TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kreş

İLKHABER-Gazetesi - kreş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kreş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Özel kreşte 4 yaşındaki çocuğun burnu kırıldı, aile ihmal iddiasıyla şikayetçi oldu Haber

Özel kreşte 4 yaşındaki çocuğun burnu kırıldı, aile ihmal iddiasıyla şikayetçi oldu

Olay, 28 Kasım’da Küçükçekmece İnönü Mahallesinde faaliyet gösteren özel bir kreşte meydana geldi. İddiaya göre, kreşte okuyan 4 yaşındaki kız çocuğunun burnu, İngilizce sınıfında sandalyeye çarpması sonucu kırıldı. İddiaya göre, okul yetkililerin 1.5 saat sonra haber verdiği aile, gelip kızlarını hastaneye götürdü. Hastanede tedavi altına alınan kız, 29 Kasım'da 4 saatlik ameliyatın ardından aynı gün akşam saatlerinde taburcu edildi. "Okul müdürümüz kamera kaydını izletiriz' dedi ama izletmediler" Kreşte bulunan diğer çocukların ailelerinin haberdar olmasıyla veliler kreşte toplandı. Veliler, İngilizce sınıfında çocukların psikolojik şiddete maruz kaldığını ileri sürdü. Derste başarısız olan öğrencilere öğretmenler tarafından duvara bakma cezası, yemekhane veya başka odada yalnız kalma gibi cezaların verildiği iddia edildi. İddialar üzerine okulda toplanan veliler, aynı akşam karakola giderek toplu olarak şikayetçi oldu. Şikayetin ardından polis, okul yetkililerinin ifadesini aldı. Yaşananları anlatan baba Burak Gülten, "Çocuğumuz ayın 28'inde 16.00 civarında sınıfta koşarken düşüyor, burnunu sandalyeye vuruyor ve burnu kırılıyor. Fakat okul tarafından biz saat 17.30'da arınıyoruz. Biz çocuğumuzu alıp hastaneye götürüyoruz. Acil ameliyata alınıyor ertesi gün. Okul hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Psikolojik şiddet uygulandığına dair söylemler var aileler tarafından. Şikayetçi olduk diğer ailelerle birlikte karakola giderek dilekçe verdik. Biz olayın nasıl gerçekleştiğini öğrenmek için video kaydını izlemek istedik. 'Okul müdürümüz kamera kaydını izletiriz' dedi ama izletmediler. Olayın nasıl olduğunu dahi bilmiyoruz. Kızım şu anda evde, biraz ağrıları var. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Yüreğir Belediyesi 3. kreş temelini attı Haber

Yüreğir Belediyesi 3. kreş temelini attı

ADANA (İLKHABER) - Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğirli’ye verdiği kreş sözünü hızla gerçekleştiriyor. İlçeyi modern tesislerle donatan Kocaispir, şimdi de Kazım Karabekir Mahallesi’nde yapılacak olan kreşin temelini attı. Eğitime ve çocuklara verdiği önemi her alanda gösteren Kocaispir, Yüreğirli annelere bir müjde vererek ilçeye yeni bir kreş yapımına başlanacağını duyurmuştu. Kocaispir, bu müjdenin ardından kısa bir süre sonra Yüreğir’e kazandıracağı üçüncü kreşin temelini Kazım Karabekir Mahallesi’nde attı. PTT Evleri Hanım Sabuncu ve Atakent kreşlerinin ardından annelerin heyecanla beklediği üçüncü kreşin temeli Kazım Karabekir Mahallesi’nde atıldı. 680 metrekare alanda 2 katlı olarak tasarlanan kreş 5 sınıftan oluşacak. Atölye, çocuk oyun ve sosyal aktivite alanların da yer alacağı kreş tamamlandığında 150 öğrenci kapasitesi ile Yüreğirli ailelere hizmet verecek. Bir kreşin daha temelini atmanın mutluluğuyla konuşan Kocaispir, “Bugün burada hizmet zincirimize bir halka daha ekliyoruz. Söz verdiğimiz Kazım Karabekir Mahallesi Kreşimizin temelini atıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde hizmete sunacağız inşallah. Annelerimize nefes olabilirsek, annelerimizin yükünü bir nebze hafifletebilirsek kendimizi mutlu hissederiz. Başta Kazım Karabekir Mahallesi olmak üzere Yüreğir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çukurova'da kreşlerde yeni dönem başladı Haber

Çukurova'da kreşlerde yeni dönem başladı

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER)- Çukurova'da minikler eğitim hayatına merhaba dedi. Çukurova Belediyesi'nin Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde ilk kayıt olan minikler yeni eğitim öğretim yılına başladı. Çocuklar bir hafta sürecek uyum eğitimine alındı. Güzel Yüzler Semt Kreşlerinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Yüzüncüyıl Kreşinde düzenlenen törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Çocuklarımız burada ilk olarak İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşını öğrenecek, Cumhuriyetin temel değerleri ve Atatürk ilkelerine sahip çıkan bireyler olarak yetişecekler" dedi. Başkan Çetin, törende yaptığı konuşmada, "Çukurova Belediyesi olarak, çocuklarımızın gelişimine ve eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, ilçemizde 8 semt kreşi açtık. Bu kreşlerimizde, çocuklarımıza çağdaş ve kaliteli bir eğitim veriyoruz. Çocuklarımız burada, ilk olarak İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşını öğrenecek, Cumhuriyetin temel değerleri ve Atatürk ilkelerine sahip çıkan bireyler olarak yetişecekler. Ayrıca, kreşlerimizde çocuklara, sanat, spor, müzik ve yabancı dil gibi dersler de veriliyor. Bu derslerle, çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak için, kreşlerimizde aylık sadece 600 lira gibi sembolik bir ücret alıyoruz. Bu sayede, dar gelirli ailelerin de kreşlerden faydalanmasını sağlıyoruz." dedi. Çetin, konuşmasında, Yüzüncüyıl semtine ikinci bir kreş yapma kararı aldıklarını da açıkladı. Çetin, "Yüzüncüyıl semti, ilçemizin en kalabalık semtlerinden biri. Bu nedenle, burada yaşayan vatandaşlarımızın da kreş imkanlarından yararlanabilmesi için, ikinci bir kreş yapma kararı aldık. İnşaatı devam eden kreşimiz, kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacaktır." diye konuştu. Başkan Çetin, konuşmasının sonunda, velilere ve kreş öğretmenlerine başarılar diledi.

Ceyhan Belediyesi kreşi, miniklere ayrıcalıklar sunuyor Haber

Ceyhan Belediyesi kreşi, miniklere ayrıcalıklar sunuyor

NİLGÜN TAZE ADANA (İLKHABER)- Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi Hilal Işık Aşrak Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde miniklerin geleceğe güvenle hazırlandığını bildirdi. Başkan Erdem, kreş ve gündüz bakımevinde tam ve yarım gün olmak üzere iki ayrı zamanlamada yüzlerce ailenin çocuklarının hem barınma ve eğitim hem de öz bakım ve gelişim uygulamalarından faydalandığını söyledi. Yılın 12 ayı boyunca tam ve yarım gün olmak üzere iki ayrı zamanlamada yüzlerce ailenin çocuklarının hem barınma ve eğitim hem de öz bakım ve gelişim uygulamalarından faydalandığını belirten Başkan Erdem, kreş ve gündüz bakımevindeki miniklere her gün sabah 09.00'da kahvaltı, öğlen 12.00'da yemek verildiğini, 13.00-15.00 saatleri arasında gündüz uykusunu alan çocukların saat 15.00'da ara öğünle beslendiğini söyledi. Yemek listesinin aylık olarak tüm velilere gönderildiğini vurgulayan Başkan Erdem, "Kreş ve bakımevimizdeki yemekler profesyonel aşçılar tarafından yapılıyor. Şu anda öğrencilerimiz adaptasyon sürecine dahil edildi. Çocuklarımızın geleceğe güvenle hazırlanmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz" diye konuştu. Tecrübeli eğitmenler tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu programları esas alan kreşin çocukların gelişimine büyük katkı sunduğunu dile getiren Başkan Erdem, "Kreş ve gündüz bakımevimiz 3-6 yaş grubu minik yüreklerin sıcak yuvası olmaya devam edecek" dedi.

Seyhan’da kreş başvuruları başladı Haber

Seyhan’da kreş başvuruları başladı

ADANA (İLKHABER) - Seyhan Belediyesi kreşlerine yeni kayıt ön başvuruları başladı. Başvurular 31 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında belediyenin https://ybs.seyhan.bel.tr/SeyhanYBS/web/KresOnlineYeniBasvuru adresli internet sitesi üzerinden alınacak. Tellidere, Gürselpaşa, Yeşilyurt, Yeşiloba ve 2000 Evler mahallelerinde hizmet veren belediye kreşlerine yeni kayıt ön başvuruları bugünden itibaren yapılabilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 2020-2019-2018 doğumlu öğrenci (36 ile 60 ay arası - 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 36 ayını doldurmuş olan) adaylarının ön kayıt başvuruları alınacak. Belediyenin www.seyhan.bel.tr adresli internet sitesi üzerinden yayınlanacak formun çevrimiçi olarak doldurulmasıyla gerçekleştirilecek olan ön kayıtlar, Seyhan Belediyesi Kreş Müdürlüğü çalışma yönetmeliği esas alınarak Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek. Yönetmelikteki koşulları sağlayan kesin kayıt ve yedek listeler yapılan değerlendirmenin ardından 25 Ağustos Cuma günü belediyenin web sitesinde ilan edilecek. Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kaydı, 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında velilerinin istenilen belgelerle kabul edildikleri kreşlere başvurusuyla gerçekleştirilecek.   Kreşlerde 4 Eylül pazartesi gününden itibaren yeni kayıt olan öğrencilerin iki hafta süren kreşlere uyum sürecinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak. 18 Eylül’den itibaren de uyum sürecini tamamlayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı programına göre eğitim-öğretime başlayacak.

Yüreğir Belediyesi kreşlerinde mezuniyet sevinci Haber

Yüreğir Belediyesi kreşlerinde mezuniyet sevinci

ADANA (İLKHABER) - Yüreğir Belediyesi'nin Atakent Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Hanım Sabuncu Kreşi 6 yaş grubu öğrencileri mezun olma sevinci yaşadı. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, eşi Raziye Kocaispir, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Necip Fazıl Cengil, MHP Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Asım Gül, Hayırsever İş insanı Ahmet Sabuncu ve eşi Hatice Sabuncu ile öğrencilerin aileleri katıldı. Mezuniyet töreni için birbirinden renkli birçok gösteri hazırlayan minikler, sergiledikleri performansla kendilerini seyretmeye gelenlere keyifli anlar yaşattı. Mezuniyet töreni sonunda karne ve başarı belgelerini alan öğrenciler hep birlikte keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Kazım Karabekir’e kreş müjdesi Mezuniyet töreni öncesinde konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir’de kreş sayısını artıracaklarının müjdesini verdi. Yüreğir’i insan odaklı belediyeciliğin merkezi haline getirmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Kocaispir, “Bugün burada geleceğimiz, umudumuz, aydınlık yüzümüz yavrularımızın mezuniyet coşkusuna ortak oluyoruz. Çocuklara verilecek en güzel hediye eğitimdir. Bu konuda çok iddialıyım. Atakent ve Hanım Sabuncu kreşlerimiz Adana’da en iyi, en kaliteli eğitim veren kreşlerden iki tanesidir. Atakent kreşimiz ilk geldiğimizde binası belediyemize aitti hemen hızlı bir şekilde faaliyete geçirdik. Daha sonra Sabuncu ailesi sağ olsunlar ricamızı kırmadılar. PTT Evleri mahallemizde Hanım Sabuncu Kreşimizi yaprak bize teslim ettiler. Şimdi de Allah nasip ederse üçüncü kreşimizi Kazım Karabekir mahallemizde faaliyete geçirmek için çalışmalara başladık. Yakın zamanda ihalesini yapıyoruz. Çok kısa bir süre içinde Yüreğir’de 3 kreşimiz olacak.” şeklinde konuştu. Yıl boyu fedakârca görev yapan öğretmenlere teşekkür eden Başkan Kocaispir, çocuklara başarılı bir hayat, aileleri ile birlikte güzel bir yaz tatili diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.