TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mavi Bayrak

İLKHABER-Gazetesi - Mavi Bayrak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mavi Bayrak haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da 2023 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni düzenlendi Haber

Antalya'da 2023 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde "2023 Yılı Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni" yapıldı.Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda Engelsiz Halk Plajı'nda düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ateş, Kaymakam Fatih Ürkmezer, İlçe Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Mavi Bayrak ödülü kazanan kurumların temsilcileri katıldı.TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ateş, yaptığı konuşmada, Türkiye turizminin dünya ile rekabet edebilmesi için vakfı kurduklarını söyledi.Mavi Bayrak ödülünün önemini anlatan Ateş, "Antalya, Mavi Bayrak konusunda dünya şampiyonu. İlçeler arasında ise Alanya şampiyon." dedi.İlçe Belediye Başkanı Yücel de Alanya'da 85 tesisin Mavi Bayrak ödülü kazandığını, belediyelerinin de "Ulusal Mavi Bayrak Çevre Eğitim Etkinlikleri" ödülüne layık görüldüğünü söyledi.Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı'nın ulusal ölçekle "Mavi Bayraklı Engelsiz Halk Plajı" adıyla ödül alan ilk plaj olduğunu belirten Yücel, "Bu yıl 3. kez bu plajımıza ödül almanın haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.Konuşmaların ardından, ülke genelinde ödül alan belediye, otel ve marina işletmelerine plaketleri verildi.Törende, engelli çocuklar mavi bayrağı göndere çekti, Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencisi Mustafa Can Karadede, piyano çaldı, su sporları gösterileri yapıldı ve milli sporcu Furkan Yılmaz flyboard şovu gerçekleştirdi.

Kemer'deki marina ve 4 yatta Mavi Bayrak dalgalanmaya başladı Haber

Kemer'deki marina ve 4 yatta Mavi Bayrak dalgalanmaya başladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir marina ve 4 yatta düzenlenen törenle Mavi Bayrak asıldı.Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından G Marina Kemer'in ve Eliza Yatçılık'a ait 4 yatın Mavi Bayrak ödülüne layık görülmesi dolayısıyla bayrak teslim töreni düzenlendi.Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, G Marina Kemer'de düzenlenen törende, ilçelerinin kazandığı Mavi Bayrak sayısının artmasının sevindirici olduğunu söyledi.Tatilcilerin çevre dostu tesisleri tercih ettiğini belirten Topaloğlu, "İlçemizdeki Mavi Bayrak sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bizlere destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ise uluslararası Mavi Bayrak ödülünün çevreye duyarlı, çevre yönetimi iyi olan ve belli kriterleri yerine getiren plaj, marina, yatlarla işletmelere verildiğini anlattı.Marinaların Mavi Bayrak hak etmesi için 38, turizm teknelerinin ise 51 farklı kriteri yerine getirmesi gerektiğini aktaran Ergiydiren, "Bu kriterler sadece çevreyle ilgili değil, sosyal sorumluluk ve yaban hayatına saygı gibi unsurları da içeriyor. Bu kapsamda hem marina hem de yatlarımızı denetledik, kriterlerin yerine getirildiğini gördük. G Marina Kemer ve 4 yat, 2023 yılı için Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca Türkiye'deki Mavi Bayrak ödüllü 14 turizm teknesinin hepsi Antalya'da bulunuyor." diye konuştu.-"Öncü olmaya çalışıyoruz"G Marina Kemer Genel Müdürü Levent Tokaç da ilk Mavi Bayrağı 1994'te alan marinalarında, deniz temizliğine oldukça önem verdiklerini vurguladı.Yıllardır aynı titizlikle çalıştıklarını belirten Tokaç, "Marinamızda 82 ticari teknemiz var. Yatların buraya gelmesinin en önemli nedeni denizinin temiz olması. Biz de bu bakışla, çevreye verdiğimiz destekle öncü olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.Ödül alan Eliza Yatçılık Yetkilisi Gamze Demen ise ilk kez 2021'de bünyelerindeki 4 teknenin Mavi Bayrak aldığını dile getirdi.Üçüncü kez Mavi Bayrak aldıklarını ifade eden Demen, "Bu standartları karşılayabilmek ve 4 yatımızın da Mavi Bayrak alması bizim için çok büyük bir sevinç ve onur. Umarım bu bölgede Mavi Bayrak sayısı daha da artar. Çünkü çevrenin koruması artık çok daha önemli." dedi.Konuşmaların ardından marina ve yatlara Mavi Bayrak asılarak belgeleri verildi.Bu yıl Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatın Mavi Bayrak almaya hak kazandığı duyurulmuştu.

"14. Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Eğitim Semineri" Antalya'da başladı Haber

"14. Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Eğitim Semineri" Antalya'da başladı

ANTALYA (AA) - Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından 14'üncüsü Manavgat ilçesinde düzenlenen "Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Eğitim Semineri" başladı.İlçedeki bir otelde gerçekleştirilen eğitim seminerine 120 kişi katıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, üniversite ve turizm derneklerinin konuyla ilgili birimlerinin 3 gün boyunca eğitim vereceği seminer sonunda katılımcılara "Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası" verilecek.Eğitim toplantısının açılış törenine katılan TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ateş, AA muhabirine, her yıl düzenlenen ve çok önemsedikleri seminerlerde bugüne kadarbin 532 belediye personeline eğitim verdiklerini kaydetti.Vakfın ülke kıyılarının korunması ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakması için çalışmalar yürüttüğünü belirten Ateş, şunları söyledi:"Bu kapsamda hem çevrenin korunması hem de sürdürülebilir turizm çalışmalarına destek oluyoruz. Kuşkusuz bu amaçlara ulaşmanın temeli eğitimden geçer. Biz de her yıl yerel yönetimler, yerel dernekler, turizm birlikleri, işletmeciler gibi kıyı turizminin tüm bileşenlerine eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde ödüllü plaj, marina, yat ve turizm teknelerinde standardın diğer ülkelerden daha yüksek olmasına özen gösteriyoruz." diye konuştu."Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Eğitim Semineri", 25 Kasım'da sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.