TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kredi

İLKHABER-Gazetesi - Kredi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kredi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kefilsiz şartsız 50.000 TL şipşak kredi! Borçlulara oh çektirecek Haber

Kefilsiz şartsız 50.000 TL şipşak kredi! Borçlulara oh çektirecek

Gelir belgesi olmayıp kredi çekemeyenler! Akbank gelir belgesi olmadan 50 bin liraya kadar kredi vereceğini duyurdu. Peki gelir belgesiz kredi nasıl çekilir? İşte Akbank 50 bin lira gelir belgesiz kredi detayları…  Enflasyonun artmaya devam ettiği bugünlerde herkesin nakit ihtiyacı arttı. Kredi kartı kullanımlarının nakit bulunmaması nedeniyle hızla artmasına karşın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yeni önlemler almaya başladı. Hızla yükselen faizler nedeniyle kredi çekmek neredeyse imkansız hale gelirken, vatandaşlar her yerde düşük faizli ya da faizsiz kredi aramaya başladı. Kredi seçeneklerinin azalması üzerine de gelir belgesi olmayanların imdadına Akbank yetişti.  Geliri olmayanların nakit ihtiyacının arttığı bugünlerde Akbank, gelir belgesiz 50 bin liraya kadar kredi vereceğini duyurdu. Verilecek olan krediye uygunluk şartları da açıklanırken, 36 ay vade ve 3 ay erteleme seçeneği de acil nakit ihtiyacı olana ilaç gibi gelecek. Peki kimler Akbank’tan gelir belgesiz 50 bin lira kredi çekebilecek?  Gelir belgesiz kredi verilecek! Akbank’ın duyurduğu kampanya kapsamında Garanti BBVA ve TEB Bankası da harekete geçti. Bu kapsamda gelir belgesi olmayanlara verilecek olan kredide hem 36 ay vade hem de 3 ay ödemesiz dönem de tanımlandı. Yani krediyi çekenler, ilk 3 ay hiçbir ödeme yapmayacaklar. Üstelik kredi mobil uygulama üzerinden de hemen kullanılabiliyor olacak.  TEB, Garanti BBVA ve Akbank, başlattığı gelir belgesiz ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında düşük faiz avantajı da duyurdu. Düşük faizli kredi çekmek isteyenler için başlatılan ihtiyaç kredisi kampanyasında vatandaşlardan TC kimlik numarasının alınması yeterli olacak. Krediyi mevcut banka müşterileri mobil uygulama ya da banka şubeler üzerinden çekebilecekler. Ayrıca TEB’ten kredi çekmek isteyenler, TC kimlik numaralarını 4466’ya mesaj atarak da krediye başvuru yapabilecekler. 

Bakan Özhaseki'den Kocaeli ve Yalova'ya kentsel dönüşüm müjdesi: Düşük faizli kredi projeleri yolda Haber

Bakan Özhaseki'den Kocaeli ve Yalova'ya kentsel dönüşüm müjdesi: Düşük faizli kredi projeleri yolda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli'de yaptığı açıklamada, evini yenilemek isteyenlere düşük faizli ve uzun vadeli kredi sağlayacak bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Özhaseki, benzer bir çalışmayı Kocaeli ve Yalova'da da uygulamak için Dünya Bankası ile görüşeceklerini ifade etti. Bakan Özhaseki, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin vizyonuyla doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, Kocaeli'nin sürekli bir kalkınma gösterdiğini ve üretim merkezi olma yolunda ilerlediğini dile Depremin Türkiye için ciddi bir risk olduğunu hatırlatan Özhaseki, ülkenin deprem gerçeğiyle baş etmek için önlem alması gerektiğini söyledi. Son yüzyılda yaşanan depremlerde kaybedilen insan sayısının 130 bini aştığını belirten Bakan, bu gerçeklikle hareket etmek zorunda olduklarını vurguladı. Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değinerek, bu konuda iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve herhangi bir parti ayrımı yapmadan herkesin desteğini beklediklerini ifade etti. Özhaseki, belediyelerin de kentsel dönüşüme destek vermesi gerektiğini ve bu konuda ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, İzmir için açıkladıkları kentsel dönüşüm projesini Kocaeli ve Yalova için de uygulamayı planladıklarını dile getiren Özhaseki, bu konuda Dünya Bankası ile görüşeceklerini ve başarılı bir sonuç elde etmeyi umut ettiklerini belirtti. "Kredi vermek için Dünya Bankası ile görüşeceğiz" Kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarının altını çizen Bakan Özhaseki, İzmir'in pilot il seçildiği "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi"ne değinerek, "İstanbul ve İzmir için proje açıkladık. Kocaeli ile Yalova için de Dünya Bankası ile görüşüp İzmir için açıkladığımızın aynısını eğer yapabilirsek büyük başarı elde etmiş olacağız. Ümit ediyorum hayırla sonuçlanır. İzmir için açıkladığımız proje şu; 0,69 faizli, 15 seneye kadar vade TL bazında değişmeden kredi ama faiz 0,69. Bu müthiş bir imkan. Kocaeli için de Dünya Bankası ile görüşmeleri bitirip açıklayabilirsek, kentsel dönüşümde de bir taraftan Bakanlığımız, bir taraftan belediyemiz, ki vatandaşlarımız da herhalde razı olurlar. Çok hızlı şekilde dönüştürmüş oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu. Toplantıda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve milletvekilleri de yer aldı.

SON DAKİKA: Merkez Bankası'ndan Krediler İçin Yeni Adım Haber

SON DAKİKA: Merkez Bankası'ndan Krediler İçin Yeni Adım

Kredilerin geleceği şekilleniyor! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi piyasalarında sıkılaşma yönünde yeni adımlar attı. Son dakika duyurusuna göre, ticari, taşıt ve ihtiyaç kredilerine ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Peki, bu kararlar bireylerin kredi alımını nasıl etkileyecek? İşte, detaylı analiz ve yorumlarımızla güncel gelişmeler. Merkez Bankası'ndan yeni kredi kararı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi piyasalarında sıkılaşma yönünde yeni kararlarını duyurdu. Bu son dakika haberi, ticari, taşıt ve ihtiyaç kredileri gibi önemli alanları etkileyecek. TCMB'nin bugün yaptığı duyuruya göre, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında önemli değişiklikler yapıldı. TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı yüzde 2,5'ten yüzde 2'ye indirilirken, ihtiyaç kredilerinde aynı sınır yüzde 3'ten yüzde 2'ye çekildi. Taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırı korundu. Duyuruda ayrıca, kredi büyüme sınırlarını daha etkili hale getirmek için menkul kıymet tesisine ek olarak kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesisine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışıldığı ifade edildi. 22 Şubat'taki Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin yayımlanan özette, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir." ifadeleri yer almıştı. Bu kararlar, kredi piyasalarındaki dengeleri etkileyecek ve ekonomik faaliyetler üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceği için yakından takip edilecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Esnafa Kredi Limitini Arttırdı: 750 Bin Liraya Yükseldi Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Esnafa Kredi Limitini Arttırdı: 750 Bin Liraya Yükseldi

Dış ticaret rakamlarını açıkladıktan sonra AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Halkbank üzerinden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kefaletiyle verilen kredi miktarıyla ilgili esnafa müjde verdi. Bakan Bolat, kredi limitlerinin 650 bin liradan 750 bin liraya çıkartıldığını açıkladı. Bakan Ömer Bolat, açıklanmasında, “Halk Bankası üzerinden TESKOMB kefaletiyle esnaflarımıza Adıyaman’da şuana kadar 937 milyon liralık çok uygun şartlarda, işyerlerinin canlandırılması ve işyerinin yatırım ihtiyaçları için kredi desteğinde bulunuldu. Haziran ayında geldiğimde Adıyaman için de esnaflarımıza 100 milyon liralık uyun şartlarda kredi imkanını müjde olarak vermiştik. O zaman kredi miktarı firma başına 500 bin liraydı. 6 Şubat depremin yıldönümünde Kahramanmaraş’ta olduğu gibi Adıyaman’a da esnaflarımız için yine 100 milyon lira kredi desteği sağladık. Bu defa firma başına limit 650 bin liraydı. Bugün TESKOMB ve Halk Bankası’yla görüştükten sonra yine şu müjdeyi vermek istiyorum. Adıyaman’daki esnaflarımız Pazartesi’nden itibaren firma başına 750 bin liraya çıkartılan limit ile toplamda 150 milyon liralık daha finansman desteğinden faydalanabilecekler. Hayırlı uğurlu olsun. AK Parti hükümeti olarak, Cumhur İttifakı olarak depremin yaralarının hızla sarılması noktasında bütün gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Depremin yaraları tamamen sarılmadan bize dur durak, uyku yok” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.