TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Meteoroloji

İLKHABER-Gazetesi - Meteoroloji haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Meteoroloji haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de toz bulutu görüş mesafesini düşürdü Haber

Mersin'de toz bulutu görüş mesafesini düşürdü

Meteorolojinin uyardığı Afrika ve Suriye üzerinden gelen toz taşınımı dün akşamdan itibaren Mersin'de etkili olmaya başladı. Toz bulutu sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşarak kenti tamamen kapladı. Toros dağları ile Akdeniz'in de tozdan görünmez duruma geldiği şehirde bazı vatandaşlar maske ile tedbir aldı. Toz bulutunun etkili olduğu Erdemli ilçesinde de gece kısa süreli yağan yağmur, araçların üzerinin çamur lekesiyle kaplanmasına neden oldu. Beklenen toz taşınımının etkili olduğunu, kısa süreli bir yağmurun da yağdığını belirten lokanta işletmecisi Servet Cırık, masaların ve araçların çamurla kaplandığını söyledi. Toz nedeniyle gözlerini açamadığını ifade eden Recep Gül, "Afrika’dan gelen toz yüzümüzü, gözümüzü, ağzımızı dolduruyor. Şimdi yüzümü yıkayacağım, 2 dakika sonra tekrar gözümü açamayacağım. Afrika’dan gelen toza hiç kimse bir şey yapamaz, tabiatın verdiği bir şeydir. Sabah arabamı yıkadım, 5 dakika sonra tekrar çamur yağmış, zaten insan yüzünde hissediyor. En güzeli bu havada maske kullanmak" diye konuştu. Esnaftan Veysel Babaoğlu ise, "İki gündür toz bulutu ve çamur var. Onun için önlem amaçlı maske takıyorum. Ben de burada esnafım, insanlara yardım etmek amacıyla ücretsiz maske dağıtıyorum. Araçlarımızın hepsi çamura bulandı. İnşallah en kısa zamanda bitecek diye temenni ediyorum" dedi.

Düzce Valiliği, toz taşınımı ve fırtına uyarısı yaptı Haber

Düzce Valiliği, toz taşınımı ve fırtına uyarısı yaptı

Düzce Valiliği, Meteorolojinin uyarısını paylaşarak vatandaşları uyardı. Bu akşam saatlerinden itibaren (09 Mayıs 2024 Perşembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağının tahmin edildiği belirten açıklamada “Cuma ve Cumartesi günlerinde Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak il genelinde etkili olması beklenen toz taşınımının 12 Mayıs 2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımının hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması için meteorolojik değerlendirme yayınlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi. Batı Karadeniz’de fırtına Valilik denizlerde meydana gelecek olan fırtına ile ilgili olarak ise “Batı Karadeniz’de (Düzce-Zonguldak-Bartın) rüzgarın, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cumartesi günü (11 Mayıs 2024) ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Türkiye soğuk hava dalgası ile karşı karşıya: Hazırlıklı olun! Haber

Türkiye soğuk hava dalgası ile karşı karşıya: Hazırlıklı olun!

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte, Türkiye genelinde hava durumu tahminlerinde dikkat çeken bir değişiklik gözleniyor. Ülke genelinde beklenmedik bir soğuk hava dalgası ve yağışlı havaların hakim olması öngörülüyor. Gelen bilgilere göre, Balkanlar'dan gelen soğuk ve nemli hava akımlarının Türkiye'yi etkisi altına alması bekleniyor. Bu durum, özellikle batı, kuzey ve iç bölgelerde hissedilirken, sıcaklık değerlerinin mevsim ortalamalarının altında seyredeceği belirtiliyor. Hafta sonu için yapılan hava durumu öngörülerine göre, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi ve yağışların artması bekleniyor. Soğuk hava dalgası ve yağışlar, özellikle batı-kuzey kesimleri ile iç bölgelerde etkili olacak. Meteoroloji otoritelerinin uyarılarına göre, bu beklenen hava durumu değişikliği nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Özellikle, olası olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. 18 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Pazar günü için 18 ile sarı kodlu uyarıda bulundu: Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tuncel, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak Önümüzdeki hafta yağış azalıyor. Sıcaklık hafta ortası artarak ortalama değerlere geliyor. Hafta sonu Batı'ya yağış geliyor. Yağışla birlikte Marmara ve Kuzey bölgelerde sıcaklık azalıyor. Hava sıcaklığında hissedilir artış Mayıs'ın 15'inden sonra görünüyor ve yaz değerlerini aşabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.