TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Milleyha Sulak Alanı

İLKHABER-Gazetesi - Milleyha Sulak Alanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Milleyha Sulak Alanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay'da Nadir Görülen 'Doğu Cılıbıtı' Milleyha Sulak Alanı'nda görüntülendi Haber

Hatay'da Nadir Görülen 'Doğu Cılıbıtı' Milleyha Sulak Alanı'nda görüntülendi

Hatay zengin doğası ve geniş hayvan popülasyonuyla birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Samandağ ilçesinde bulunan Milleyha Sulak Alanı da yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Mevsim geçişinin başlamasıyla birlikte Afrika ve Arap ülkelerinden yola çıkan yüz binlerce kuş, Hatay üzerinden Avrupa’ya geçiş yapıyor. Bölgede nadir görülen 'Doğu cılıbıtı' kuşu da Samandağ ilçesinde kuş gözlemcilerinin objektiflerine yakalandı. Hazar Denizi’nin doğusundan Moğolistan batı sınırına kadar olan bölgede kuluçkaya yatan ve kış aylarını Doğu Afrika'da geçiren Doğu cılıbıtının bölgede gözlemlenmesi gözlemcileri heyecanlandırdı. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bölgede nadir görülen bir türü fotoğraflamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Cumartesi günü Milleyha Sulak Alanı'nda gözlem yaparken bir anda Doğu cılıbıtı karşımıza çıktı. Hatay'da 113 yıl önce gözükmüştü ve geçen sene Ali Atahan hocamız tarafından tekrardan Hatay'da kayıt altına alınmıştı. Yine Milleyha Sulak Alanı'nda bu sene de karşımıza çıkması gerçekten bizi mutlu etti. Şu anda kuş evcil bir kuş gibi ortalıkta dolaşıyor ve güzel pozlar veriyordu. Milleyha Sulak Alanı'nın korunması gerekiyor burayla ilgili birçok çalışma yapılabilir. Yaşadığımızın bu anların gelecek nesle taşınacağına eminim ve umarım güzel türler karşımıza çıkar" dedi.

Nadir görülen ‘Sibirya suçulluğu’ yaralı olarak Adana’da bulundu Haber

Nadir görülen ‘Sibirya suçulluğu’ yaralı olarak Adana’da bulundu

Türkiye’de ilk kez 2021 yılında Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanı’nda Sibirya suçulluğu görüntülendi. Türkiye’de nadir görülen kuş, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde merkez Çukurova ilçesine bağlı Turgut Özal Bulvarı’nda Anadolu Muhtarlar Federasyonu’nun balkonuna kondu. Güzelyalı Mahalle Muhtarı ve Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Göktürk Güngör, balkona kuşun geldiğini fark edip dışarı çıktığında, gagası kırılmış ve yaralı bir kuş gördü. Kuşu tedavi ettirdi Kuşu alıp veterinere götüren Güngör, veterinerde kuşun Türkiye’de nadir görülen ‘Sibirya suçulluğu’ cinsi olduğunu öğrendi. Kuşun veterinerdeki tedavisinin ardından Güngör, kuşu alıp evine gitti ve sabah saatlerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler ise kuşu gelip teslim alarak, doğaya bıraktı. “Cinsi değişik olduğu için şaşırdım” Kuşu teslim etmeden önce İhlas Haber Ajansı’na konuşan muhtar Göktürk Güngör, “Toplantı yaparken balkona kuşun geldiğini fark ettim. Dışarı çıktığımda ise gagası kırılmış ve yaralı bir kuş gördüm. Cinsi değişik olduğu için şaşırdım ve hemen veterinere götürdüm. Veteriner de kuşun Türkiye’de nadir görülen Sibirya suçulluğu olduğunu öğrendim. Çok şaşırdım. Bizim 1 gece misafirimiz oldu. Bugün de ekiplere teslim edeceğiz” dedi. Öte yandan muhtar Güngör, kuşun çok uysal olduğunu ve kendisini sevdirdiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.