent, konteyner kent ve kalıcı konut olmak üzere dört aşamalı çalışma başlatıldığını anlatan Okumuş, konut inşasına da başlandığını belirtti.- Evler 3+1 ve 130 metrekare olarak planlanıyorOkumuş, ilçede deprem nedeniyle 5 bin 671 orta, ağır, acil yıkılacak ve yıkılan bina bulunduğuna işaret eden Okumuş, "Bağımsız birimlerle 7 bin 200 daire ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının talimatlarıyla bölgeye yaklaşık 4 bin 500 toplu konut, 2 bin 500 de kırsal alanda ev inşa edilecek. Bittiğinde taziye evleri, camileri, okulları ve parklarıyla çok harika yaşam alanları oluşacak. Özbek Mahallesi'nde bugün itibarıyla 31 kır evinin yapımına başlandı. Hemşehrilerimiz kalıcı konutlara bir sene gibi kısa sürede geçecek." diye konuştu.Yapımına başlanılan evlerin 3+1 ve 130 metrekare olarak planlandığını belirterek, evlerin 7-8 ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.Çalışmaları incelemek üzere inşaat alanına gelen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, kentteki enkaz kaldırma işlemlerinin sürdüğünü söyledi.Kalıcı konut çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'ta kırsal kesim için 18 bin köy evi yapılacağını bildiren Aycan, hayvancılıkla uğraşanlar için ayrıca evlerin yanına ahır da yapılacağını ifde etti.Aycan, "Burası tümüyle deprem bölgesi ve ciddi şekilde köy evlerinde yıkılma var. İnsanlarımızı kalıcı konutlarına yerleştirmek devletimizin en önemli çabası." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.