TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#milletvekili

İLKHABER-Gazetesi - milletvekili haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, milletvekili haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer yerel seçim çalışmalarına devam ediyor Haber

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer yerel seçim çalışmalarına devam ediyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Merkez Belediye Başkan Adayı Av.Hulusi Özen ile Niğde’de ziyaretlere katılırken Kasabalarda da CHP Belediye Başkan Adaylarına destek gezilerini sürdürüyor. Yeşil Gölcük Belediye Başkan Adayı  Çağlar Yüksel ziyaret eden Gürer yaptığı konuşmada  bölge ve ülke sorunlarına değindi.Çiftçinin ve hayvancılık yapanın yaşadığı sıkıntıları bildiğini ve gündeme taşıdığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer  Fethi Gürer Yeşilgölcük Belediyesinin yeniden CHP yönetimine geçeceğine inandığını ifade etti. Başkan adayı  Çağlar Yüksel her zaman yanında olacağız diye konuştu. Gürer”Tüm hemşehrilerimizin ayrımsız belediye başkanı olacak Yüksel ile Yeşilgölcük kasabımızı gelişmesini sağlayacağız “ dedi. Orhanlı Kasabasını da ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP Belediye Başkan Adayı Zennur Kılıç için destek istedi. Orhanlı’da üretici sorunları yanında kasabada araziden kuyu suyu faturasından arazi sorununa kadar her sıkıntınızda yanınızda olduk,olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.Vereceğiniz oylar yalnız yerelde değil genelde sorunları da düşünerek kullanın ki sorunlar artmasın “ diye konuştu.  Merkez Bağlama kasabası Belediye Başkan Adayı  Muammer Afşar’ı da ziyaret eden Gürer “biz hiç bir hemşehrilerimize hangi partilisin demedik.Sorunu derdi olanın yanında olduk.Belediye Başkanlarımız seçilip göreve başladığında ayrımsız hizmet verecek ve beldeleri gelişimi için çalışacaktır.Yerel seçim bölgenin sorunlarının aşılması ve bölgede yaşıyanların bir arada birlikte isteklerine yönelik hizmetin verilmesidir.Bağlama Kasabası sorunlarını bilen ve bunların çözümü için çalışan bir anlayışla kasabaya hizmet taşınacaktır” diye konuştu. Niğde Merkez Dündarlı Kasabasında CHP Belediye Başkan Adayı Adem Şahin ile Niğde Merkez Alay Kasabası Belediye Başkan Adayı Yusuf Akdemir’i ziyaret edip başarı dileyen  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tüm seçime girdiğimiz il,ilçe ve kasabalarda başarılı olacağımıza inanıyorum.Sorunları bilen çözüm içinde projeleri ile adaylarımız sahada.Bizlerde destek olmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Bor ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Yalçınkaya ile dükkan dükkan esnaf ziyaretinde bulunan  Ömer Fethi Gürer Niğde Merkezde de esnaf ve kahvehanelerde hemşehrileri ile buluşmaya devam ediyor.

CHP Niğde Milletvekili Gürer'den Gıda Denetimleri Üzerine Açıklamalar Haber

CHP Niğde Milletvekili Gürer'den Gıda Denetimleri Üzerine Açıklamalar

Gürer gıda ile ilgili denetim sorunlarına dikkat çekti. Gürer, “Belediyelerin elinden yetki alındıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığının kadroları bu denetimler için yeterli değil, işimiz ihbara kaldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı göreve geldiğinden beri taklit, tağşiş ürünlerle ilgili kamuoyuna hiç açıklama yapmadı. Ondan önceki bakanlar, 2010 yılında çıkarılmış olan yönetmelikle düzenlenen, en azından hileli, taklit, tağşiş ürünleri satanları teşhir ediyordu, bu teşhir de ortadan kalktı.” Diye konuştu. YETERLİ DENETİM YOK  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer kayıt dışına da dikkat çektiği konuşmasında bazı gıda ürünlerinin içeriğinde sorunlara işaret etti. Gürer “Dar denetim kadrosuyla yeterli denetim yapılmıyor, kayıt dışı patladı ve içerik olarak da içindeki ürünlerle tüketenler aldatılıyor. Bakınız, at etinin, tek tırnaklı hayvanların etinin "dana eti" diye -kimi köftede kimi kebapta- kullanımı yaygınlaştı, bununla ilgili geçmiş açıklamalara bakarsanız bunun doğruluğunu görmüş olursunuz. Alkolsüz içeceklerde ilaç etken maddesi, hileli bal, bitki çayının içinde boya, zeytinyağının içinde tohum yağları; çikolata, enerji içecekleri ve takviye edici gıdalarda ilaç etken maddeleri yer alıyor. İşin düşündürücü ve acı olanı şu: "Limonata, çocukların aktivite bozukluğuna neden olur." diye etiketine yazılıyor ama o çocuklarımızın onu tüketiminin önüne geçilmiyor.” dedi. PORTÖR MUAYENESi VE AKCİĞER FİLMİ CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Gıda olayında portör muayenesi ve akciğer filmi daha önce belediyelerin kontrolündeydi; bu, bu işi yapanlara bırakıldı. Kayıt dışı eleman çalıştıranların bu kontrolleri de yaptırmaması insan sağlığı açısından önemli risktir. Onun için, gıdayla ilgili denetimlerin sıklaştırılmasıyla işini doğru yapan esnaf hak ettiği değeri bulurken hileli ürünleri, taklit, tağşiş ürünleri piyasa sunanların da buradan ayıklanması gerekir. İlaç takviyeleri dâhil, gıda takviyeleri dâhil bunlarla ilgili Avrupa Birliği normlarından söz ediliyor ama Türkiye'de üretilen ürünlerin içerik açısından sorunlu olduğu bir gerçek.  Süt olmayan peyniri yiyoruz. Bitkisel yağ, kemik unu ve nişastayla peynir piyasaya sunuluyor. Neden? Tüketiciler, ekonomik kriz nedeniyle artan fiyatlardan dolayı uygun fiyatlı ürün arıyor. Bunun da hilesini yapanlar, denetim dışı kalıyor.” Diye sözlerine devam etti. Gürer, “Tarım ve Orman Bakanlığının şikâyete dayalı ya da davul zurnayla gidip denetim yapması yerine, doğrudan belediyelerin yetkileri bir an önce artırılmalı ve bu konuda taklit, tağşiş, hileli ürün satanların canına okunmalı çünkü hepimizin sağlığı risk altındadır. Onun için, toplumda yaygınlaşan bazı hastalıklar dâhil hileli ürünlerin, taklit, tağşiş ürünlerin hem paramıza hem de sağlığımıza olan olumsuz etkileri dikkate alınmalıdır” dedi.

Gürer: Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde artış durmuyor Haber

Gürer: Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde artış durmuyor

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer uygulanan ekonomik politika ile vatandaşın cebinden elini çıkarmadığını söyledi. Gürer,“Yol, köprü ve tünellerden bu yılın ocak ayında elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 157 arttı, 36 milyon 520 bin lira oldu. Ocak 2023’te yurttaştan alınan toplam para 14 milyon 244 bin liraydı. Ocak 2022’de ise 1,4 milyon liraydı. Bu yıl itibariyle otomobil geçişleri şöyle: Osmangazi 290 TL, Avrasya Tüneli 80 TL, Çanakkale Köprüsü 295 TL, Gebze-Orhangazi-İzmir 710 TL, Ankara-Niğde 210 TL, Malkara-Çanakkale 410 TL. Ak Parti döneminde paralı yollar trafiğin rahatlamasından çok iktidara yakın kesime gelir sağlayan bir anlayışla yapılır oldu. Vatandaştan her aşamada ve her alanda vergi alan AK Parti'nin yaptırdığı Yap-İşletleri dahi vatandaşa bedel ödeyerek geçirme hakkı tanıyor. Bu yolla birilerikazanırken vatandaş kaybediyor. Yaşam zorlaşıyor. Emekli için bayram ikramiyesinde 1000 lira artış nerede ise bir yolculukta yol parası etmiyor. Emekli hiç sokağa çıkmasın evde otursun zihniyeti verdiği en düşük emekli aylığı büyük kentlerde orta halli yaşamın olduğu yerde ev kirası karşılamıyor .Emekli  sokağa çıkıp bir bankta vakit geçirip, bir  kahveden çay içemez hale düşürüldü. O nedenle yolculuk yapacak hali de yok, iktidar verdim dediği bir 1000 lira artışın bir yol geçiş parası kadar olduğu algılaması içinde bu örnek önemli bir detay” dedi. İCRADA DURMUYOR CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ Verilere göre Tüketicilerin bankalara olan borçları 2024 yılının ilk yedi haftasında 122 milyar lira arttı. Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 743 milyon lira daha artarak 51,7 milyar lira oldu. Batık tüketici kredilerinde yıl başından bu yana 6,3 milyar liralık artış gözlendi. Merkez Bankasının hazırladığı Finansal İstikrar Raporuna göre, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunuyor. Dolayısıyla vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. 1 Ocak- 23 Şubat 2024 günleri arasında icra dairelerine UYAP üzerinden gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 oranında artarak 1 milyon 397 bin oldu. Aynı günlerde 1 milyon 203 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Dolayısıyla UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 23 Şubat itibariyle 21 milyon 502 bine yükseldi.” dedi. Gürer , Veriler incelendiğinde yaygınlaşan yoksulluk  geniş kitleler çok zor  koşullarda yaşamlarına devam ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

CHP Anayasa Mitingi Haftaya Ankara'da Yapılacak Haber

CHP Anayasa Mitingi Haftaya Ankara'da Yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın cezaevinde tutulması üzerine planlanan Anayasa Mitingi'ni, Pençe-Kilit Harekâtı'nda yaşanan şehit haberleri nedeniyle erteledi. Mitingi haftaya Ankara'da düzenleme kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Kesin olarak kararlaştırılmış olmamakla birlikte muhtemelen önümüzdeki hafta sonuna bir miting planlanacak. Daha doğrusu, daha evvel planlanmış ve gelen şehit haberleri nedeniyle ertelenmek zorunda kalınan miting önümüzdeki hafta için planlanacak" dedi. Mitingin yeri ve saati henüz netlik kazanmadı. Anayasa Mitingi'nin Amacı CHP, Anayasa Mitingi'ni, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay'ın kararını protesto etmek için düzenlemeyi planlıyordu. Mitingde, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin korunması çağrısı yapılması bekleniyordu. Can Atalay Kimdir? TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 1971 yılında Antakya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2015 yılında TİP'ten Hatay Milletvekili seçildi. 2023 yılında, Gezi Parkı protestoları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı. AYM, Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay, Atalay'ın milletvekilliğini düşürdü.  

Gürer: “Emekliler örgüt birliği sağlamalıdır” Haber

Gürer: “Emekliler örgüt birliği sağlamalıdır”

''Emeklilikte insanca yaşamak da temel bir haktır'' CHP İstanbul İl Başkanlığı düzenlediği çalıştayda emekli dernek, sendika, platform başkanları sorunlarını anlattı. Ardından CHP il Başkanı Özgür Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, “Kent yoksulluğu, birinci önceliğimizdi. Bundan sonra da kent yoksulluğu, emekçilerin, emeklilerin mücadelesi, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak birinci mücadelemiz olacak” dedi. Emeklilerin sorunlarına değindi Çalıştayın ilk oturumunda önceki dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt moderatörlüğünde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve 68 Kuşağından Turgut Ünlü birer konuşma yaptılar. Çalıştayın ikinci bölümünde DİSK Genel Başkanlığı yapmış olan Rıdvan Budak moderatörlüğünde DİSK Önceki Dönem Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuştu. Çalıştayda konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emeklilik bir haktır, emeklilikte insanca yaşamak da temel bir haktır. Bu ülke, emeklilerini yani belli bir süre çalışmış ve emekli olmayı hak etmiş olan emeklilerini başının üstünde taşımak zorundadır” dedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer mecliste emekliler ile ilgili verdikleri kanun teklifler ve Meclis araştırma önergelerinden örnekler verdi ve en düşük emekli maaşı asgari ücret olmadı, bayram ikramiyeler asgari ücret düzeyine çıkarılması, çırak ve stajerlerin işe başladığı gün yaşlılık sigortası başlaması gibi kanun teklifleri iktidar çoğunluğu ile Meclis genel kurulunda ret edildiği ifade etti. Gürer, birden çok emekli örgütlenmesinin bir araya gelip güçlerinin birleştirilmesi şart olduğuna işaret ederek, sorunların tüm çalışma yaşamında derinleştiği ve arttığını belirtti. Gürer, Serbest Piyasa Ekonomisinin temelinde güvencesiz, örgütsüz, düşük ücretin önceliklendiğini ve bu sürecin örgütlülükle mücadele edilebileceğini söyledi. Sorunların bireysel ya da bir kesimi kapsadığı gibi görülmeden tüm olumsuzluklara karşı durulabilmesi gerektiğini belirten Ömer Fethi Gürer, 2008 yılında çıkarılan düzenlemelere sınırlı tepki verildiğini ve o süreçte AKP iktidarının aylık bağlama oranı katsayısı yüzde 70’lerden yüzde 30’ların altına düşürdüğünün bunun düşük emekli maaşlarının oluşmasına yol açtığını ve bugünlerin oluştuğunu bunun değişmesi gerektiğini ifade etti. EYT mücadelesinde birlikteliğin verdiği sonuca değinen Gürer, emeklilerin birlikte hareket etmeleri önemine değinip intibak düzenlemesinden ilaç katkı payına, ücretlerden sosyal sorunlara değin olması gerekenleri anlatıp “mevcut sistemde tek kişi yetkili o da Cumhurbaşkanı, Meclisten beklentiler çoğunluk Partisi Genel Başkanı Cumhurbaşkanı kanun teklifleri ile görüşülüyor. Bakanlar atanmış kişiler ,Kanun teklifi dahi veremiyor. Milletvekilleri veriyor. Onlarda 1.parti milletvekili oluyor ama kanun teklifleri Bakanlıklarda hazırlanıyor. Bakan müsteşar görevi görüyor. Kararda, uygulamada Cumhurbaşkanın da. O emekli içinde diğer konularda da tek karar alıcı durumunda. Öncelikle bu sistem sorunlu. Meclis  bu bağlamda belirleyen değil, gönderilen kanun teklifini görüşen bir durumda. Cumhurbaşkanına doğrudan milletvekili yazılı soru soramadığı bir düzen, bu düzen değişmeli” dedi. Emeklilikte Adalete takılanlar için kademeli geçiş ve yaş ile ilgili düzenlemelerin yanında SGK tümden ele alınıp sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini de ifade etti. DİSK önceki dönem Genel Başkanlarından Rıdvan Budak emeklilerin mücadeleleri ile bu bağlamda yaptıkları çalışmaları örnekledi. DİSK Genel Başkanlığı da yapmış olan önceki dönem Milletvekili Süleyman Çelebi’de konuşmasında emekliliklerin dayanışma ve örgütlülüğüne değinerek DİSK Emekli Sen süreci ile EYT süreci anlattı. Çelebi EYT çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kaybetmeme neden olsa da bu kanunu çıkarmam dediği anımsatan Çelebi örgütlü mücadele sonucu kanun çıktığını anımsatıp örgütlenmenin önemine değindi. Sendika Genel Başkanlık ve Milletvekillik dönemlerinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Emekli sorunlarının çözümünün sağlanması gerektiğini belirtti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci Emekli ücretlerinde değişimi ve emekli taleplerini özetledi. DİSK Hukuk Dairesi avukatı Necdet Okcan’da emeklilerin hukuki sorunlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ayhan Barut: "Süt krizi daha da derinleşiyor" Haber

Ayhan Barut: "Süt krizi daha da derinleşiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Ulusal Süt Konseyi'nin (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 22 Ocak'tan geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 13.5 lira geçecek şekilde belirlenmesi kararına sert tepki gösterdi. Son 15 günde bile yem fiyatlarının en az yüzde 25 arttığına dikkat çeken Barut, "Bu şartlarda üretici kazanamadığı için ineklerini kesime göndermeye devam ediyor, yurttaşlarımız ise bakkal ve marketlerden süt alamaz hale geliyor. " dedi. "BU FERYADA KULAK VERİN" Süt üreticilerini sürekli zarar ettiren, maliyetin altında satışa zorlayarak iflasa sürükleyen iktidar yüzünden dişi hayvanlar bile kesime gittiğine işaret eden Ayhan Barut, bu koşullarda Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) 22 Ocak'tan geçerli olmak üzere litre başına açıklanan 13.5 lira süt fiyatının üreticilere çare olmayacağını, tüketicileri de zora sokacağını söyledi. Türkiye'de çok uzun süredir enflasyonun fırladığını, döviz kurlarının ve mazotun arttığını, tüm maliyetlerin katlandığını bildiren Barut, "Acı gerçekler tümüyle ortadayken süt üreticilerini ölüme terk edenlerin hiç vicdanı sızlamıyor ne hikmetse. Çoluğuna çocuğuna süt içiremez hale gelen vatandaşların dramını seyrediyorlar sadece. Sürdürülebilir bir üretim, vatandaşın tüketebildiği bir sistem için süt üreticilerin ve tüketicilerin feryadına kulak verin" diye konuştu. "DİŞİ HAYVANLAR KESİME GİDİYOR" Maliyetlerdeki fahiş artış nedeniyle hayvancılık sektörünün çok büyük sorunlarla boğuştuğunu, yüksek enflasyon ve bitmeyen zamlarla tüketicilerin ocağının söndüğünü aktaran Ayhan Barut, şöyle konuştu: "Ülkemizde çok uzun zamandır yaşanan ekonomik krizin faturasını toplumun tüm kesimleri gibi hayvancılık sektöründeki üreticilerimiz ödüyor. Mazot, saman, yonca, yem, silaj, ot, bakım, elektrik, su ve tüm masraflar fahiş oranda artarken yetiştiricilerimizin binbir emek verdiği hayvanlar ne acıdır ki kesime gönderiliyor. Niye? Çünkü et ve süt fiyatları çiftçimizi kurtarmıyor. Son 15 günde bile yem fiyatları en az yüzde 25 arttı. Şimdi enflasyon, döviz kurları, fahiş zamlar ve acı tablo ortadayken açıklanan yeni süt fiyatı üreticiyi kurtarmıyor. Bu fiyatlarla çiftçi sürekli zarar edip borçlanarak tam olarak iflasa sürükleniyor. Tüketici de evine bir litre süt bile alamıyor. Bir litre kolanın veya suyun fiyatı nasıl süt fiyatının üstünde olur? Akıl alır gibi değil. Böyle giderse dişi hayvanlar yine kesime gitmeye devam edecek, et ve sütte kriz daha da derinleşecek. Evrensel kural olan süt/yem paritesine uyulmalıdır. Yani 1 litre sütle üretici 1.5 kilogram yem alabilmelidir. Bu olmazsa kriz daha da derinleşir. Üreticinin ve tüketicinin nefes alacağı bir adım atılsın."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.