TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mehmet Öntürk

İLKHABER-Gazetesi - Mehmet Öntürk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mehmet Öntürk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü Haber

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Hatay'da 6 Şubat depremleri sonrasında büyük zarar gören şehir, yerel seçimlerde de sarsıcı bir olayla gündeme geldi. Seçimlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48 oy alarak Hatay Belediye Başkanı oldu. Ancak seçim sonrası ortaya çıkan belgelere göre, önceki başkan Lüftü Savaş'ın seçim kampanyası için tefeciden 32 milyon TL para aldığı öne sürüldü. Bu iddia, Hatay'da büyük bir şok etkisi yarattı. MEHMET ÖNTÜRK, ''Artık bu aile şirketi devri sona erdi'' Başkan Mehmet Öntürk, "Seçim çalışmaları için 15 gün önce bir tefeciden 32 milyon TL para aldılar. Belgeleri inceledik ve kamuoyuyla paylaşacağız. Artık bu aile şirketi devri sona erdi" dedi. Belgelerin ortaya çıkmasıyla, Hatay'da iş insanı olarak tanınan bir kişi, belediyeye 8-13 Şubat tarihleri arasında "imar harcı bedeli" adı altında toplam 32 milyon TL havale yaptı. Ancak daha sonra bu kişi, parayı yanlışlıkla gönderdiğini iddia ederek belediyeden geri istedi. Yazılı bir talep sonrasında, belediye 32 milyon TL'yi 29 Şubat'ta iade etti. İddialara göre, bu para asfalt çalışması yapan müteahhit firmalara ödendi. Ayrıca Başkan Mehmet Öntürk'ün önümüzdeki günlerde CHP'li Lütfü Savaş döneminde yaşanan yolsuzluklarla ilgili açıklama yapacağı belirtildi. Eski Başkan Lütfü Savaş o iddiaları yalanlayarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatası kararına itiraz Haber

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatası kararına itiraz

CHP, Hatay İl Seçim Kurulu’nun Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını Mehmet Öntürk'e vermesi yönündeki kararına ilişkin açıklama yayımladı. CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nda Hatay'a ilişkin itirazlarımız ile ilgili süreç devam ederken sadece maddi hataları tespit edip düzeltmemizden dolayı bile aradaki fark 2569'a düşmüşken Hatay'da iktidar ve İl Seçim Kurulu eliyle iş oldubittiye getirilmeye çalışılmaktadır. YSK sistemine göre Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığında 38 bin 899 geçersiz oy bulunmaktadır. Yani iki aday arasındaki farkın yaklaşık 15 katı olan oy geçersizdir. Bu oyların seçimi sonucuna etki edebileceği açıktır. Hatay İl Seçim Kurulu’nun aldığı karar bu nedenle seçim hukukuna göre değil siyasi saiklere göre alınmıştır” ifadelerine yer verildi. “YSK'da, Hatay'a ilişkin itirazlarımız devam ederken alınan bu karar bizim nezdimizde hükümsüzdür” İtiraz olan seçim çevrelerinde itiraz süreci devam ettiği müddetçe mazbatanın verilmeyeceğine ilişkin YSK kararının, Hatay İl Seçim Kurulu tarafından yok sayıldığının vurgulandığı açıklamada “YSK'da Hatay'a ilişkin itirazlarımız devam ederken alınan bu karar bizim nezdimize hükümsüzdür. YSK'nın bu kararı İl Seçim Kurulu tarafından yok sayılmaktadır Anayasayı tanımayan Anayasa Mahkemesi kararlarını yok sayan Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi’nden sonra seçim hukukunda en üst yetkili kurulan Yüksek Seçim Kurulunun kararı İl Seçim Kurulu tarafından yok sayılmaktadır. Bu kararı yok sayan İl Seçim Kurulu’nun itiraz süreci devam ederken verdiği bu mazbata da meşru değildir. Bu nedenle YSK’ya itirazların devam etmesinden dolayı mazbatanın verilmesinin engellenmesi için yarın sabah saat 08.00'de başvuruda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

Başkan Öntürk’den ilk ziyaret deprem şehitliğine oldu Haber

Başkan Öntürk’den ilk ziyaret deprem şehitliğine oldu

31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay’da ipi göğüsleyerek zafer elde eden Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, mazbatasını alarak göreve başlamıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya ilçesindeki EXPO alanında bulunan amfi tiyatroda coşkulu kalabalıkla buluştu. Başkan Öntürk’ün vatandaşlarla bir araya geldikten sonraki ilk durağı da asrın felaketinde vefat eden vatandaşların kabirlerinin bulunduğu Antakya ilçesindeki Deprem Şehitliği oldu. Başkan Öntürk’e Hatay milletvekilleri; Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özer ve ilçe belediye başkanları eşlik etti. Deprem şehitlerinin anılarını Hatay’ın sokaklarında yaşatmak istediklerini belirten Başkan Öntürk, “Hatay’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Vatandaşlarımızla sohbetimizi yaptıktan sonra ilk işimiz Şehitliklerimizi ziyaret oldu. Şuan deprem şehitliğimizdeyiz. Derdimiz şehrimizi ayağa kaldırmak. Deprem şehitlerimizim anılarını sokaklarımızda, ailelerinde yaşatmak istiyoruz ve onları unutmuyoruz, mekanları cennet olsun” dedi. Vatandaşlardan tebrik için çiçek göndermemelerini talep eden Başkan Öntürk, "Depremde hayatını kaybeden şehitlerimizin ve uzuvlarını kaybeden kardeşlerimizin içerisinde hak sahibi olmayanlarla ilgili, bunların içinde ekonomik durumu müsait olmayanlara hediye edeceğim evlerini, konutlarını. Onları aç ve açıkta bırakmayacağım. Cumhurbaşkanı'mızın da bize böyle talimatı vardı. Çiçek falan yerine vatandaşımız o hesaba bağışta bulunsun. Biz onlarla konutlarımızı hemen başlatacağız inşallah. Şehitlerimize, gazilerimize hak sahibi olmayanlara onları hediye edeceğiz. Milletimiz rahat olsun. Hatay'ı inşallah hizmetle doyuracağız. Memleketimizi bir an önce ayağa kaldıracağız. Tek derdimiz bu şehrin kardeşliği, birliği, beraberliği demografik yapısının korunması, bunu yaparken de tarihine, kültürüne, bu kadim şehre yakışır bir şekilde yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, mazbatasını alarak destekçileriyle buluştu Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, mazbatasını alarak destekçileriyle buluştu

31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay’da ipi göğüsleyerek zafer elde eden Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, mazbatasını alarak göreve başladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya ilçesindeki EXPO alanında bulunan amfi tiyatroda coşkulu kalabalıkla buluştu. Programda vatandaşlara seslenen Başkan Öntürk’e yoğun ilgi olduğu görüldü. Başkan Öntürk konuşmasında, “Hatay kazandı. Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle kucaklıyorum. Bugün 1 milyon 700 bin nüfusuyla Hatay’ımız kazandı. Biz de birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirerek Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Asla ve asla adaletten şaşmayacağız. Karanlık odalarda siyaset yapmayacağız. Bireysel hizmet yapmayacağız. Hatay’ın hizmetkarı olmaya geliyoruz. Bu hizmetleri yaparken Samandağ’a da Erzin’e de Hassa’ya da Yayladağı’na da 15 ilçeye adaletli ve eşit hizmet yapacağız. Ayrı gayrı demeyeceğiz. Burada çalışan personellerimizle birlikte hep beraber bu şehre hizmet edeceğiz. Biz Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Atalarımız 1939’da Hatay’ın kurtuluşu için bir oldu, beraber oldu. O gün Tayfur Sökmen başkanlığındaki parlamentoda Alevi, Kürt, Arap, Türk vardı. Hepsinin tek ortak noktası Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselem dediği Hatay’dı. Biz de bin yılın afetinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle bu yola çıktık. Hamdolsun Hataylılar da bizle beraber oldu. Oy vermeyen kardeşlerim de var. Biz Hatay’ı 1 milyon 700 bin nüfusuna eşit hizmet yapacağız. Atalarımız gibi bizim için de Hatay şahsi meselemiz olacak. Birazdan belediye çalışanlarımız ile bir toplantı yapacağım” dedi. Hatayspor ile ilgili de açıklama yapan Öntürk, “Hatayspor da inşallah küme düşmeyecek ve Türkiye’nin önemli bir kulübü olacak. Spordan yatırımlara kadar yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Verdiğimiz her sözün de sonuna kadar peşinde olacağız. Bir olacağız, beraber olacağız ve Allah’ın izniyle 1 yıl içinde Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Dün 15 ilçenin belediye başkanını aradım. Biz hizmeti herkese eşit yapacağız dedim buraya davet ettim. Artık siyaset bitmiştir, Hatay’ın hizmetkarı olalım dedim. Bizim kapımız her zaman herkese açık. Buradan sonra da valimizi ziyaret edeceğiz. Toplantımızın ardından da çalışmalarımızı bir an önce çalışmalara başlayacağız. Artık bizim için siyaset bitmiştir. Artık bizim için sadece millete hizmet vardır. Burada olup Cumhur İttifakı adına seçilemeyen kardeşlerimiz de var. Defne, Samandağ, Erzin Belediye Başkan adaylarımız sonuna kadar çalıştılar. Biz bir aileyiz. Seçilen ve seçilemeyen, aday olan olamayan herkes için mücadele edeceğiz. Bir söz de muhtarlarımıza veriyorum. Seçilenin de seçilemeyenin de başımızın üstünde yeri var. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu şehrin birlikteliğini bozmasın. Allah’a emanet olun” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı. Başkan Öntürk, konuşmasının ardından milletvekilleri ve Cumhur İttifakı İlçe Belediye Başkanlarını da sahneye çağırarak vatandaşları birlikte selamladı.

Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı Haber

Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı'nın adayı olan Mehmet Öntürk, EXPO yerleşkesinde düzenlenen bir törenle Belediye Başkanlığı için mazbatasını aldı. Törende konuşan Öntürk, seçmenlerin kendisine olan güvenine ve desteklerine teşekkür ederek, "Hatay’ımıza hizmet etmek için büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Halkımızın beklentilerini karşılayacak, şehrimizi daha yaşanabilir bir yer haline getirecek çalışmalar yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 44,48 oy oranıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Başa baş giden seçimde Öntürk, 346 bin 060 oy alarak, 342 bin 699 oy toplayan CHP'li rakibi Lütfü Savaş'ı geride bıraktı. Ancak, seçim sonucuna ilişkin tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan, seçim sonucuna itirazda bulundu. Ancak, CHP'nin itirazı, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Bunun üzerine CHP'li heyet, bugün Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Tebrik için gönderilecek çiçek ve çelenk yerine depremzedeye bağış talebi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öztürk sosyal medya hesabından, ''Mazbatamızı alarak seçim sürecini geride bıraktık... “Hatay'da Yüzler Gülecek” diye çıktığımız bu yol boyunca bizlere inanan hemşehrilerimize, büyük bir özveriyle çalışan teşkilatımıza ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum... Artık vakit, Hatay'ımızın ayağa kalkma vaktidir.'' ifadelerini kullanarak göreve başlaması dolayısıyla gönderilecek çiçek, çelenk ve hediyeler yerine bunların bedelini depremde hayatını kaybeden Hatay'lıların hak sahibi olamayan ihtiyaç sahibi yakınlarına konut yapımı için kullanılmak üzere yardımda bulunulması çağrısında bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.