TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kuyumcu

İLKHABER-Gazetesi - kuyumcu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kuyumcu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kocaeli'de kuyumcu dükkanına büyük soygun Haber

Kocaeli'de kuyumcu dükkanına büyük soygun

Olay, önceki gün gece saatlerinde Sanayi Mahallesi'nde bulunan Outlet Center Alışveriş Merkezi'ndeki Atasay kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler, çatıdaki havalandıra boşluğundan kuyumcuya girdi. Dükkân alarmının çalması üzerine, alışveriş merkezi güvenlik görevlileri ve iş yeri yetkilileri dükkâna geldi. Güvenlik görevlileri yaptıkları incelemede dükkân kepenginin açılmadığını tespit etti. Herhangi bir olumsuzluk olmadığına kanaat getiren güvenlik görevlileri ve iş yeri yetkilileri dükkândan ayrıldı. O esnada dükkânda bulunan kişi veya kişiler ise ziynet eşyaları çaldı. İçeriye girdikleri havalandırma deliğinden bu sefer dışarıya çıkan kişi veya kişiler kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde dükkânı açmaya gelen çalışanlar ise bazı ziynet eşyalarının yerinde olmadığını fark etti. İhbarda bulunulması üzerinde adrese polis ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri merdivenle vasıtasıyla dükkânın çatısında çıkarak havalandırma boşluğunda incelemelerde bulundu. Daha sonra dükkânın içerisindeki parmak izlerini belirlemek için çalışma gerçekleştirildi. Polis ekipleri olayı gerçekleştiren kişi veya kişileri bulmak için çalışmalara devam ederken kuyumcudan ne kadar ziynet ve para çaldıkları da ortaya çıktı. Kişi veya kişilerin kuyumcudan 3 kilo 750 gram altın, 50 bin dolarlık pırlanta, 10 bin dolar, 5 bin Euro ve 120 gram külçe altın çaldıkları öğrenildi. Hırsızlık olayı akıllara "La Casa De Papel" dizisini getirdi.

Komşu esnaf acemi hırsızları yakaladı Haber

Komşu esnaf acemi hırsızları yakaladı

Olay, sabah saatlerinde Sultangazi Esentepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Enes E. (26), ve sevgilisi Öznur H. (22), daha önceden gözlerine kestirdikleri kuyumcudan içeriye girdi. Elindeki silahı iş yeri çalışanına doğru tutarak korkutmaya çalıştı. Daha sonra sevgilisi elindeki poşet ile camdan karşı tarafa atladı. Bunun üzerine iş yeri çalışanı Habib Rıdvan Cömert bağırarak komşu esnaftan yardım istedi. Sesler üzerine dükkâna gelen komşu esnaf hırsızlık için kuyumcuya gelen çifti etkisiz hale getirdi. İş yeri çalışanı daha sonra bu durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çifti gözaltına alarak emniyete götürdü. Sabah erken saatlerinde meydana gelen hırsızlık girişiminde sevgili oldukları öğrenilen Enes E., ve Öznur H.’nın hırsızlık girişimi ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde çift içeriye girdikten sonra Enes E.’nin çalışana silah doğrulttuğu görülüyor. Daha sonra komşu esnafın koşarak yardıma geldiği ve çifti yakaladıkları görülüyor. İş yeri sahibinin oğlu Habib Rıdvan Cömert, “Ben vitrini dizerken bir kadın bir erkek elinde silah ile içeriye girdiler. Sakin olun diye bağırıyordu bende insanlara sesimi duyurmak için çığlık atıyordum. Sonra kadın, camın üzerine atlayıp arka tarafa benim olduğum kısma geçti. Silahlı olan erkek soyguncu da kadınla göz teması kurunca bende yavaş yavaş yaklaşıp bende onun silahının üzerine atlamaya çalıştım. Elinden silahını alıp silahı ona doğrultmaya çalıştım. Belki o esnada birileri gelir bir şekilde müdahale eder. Sonra amcam koştu geldi. Adamla biz burada boğuştuk. Diğer esnaflar o arada geldi kızı tuttu. Esnaf toplanınca ikisini de yakaladık” dedi. İş yeri sahibi Muzaffer Cömert, “Ben sabah dükkânı açtım. Eşim ve kızımla doktora giderken daha yarı yoldayken komşum aradı. O arayınca ben bir şey oldu diye kuşkulandım. 2 tane maskeli soyguncu dükkâna girmeye çalıştı biz yakaladık dedi. Ben hemen dörtlüleri yaktım. Alelacele nasıl geldim bilmiyorum. Geldiğimde artık iş işten geçmişti. Çocuklar müdahale etmişti. Çok şükür, Allah komşularımızdan razı olsun” şeklinde konuştu. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Bursa'daki kuyumcu fonu sanıkları adliyeye sevk edildi: 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı Haber

Bursa'daki kuyumcu fonu sanıkları adliyeye sevk edildi: 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kuyumcu A.Ö. önce yakın çevresinden daha sonra ikamet ettiği ilçeden ve yakın ilçelerden kar payı dağıtma vaadiyle altın toplamaya başladı. Sisteme para üzerinden dahil olanlar verdikleri para oranında aylık ve 3 aylık periyotlarda, çeyrek altın vererek dahil olanlar altın almaya başladı. Kısa sürede 82 kişiden 500 milyon lira değerinde altın toplayan A.Ö. kar payı ödemelerini yapamayınca bir gece ansızın H.Ş. ile birliKsakte iş yerindeki tüm altınları toplayarak kaçtı. Kuyumcu dükkanı iki gün açılmayınca para ve altın yatıranlar durumdan şüphelenip Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. Yapılan araştırmalar ve şehir kameraları incelendiğinde, 2 kişinin kuyumcu dükkanından altın dolu çantaları arabaya yükleyerek kaçtıkları tespit edildi. Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kuyumcu A.Ö.'nün H.Ş. ile birlikte İstanbul'a gittiğini H.Ş.'nin A.Ö.'yü Beyoğlu ilçesinde R.E. isimli bir arkadaşının evine bırakıp döndüğünü belirledi. Önce H.Ş. gözaltına alındı. Ardından Beyoğlu'nda bir eve yapılan baskında kuyumcu A.Ö. ve arkadaşı R.E. gözaltına alındı. Ekipler daha sonra A.Ö.'nün babası S.Ö. ile ortakları A.F.Ş ile kuyumcu dükkanında çalışan S.İ.'yi gözaltına aldı. Şuçlamaları kabul etmedi A.Ö. emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederek, 3 yıl önce işleri bozulduğunda yüksek faizle borç aldığını söyledi. İşleri düzelmeyince başkalarından da borç altın almaya devam ettiğini öne süren A.Ö, "İşlerim iyice zora girdi, ödemeleri yapamaz hale geldim. Bu defa da ödemeleri yapmak için elimdeki altınları ucuza satmaya başladım, yine olmayınca dükkanı kapatıp İstanbul'a gittim" ifadelerini kullandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan kuyumcu ve olayla ilgisi bulunduğu iddia edilen 5 kişi adliyeye sevk edildi. Bu sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan şüpheliler, Orhangazi Adliyesi'ne götürüldü. 82 kişiden yaklaşık 500 milyon lira değerinde altın aldığı iddia edilen A.Ö. ile babası S.Ö ve ortağı A.F.Ş.'nin tüm mal varlıklarına tedbir konulduğu bildirildi. Mahkemeye çıkarılan 6 şüpheliden, A.Ö, S.Ö, H.Ş tutuklanırken, S.İ. ile A.F.Ş ise ev hapsine çarptırıldı. R.E ise yurtdışı yasağı getirilirken, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan, savcılığın tutuksunuz yargılan 3 kişi hakkında karara itiraz etmesi bekleniyor.

Adana'da kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 zanlı tutuklandı Haber

Adana'da kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 zanlı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da bir kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 şüpheli tutuklandı. Şehitler Bulvarı Mahfesığmaz Mahallesi'nde 8 Kasım'da S.Y'ye ait (37) kuyumcu dükkanına gelen motosikletli iki kişiden biri tabancayla iş yeri sahibini öldürmekle tehdit ederek bir miktar altın gasbetti. Zanlı, olay yerinden kaçarken tabancayla kazara kendisini bacağından yaraladı. Yaralı şüpheli, kendisini dışarıda bekleyen arkadaşının kullandığı motosiklete binerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler, iş yerinin güvenlik kamerasınca da kaydedilen olayın firari zanlılarını yakalamak için araştırma başlattı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye alan ekipler, silahlı soygunu gerçekleştirenlerin emniyette suç kayıtları bulunan Tarık Can S. (32) ve B.K. (16) olduğunu belirledi. - İki şüpheli tutuklandı Tabancayla kuyumcuyu gasbeden Tarık Can S. ve olayda motosikleti kullandığı belirlenen B.K, ekiplerin düzenlediği operasyonla yakalandı. Kuyumcudan çalındığı belirlenen 3 bilezik, 3 kolye, 3 bileklik ve alyansa da el konuldu. Kazara kendisini silahla vurarak yaralayan zanlının olaydan sonra herhangi bir hastaneye gitmediği belirlendi. Öte yandan, motosikletin sahibi olduğu tespit edilen Tarık Can S'nin arkadaşı Can D. (22) de ekiplerce gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tarık Can S. ve B.K. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, motosikletin sahibi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kuyumcunun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülere göre, yüzünü kıyafetinin kapüşonuyla gizlemeye çalışan zanlı içeriye girip elindeki tabancayı kuyumcuya doğrultuyor. Daha sonra şüpheli, kuyumcuya altınları doldurması için poşet uzatıyor. Kuyumcunun altınları doldurduğu poşeti alan şüpheli hızla iş yerinden uzaklaşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.