TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

İLKHABER-Gazetesi - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e İzmir uyarısı Haber

Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e İzmir uyarısı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Yalova’daki seçim çalışmaları çerçevesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Parti İl Binası’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Muharrem İnce, yürüyüş sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2018 yılı cumhurbaşkanlığı seçimleri gecesi nerede olduğuna yönelik sorusu hatırlatılan İnce, “Artık bu soru taş devri sorusu oldu. Cilalı taş devrinin sorusu ama yine de cevap vereyim. Özgür Özel o zamanlar çıraktı. Bu bana ait bir söz değil. Engin Altay’a ait bir söz. Engin Altay grup başkanvekiliydi. Özgür Özel için, ‘Benim çırağımdı’ dedi. O zaman birincisi, ustasına sorsun nerede olduğumu. Ben ustasıyla beraberdim. Swissotel’deydim. CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikteydim. Yanımızda 50 kişi vardı. Çıraklar o günleri hatırlamıyorsa ustasına bunu sorabilir” diye konuştu. “İstanbul Belediyesi’nde DEM Partisi’ne grup kurdurmakla meşgulsünüz” Sözlerinin devamında CHP liderine eleştiriler yöneten İnce, şöyle konuştu: “Ben ona şunu söyleyeyim. O zamanlardan ‘DEM’leneceğin belliydi Özgür Özel. Senin o zaman ben seçimi kaybettiğim, HDP’nin barajı aştığını görünce ayakların tavana vurarak sevinç çığlıkları attığını cümle alem biliyor. Onun için daha fazla konuşmak istemiyorum. Yani İstanbul Belediyesi’nde DEM Partisi’ne grup kurdurmakla meşgulsünüz. Bak Özgür Özel, bırak o günleri, geçmişi fazla karıştırma, CHP’nin sisteminin çöktüğünü hepimiz biliyoruz. Bana bilgi veremediklerini, sistemle, sonuçlarla ilgili bana bilgi veremedikleri için, ikinci tura kaldık mı, kalamadık mı bilmediğim için ortalığa çıkamadığımı, Sayın Engin Altay ile bunu defalarca konuştuğumuzu, kendisinin de açıklamalarının bulunduğunu biliyorsun. Bak İzmir’i kaybeden CHP Genel Başkanı olursun dikkat et. Ben seni bu kadar uyarayım.”

Muharrem İnce'de Özgür Özel'e:  “Bak İzmir’i kaybeden CHP Genel Başkanı olursun dikkat et” Haber

Muharrem İnce'de Özgür Özel'e: “Bak İzmir’i kaybeden CHP Genel Başkanı olursun dikkat et”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenerek, “Bak İzmir’i kaybeden CHP Genel Başkanı olursun, dikkat et” dedi. İnce, partisinin Yalova’daki seçim çalışmaları çerçevesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Parti İl Binası’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Muharrem İnce, yürüyüş sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2018 yılı cumhurbaşkanlığı seçimleri gecesi nerede olduğuna yönelik sorusu hatırlatılan İnce, “Artık bu soru taş devri sorusu oldu. Cilalı taş devrinin sorusu ama yine de cevap vereyim. Özgür Özel o zamanlar çıraktı. Bu bana ait bir söz değil. Engin Altay’a ait bir söz. Engin Altay grup başkanvekiliydi. Özgür Özel için, ‘Benim çırağımdı’ dedi. O zaman birincisi, ustasına sorsun nerede olduğumu. Ben ustasıyla beraberdim. Swissotel’deydim. CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikteydim. Yanımızda 50 kişi vardı. Çıraklar o günleri hatırlamıyorsa ustasına bunu sorabilir” diye konuştu. “İstanbul Belediyesi’nde DEM Partisi’ne grup kurdurmakla meşgulsünüz” Sözlerinin devamında CHP liderine eleştiriler yöneten İnce, şöyle konuştu:, “Ben ona şunu söyleyeyim. O zamanlardan ‘DEM’leneceğin belliydi Özgür Özel. Senin o zaman ben seçimi kaybettiğim, HDP’nin barajı aştığını görünce ayakların tavana vurarak sevinç çığlıkları attığını cümle alem biliyor. Onun için daha fazla konuşmak istemiyorum. Yani İstanbul Belediyesi’nde DEM Partisi’ne grup kurdurmakla meşgulsünüz. Bak Özgür Özel, bırak o günleri, geçmişi fazla karıştırma, CHP’nin sisteminin çöktüğünü hepimiz biliyoruz. Bana bilgi veremediklerini, sistemle, sonuçlarla ilgili bana bilgi veremedikleri için, ikinci tura kaldık mı, kalamadık mı bilmediğim için ortalığa çıkamadığımı, Sayın Engin Altay ile bunu defalarca konuştuğumuzu, kendisinin de açıklamalarının bulunduğunu biliyorsun. Bak İzmir’i kaybeden CHP Genel Başkanı olursun dikkat et. Ben seni bu kadar uyarayım.”

Muharrem İnce, Denizli'ye Yerel Seçim Hazırlıkları Kapsamında Ziyaret Gerçekleştirdi Haber

Muharrem İnce, Denizli'ye Yerel Seçim Hazırlıkları Kapsamında Ziyaret Gerçekleştirdi

Yerel seçim atmosferi, Denizli'de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin ziyaretiyle daha da hareketlendi. İnce, 29 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Denizli'ye gelerek aday tanıtımı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Karahayıt, Çınar Meydanı ve Kampüs bölgelerinde esnafı ziyaret edip vatandaşlarla sohbet eden İnce, seçim öncesi sahadaki etkinliğini artırma hedefiyle hareket etti. Bu ziyaretler, seçmenlerin taleplerini doğrudan dinlemek ve yerel yönetimlerde Memleket Partisi'nin vizyonunu aktarmak için önemli bir fırsat sunarken, aynı zamanda parti adaylarının da yerel halkla buluşmasını sağladı. Muharrem İnce, Denizli'de Aday Tanıtımı ve Esnaf Ziyaretleriyle Sahada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde Denizli'ye gelerek aday tanıtımı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce'nin ziyareti, Karahayıt, Çınar Meydanı ve Kampüs bölgelerinde gerçekleşti. İnce'nin Denizli ziyareti, yerel seçimlere doğru adaylarını tanıtmak ve seçmenlerle doğrudan temas kurmak amacıyla planlandı. Programı kapsamında ilk olarak Karahayıt bölgesinde esnafı ziyaret eden İnce, daha sonra şehrin en işlek caddelerinden biri olan Çınar Meydanı'nda esnafı selamladı. Ziyaretler sırasında İnce, esnafla ve vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi ve onların sorunlarını dinledi. Ayrıca vatandaşlarla fotoğraf çekildi. Son olarak, İnce, Kampüs bölgesine giderek buradaki esnafla bir araya geldi ve onların görüşlerini aldı. Bu ziyaretler, yerel seçimlere yönelik Memleket Partisi'nin sahadaki etkinliğini artırmayı ve seçmenlerle doğrudan iletişim kurmayı amaçlıyor. Muharrem İnce'nin Denizli ziyareti, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partisinin adaylarını tanıtmak ve halkın nabzını tutmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muharrem İnce'ye, yönelik sahte paylaşımlar davasında iki sanık beraat etti Haber

Muharrem İnce'ye, yönelik sahte paylaşımlar davasında iki sanık beraat etti

Ankara19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Yaşar ve Koçak ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından esas hakkındaki mütalaasını sunmak için Cumhuriyet savcısına söz verdi. Savcı, sanıkların yargılandığı "Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım" suçunun unsurları oluşmaması nedeniyle beraatlarını talep etti. Savcı sanıklar hakkında, "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Söz alan sanık Yaşar, mütalaa yönünde karar verilmesini belirterek, beraatını talep etti. Sanık Koçak ise savcının beraatı yönündeki görüşüne katıldığını ancak dezenformasyon içeren bir paylaşımının olmadığını iddia etti. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım" suçundan beraatlerine karar verdi. Ayrıca mahkeme, sanıklar hakkında "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. İddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün 'Sosyal Medyadan Sorumlu Yöneticisi' Cevheri Güven ve birçok FETÖ'cü hesabın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yaptığı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı adayı olan İnce'ye yönelik hem sahte müstehcen video görüntüsü hem de sahte dekontun provokasyon ve tehdit amaçlı olarak sosyal medyada dolaşıma sunulduğu vurgulanarak, söz konusu içeriklerin firari FETÖ'cü Güven ve diğer örgüt mensupları tarafından daha fazla kitleye ulaşması için provokasyon amaçlı paylaşıldığı ve sosyal medyada paylaşıma sunulan bu görüntülerin şüpheliler tarafından da yayıldığı kaydedildi. İddianamede, şüpheliler Yaşar ve Koçak'ın 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüte Yardım' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

Muharrem İnce'den CHP'ye sert eleştiri Haber

Muharrem İnce'den CHP'ye sert eleştiri

Mersin'in Tarsus ilçesinde temaslarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'la birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamasında CHP'yi eleştiren İnce, "Kimin kaybettiğine iyi bakın. Televizyonlara çıkıyordu anketçiler, 'Yüzde 62,3 Kemal Kılıçdaroğlu', dediler mi bunu, dediler. 'Muharrem İnce çekil, çekil'. 'Cumhuriyetin Son Seçimi'. 'Batıyoruz, bitiyoruz, çekil Muharrem İnce'. Bir anketçiler, yalan söylediler millete. Gazeteciler çıktılar televizyondan, milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler. Sanatçılar hakaret ettiler bize. Salon siyasetçileri kaybetti. 'Ya yapmayın etmeyin, 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz' dedik. Olur mu ya 7 cumhurbaşkanı yardımcısı? Boncuk gibi diziliyorlardı böyle, tespih gibi 'Olmaz bu, yapmayın' dedim. 'Bak ben bir şey istemiyorum, şu Ali Babacan'la Davutoğlu'nu at kenara' dedim. 'Ben bir şey istemiyorum. Yanına geleceğim, duracağım. Bakanlık da istemiyorum. Sadece Meral Hanım cumhurbaşkanı yardımcısı olsun, bir yardımcı olsun' dedim" ifadelerini kullandı. "Davutoğlu'nun, Babacan'ın oyu yok" Kendi açıklamalarının ortada olduğuna dikkat çeken İnce, "Bunu televizyonda söyledim.  'Yahu Davutoğlu'nun, Babacan'ın bunların oyu yok' dedim. Yok bunların oyu. 'Oy bizde, bizde var' dedim. 'Ben geleceğim yanına, duracağım' dedim, 'Söz'. Ne cumhurbaşkanı yardımcılığı istiyorum. Ne bakanlık istiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. 'Altılı masa da altılı masa. 7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı'. Yedi cumhurbaşkanı yardımcısı dersen. Millet seni ciddiye almaz. 'Bu Son Seçim, Hep Bu Son Seçim', korkutarak oy alacaksın milletten. Yok böyle bir dünya ya. 'Bu son seçim yoksa batar cumhuriyet. Son seçim gidiyoruz'. Bu yalanı söylemeyin artık. MİT'i verdin, milli savunmayı verdin, emniyeti verdin, eğitimi verdin, ulaşımı her şeyi verdin. Belediyenin park bahçelerini mi veremeyeceksin? Ver gitsin. Bir şey olmaz. Yalan söyleme millete yeter ki" ifadelerini kullandı. "Hep aynı yalanı söylüyorlar" Konuşmasını sürdüren ince, "Tencere, iktidarı yıkar, doğrudur. Ama güvenlik, tencereyi yıkar. Sen FETÖ'yle PKK'yla ilişkini böyle yavşak bir ilişki içinde olursan bu millet dolar 100 lira olsa yine sana oy vermez. FETÖ'ye mesafe koyamazsan, PKK'ya mesafe koyamazsan dolar 100 lira olsun, millet sana oy vermez" dedi. Sosyal medya trollerinin de kaybettiğini anlatan İnce, "Baronlar vardı, hep aynı yalanı söylüyorlardı. Ben anlatmaya çalıştım. 'Böyle yüzde 60 falan yok. Yapmayın, etmeyin. Ya bu FETÖ'den uzak durun. Bu millet terörden korkar'. Niye biliyor musunuz? Bakın. Bin yıldır bu topraklarda Moğollar'ı gördü, Bizans'ı gördü, Yunanı gördü, İngiliz'i gördü, Fransız'ı, İtalyan'ı gördü, Rus gördü. Onun için bu millet güvenliği, terörle mücadeleyi, ekmeğin, etin önüne koyar. Ben bunları anlatmaya çalıştım" diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Antalya'da konuştu: Haber

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Antalya'da konuştu:

ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ayın 14'ünde savaşa gitmiyoruz. Seçime gidiyoruz, seçime. Kim kazanırsa cumhurbaşkanınız olacak." dedi.İnce, Konyaaltı Kent Meydanı'nda düzenlenen "Antalya Halk Buluşması"nda vatandaşlara seslendi.Konuşmasının başında elektriklerin kesilmesi üzerine İnce, mikrofonsuz şekilde bir süre vatandaşlarla sohbet etti.Elektriklerin gelmesinin ardından konuşmasına devam eden İnce, 45 gündür her gün bir iftirayla karşı karşıya kaldığını, bunlarla ilgilenmediğini çünkü "abdestinden şüphesinin olmadığını" söyledi.İnce, 14 Mayıs'taki seçimin şölen, bayram, düğün, demokrasi demek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:"Sandıkla gelen sandıkla gider. Ama dün Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na bir şey yapıldı. Bakın, İçişleri Bakanı'nın görevi seçim güvenliğini sağlamaktır. Seçimin sonuçlarını sağlama almak değildir. İçişleri Bakanı 'Az bile' diyor. Belediye Başkanı 'Burası Erzurum' diyor. Emniyet Müdürü seyrediyor. Vali seyrediyor. Şimdi Antalya'dan sesleniyorum. Bu ayıptır, demokrasiye bir lekedir. Bu kara bir lekedir. Erdoğan'a sesleniyorum, derhal o İçişleri Bakanı'nı, o Vali'yi, o Emniyet Müdürü'nü görevden al. Bunların fikri bozuk. Bunların sicili bozuk."İnce, Türkiye'de dört cumhurbaşkanı adayı olduğunu, hepsinin kampanya yaptığını, diğer adayların güvenliğinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emanet olduğunu dile getirdi.Milletin 5 yıl önce ülkeyi yönetme yetkisini Erdoğan'a verdiğini hatırlatan İnce, "Şu anda bizi, Sinan Oğan'ı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu, kendini korumak Erdoğan'a ait. Ama onlar böyle yapmıyor. Asker, polis, devletin askeri, polisidir. Erdoğan'ın değildir. Orada taş atılırken Ekrem İmamoğlu'na, polisler seyredemez. Olamaz böyle bir şey. Sen bu ülkenin silahlı kuvvetlerini, polisini, askerini rakiplerine karşı kullanamazsın. Yabancılara karşı, düşmanlara karşı kullanması lazım." dedi.Bir belediye başkanına taşlı saldırı yapılmasının kabul edilebilir olmadığını söyleyen İnce, "Ayın 14'ünde savaşa gitmiyoruz. Seçime gidiyoruz seçime. Kim kazanırsa cumhurbaşkanınız olacak." ifadesini kullandı.İnce, yıllardır meydanlarda olduğunu vurgulayarak, ilk kez bu kadar genci alanlarda gördüğünü belirtti.Mitinge katılanlardan çevrelerinden en az üç kişiyi ikna etmelerini isteyen İnce, bazı gençlerin AK Parti'li ebeveynlerini ikna ettiklerini söylemesi üzerine "Arkadaşlar bir de bana 'Sen Millet İttifakı'nın oyunu bölüyorsun' diyorlar. Ben Cumhur İttifakı'nın oyunu bölüyormuşum. Millet İttifakı çekilsin, beni desteklesinler, seçim garanti. Bak Millet İttifakı'nın oyları kemik zaten. Burada ayrı yol, üçüncü yol var. Bunlar size gelmiyor. Bunlar AK Parti'den buraya gelmiş. Gelin çekilin, beni destekleyin. Hadi buradan yürüyelim." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.