TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Marmara Denizi

İLKHABER-Gazetesi - Marmara Denizi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Marmara Denizi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Batan geminin kayıp kaptanı oğluna "Batacak bu gemi ama hayırlısı" demiş Haber

Batan geminin kayıp kaptanı oğluna "Batacak bu gemi ama hayırlısı" demiş

Marmara Denizi'nde fırtınada battığı belirtilen bin 250 ton mermer tozu yüklü Batuhan A isimli geminin ikinci kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'ın oğlu Abdullah Uyanık, babasının yola çıkmadan önce kendisine "Batacak bu gemi ama hayırlısı" dediğini açıkladı. Karacabey Boğazı'nda batan gemideki 6 mürettebatın arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarına havadan, karadan ve denizden devam ediliyor. Türkiye'nin en büyük arama kurtarma gemisi Nene Hatun, TSK'ya ait mayın arama gemisi, Kıyı Emniyeti'ne ait uçak, helikopter, çok sayıda sonar sistemleri ile donatılmış bot ve römorkör arama çalışmalarına destek veriyor. Mürettebat yakınları Karacabey'in Kurşunlu Mahallesi'ndeki kriz merkezinde çalışmaları takip ederken, geminin ikinci kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'ın oğlu Abdullah Uyanık, babasının öngörüsünü paylaştı. Abdullah Uyanık, "Babam çok eski gemici. Gemicilikten kaptanlığa yükseldi. Yaklaşık en az 40 senesi var. En son yola çıkmadan birkaç gün önce iletişim kurdum. Sürekli 'Batacak bu gemi' diyordu. Eski gemi olduğu için ben bırak diyordum ama babam sevdiği için bırakmıyordu. Gemi çok eskiydi. Bu geminin ve buna benzerlerinin hurdaya ayrılması gerekiyor" dedi. Abdullah Uyanık, geminin SOS sinyali vermesiyle ilgili olarak da şüphelerini dile getirerek, "SOS uyarısı 06.32'de veriliyor ve sinyal 07.12'de kesiliyor. Bunun incelenmesini istiyorum. 40 dakikalık bir süreçte Marmara Denizi'nde nasıl ulaşamıyorlar. Burası Karadeniz değil, Akdeniz değil. Ben de 3 yıl gemilerde çalıştım. Tamam bu saatten sonra bir şey geri gelmeyecek ama sonrası için tedbir alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Meteorolojiden Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısı Haber

Meteorolojiden Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısı

Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi için fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz'in batısında yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde esecek fırtınanın, salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.Marmara'da da yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde etkili olacak fırtınanın çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (29.01.2024 Pazartesi) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, 30.01.2024 Salı günü 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 31.01.2024 Çarşamba günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın, bugün (28.01.204 Pazar) akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, 31.01.2024 Çarşamba günü sabah saatlerinde güney kesimlerinde, gece saatlerinde kuzey kesimlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama v.b. olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. Kuzey Ege'de ise rüzgarın, yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, salı günü 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Güney Ege'de de bugün akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde eseceği tahmin edilen fırtınanın, çarşamba günü sabah saatlerinde güney, gece saatlerinde kuzeyde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Melih Baki'den, Marmara Denizi'ndeki deprem açıklaması Haber

Melih Baki'den, Marmara Denizi'ndeki deprem açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildiği bilgisi geldi. "Depremin büyüklüğü revize edildi" Kandilli verilerinde ise depremin büyüklüğü 4,9 olarak belirtildi. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından kamuoyunun yakından takip ettiği uzman isim Melih Baki, yaptığı açıklamada, 5,1 büyüklüğündeki depremin 4,9 olarak revize edildiğini söyledi. "Basınç öne doğru yöneldi. Dikkatle izlenmesi gereken bir bölge. Tespitler doğru çıkıyor." diyen Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, şunları kaydetti: "Daha öncesinde de açıkladığım gibi 5'den aşağı olan depremler sıkıntı yaratmaz. Basınç ve enerji birikiminin yöneldiği yerler Kıbrıs, Marmara ve Ege arası. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Van arasında hareket eden ikinci blok yerine oturmadı. Artçısı olursa (6-6.5 arası) o bölgede de uzun yıllar rahatlama olacak." Deprem İstanbul'da da hissedildi Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen deprem Bursa ve çevre illerin yanı sıra İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından ev ve iş yerlerinden dışarı çıkan vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.