#Mardinliler Dayanışma Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği

İLKHABER-Gazetesi - Mardinliler Dayanışma Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mardinliler Dayanışma Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana’da Mardinliler Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği şehitler için mevlit okuttu Haber

Adana’da Mardinliler Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği şehitler için mevlit okuttu

Adana’da Mardinliler Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (MAR-DAD) tarafından, şehitler için bir mevlit programı düzenlendi. Çukurova ilçesindeki Ramazanoğlu Camii’nde Cuma Namazı sırasında gerçekleştirilen programda, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitler ve ebediyete intikal etmiş dernek yönetimi ve cemaatin geçmişleri için dualar okundu. MAR-DAD Başkanı Hüseyin Talay, dernek yönetimi, Emniyet Şehit Derneği Başkanı Emine Bilgin, şehit olan polis memurları olan ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin sonunda vatandaşlara lokum ve tatlılar ikram edildi. Program sonrası konuşan Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (MAR-DAD) Başkanı Hüseyin Talay, kendilerini yalnız bırakmayarak programa katılan herkese teşekkürlerini sundu. “ONLAR MİLLETİMİZİN TEMİNATIDIR” MAR-DAD Başkanı Hüseyin Talay şehitliğin bir milletin en yüce mertebesi olduğunu belirterek, “Şehitlik, bir milletin en yüce mertebelerinden biridir. Vatanı, bayrağı ve mukaddes değerleri uğruna canını feda edenler, sadece birer kahraman değil; aynı zamanda milletimizin onur ve istikbalinin teminatıdır” şeklinde konuştu. “ŞEHİTLERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ” MAR-DAD Başkanı Hüseyin Talay, “Onlar, geride gözü yaşlı aileler bırakmış olsalar da bizlere emanet ettikleri bu vatanı koruma sorumluluğunu da miras bırakmışlardır. Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz; bizler MAR-DAD Derneği şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Ayrıca yakın bir süreç de Yüreğimizi yakan 6 Şubat deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımıza Rabbimden rahmet diliyorum. Allah geride kalanlara sabr-ı cemil versin, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Mardinliler gezi düzenledi, ziyaretler gerçekleştirdi Haber

Mardinliler gezi düzenledi, ziyaretler gerçekleştirdi

Adana’da faaliyet gösteren Mardinliler Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (MAR-DAD), toplumsal dayanışmayı artırmak ve kültürel bağları güçlendirmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.Dernek Başkanı Hüseyin Talay öncülüğünde, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek üyesiyle birlikte Adana’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Yumurtalık ilçesine bir gezi düzenlendi.Gezi kapsamında ilk olarak ilçedeki esnaflar ziyaret edildi. MAR-DAD heyeti, samimi sohbetlerle esnafların dertlerini ve taleplerini dinleyerek, dayanışma ruhunu pekiştirdi. İlkhaber Gazetesi'nden Kadir ADIYAMAN'ın haberine göre; Özellikle Anneler Günü vesilesiyle kadın esnaflar ve ilçe sakinleri unutulmadı. Dernek üyeleri, annelere çiçekler takdim ederek hem onları onurlandırdı hem de bu özel günü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Yumurtalık’taki sıcak karşılamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Hüseyin Talay, “Bizler MAR-DAD olarak sadece Adana’daki hemşerilerimizle değil, çevre ilçelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızla güçlü bağlar kurmak istiyoruz. Bugün hem Anneler Günü’nü kutladık hem de esnafımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Bu birliktelikler bizi daha güçlü kılıyor” dedi Yumurtalık Belediye Başkanı’nın hafta sonu olmasına rağmen MAR-DAD heyetini makamında ağırladı. Yoğun programına rağmen heyeti büyük bir misafirperverlikle kabul eden Belediye Başkanı’na teşekkür eden Hüseyin Talay, “Başkanımıza bizlere kapısını açtığı ve içten ilgisi için gönülden teşekkür ediyoruz. Bu tür dostluklar bizlere güç veriyor” diye konuştu. MAR-DAD  Başkanı Talay, bu tür kültürel ve sosyal içerikli etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğini, amaçlarının yalnızca yardımlaşma değil, aynı zamanda toplumlar arasında köprü kurmak olduğunu belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.