TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#MHP Adana

İLKHABER-Gazetesi - MHP Adana haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, MHP Adana haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'dan Anneler Günü mesajı: Anneler insanlığın temel taşıdır Haber

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'dan Anneler Günü mesajı: Anneler insanlığın temel taşıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, annelerin insanlık için ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Kanlı, "Canavar yürekli zalimlerin elinde üşüyen insanlık anne şefkatine muhtaçtır. Annesiz bir dünya, annesiz bir insanlık ve annesiz bir hayat düşünülemez. Dünya anneler ile güzeldir. Dünya anneler ile özeldir." ifadelerini kullandı. Mesajında kan ve gözyaşının dinmediği, zulmün bitmediği bir dünyaya dikkat çeken Kanlı, "Vicdanı olan her insan, şu fani dünyada zalimler eliyle artan zulmün, dayanılmaz hâl alan ıstırapların çilesini, yükünü çekiyor. Doğu Türkistan'da, Gazze'de, Arakan'da, diğer tüm gönül coğrafyamızda, annelerimiz de dâhil nice garipler, nice zayıflar eziliyor, türlü işkencelere maruz kalıyor ve insanlık sığınılacak güvenli bir liman arıyor." dedi. KANLI: "BİZCE EN GÜVENLİ LİMAN ANNE YÜREĞİDİR" Kanlı, annelerin insanlığın temel taşı, milletin kilit taşı ve törenin en sağlam taşıyıcı kolonları olduğunu belirterek, "Bizce en güvenli liman anne yüreğidir. İtibar edilecek en içten ve samimi sevgi anne sevgisidir. İnsanlık, anne kalbi gibi sıcak bir yuvaya hasrettir ve muhtaçtır." ifadelerini kullandı. Mesajının sonunda Doğu Türkistan ve Gazze'deki anneleri de anan Kanlı, "Bu duygu ve düşüncelerle, şehitlerimizin, gazilerimizin anneleri başta olmak üzere Doğu Türkistan'da, Gazze'de, mazlum ve mağdur tüm gönül coğrafyamızda yüreği yanık annelerimizin Anneler Günü'nü içtenlikle kutluyor, acı ve gözyaşının nihayet bulduğu, tüm annelerimizin gözyaşının dindiği, yüzlerinin güldüğü güzel bir dünya diliyorum." dedi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: Adana'nın barış ve huzur içinde yaşamak istediğine inanıyoruz Haber

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: Adana'nın barış ve huzur içinde yaşamak istediğine inanıyoruz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Adana barış ve huzur içinde yaşamak istiyor. Hak edilmemiş bir sonuca güvenerek halkın mevsimsel tercihi istismar edilmemeli.” dedi. SEÇİM SONUCU VE ÇALIŞMALAR İSTİŞARE EDİLDİ MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, İl Divan Kurulu ve İl Yönetim Kurulu toplantılarında 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçim sonuçlarını ve yaz döneminde yapılacak çalışmaları istişare etti. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Kanlı, tüm vatandaşlara ulaşmak ve desteklerini istemek için Cumhur İttifakı olarak hep sahada olduklarını ama bilinen sonucun alındığını belirtti. KANLI: “SONUCU ELBETTE ÖNEMSİYORUZ VE SAYGI DUYUYORUZ” Ülke ve devlet yönetiminde Cumhur İttifakı’na güven duyan halkın önemli bir kesiminin 31 Mart seçiminde konjonktürel şartların etkisi altında sandığa gittiğini ifade eden Kanlı “Bu seçimde sandıktan çıkan sonucu elbette önemsiyoruz ve saygı duyuyoruz. Asla umutsuz olmadık, umutsuz olmayacağız. Bundan sonra bize düşen, yarın seçim olacakmış gibi çalışmaktır. Gönül seferberliği içinde yine el ele, omuz omuza verip çalışacağız.” ifadesini kullandı. DEVLET BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI Yusuf Kanlı, toplantının ardından yaptığı açıklamada ise, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son Meclis Grup Toplantısında ifade ettiği “31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren, birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. ‘Yerelde iktidar olduk’ diyenler hayal âlemindedir.” şeklindeki sözlerine atıfta bulundu. KANLI: “ADANA BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYOR” MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, devamla, “Adana barış ve huzur içinde yaşamak istiyor. Hak edilmemiş bir sonuca güvenerek halkın mevsimsel tercihi istismar edilmemeli. Kimse kendisinde olmayan gücü varmış gibi davranmasın, Adana’da meydan boş zannedilmesin. Ne bu ülke ne de Adana sahipsiz değildir.” mesajı verdi.

MHP'den Adana'ya yerel hizmetlerde yeni slogan: Önce Adana! Haber

MHP'den Adana'ya yerel hizmetlerde yeni slogan: Önce Adana!

MHP'den Adana'ya yerel hizmetlerde yeni slogan: "Önce Adana!" 31 Mart 2024'te yapılan Mahalli İdareler Seçimi sonrası MHP, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya il başkanı ve belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi sonrası Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Toplantısını ilk kez düzenledi. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri katıldılar. KANLI: 2’Sİ MERKEZ, 4 BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANDIK MHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısında grup gündem maddeleri istişare edilirken, oluşacak komisyonlardaki görev dağılımı da görüşüldü. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 31 Mart’ta yapılan seçimde Cumhur İttifakı olarak Adana’da 2’si merkez olmak üzere toplam 4 belediye başkanlığı kazandıklarını, yine Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediyesi’nde toplamda 28 belediye meclis üyeliği elde ettiklerini belirtti. Kanlı, konuşmasında nicelik ve niteliğin önemine vurgu yaparak, "Halkımızın iradesine elbette saygılıyız ve bu iradeyi başımızın üstünde taşırız. Bize emanet edilen belediye sayısına ve belediye meclis üyesi sayısına bakmadan MHP olarak, Ak Parti’yle birlikte Cumhur İttifakı olarak Adana’ya hizmete devam edeceğiz. Nicelikten çok niteliğin öne çıkacağı bu dönemde yerelde ‘Önce Adana’ demeye ve buradan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emirlerinde Cumhur İttifakı’mızın gücüne güç katmaya devam edeceğiz" dedi.

MHP Adana İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni yoğun ilgi gördü Haber

MHP Adana İl Başkanlığı'nda bayramlaşma töreni yoğun ilgi gördü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı’nda partili partisiz vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirilen bayramlaşma töreni yoğun ilgi gördü. MUHTEŞEM BİR KUCAKLAŞMAYA SAHNE OLDU MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın ev sahipliğinde İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma programı muhteşem bir kucaklaşmaya sahne oldu. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy, MHP MYK Üyeleri Mustafa İzgioğlu, Yeşim Akkaş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Cem Tutsoy tek tek partililerin bayramlarını tebrik ettiler. PROTOKOL TAM KADRO KATILDI Bayramlaşma törenine İl Divan Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanları, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan ve belediye meclis üyeleri de katıldılar. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, törenden önce 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonucuna dair değerlendirmelerde bulundu, elde edilen bilgileri paylaştı. İL BAŞKANI YUSUF KANLI’NIN MESAJI… Başkan Yusuf Kanlı, törenin ardından yaptığı açıklamada; bayramın, Doğu Türkistan ve Gazze başta olmak üzere Türk-İslam Dünyasında devam eden acı ve gözyaşının gölgesinde idrak edildiğini vurgulayarak, “Doğu Türkistan’da, Gazze’de, Yemen’de, Arakan’da, Keşmir’de, Türkmeneli’nde, Kırım’da ve diğer yerlerde yaşanan dramları unutmamız, soykırımlara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Şu mübarek günlerde bile zulme devam eden zalimleri lanetliyoruz.” ifadesini kullandı. “KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNE VESİLE OLSUN Başkan Kanlı, “Bu vesileyle, başta aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramın, gönül coğrafyamızın esenliğe kavuşmasına, birliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Cumhur İttifakı Adayları Sarıçam’da seçim çalışmalarına hız verdi Haber

Cumhur İttifakı Adayları Sarıçam’da seçim çalışmalarına hız verdi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarına hız veren Cumhur İttifakı adayları, hafta sonunda Sarıçam’a adeta çıkarma yaptı. Cumhur İttifakı Adana Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ’ ve geçmiş dönem T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık’ında eşlik ettiği ziyaretlerin ardından gerçekleştirilen seçim ofisi açılışı Cumhur İttifakının adeta gövde gösterisine dönüştü. İlçenin dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Sarıçam Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ’ın Elif Su Uludağ Caddesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerine, Cumhur İttifakı Adana Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Ak Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Yönetimi, Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve geçmiş dönem T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık’ta eşlik etti. Ziyaretlerde vatandaşlarla yakından ilgilenen ve onlarla bir süre sohbet eden Başkan Uludağ ve beraberindekiler daha sonra Sarıçam İlçesi Yürekli ve Dağcı Mahallelerinde Seçim Koordinasyon Merkezlerinin (SİM) açılışına katıldı. Her iki açılışta da vatandaşlar tarafından meşale gösterileri ile kurbanlar kesilerek ve davul zurna eşliğinde karşılanan adaylara burada da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışta bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, göreve geldikleri ilk günden itibaren, oy kaygısı gütmeden ilçenin her noktasına eşit hizmet anlayışı ile hizmet götürdüklerini belirtti. Başkan Uludağ konuşmasında, her geçen gün gelişen ve değişen vizyonu ile Adana'nın parlayan yıldızı olmayı hak eden Sarıçam İlçesi için “Sen, ben, o yok. Biz varız.” Anlayışından yola çıkarak, geleceğin Sarıçamını inşaa etmek istediklerini söyledi. ULUDAĞ: ‘SEN, BEN, O YOK. BİZ VARIZ” Başkan Uludağ konuşmasında “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizin her noktasına, merkezden kırsala her zaman eşit hizmet götürdük. Yaptığımız bu hizmetlerde oy kaygısı gütmeden, ‘Sen, ben, o yok. Biz varız.’ Anlayışımızla ayırmadan ayrıştırmadan birliğimizin gücü ile çalıştık” dedi. Başkan Bilal Uludağ konuşmasını şu sözlerle tamamladı “  İki dönemdir bizlere yoğun teveccüh gösteren değerli hemşehrilerime bu teveccühleri ve destekleri için minnettarım. Sizler bizlere bugüne kadar hep destek oldunuz, bizlerde Cenab-ı Allah’a hamdolsun ki sizlere mahcup olmadık ve karşınıza, başımız dik, alnımız ak bir şekilde çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugünde sizlerden aldığımız bu destekle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığında Adayımız Sayın Fatih Mehmet Kocaispir ve Sarıçam’da ise Adayınız olarak kendime desteklerinizi istiyorum. Biliyorum ki bugün buradan, Sarıçam’dan Cumhur İttifakına vereceğimiz güçlü destek, 31 Mart günü hem ilçemizde hem de Adana’da yeni bir başlangıcın miladı olacaktır” diye konuştu. Daha sonra Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve geçmiş dönem  Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık’ında birer konuşma yaptığı Seçim Koordinasyon Merkezlerinin (SİM) açılışı, kesilen kurdela töreni ile sona erdi.

AK Parti CHP MHP ve İyi Parti'nin Adana meclis üyesi adayları belirlendi Haber

AK Parti CHP MHP ve İyi Parti'nin Adana meclis üyesi adayları belirlendi

Meclis üyesi listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesinin ardından gözler bu listelere çevrildi. 31 Mart Yerel seçimlere kısa bir süre kala YSK’ya partiler belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliği listelerini teslim etti. Belediye Başkanlığı için adaylar kamuoyuna partiler tarafından duyurulurken, meclis üyeleri konusunda partilerden bir açıklama gelmemesi insanları meraklandırdı. Herkesin merakla beklediği meclisi aday listeleri YSK’ya teslim edildikten sonra sosyal medya mecralarına yansıyan listelerde partililer meclis üyesi aday listesini görmeye başladı. Merakla beklenen Seyhan İlçesi CHP ve AK Parti ile MHP Sarıçam ve İYİ Parti Çukurova Meclis  üyesi aday listelerinde çok sayıda meclis üyesi ismi yer aldı. CHP Seyhan İlçesi için 40 meclis üyesi adayı belirledi. Ak Parti’nin Seyhan ilçesi için belirlediği aday listesi sayısı ise 36 oldu. MHP Sarıçam 28 meclis üyesi adayı ile yola çıkarken, İyi Parti ise Çukurova’da 26 meclis üyesi adayı ile seçime girecek. Şimdi sizlere partilerin meclis üyesi listelerini paylaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Parti Seyhan Meclis Üyeleri Tam Liste:  GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU GÜNGÖR GEÇER HALİL ÇAĞDAŞ KAYA SÖNMEZ ARIN HACI BAYRAM ŞİRİN DİLEK ÇALIŞKAN MURAT KARATAY BİRSEN CANSU BAKIR MEHMET ARİF TUNÇ SÜLEYMAN BENGUL YILMAZ PARLAK MELİH SABAHŞEN METİN ERDOĞAN DUYGU ATİKASLAN AYÇE MEHMET GİRİCİ MEHMET ALİ İŞBULAN UĞUR BÜYÜKKANTAR HÜSEYİN TARKAN CAHIT İNCEFİKİR HÜLYA KAYAHAN YASEMEN ÇELİK MEHMET ÖNDER KAYPAK ERSAN MERCİMEK TÜLİN BERKTAŞ SÜLEYMAN DEMİRAY MUHSIN YAMANYILMAZ MENDERES ŞEFLEK KASIM ALTUN BİROL İPTAŞ MURAT BAŞLAMA BEKİR UÇAR HASAN HASGÜL ORHAN ARICI ALİ BOZ SIRRI DAĞLIK SÜLEYMAN SÖZÜTEK MEHMET MANAZ SEYFETTİN CAN SERKAN ASLAN SERKAN AKMUT   AK Parti Seyhan Meclis Üyeleri Adayları HASAN HÜSEYİN KUŞCU BAŞAK KORKMAZ ÇINAR MUSTAFA TUNÇ EKREM INALTEKİN HAŞİM POLAT ŞEHMUZ UÇAR MUHAMMED AKSOY AHMET YARAR TOLGA AVŞAR LÜTFİ GÜLTER KEREM DURUK MAHMUT SAMİ ZEDELENMEZ SAVAŞ KURNAZ SERKAN ÇELİK HANDAN ALTAY CUMALİ YÜCEL HİKMET ÇETİN MUSTAFA BOZDOĞAN MEHMET TEKİN ÇAĞLAR POLAT REŞAT KARACA İLHAN KUŞÇİ AHMET AKTÜRK HATİCE ÇÖKEREKLER OSMAN AYDOĞAN SULTAN KASSAP TÜMENCİ ZELAL ALCU MURAT BALKİ YUSUF FİDAN İSMAİL DURAN DİLEK ÖNCÜ ÖMER YILDIZ SÜREN SÜMEYRANUR ÖZDEMİR ELİF KÖKEN SERKAN GÖNENİR GAMZE DERMAN   MHP Sarıçam Meclis Üyeleri Adayları   AHMET KARACA AKIN YILMAZ OĞUZ MEMİŞ ŞAHİN ÇETİN AYHAN BULAN MUSTAFA KAYA MEHMET AKİF ÇÖRTEN MUSTAFA KIZILELMA VEDAT KARADAĞ BİLAL GÜNGÖRMÜŞ GÜRSOY KEKLİK ŞAMİL ŞAHİN SABAHATTİN OĞUZ YASEMEN YÜKSEL VAHIT TOPALMAHMUTOĞLU AMİR YILDIRIM MEHMET SÜSLÜ DEDE CABBAR DOĞRU CAN CENGİZHAN DURAK DURAN AYYILDIZ TEKİN ENDEZ İBRAHİM AYDIN MEHMET ŞENÖZ MUHİTTİN YILMAZ ÖMER FARUK CERIT UNAL AKSOY NEVZAT AYHAN AHMET SEFİL İYİ Parti Çukurova Meclis Üyeleri Adayları ALİ BATMAN MUHİTTİN ARNAS İSMAİL ÖZGEN ERDİHAN EBEŞ CELİL ARIKAN BİRCAN VEDAT ÖRGEN VEDAT KARASAÇ AHMET TOPBAŞ KÜRŞAT VURAL EMRE IBA İSA EKİZ YÜCEL YÜCE CABBAR İĞDE GÜL DÜNDAR HANDAN SAYDAM TOMRİS KURT SELÇUK ULUKAYA DİLEK KARABULUT ALİ KUŞCU FATİH BALCI NADİRE YAĞMUR İNANIR İSMAİL METIN ORHAN MORKALA SERDAR GÜLER NURSEN ŞEREMET ZEYNEP ÇİNÇİK KONTENJAN VELİ DURAK MEHMET KAYA MUSTAFA KARAKUS MESUT TOPATAN

MHP Adana İl Başkanlığı, depremzedeler için özel iftar programı düzenledi Haber

MHP Adana İl Başkanlığı, depremzedeler için özel iftar programı düzenledi

MHP Adana İl Başkanlığı, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde, Adana’da ikamet eden depremzede aileler için özel bir iftar programı düzenledi. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin depremzede ailelere büyük önem verdiğini belirterek, iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Program, MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı’nın ev sahipliğinde Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. MYK Üyesi Uğur Öztürk, Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, MHP Adana İl Divan Kurulu Üyeleri, MHP Çukurova İlçe Başkanı Umut Kapucugil, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Eyüp Akbulut, Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Bilal Uludağ, Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler'in de katıldığı programda İstiklal Marşı okunarak, depremde hayatını kaybedenler ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, akşam ezanının ardından iftar yapıldı. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin depremzede ailelere büyük bir önem verdiğini ve konteyner kentte kalan vatandaşlarla sürekli irtibat halinde olduklarını vurguladı. Kanlı, iftara gelen vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi ve "Her zaman yanınızdayız" mesajı verdi. Ayrıca, dualar eşliğinde "Yüce Allah milletimize bir daha böylesi acılar yaşatmasın" temennisinde bulundu. İftar programında ayrıca Depremzedelere Yardım ve Dayanışma Derneği (DEPDER) Başkanı Av. Nazan Akça Subaşı da bir konuşma gerçekleştirerek, toplumun depreme karşı bilinçlenmesinin önemine vurgu yaptı. Program, özenle düzenlenmiş oturma düzeni ve titiz çalışma ile dikkat çekti. Her masada bir aday veya protokol üyesine yer verilerek, misafirlerle tanışma ve sorunları daha yakından dinleme imkânı sağlandı. MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı, etkinliği organize eden İl Başkan Yardımcısı Zuhal Doğru Tok'a teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.