TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Manavgat

İLKHABER-Gazetesi - Manavgat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Manavgat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Karahasan, bir öğrencinin yakınları tarafından beyzbol sopasıyla darp edildi Video Galeri

Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Karahasan, bir öğrencinin yakınları tarafından beyzbol sopasıyla darp edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Karahasan, bir öğrencinin yakınları tarafından beyzbol sopasıyla darp edildi. Olayın ardından sağlık kuruluşundan darp raporu alan Karahasan, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olay, geçtiğimiz pazartesi günü meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Milli Egemenlik Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Karahasan, pazartesi günü okul çıkışında bir öğrencinin yakınları tarafından beyzbol sopasıyla darp edildi. Olayın ardından sağlık kuruluşundan rapor alan Serkan Karahasan, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Öğretmenin bağlı bulunduğu sendika, öğretmenler, öğrenci velileri okul bahçesinde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. "Akran zorbalığı yaptığı için uyardım" 6. sınıf öğrencisi M.S.’yi bir arkadaşına akran zorbalığı uyguladığı için defalarca uyardığını, yapmaya devam ettiği için azarladığını belirten öğretmen Serkan Karahasan, "Cuma günü uyardıktan sonra okuldan gönderdim. Akşam yakınları beni telefonla arayarak ‘bizim çocuğumuza sen nasıl böyle davranırsın’ şeklinde tehditkâr söylemlerde bulundu. Pazartesi günü tam okul dağıldığı sırada öğrencinin yakını olduğunu söyleyen 30-35 yaşlarında 2 kişi yanıma gelerek emrivaki bir şekilde ‘anlat bakalım şu olayı’ diye konuştu. Diğer öğretmen arkadaşlarımın araya girmesiyle olay yatıştırıldı. Az sonra öğrencinin babası ve diğer aile bireyleri de geldi. Bir tanesinin elinde beyzbol sopası vardı. Küfür ederek üzerime saldırdılar. Ben de kendimi savundum. Öğretmen arkadaşlar araya girip ayırdı. Hemen polisi aradık. Polisler geldi ve hastaneye giderek rapor aldım. Daha sonra karakola gidip şikayette bulundum" dedi.

Manavgat'ta orman yangını tehlikesi: Tartışma sonucu adam karakolluk oldu Haber

Manavgat'ta orman yangını tehlikesi: Tartışma sonucu adam karakolluk oldu

İddiaya göre, kadına, "Sıkıyorsa Su Getir Kendin Söndür" diyen adamın çocuğunu da tehdit ettiğini söyleyen kadın, adamdan şikayetçi oldu. 1 hafta önce Sarılar Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde ormanlık alandan yükselen dumanlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekiplerini alarma geçirmiş, ekipler orman içerisinde yakılan otomobil lastiklerine zamanında müdahalede bulunarak çam ağaçları zarar görmeden söndürmüştü. Olayın ardından Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekipleri tarafından yapılan çalışma ve araştırmalar sonucunda lastikleri yaktığı belirlenen Oktay A. isimli şahıs, çamlık içerisinde yaşadığı konteynerde yakalanırken, yapılan işlemlerin ardından yakılan lastiklerin ormana zarar vermemesi ve Orman yetkililerinin şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakılmıştı. Yeniden yakınca vatandaşla tartıştı Devlet Hastanesi yakınlarında ormanlık alandan duman yükseldiği ihbarı İtfaiye, jandarma ve polisi alarma geçirirken, ormanlık alanda yakılan ateşin vatandaşlar tarafından söndürüldüğü, ateşi yaktığı belirlenen Oktay A.'nın kendisini uyarak mahalle sakini kadınla tartıştığı, tartışmanın büyümesi üzerine kadının eşinin de olaya müdahale ettiği belirlendi. Oktay A. ve ateş yaktığı için tartışma yaşadığı Emine Kozak ile eşi Ö.F.K. Sarılar Jandarma Karakoluna götürülürken, Oktay A. hakkında Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yasal işlem yapıldığı bildirildi. Mahalle sakini kadın: "Orman ne zaman yanacak diye diken üzerindeyiz" Evine giderken konteynerde yaşayan şahsın odun topladığını belirten Emine Kozak, “Dönerken topladığı odunları yaktığını gördüm. Ateşi söndürmesini istediğimde bana ‘sıkıyorsa evinden su getir sen söndür. Sen benim çocuklarıma kıyafet alıp veriyorsun bundan dolayı suçlusun. Senin oğlunu kenarda yakalayıp kulağını çekeceğim’ dedi. Bende hemen polisi aradım gelip götürdüler. Daha önce de aynı şahıs ormanda lastik yakmış birçok kez ateş yakmıştı. Bu şahıs yüzünden evimizde diken üzerinde oturuyoruz. Deli olduğunu söylüyor, eğer deliyse devlet akıl hastanesine götürsün. Bu konteyner de ormandan kaldırılsın. Yoksa bu orman yakında yanacak” dedi. Dini nikahlı karısı konteynerde ölü bulunmuştu Ormanda konteynerde yaşayan ve sürekli ateş yaktığı belirtilen Oktay A.'nın dini nikahlı karısı olduğu belirtilen 38 yaşındaki 2 çocuk annesi Huri Yoğun 2 Mayıs 2023 tarihinde konteynerde ölü olarak bulunmuş, Huri Yoğun’un kızı, damadı ve diğer akrabaları, Oktay A.'ya ölümünden sorumlu olduğunu belirterek sözlü ve fiili saldırıda bulunmuş, araya giren jandarma ekipleri olayın büyümesini engellemişti.

Türkiye, İşitme Engelliler Futsal Milli Takımlarıyla 20. Deaflympıcs'a Hazır Haber

Türkiye, İşitme Engelliler Futsal Milli Takımlarıyla 20. Deaflympıcs'a Hazır

Manavgat'ta gerçekleşen hazırlık ve seçme kamplarını başarıyla tamamlayan İşitme Engelliler Futsal Milli Takımları, Türkiye'nin ev sahipliğinde 02-12 Mart tarihleri arasında yapılacak olan organizasyona odaklandı. Hazırlıklar Manavgat'ta Tamamlandı, Şampiyonluk İçin Gözler Erzurum'da Manavgat'ta gerçekleştirilen hazırlık ve seçme kamplarını başarıyla tamamlayan Türkiye İşitme Engelliler Futsal Milli Takımları, 20. Deaflympıcs İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları için Erzurum'a iddialı bir şekilde gitmeye hazırlanıyor. Kaymakam Aydın: "Hedefimiz Birinci Olarak Bayrağımızı Dalgalandırmak" Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın, işitme engellilerin futsal milli takımlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hedefimiz her zamanki gibi ülkemizde gerçekleşecek kış olimpiyatlarında birinci olarak bayrağımızı dalgalandırarak, vatandaşlarımızla bu mutluluğu paylaşmak olacak. Engelliler futbol takımlarımız uluslararası müsabaka hazırlıklarını bir kaçına Manavgat'ta yaparak hazırlanıyor" dedi. Uluslararası Müsabakalara Manavgat'ta Özel Hazırlık İşitme Engelliler Futsal Milli Takımları, uluslararası müsabaka hazırlıklarını birkaç etkinliği Manavgat'ta gerçekleştirerek sürdürüyor. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 20. Deaflympıcs için özel bir hazırlık süreci geçiren milli takımlar, şampiyonluk için iddialı bir görüntü sergiliyor.

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da konuştu: Haber

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da konuştu:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine ilişkin, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun kararını beklediklerini belirterek, "Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız." dedi. Özel'in başkanlığında, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde basına kapalı gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi. Özel, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin yerel seçimlere yüksek moral ve motivasyonla hazırlandığını bildirdi. İYİ Parti ile ittifak konusunda yarını beklediklerini dile getiren Özel, şunları söyledi: "Kazanmak yetmez daha iyi kazanmak lazım, belediye meclislerinde çoğunluğu sağlamak lazım, çoğunluğu sağlamak yetmez, farkı açmak lazım. Bunlar için de mutlaka kazan kazan içinde olmak lazım. O sebeple İYİ Parti ile bir görüşmemiz olmuştu, Genel İdare Kurulu'na götüreceklerini söylediler Sayın Genel Başkan. Kurulun kararını bekliyoruz. Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız, önümüze bakacağız." CHP'nin örgütleriyle, belediye başkanlarıyla ve milletvekilleriyle çok yüksek bir motivasyon yakaladığını aktaran Özel, bu motivasyonun ileriki günlerde daha iyiye doğru gideceğine inandığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da engellilerle bir araya geldi: Haber

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da engellilerle bir araya geldi:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li belediyelerin, sosyal belediyeciliğin olmazsa olmaz bir parçası olarak engelli dostu belediyecilik anlayışı içinde hizmet ettiklerini belirtti. Partisinin TBMM Grubu 28. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı için Antalya'da bulunan Özel, eşi Didem Özel ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Özel, burada yaptığı konuşmada, sadece bir gün değil, 365 gün boyunca engelli bireylerle el ele, yürek yüreğe birlikte yürüdüklerini söyledi. Engellileri sadece bir gün hatırlamanın doğru olmadığını dile getiren Özel, şunları kaydetti: "CHP'li belediyeler, sosyal belediyeciliğin olmazsa olmaz bir parçası olarak engelli dostu belediyecilik anlayışı içerisindedirler. Tüm alanları, tüm hizmetleri, tüm etki ettikleri her yeri engelli dostu bir şekilde tasarlamak, bu konuda üzerlerine düşeni tam olarak yapmak ve aktif bir şekilde bu konuda çaba sarf etmek durumundadırlar. Bu konuda belediye başkanlarımızla, belediyelerimizle övünüyoruz, bunu da yakından denetliyoruz." Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de engelli bireylere yönelik örnek çalışmalar yaptığını anlatan Özel, belediye tarafından açılan Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelli bireylerin başarılı bir şekilde eğitim aldığını aktardı. - Aday olmak istemeyen başkanı, aday ilan etti Ülkede yaklaşık 4 ay sonra bir yerel seçim yapılacağını hatırlatan Özel, aday olmak isteyenlerin kendisiyle görüşmek istediğini ve adaylık başvurusunda bulunduğunu ifade etti. Sözen'in ise aday olmak istemediğini, görevi bırakmak istediğini bildirdiğini anımsatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben kendisini ikna etmeye çalışırken işitme engelli kardeşlerimin mesajları vardı, işaret diliyle bana dedi ki, 'Şükrü başkan giderse biz kaybederiz'. Engelli kardeşlerim, başkanı kaybetmek istemiyorlar. Manavgat'ta bir başka aday yok. Manavgat, başkanı kaybetmek istemiyor. Parti meclisinden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Ama adaylık başvuruları sona eriyor ve başka bir aday yok. Manavgat kendinden razı, çalışanlar kendinden razı, konuşamayanlar işaret diliyle 'bizi bırakmasın' diyorlar." Sözen'in yarın parti meclisinde adaylığını onaylamak için davetlilerden alkış isteyen Özel, "Başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanını kabul buyurunuz." dedi. Şükrü Sözen'i kürsüye davet eden Özel, Sözen'in elini kaldırarak adaylığını ilan ettiğini belirtti. Özel, programda engelli bireylerle ve aileleriyle fotoğraf çektirdi ve bir engelli çocuğa CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın milletvekili rozetini taktı. Özgür Özel ve beraberindekiler, program sonrası milletvekilleriyle toplantı için Manavgat ilçesindeki otele geçti.

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı'nda konuştu: Haber

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı'nda konuştu:

ANTALYA (AA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz emeklileri, kadınları, çocukları, gençleri, Manavgat'ı, Antalya'yı, Türkiye'yi, bu bayrağı seviyoruz. Hep birlikte Atatürk'ün partisini Türkiye Cumhuriyeti'nde iktidar yapmaya yürüyoruz, söz veriyoruz." dedi.Özel, Antalya'daki programlarının ardından Manavgat ilçesine giderek, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Caddede kurulan platformdan konuşan Özel, Antalya kampında iki gün, yerel yönetimlerde ne yapacaklarını, bütçe görüşmelerini, Meclis'teki muhalefeti ve ülkedeki sorunlara nasıl etkili, samimi, cesaretle çözüm odaklı yaklaşacaklarını konuşacaklarını söyledi.Nasıl iktidara yürüyeceklerini konuşacaklarını aktaran Özel, ayağının tozuyla çalışacakları yere gitmeden önce babaevine, partilerine geldiklerini ifade etti.Herkesi partilerine çağıracaklarını vurgulayan Özel, "Kapıları ardına kadar açıyoruz. Dara düşen, başı sıkışan gelsin." ifadesini kullandı.- "Yükselen umudu ve heyecanı büyütün"Çalışmanın sonunda yol haritasının belirleneceğini bildiren Özel, şunları kaydetti:"Yol haritasının sonu inşallah iktidara çıkacak. Bu hazırlık için bize görevler düşüyor ama hangi siyasi partiden olursa olsun Türkiye'de herkese görev düşüyor. 31 Mart günü yerel seçimler var. Yerel seçimlerde biz muhalefet olarak, Türkiye'deki beş yıl önceki belediyelerimizi aynen korursak, üstüne yeni belediyeler alırsak, oyumuzu artırırsak, moralimizi yükseltirsek, Türkiye'de psikolojik iktidar bir kez daha bize geçecek. Oradan aldığımız güçle bu yoksulluğun, işsizliğin, güvencesizliğin, bu gelecekten endişenin üzerine kararlılıkla gideceğiz ve en sonunda bu ülkedeki mağdurların ve mazlumların, orta direğin, esnafın, çiftçinin, otelde çalışan garsonun, kominin ve bu ülkeyi sırtında taşıyan milyonların sorunlarını çözüp, onları iktidara getireceğiz. Bunun için hepinize görev düşüyor. Bu yükselen umudu ve heyecanı büyütün. Herkesi oy kullanmaya, daha önce oy verse de bu sefer iktidara sarı kart göstermeye, iktidara geçmişte oy verenlerin de dikkatini çekmeye ve sorunların çözülmesi için sandıkta birleşmeye çağırın."Manavgat'ın seçimler için hep birlikte çalışacağının altını çizen Özel, Türkiye üzerinde tüm ülkelerin planı olduğunu, hesap yapıldığını dile getirdi.CHP'deki değişimden sonra her hafta partiye kaydolan on binlerce kişinin yüzde 90'ının 30 yaşın altındaki gençler olduğunu anlatan Özel, "Biz emeklileri, kadınları, çocukları, gençleri, Manavgat'ı, Antalya'yı, Türkiye'yi ve bu bayrağı seviyoruz. Hep birlikte Atatürk'ün partisini Türkiye Cumhuriyeti'nde iktidar yapmaya yürüyoruz, söz veriyoruz." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.