TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#mhp

İLKHABER-Gazetesi - mhp haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, mhp haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Pozantı Belediyesi’nin borcu  belediye binasına asıldı Haber

Pozantı Belediyesi’nin borcu belediye binasına asıldı

Adana’da 2 dönem MHP’den Pozantı İlçe Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Çay, 31 Yerel Seçimlerinde MHP’den aday gösterilmediği için partisinden istifa etmiş ve Yeniden Refah Partisi’nden Pozantı Belediye Başkan Adayı olmuştu. Pozantı’da yapılan seçimlerde MHP’nin aday gösterdiği Ali Avan yüzde 38.4 ile seçimi kazanan taraf oldu. Görevi devralan Ali Avan, önceki dönem MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın borç listesini belediye binasına astı. Asılan listeye göre, belediyenin borcu 60 milyon 782 bin  157 Türk Lirası olduğu görüldü. İlkhaber Gazetesi'nden Abdurrahim SAĞ'ın haberine gör; Belediye binasının ön cephesine asılan afişte, belediyenin esnafa olan borçları, bankaya olan kredi borçları, belediyeye ait yaşam park limitet şirketinin banka, SGK, maliye borçları ve yaşam park limitet şirketinin esnafa olan borçları  tek tek listelendi. Belediye binasına asılan borç pankarta, 01.04.2024 itibariyle Pozantı Belediyesinin esnaflara olan borçlarının, 22 milyon 955 bin TL,  bankaya olan kredi borçları, 9 milyon 965 bin 638 TL, onayda bekleyen belediye fatura borcu Bir milyon 193 bin 325 TL, belediyeye ait Yaşam Park Ltd şirketinin banka, SGK ve maliye borcu; 20 001.742 TL, yine Yaşam Park Ltd şirketinin esnafa borçları; 6 milyon 666 bin 452 TL belirtildi. Gelir gider durumunu bir afiş hazırlatarak belediyeye astıran MHP’li Ali Avan, “12 milyon borç, 30 milyon alacak var demişti. 60 milyon TL borç bırakıp gitmiş” dedi.

Bahçeli'den yerel seçim değerlendirmesi: Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır Haber

Bahçeli'den yerel seçim değerlendirmesi: Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Bahçeli, seçim sonuçları için "Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet neyi istiyor, nasıl karar veriyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır, tartışmasızdır. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. Milli iradenin hükmüde toz kondurmamız düşünülemeyecektir" dedi. ''Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır'' 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin katılım oranına kıyasla 31 Mart'taki düşük orana dikkati çeken Bahçeli, yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşın sandığa gitmediğini de belirterek, "Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır" ifadesini kullandı. "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir'' Öte yandan MHP lideri, yüzde 25'lik cam tavanını kırarak 47 yıl sonra birinci parti çıkan CHP'ye yönelik de "Tavanı çatlamış bir partinin ayağı yere basmayacaktır" sözlerini sarf etti. Yerel seçimler ile genel seçimlerin doğasının farklı olduğunu belirterek, "31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan yerinde sayan bir Türkiye yoktur" diyen MHP lideri, muhalefetin başarısını bir kez daha, "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Fazladan üç beş belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır. Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir" sözleriyle hedef aldı. “Kasten uzatılan HDP’nin kapatma davası sonuçlanmalı, arkasından sıra DEM’e gelmeli” TBMM İçtüzüğü, yürürlükteki hukuk mevzuatı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle uyumlu hale getirilerek bu alanda reformist adımlar atılması gerektiği; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan yönlerinin tamir edilmesi ihtiyacını gündeme getiren Bahçeli, DEM Parti’yi de hedef aldı; “Kasten uzatılan HDP’nin kapatma davası sonuçlanmalı, arkasından sıra DEM’e gelmeli” dedi. MHP lideri, hazırlıkları süren ve meçli gündemine gelmesi beklenen yeni anaysa için de “Milliyetçi Hareket Partisi, 100 maddelik anayasa teklifiyle mezkur hazırlığa katkı vermek için samimi çağrısını yineleyerek herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etmektedir. Biz hazırız, darbe anayasasını rafa kaldırmanın sadece zaman, emek, sabır, sağduyu ve ahlaki uzlaşma gerektirdiğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, mazbatasını alarak göreve başladı Haber

Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, mazbatasını alarak göreve başladı

Hafta sonunda yapılan yerel seçimlerde Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye başkanlığını Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Mustafa Kara, yüzde 42'den fazla oy alarak kazandı. Seçimin ardından Erdemli'nin yeni belediye başkanı Kara mazbatasını aldı. Belediyeye gelen Kara, üç dönemdir görevini sürdüren partisinin belediye başkanı Mükerrem Tollu'dan görevi teslim aldı. Görevi devralan Başkan Kara'nın tek yumurta ikizi Ali Kara'yla benzerliği ise görenleri şaşırttı. Tebrik için gelen bazı vatandaşlar, zaman zaman başkanı ikizi ile karıştırdı. Vatandaşlar hem başkanla hem de ikizi ile fotoğraf çektirdi. "Bir tane doğal dublörüm, ikizim var" 90 gündür sahada olduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Sahadaki teveccühü çok şükür sandığa yansıttık. Mazbatamızı aldık, inşallah 5 yıl Erdemli'mize hizmet edeceğiz. Tabii bu mazbatayı bütün Erdemli adına aldık. İnşallah 5 yılın sonunda bize oy veren vermeyen herkesi memnun edeceğiz. Allah'ın izniyle de memleketimize güzel hizmetler yapacağız" dedi. İkiziyle ilgili de Başkan Kara, "Tek yumurta ikiziyiz. Tabii bir tane doğal dublörüm, ikizim var. Sağolsun kendisi de seçim sürecinde bana çok yardımcı oldu. Aşkla koşan yorulmaz derler. Biz de aşkla koştuk, hiçte zorlanmadık. Çok şükür zafere de ulaştık. Artık Erdemli'mize hizmet zamanı" ifadelerini kullandı. "Karıştırılmayalım diye takım elbise giymedim" İkizine destek olan Ali Kara, Mustafa başkanın 5 yıl boyunca Erdemli'ye çok güzel hizmetler yapacağına inandıklarını söyledi. Kendisini de Mustafa başkan zannederek fotoğraf çektirenler olduğunu belirten Ali Kara, "Tek yumurta ikiziyiz. Seçim çalışması süresince karıştırılmayalım diye takım elbise giymedim. Günün anlam ve önemine dair bugün takım elbise giydim. Mustafa başkanımızın yolunu bahtını Allah açık etsin" diye konuştu. "Bazen biz bile karıştırıyoruz" Oğlunu ilk günde yalnız bırakmayan baba Duran Kara ise, "Oğlum Mustafa Kara belediye başkanımız yalnız oy verenlerin değil, bütün Erdemli'nin belediye başkanı olacak. İkiz evlat sahibi olmak Cenab-ı Allah'ın bize vermiş olduğu bir lütuf. Her ikisi de üniversite eğitimini İstanbul'da aldı. Bu ayrı bir duygu. Bazen biz bile karıştırıyoruz" dedi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: Kandil destekli 6'lı masa ittifakı devam etmiş Haber

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: Kandil destekli 6'lı masa ittifakı devam etmiş

Seçim sonucuna dair değerlendirmelerde bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Halkı yakından ilgilendiren ekonomik şartlar başta olmak üzere beraberinde başkaca etmenlerin bu seçimde de psikolojik tepki olarak sandığa yansıdığını görüyoruz. Yoksa bu sonuç, zafer sarhoşu olanların memleket yararına göze dokunur başarılı bir işleri ve hayırlı bir icraatları olduğundan alınmış değildir. Ayrıca kirli ittifakın bu seçimde de kurulduğu görülmüştür. Kısaca ortada hak edilmiş bir başarı yoktur.” dedi. “KANDİL DESTEKLİ 6’LI MASA İTTİFAKI DEVAM ETMİŞ” Türkiye’yi aylarca meşgul eden “6’lı masa İttifakı’nın bu seçimde de ortaya çıktığını belirten Başkan Kanlı, devamla şunları söyledi: “Daha önceki seçimlerde olduğu gibi PKK-Kandil destekli ‘6’lı masa ittifakı’ bu seçimde de devam etmiştir. Terör örgütünün Adana’da yüzde 13, yüzde 15 oy oranı potansiyeline sahip siyasi uzantısı HDP-DEM’in oy oranının bu seçimde yüzde 5’lere düşmesi, yine önceki seçimlerde yüzde 12 oy potansiyeline sahip İyi Parti’nin (İP) bu seçimde yüzde 4’lere düşen oy oranı, inkârı mümkün olmayan kirli ittifakı çok net şekilde ortaya koymuştur. Kamuoyu önünde rakip gibi görünen hatta birbirlerine hakaretler eden bu yapı, milletimizi yine aldatmış, daha önce kısmen açık olan ittifakı gizli ittifak şeklinde sandıkta kurmuşlardır. Bunu biz değil, seçim sonuçları söylemektedir.” İKİSİ MERKEZ İLÇE DÖRT BELEDİYE KAZANILDI “Partimize iki merkez ilçemiz Sarıçam ve Karaisalı ile ayrıca Kozan ve Pozantı belediyeleri emanet edilmiştir. Seçmenlerimizin verdiği yetki ve imkân çerçevesinde Adana’mıza hizmete devam edeceğiz. Seçim sonucunu ayrıntılı şekilde tahlil edip değerlendireceğiz. Bu sonuçla beraber bize düşen görev, Adana ölçeğinde hatalarımızı, yanlışlarımızı gözden geçirmek ve daha çok çalışmak olacaktır.” TEŞKİLATLARI VE KAZANANLARI TEBRİK ETTİ “Bu vesileyle, gece gündüz demeden diri bir çalışma ortaya koyan teşkilatlarımıza, bağlı kurumlarımıza, Cumhur İttifakı Ak Parti İl Başkanı Sayın Ozan Gülaçtı ve nezdinde teşkilatlarına, Cumhur İttifakı mensuplarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyor, kazanan tüm belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.