TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#leylek

İLKHABER-Gazetesi - leylek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, leylek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Osmaniye'de cami kubbesine taşınan yuva yeniden leyleklerle buluştu Haber

Osmaniye'de cami kubbesine taşınan yuva yeniden leyleklerle buluştu

Osmaniye'de deprem nedeniyle hasar gören cami minaresinden vinç yardımıyla kaldırılıp ibadethanenin kubbesine yerleştirilen yuva, kuluçka için dönen leylek çifti ağırlıyor. Üzerinde leylek yuvasının bulunduğu Sakarcalık Köyü Camisi'nin minaresi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar gördü. Yuva, afetten 1 ay sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile AFAD ekiplerince vinç yardımıyla kaldırılıp kubbede hazırlanan yeni yerine taşındı. Çalışmanın ardından hasarlı minare kontrollü şekilde yıkıldı. Havaların ısınmasıyla köye gelen leylek çift, ibadethanedeki yuvada kuluçkaya yattı. Sakarcalık köyündeki vatandaşlar da baharın simgesi misafirlerini sevinçle karşıladı. - "Köyümüzün simgesi oldular" Caminin imam hatibi Adem Koç,  leyleklere ev sahipliği yaptıkları için "leylekli köy" olarak anıldıklarını söyledi. Her yıl yuvadaki yumurtalardan çıkan yavruların gökyüzüyle buluşmasına şahitlik ettiklerini anlatan Koç, "Yeni yerine taşıdığımız yuvadan 1 yavru çıkmıştı. Bu yıl önce erkek, sonra dişi yuvaya döndü ve kuluçkaya yattı." diye konuştu. Koç, leyleklerle anılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Köyümüzün simgesi oldular, buraya şenlik katıyorlar. Yeniden gelmeleri bizi mutlu etti." dedi. Köy muhtarı Yusuf Caner Toktaş, bölgeye gelen leylek çiftin, yuvanın yeni yerine kısa zamanda alıştığını belirterek, şöyle konuştu: "Leyleklerimize tekrar kavuştuğumuz için memnunuz. Minaremizi tekrar yaptığımızda yuvayı da eski yerine taşıyacağız. Köyümüz her zaman 'leylekli köy' olarak anıldı. İnşallah bundan sonra da böyle anılmaya devam edeceğiz."

Leylek ailesi yavrularını büyütmeye başladı, mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu Haber

Leylek ailesi yavrularını büyütmeye başladı, mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Bucak Mahallesi’nde elektrik direğine yuvasını kuran leylek ailesi, yavrularının olması ile birlikte mahalle sakinlerinin ilgi odağı oldu. Kozan’ın Bucak Mahallesi’nde göç eden leylek ailesi narenciye bahçeleri ve suyun gözünün bulunduğu bir elektrik direğine yaptığı yuva ile mahalle sakinlerinin de ilgisini çekti. Yıllardır göç mevsiminde evine gelen leylek ailesi bu yıl da bahar ayında yuvasında 4 yavrusuna büyütüyor. Mahalle sakinleri de göçmen leylek ailesinin yaşamlarını uzaktan da olsa hayranlıkla izliyor. Leyleklerin çilek bahçesinin sık sık misafiri olduğunu aktaran Ömer Mantı, "Yaklaşık 3 yıldır biz bu leylek ailesini bölgede gözlemliyoruz. Geldiğimizden beri birlikte yaşıyoruz. Belli dönemde göç ve yavrulama dönemlerinde geliyorlar. Mahallemizde bulunan pınar gözünden avladıkları balıklar ile yavrularını besliyorlar. Günün belli saatlerinde avlanıyor. Balıkları, solucanları avlayıp yuvasına doğru süzülerek götürüyor. Yavrularını uçuruyorlar hepsini gözlemleme sansımız oluyor. İsim vermedik. Çilek bahçesine gelip konuyorlar. İnsanlardan korkuyor, ürkekler. Burada bahçede çileklere dokunmuyor ama gelip geziyor, bizleri mutlu ediyor" dedi. Leylek ailesi dron ile havadan görüntülenirken, annenin yavrularını koruma içgüdüsü ile takip etmesi dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.