TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#martı

İLKHABER-Gazetesi - martı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, martı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kocaeli'de martı, tekel bayisinin sadık ziyaretçisi haline geldi Haber

Kocaeli'de martı, tekel bayisinin sadık ziyaretçisi haline geldi

İzmit'te tekel bayisi işleten Erhan Parlak, geçtiğimiz yıl balık tuttuktan sonra geldiği dükkanında martı ile karşılaştı. Parlak, kovasında bulunan balıklarla martıyı besledi. Ertesi gün de dükkana gelen martı, yine Erhan Parlak tarafından balıkla beslendi. Bunu alışkanlık haline getiren martı, o günden sonra düzenli olarak Parlak'ın dükkanına gelmeye başladı. Bu durum çevre sakinlerinin de ilgisini çekti. Şimdilerde tekel bayisi önündeki elektrik direğinde bekleyen martı, Parlak'ı gördüğünde aşağı inerek, hemen yanına gidiyor. Genellikle istavrit ve ciğer ile beslenen martı, zaman zaman dükkandan çıkan Parlak'ı takip ediyor, o nereye giderse peşinden gidiyor. Erhan Parlak ve martının dostluğu yüzlerde tebessüm oluşturuyor. "Beni beklediğini gördüm" Martı ile bağını anlatan Erhan Parlak, "Bir gün balık tutmadan geliyordum. Martının dükkanın önünde dolaştığını gördüm. Çok da tatlıydı. Elimde balık vardı. Kovadan ona birkaç balık verdim. Hoşuna gidince birkaç kez daha balık verdim. Yaklaşık 10-15 balık yedi. Ben bir günlük bir şey sandım. Sonra gitti, ertesi gün onu hiç beklemiyordum. Dükkanı açtım ve beni beklediğini gördüm. Dolapta tuttuğum balıklar vardı. Balıkları yedi. Sonra düzenli olarak gelmeye başladı" dedi. "İnsanlar kedi, köpek besler ama benim arkamdan martı geliyor" Zaman zaman martının kendisinin takip ettiğini söyleyen Parlak, "Ben nereye gitsem peşimde geliyor. İnsanlar kedi, köpek besler ama benim arkamdan martı geliyor. Alıverişe giderken de peşimden geliyor, herkes de bakıyor. Her gelişinde bir paket ciğerin yarısını götürüyor" diye konuştu.

Martı'nın Çevreci Adımı: TAG Nedir ve Ne İşe Yarar? Haber

Martı'nın Çevreci Adımı: TAG Nedir ve Ne İşe Yarar?

Martı tarafından geliştirilen TAG (Tek Araçla Gidelim) uygulaması, çevreci ve sosyal bir yolculuk paylaşımı platformudur. Bu uygulama, sürücüler ile yolcular arasında karayolu mevzuatı kapsamında paylaşımlı taşımacılığı sağlamak amacıyla Martı tarafından mobil uygulama aracılığıyla sunulmaktadır. TAG uygulaması, sürücüler ile yolcular arasında bu paylaşımlı yolculukları organize etmeyi ve kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Bu sayede hem sürücüler hem de yolcular, seyahat maliyetlerini paylaşarak ekonomik olarak fayda sağlamaktadır. Ayrıca, TAG uygulaması aracılığıyla yapılan paylaşımlı yolculuklar, bireysel araç kullanımını azaltarak çevre dostu bir ulaşım alternatifi sunmaktadır. Martı, yayınladığı açıklamayla TAG uygulamasını tanıttı. Bu uygulama, İstanbul'daki ulaşım ihtiyaçlarını paylaşım ekonomisine dayalı bir çözümle karşılamayı hedefliyor. TAG, aracında boş koltukları bulunan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları bir araya getirerek bir yolculuk ağı oluşturacak. Paylaşımlı yolculuk kavramı, dünya genelinde 2009 yılından bu yana kullanılan çevreci taşımacılık türlerinden biridir. Hem çevreye duyarlılık hem de ulaşım maliyetlerinin düşürülmesi gibi nedenlerle popülerliği artmaktadır. Bu tür taşımacılık, güvenli, kaliteli ve düşük maliyetli bir şehir içi ulaşım hizmeti sunmakta, ayrıca taksi sistemlerinin kalitesini artırarak toplu taşımadaki eksiklikleri gidermekte ve karbon emisyonlarının azalmasına katkı sağlamaktadır. "Tek Araçla Gidelim" Nedir? TAG, paylaşım ekonomisi kültürünü ve çevre bilincini yaygınlaştırmak için Martı kullanıcılarını bir araya getiren bir dayanışma platformu. Martı'nın TAG'ı geliştirilme amacı tek aracın maksimum kişi tarafından kullanılmasını sağlamak ve trafikteki araç yoğunluğunu azaltmak. TAG'da sürücü ile yolcu seyahati paylaştığı gibi, seyahatin masraflarını da paylaşır. TAG yolculuklarında uygulanan yolculuk paylaşım ücreti, sürücünün araç yıpranma payını, yakıt masrafını karşılamak için kullanılır ve paylaşım yapan kişiler tarafından özgürce belirlenir. TAG'ı sadece Martı'da bugüne kadar toplam 10 sürüş yapmış olanlar kullanabilir.

Nesli tehlike altındaki yılan kartalı Antalya'da tedavi edildi Haber

Nesli tehlike altındaki yılan kartalı Antalya'da tedavi edildi

(İLKHABER)- Barındırdığı 127 türden bin 400'e yakın hayvanla Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parklarından Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonlarını üstleniyor. Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında doğada bulunan yaralı yaban hayvanları doğal yaşam parkına getiriliyor. O hayvanlar arasında ender görülen ve nesli tükenme tehlikesi altındaki yılan kartalı da bulunuyor. Kentteki dağlık bir alanda kanadı kırık halde bulunan yaralı kartal, yaklaşık 1 ay süren tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Yılan kartalı, klinikten çıkartılarak alışması için doğal yaşam parkı içerisindeki büyük uçma kafesine konuldu. - Martı ve kaplumbağa da tedavi edildi Doğal yaşam parkına vatandaşlar tarafından getirilen yaralı martı ve otomobilin ezdiği kaplumbağa da tedavi edildi. Martı doğal yaşamına salınırken, kabuğu kırılan kaplumbağaya bal mumundan yeni kabuk yapıldı. Tedavisi uzun sürecek olan kaplumbağanın, bundan sonra hayatını doğal yaşam parkında sürdüreceği belirtildi. Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, AA muhabirine, yılan kartalının doğada çok nadir görüldüğünü, bu nedenle tedavisini titizlikle yaptıklarını söyledi. - "Kartalımız artık eskisi gibi uçabiliyor" Yılan kartalının uçma antrenmanlarını tamamladıktan sonra uygun bir noktadan yeniden doğaya bırakılacağını belirten Arsun, "Kartalımız artık eskisi gibi uçabiliyor. Nesli tükenme tehlikesi altındaki bir hayvanın sağlığına kavuşup doğaya dönmesini çok önemsiyoruz." dedi. Arsun, hayvanat bahçesi olarak sadece bakım ve korumanın yanı sıra klinik görevlerinin de bulunduğunu aktararak, "Kara kaplumbağası ve martıyı da zorlu bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşturduk. Her yıl yüzlerce yaban hayvanını tedavi ediyoruz. Kaçak avcılar tarafından avlanan yaban keçileri, geyikler ile trafik kazası nedeniyle gelen tilki, kurt gibi hayvanların yanında en fazla yırtıcı kuşlar ile göçmen kuşları tedavi edip doğaya salıyoruz." ifadelerini kullandı.

Martı, New York Borsası’nda açılış gongu çalacak Haber

Martı, New York Borsası’nda açılış gongu çalacak

Martı’nın kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte New York Borsası’nın açılış gongunu çalmak üzere bugün TSİ 16.30’da balkonda olacak. Hisseleri MRT koduyla işlem görmeye başlayan Martı’nın bugün katılacağı tarihi seremoniyle Türk bayrağı da New York Borsası’nda dalgalanacak. New York Borsası ayrıca kuruluşundan 4 yıl sonra New York Borsası’nda hisseleri işlem gören Türkiye’nin en genç teknoloji girişimi olarak tarihe geçen Martı için kutlama etkinlikleri düzenleyecek. Martı’nın CEO’su Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte New York Borsası’nın açılış gongunu çalmak üzere TSİ 16.30’da balkonda olacak. Şirketten verilen bilgilere göre New York Borsası üst yöneticileri tarafından ağırlanacak olan Öktem, 231 yıllık Borsanın anı defterini imzalayacak ve plaket alacak. Ayrıca New York Borsası tarafından ABD ve Türk iş dünyası temsilcileri ile uluslararası yatırımcıların katılımıyla bir de davet verilecek. Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Martı, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak oluşturmak için New York Borsası’nda (NYSE) halka açılma kararı almıştı. Halka arzdan yaklaşık 60 milyon dolar kaynak oluşturulduğu bilgisi paylaşıldı. “Devler Ligi’nde mücadele edeceğiz” Martı’nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsası’nda işlem görmesinin Türk teknoloji (start-up) girişimlerinin dünya ligine yükselebilmesinin de yolunu açması bekleniyor. Halka arz etkinlikleri için ABD’ye gitmeden önce çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınlayan Oğuz Alper Öktem, Devler Ligi’nde uzun ve çetin bir mücadeleye başladıklarını, kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarını vurgulamıştı. Borsaya yeni kote olan bir şirketin hisse performansında volatilite yaşanmasının, yani ilk birkaç ay hisse fiyatının yükselmesi ya da düşmesinin olağan bir seyir olacağını kaydeden Öktem, “Ancak bizim için önemli olan, iş planımız ve uzun vadeli başarımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulaşmış olmamızdır. İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer oluşturmanın peşinde olacağız ve göreceksiniz ki, orta vadede çok daha farklı bir noktada olacağız. Şimdi bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım.”

Bugün New York Borsası'nda açılış gongunu Martı çalacak Haber

Bugün New York Borsası'nda açılış gongunu Martı çalacak

İSTANBUL (AA) - New York Borsası'nda açılış gongunu bugün Martı çalacak.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Martı'nın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte dünyanın en büyük borsasının açılış gongunu çalmak üzere bugün TSİ 16.30'da balkonda olacak. Hisseleri MRT koduyla işlem görmeye başlayan Martı'nın bugün katılacağı seremoniyle Türk bayrağı da New York Borsası'nda (NYSE) dalgalanacak. New York Borsası ayrıca kuruluşundan dört yıl sonra New York Borsası'nda hisseleri işlem gören Türkiye'nin en genç teknoloji girişimi olarak tarihe geçen Martı onuruna bir dizi kutlama etkinliği düzenleyecek.New York Borsası üst yöneticileri tarafından ağırlanacak olan Öktem, 231 yıllık Borsanın anı defterini imzalayacak ve plaket alacak. Martı onuruna ayrıca New York Borsası tarafından ABD ve Türk iş dünyası temsilcileri ile uluslararası yatırımcıların katılımıyla bir de davet verilecek.- Martı, halka arzdan yaklaşık 60 milyon dolar kaynak yarattıVerilen bilgiye göre, Türkiye'de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Türkiye'nin "tek" ölçeklenmiş mobilite şirketi Martı, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak yaratmak için New York Borsası'nda halka açılmaya karar vermişti. Martı, halka arzdan yaklaşık 60 milyon dolar kaynak yarattı.Martı'nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsası'nda işlem görmesinin Türk teknoloji (start-up) girişimlerinin dünya ligine yükselebilmesinin de yolunu açması bekleniyor. Halka arz etkinlikleri için ABD'ye gitmeden önce çalışanlarına hitaben bir mesaj yayımlayan Oğuz Alper Öktem, uzun ve çetin bir mücadeleye başladıklarını, kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarını aktardı. Mesajında borsaya yeni kote olan bir şirketin hisse performansında volatilite yaşanmasının, yani ilk birkaç ay hisse fiyatının yükselmesi ya da düşmesinin olağan bir seyir olacağını bildiren Öktem, "Ancak bizim için önemli olan, iş planımız ve uzun vadeli başarımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulaşmış olmamızdır. İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer yaratmanın peşinde olacağız. Ve göreceksiniz ki, orta vadede çok daha farklı bir noktada olacağız. Şimdi bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım." ifadelerini kullandı.

New York Borsası, Martı'yı Türk bayraklarıyla karşıladı Haber

New York Borsası, Martı'yı Türk bayraklarıyla karşıladı

NEW YORK (AA) - Martı Kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, New York Borsası'nın (NYSE) deprem felaketiyle mücadele eden Türkiye'ye desteğini Türk bayraklarıyla göstermesine ilişkin, "Normalde bizi Martı logolarıyla karşılıyor olmaları lazım ama Türk bayraklarına da yer verilmesi bir Türk şirketi olarak bizi gururlandırıyor." dedi.Öktem, Martı'nın NYSE'ye açılma planları kapsamında New York Borsası'nı ziyaret etti.Ziyarette, yetkililerle sürece ilişkin görüşmeler gerçekleştiren Öktem, NYSE yayınlarında şirketin New York Borsası'na açılma stratejisine yönelik değerlendirmelerde bulundu.Öktem, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, NYSE'ye açılma sürecinde son dönemecin içinde olduklarını belirterek, "Martı, New York Borsası'na doğrudan açılan ilk Türk şirketi olacak. Buraya yatırımcılarla görüşmeye ve NYSE'yi ziyaret etmeye geldik." diye konuştu.New York Borsası'nın kendilerini Türk bayraklarıyla karşılamasının ince bir davranış olduğunu dile getiren Öktem, "Deprem felaketiyle mücadele eden ülkemize desteklerini göstermeleri çok güzel. Normalde bizi Martı logolarıyla karşılıyor olmaları lazım ama Türk bayraklarına da yer verilmesi bir Türk şirketi olarak bizi gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.Öktem, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Martı olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.Afet bölgesinde de uzun süre kaldığını anlatan Öktem, "Şirket olarak elimizden geldiğince yardımlarımızı ve ekiplerimizi gönderdik, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.- "Burada daha çok Türk şirketi görmeyi temenni ediyorum"Oğuz Alper Öktem, henüz 4'üncü yıllarında NYSE'ye açılmanın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:"İnşallah başka Türk girişimcilere örnek olur, bizim geçtiğimiz yollardan geçebilirler ve burada daha çok Türk şirketi görürüz. Bu ülkemize doğrudan yatırım demek. Bu sayede alınan yatırımlar Türkiye'ye dönüyor daha çok yatırım ve istihdama dönüşüyor, teknolojinin gelişmesine sebep oluyor. Diğer girişimcilerin de aynılarını yapmasını temenni ediyorum."Martı'nın binlerce çalışan, 4 milyondan fazla kullanıcı ve 47 binden fazla araca ulaştığı bilgisini veren Öktem, Türkiye ekonomisinin yüzde 71'ini temsil eden 16 şehirde büyümeye devam ettiklerinden bahsetti.Öktem, New York Borsası'na açılma süreciyle birlikte daha çok büyüyeceklerini belirterek, paylaşımlı, çevreci, elektrikli ulaşımı Türkiye'nin her tarafına götüreceklerini ifade etti.- "Türkiye’nin mobilite ihtiyacına cevap vermek için kurulduk"Türk girişimcilere her türlü zorluğa karşı yılmadan yoluna devam etmeleri tavsiyesinde bulunan Oğuz Alper Öktem, "Klişe geliyor ama ne olursa olsun hiçbir şey olmamış gibi devam etmek lazım, sihir orada." değerlendirmesini yaptı.Öktem, İstanbul'un 20 milyon civarında nüfusuyla Avrupa'nın en büyük şehri, Türkiye'nin de 85 milyondan fazla nüfusuyla en büyük ülkelerinden biri olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:"Burada yeni nesil mobiliteye talep olması çok normal. Bunu görüyoruz, bu ihtiyaca cevap vermek için Martı'yı kurduk. Avrupa'daki en büyük ülke olduğu için Türkiye'nin çok büyük mobilite şirketleri doğurması gerekiyor. Bizim kurulma amacımız insanları A noktasından B noktasına en çevreci, en ekonomik şekilde ulaştırmak."

Martı Kurucusu Öktem, New York'ta yatırımcı ve borsa yöneticileri ile buluştu Haber

Martı Kurucusu Öktem, New York'ta yatırımcı ve borsa yöneticileri ile buluştu

İSTANBUL (AA) - Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, New York Borsası'na (NYSE) açılma sürecini başlatmalarının ardından New York'ta yatırımcı ve borsa yöneticileri ile bir araya geldi.Martı açıklamasına göre, şirketin New York Borsası'na açılma sürecinde sona yaklaşıyor. Martı Kurucusu Öktem, şirketin NYSE süreciyle ilgili olarak New York'ta yetkilerle bir dizi görüşmede bulundu.Yatırımcı kuruluş ve kişilerle yapılan görüşmelerin yanı sıra, New York Borsası yetkilileri ile bir araya gelen Öktem, Uluslararası Sermaye Piyasaları Başkanı Cassandra Seier ile de bir toplantı gerçekleştirdi.Açıklamada ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili değerlendirmeleri yer alan Öktem, yakın zamanda New York Borsası'na Türk bayrağını asma ve gongu çalma hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Martı'nın NYSE'ye açılma süreci ve sonrasıyla ilgili planladığımız yerinde görüşmeleri çok olumlu biçimde gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.NYSE'ye açılma işlemi sonrasında Martı bilançosuna yaklaşık 280 milyon dolarlık nakit girmesinin öngörüldüğü kaydeden Öktem, "New York Borsası'na açılmamızın, uluslararası sermayeyi ülkemize çekme konusunda önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Biz Martı olarak bu konuda elimizi taşın altına koyduk ve çok büyük bir işin üstesinden gelmek üzereyiz." değerlendirmelerinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.