TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#KYK

İLKHABER-Gazetesi - KYK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, KYK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KYK misafir öğrenci günlük ücreti ne kadar? (2024) Haber

KYK misafir öğrenci günlük ücreti ne kadar? (2024)

KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalmak için bazı şartları yerine getirmeniz ve belirli prosedürleri takip etmeniz gerekir. Şartlar: Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak. Öğrenim gördüğünüz yükseköğretim kurumu veya programının, öğrenci ve ailenizin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması. Boş kontenjan olması. Başvuru: KYK'nın resmi web sitesi üzerinden veya e-Devlet üzerinden misafir öğrenci başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeleri hazırlamanız ve sisteme yüklemeniz gerekir. Belgeler: Kimlik belgesi Öğrenci belgesi İkametgah belgesi Vukuatlı nüfus kayıt örneği 2 adet fotoğraf Dilekçe KYK Misafir Öğrenci Günlük Ücreti 2024 2024 yılı için KYK misafir öğrenci günlük ücretleri henüz resmi olarak belirlenmemiştir. Ücretler, her yıl GSB tarafından belirlenir ve genellikle Ağustos ayında resmi olarak açıklanır. Ancak, 2023 yılı KYK misafir öğrenci günlük ücretlerine bakarak 2024 yılı için bir tahminde bulunabiliriz: 2023 Yılı KYK Misafir Öğrenci Günlük Ücretleri: 1. Tip Yurt: 23 TL 2. Tip Yurt: 28 TL 3. Tip Yurt: 33 TL 4. Tip Yurt: 38 TL 5. Tip Yurt: 43 TL 6. Tip Yurt: 48 TL 2024 Yılı KYK Misafir Öğrenci Günlük Ücret Tahmini: 1. Tip Yurt: 25-27 TL 2. Tip Yurt: 30-32 TL 3. Tip Yurt: 35-37 TL 4. Tip Yurt: 40-42 TL 5. Tip Yurt: 45-47 TL 6. Tip Yurt: 50-52 TL

Aydın'daki Asansör Kazasında İlk Dava Görüldü Haber

Aydın'daki Asansör Kazasında İlk Dava Görüldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde öğrenci yurdunda bulunan öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasıyla ilgili olarak ilk dava bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan kazada, anne Serpil Ertaş, "Herkes birbirine suç atıyor, o zaman suçlu nerede" diyerek gerçek suçlunun tespit edilmesini talep etti. Olay, 26 Ekim 2023 tarihinde Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi'ndeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelmişti. Asansörde yaşanan arıza sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Olayın ardından asansör firması yetkilisi M.B. ile firma sahibi H.T. tutuklanmış, soruşturma derinleştirilmişti. Bugünkü duruşmada sanıkların savunmaları alındı. Mahkeme, yeni bir keşif yapılmasına ve bir sonraki duruşmanın 2 Nisan'da yapılmasına karar verdi. Olayın ardından konuşan Zeren Ertaş'ın annesi “Benim kızımın hayatına mal oldu” Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş, mahkemede yaptığı konuşmasında “Gece saat 01.15 civarında yurttan aradılar. Asansörün düştüğünü, kızımın ağır yaralı olduğunu söylediler. Hemen İstanbul’dan yola çıktık sabaha saatlerinde Aydın’a geldik. Aydın’a yaklaşık 60 kilometre kala kızımın vefat ettiğinin haberi geldi. Zeren’im daha öncede olaydan kısa bir süre öncede asansörde kalmış. 17 Ekim’de asansörün periyodik bakımı yapılmış, 18 Ekim’de sabah saat 8 civarında Zeren, asansörde kalmış. Annesine mesaj atmış. Güvenlik gelip çıkarmış. Yani bakımın yapılmasından sadece 1 gün sonra Zeren asansörde kalıyor. Bu olayda kafamıza takılan bazı şeyler var. Bu eksiklikler neden yurtlar açılmadan önce giderilmiyor. Bu durum benim kızımın hayatına mal oldu. Yurt Müdürlüğü ve sanıklardan şikayetçiyiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı açıkladı: "Yurt müdürü açığa alındı" Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı açıkladı: "Yurt müdürü açığa alındı"

Olay, Işıklı Mahallesi'ndeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğrenci yurdu binasında bulunan asansör iddiaya göre fazla yükü kaldıramayınca bir kat aşağıya doğru hareket ederek zemine düştü. Asansörün hareket etmesi ile birlikte paniğe kapılan Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş isimli kız öğrenci hareket eden asansörden dışarı çıkmak isteyince duvarla asansör arasına sıkıştı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından hayatını kaybeden Ertaş'ın cansız bedeni sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Asansörde bulunan diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. "Yurt müdürü açığa alındı" Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından meydana gelen olayın ardından yapılan açıklamada yurt müdürünün açığa alındığı ve olayla ilgili müfettiş görevlendirildiğini belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen elim hadise ile ilgili incelemeler devam etmektedir. İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur" ifadelerine yer verildi.

Antalya'da KYK yurtlarında kalacak öğrenciler otogar ve havalimanında karşılanıyor Haber

Antalya'da KYK yurtlarında kalacak öğrenciler otogar ve havalimanında karşılanıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'ya gelen üniversite öğrencileri, otogar ve havalimanında karşılanıp barınacakları Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ve Gençlik Merkezlerinin gönüllüleri, Antalya'ya gelen öğrencileri otogar ve Antalya Havalimanı'nda karşılıyor. Yapılan ikramların ardından servislerle KYK yurtlarına götürülen öğrenciler, burada giriş işlemlerinin ardından odalarına yerleştiriliyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, AA muhabirine, şu anda Türkiye'nin 81 ilinde KYK yurtlarında kalmak isteyip de dışarıda kalan bir öğrenci bile olmadığını söyledi. Uygulamanın, öğrencilerin yurtlara yerleşmesi sırasında hayatlarını kolaylaştırmak, onlara rehberlik edebilmek adına başlatıldığını ifade eden Topoğlu, "Hem otogarlarda hem havaalanlarında hem de tren garlarında genç kardeşlerimizi karşılıyoruz. Gönüllü kardeşlerimiz buralarda stantlar kuruyor. Arkadaşlarımıza rehberlik ediyorlar. Onlar için yapılan imkanları tanıtıyorlar." dedi. Bundan sonraki süreçlerde de her anlamda üniversite öğrencilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Topoğlu, 81 ilde bu uygulamanın devam ettiğini bildirdi. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ise üniversitelerin açılmasıyla son 3 gündür kente yoğun bir öğrenci girişi başladığını belirtti. Otogar ve havaalanında karşıladıkları öğrencileri, yorgunluk ikramının ardından kalacakları yurtlara servislerle ulaştırdıklarını anlatan Gürhan, "Yurtlarda oluşturduğumuz karşılama alanlarıyla velilere, çocuklarını bırakacakları yurtları görme şansı veriyoruz. Öğrenciler, aileleri ile vedalaştıktan sonra ev ve otel konforundaki yurtlarımızda misafir ediliyor." diye konuştu. - "Çok güzel bir proje" Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazanan Dilek Tavşan, Gaziantep'ten 13,5 saatlik otobüs yolculuğuyla Antalya'ya ulaştığını dile getirerek, "Gönüllülerden bir beyefendi gördü bizi, 'Üniversiteye servis gidiyor' dedi. Biz okula taksi ile mi gideriz otobüsle mi gideriz diye düşünüyorduk. Hemen geldik standa oturduk. Limonatamızı, kurabiyemizi yedik." dedi. Adana'dan gelen Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mahir Altıparmak da otobüsten inmeden önce arkadaşıyla "Buradan nasıl gidelim? Taksiye mi binelim, tramvayla mı gidelim?" diye konuştuklarını anlatarak, "İndiğimizde Gençlik ve Spor Bakanlığından arkadaşlar bizi karşıladılar. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Çok güzel bir proje." ifadelerini kullandı.

Isparta'da KYK yurtlarında 3 bin 595 depremzede konaklıyor Haber

Isparta'da KYK yurtlarında 3 bin 595 depremzede konaklıyor

ISPARTA (AA) - Isparta'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki yurtlarda 3 bin 595 depremzede misafir ediliyor.Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente gelen depremzedelerin ihtiyaçları devlet ve vatandaş işbirliğiyle karşılanıyor. KYK bünyesinde açılan İŞKUR başvuru masası, kreş, sağlık ocağı, rehabilitasyon merkezi, giyim mağazası ve Kur'an-ı kursu gibi hizmetler de afetzedelere sunuluyor.Yurtlara yerleştirilen 3 bin 595 depremzede, zaman zaman yurdun bahçesinde ve oturma alanlarında bir araya gelerek acılarını paylaşıyor.Malatya'dan Isparta'ya gelen 68 yaşındaki Mediha Özdan gazetecilere, deprem sırasında uyanık olduğunu ve sarsıntıyı fark edince apar topar evden çıktığını söyledi.Depremde evlerinin büyük hasar gördüğünü ve oğlunun yanında kaldığını belirten Özdan, AFAD aracılığıyla yurda yerleştirildiğini kaydetti.Çok iyi karşılandıklarını dile getiren Özdan, "Allah devletimizden, hükümetimizden, ordumuzdan ve AFAD çalışanlarından razı olsun. Onlar sayesinde şu an rahat yaşayabiliyoruz. Isparta halkına çok teşekkür ediyorum. Evinde bir kilogram meyvesi olan, bir çorabı olan yanına aldı bizlere teslim etti. Yurtta kendi evimdeymişim gibi hizmet görüyorum." diye konuştu.Hatay'ın Antakya ilçesinden eşi ve ikiz çocuklarıyla gelen Cemile Uygun da deprem sırasında duvarların çatlama seslerini duyduklarını söyledi.Sarsıntı durunca hemen evden çıktıklarını aktaran Uygun, çok sayıda binanın bir anda çöktüğünü dile getirdi.Yurtta kendileriyle çok iyi ilgilenildiğini ifade eden Uygun, "Allah devletimizden razı olsun, Isparta halkına teşekkür ediyorum. Bizi bağırlarına bastılar. Yurdumuzda doktor ihtiyaçlarımız, ilaçlarımız karşılanıyor. 3 öğün yemeğimiz veriliyor." dedi.

Isparta'ya gelen depremzedeler acılarını unutmaya çalışıyor Haber

Isparta'ya gelen depremzedeler acılarını unutmaya çalışıyor

ISPARTA (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Isparta'ya getirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara yerleştirilen 3 bin 549 depremzede, yaşadıkları acıları unutmaya çalışıyor.Isparta'daki yurtlarda konuk edilen depremzedelerin burada her türlü ihtiyacı karşılanıyor.Yurdun çeşitli bölümlerinde oluşturulan odalarda, depremzedelere sağlık, rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteği sağlanıyor.Kahramanmaraş'tan Isparta'ya gelen depremzede, Murat Baykonderler, AA muhabirine, deprem anı aklına geldiğinde hala ayaklarının titrediğini söyledi.Kahramanmaraş'ta bir şelalede bekçilik yaptığını belirten Baykonderler, "Diğer bekçi arkadaşlarla oturuyorduk. Arkadaşlar gittikten 15 dakika sonra bir gürültü geldi, daha sonra sallantı geldi. Allah Allah diyerek kendimi dışarı zor attım. Dışarıdaki binalar üzerime geliyordu. Etrafımda bir ağaç vardı, ağaca sarıldım. Allah'ım sen kurtar diyerek dua ettim." dedi.Hatay'dan gelen Hüsnü Ergin ise depremde çocuklarının kurtarıldığını Allah'tan ev mal mülk istemediğini ifade etti.Devletin tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu belirten Ergin, "Gelinim ve çocuklarımın dışında küçük torunlarımızla yaşıyoruz burada, kaderimiz böyleymiş. Evler yıkıldı, evimizden hiç bir şey çıkaramadık. Ayakkabılarımızı bile giyemedik. Allah razı olsun giydirdiler, yedirdiler, ısıttılar. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.