TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Milli Takım

İLKHABER-Gazetesi - Milli Takım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Milli Takım haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antony, eski kız arkadaşına saldırıda bulunduğu iddiası sonrası milli takım kadrosundan çıkarıldı Haber

Antony, eski kız arkadaşına saldırıda bulunduğu iddiası sonrası milli takım kadrosundan çıkarıldı

Brezilya Futbol Federasyonu, eski kız arkadaşına fiziksel saldırıda bulunduğuna yönelik çıkan haberlerin ardından Manchester United’da top koşturan Antony’nin milli takım aday kadrosundan çıkardığını duyurdu. Federasyondan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ortaya çıkan durumun kamuoyunda tartışmaya sebep olması ve araştırılması nedeniyle böyle bir kararın alındığı bildirildi. Hakkında çıkan iddiaları sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yalanlayan 23 yaşındaki futbolcu, suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ve ortaya çıkan kanıtların, suçsuz olduğunu göstereceğini ifade etti. Brezilya Milli Takımı’nda 15 maçta görev alan ve 2 gol katkısı sağlayan Antony, geride kalan sezonda Manchester ekibiyle toplamda 47 karşılaşmada 10 gol, 5 asistlik performans sergiledi. “GÖĞSÜME YUMRUK ATTI, SİLİKON TERS DÖNDÜ” İddiaya göre ikinci saldırı bu yıl 15 Ocak’ta Manchester’da gerçekleşti. United’ın Manchester City karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetten bir gün sonra. Habere göre, Cavallin dört yıldızlı Hyatt Regency otelindeki odasında tıbbi yardıma ihtiyaç duydu. “Göğsüme yumruk attı ve silikon ters döndü” dedi ve ekledi: “‘Seni incitmek istememiştim, bir kazaydı, yumruk değildi. Sadece seni duvara yasladım’ dedi.” Cavallin’in saldırı sırasında başından aldığını söylediği yara bir fotoğrafta görülüyor.

Milli takıma  seçilen sporcular  madalyalarını Vali Demirtaş’ın elinden aldı Haber

Milli takıma seçilen sporcular madalyalarını Vali Demirtaş’ın elinden aldı

ADNAN AVUKA MARDİN(İLKHABER)-Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Kick Boks Şampiyonasında başarı elde ederek Milli takıma seçilen sporculara madalya ve başarı belgelerini takdim etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliğinin (WAKO) desteğiyle yeni Artuklu Spor Salonu'nda Türkiye Kick Boks Federasyonunca düzenlenen Büyükler, Gençler, Yıldızlar, Minikler Türkiye Kick Boks Şampiyonasındaki müsabakalarda dereceye giren sporcular madalya ve başarı belgelerini düzenlenen törenle Vali Mahmut Demirtaş’ın elinden aldı. Vali Demirtaş, kıyasıya süren müsabakaları Federasyon Başkanı Salim Kayıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ile birlikte bir süre izledi. Vali Demirtaş, yaptığı konuşmasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve sporcuları kadim şehir Mardin’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek “Organizasyonun burada düzenlenmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere spor bakanımıza, federasyon başkanımıza ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Çok centilmence bir sporun yapılmış olması bizleri çok mutlu ediyor.” dedi. Vali Demirtaş, ardından kategorilerinde başarı göstererek ilk üçe giren ve milli takıma seçilen sporculara madalya ve başarı belgelerini takdim etti.

ATDSK’dan Milli Takıma Bir Sporcu Daha Haber

ATDSK’dan Milli Takıma Bir Sporcu Daha

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER) - Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün (ATDSK) bir sporcusu daha milli takıma girdi. Bir yılda 12, 14, 16 ve 18 yaşlarda 5 performans sporcusunu milli takıma kazandırarak tarihi başarıya imza atan ATDSK, alt yapısından yetişen Bahar Kılıç da, 14 Yaş’ta milli takıma girme başarısı gösterdi. ATDSK ev sahipliğinde Türkiye Tenis Federasyonu’nun 14 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası gerçekleştirildi. 5-11 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen turnuvaya Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Düzce, İstanbul, İzmir, KKTC, Kocaeli, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Trabzon, Uşak gibi illerden toplam 129 sporcu katılım sağladı. 32’lik eleme ve 32’lik ana tabloyla yapılan müsabakalar sonunda kadınlarda ATDSK’dan Bahar Kılıç ile İzmir’den Mira Karatoğma ile İstanbul’dan Tennis Europe sıralamasında en yüksek klasmana sahip Zümra Balkan, erkeklerde Ankara’dan Kaan Işık Koşaner, İstanbul’dan Mustafa Ege Şık ve İzmir’den yine en yüksek klasmana sahip olan Samim Filiz milli takıma giren tenisçiler oldular. Turnuvada ilk 2’de yer alan sporculara kupaları Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin verdi. Kupa töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, “Türkiye’nin güzide kulüplerinden ATDSK’nın teniste Adana markamız haline geldi.” dedi.   Çintimar, “1969 yılından beri şehrimize teniste büyük katkıları olan ATDSK, Ali başkanımız ve ekibiyle birlikte çok güzel işler yapıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah bu tür kulüplerimizin, tesislerimizin sayısı şehrimizde artar ve Türk sporuna daha çok hizmet eder, buradan çıkan çocuklarımız da gelecekte ülkemizi olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonluklarında temsil edip, ay yıldızlı bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandıracaklardır” dedi. ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi, Tenis Kaptanı Özkan Çetin de, tenisin gelişimi noktasında Türkiye Tenis Federasyonu’nun ciddi çalışmalar yaptığını kaydederek, “Kulüplerimiz de ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Avrupa seviyesine çıkmak için biz de ATDSK olarak bütün bu çalışmalarda yerimizi almaya çalışıyoruz.  Bu çerçevede kortlardaki verimliliğimizi, eğitimlerimizi, antrenmanlarımızı artırıyoruz. Tesislerimize daha fazla yatırım yaparak misafirlerimize daha iyi imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Milli takım belirleme turnuvasının kulübümüze verilmesi bizleri oldukça mutlu etti. Çünkü bu tesis Türkiye’deki en iyi 3-4 kulübünden biri haline geldi. Bunun federasyon tarafından da takdir edilmesi bizleri mutlu etti” diye konuştu.

Milli hokeyciler, Avrupa'da en üst seviyeye ulaşmak için çalışıyor Haber

Milli hokeyciler, Avrupa'da en üst seviyeye ulaşmak için çalışıyor

OSMANİYE (AA) - ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye'de kampa giren A Milli Erkek Hokey Takımı, 23-29 Temmuz'da İrlanda'da düzenlenecek Avrupa C2 Şampiyonası'nda birincilik hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde kampa giren milli takım oyuncuları, günde çift idman yaparak şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Milli Takım Başantrenörü Mahmut Yunus Cengiz, AA muhabirine, 8 ülkenin 16 takımla katılacağı şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını anlattı. Çalışmalarının çok yoğun geçtiğini ifade eden Cengiz, "Bu yıl ilk defa C2 şampiyonasında mücadele edeceğiz. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, ilk ikide yer alarak Avrupa'da en üst seviyeye çıkacağız." diye konuştu. Temmuz ayında da iki kamp yaparak şampiyonanın hazırlıklarını sürdüreceklerini aktaran Cengiz, şöyle devam etti: "Ülkemiz bu sene Avrupa'da ilk defa C2'de oynayacak. Burası Avrupa'nın en iyi 16 takımının bulunduğu yer, 8 ülke olacak. İlk ikiye giren Avrupa'da en üst seviyeye çıkacak. İnşallah bizimde hedefimiz oraya çıkabilmek. Onun için çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz." Cengiz, hokeyde elde edilen başarıların tesisleşme sayesinde her geçen gün artmaya devam edeceğini dile getirdi. - "Olimpiyatlara gitmek istiyoruz" Türkiye'de hokeyin 2002'de federasyonlaştığını aktaran Cengiz, şöyle konuştu: "Tesis, sporcu ve altyapı anlamında önemli gelişmeler sağlanmakta. Alınan başarılarla zaten gösteriyor. Özellikle bu sene kadınlar salon 21 yaş altında Avrupa üçüncüsü olduk. Geçen yıl 21 Yaş Altı Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası'nda en üst lige çıktık. Yani Avrupa'nın ilk 8 takımı arasına girdik. Aynı şekilde A Milli Takımda Avrupa'nın ikinci ligine yükseldi. Avrupa'da birinci ligine çıkmak ardından da olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bunlar kısa vadede gerçekleştirilebilecek işler değil. Tesis sayısı arttığında, altyapılarımızı geliştirdiğimizde inşallah uzun yıllara yayıldığı zaman olimpiyatlarda da bu branşı ülkemiz adına temsil edeceğiz." Milli takım oyuncularından Müslüm Ekinci, ilk kez katılacakları şampiyonaya iddialı hazırlandıklarını belirtti. Takımda tecrübeli sporcuların olduğuna dikkat çeken Müslüm, "Genç, dinamik bir ekibiz. İnşallah başarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Çalışma ortamımız güzel. Avrupa Şampiyonası'nda da güzel bir derece almayı düşünüyoruz." dedi Oyunculardan Ömer Faruk Özkan da geçen yıl 21 yaş altında milli takım düzeyinde Avrupa'nın en üst ligine yükseldiklerini, aynı başarıyı İrlanda da tekrarlamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

"Okçu dede" lakaplı Cemil Yılmazlı, 2024 Paralimpik Oyunları’na katılmak istiyor Haber

"Okçu dede" lakaplı Cemil Yılmazlı, 2024 Paralimpik Oyunları’na katılmak istiyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Ordu'da 23 yıl önce ağaçtan düşmesi sonucu bedensel engelli hale gelen, "Okçu dede" lakaplı 52 yaşındaki Cemil Yılmazlı, Türkiye'yi 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda temsil etmek hedefiyle çalışıyor.Ordu'da yaşayan Yılmazlı, henüz 8 aylık evliyken 23 yıl önce budamak için çıktığı ağaçtan düşmesi sonucu bedensel engelli hale geldi.Eşi bir an olsun elini bırakmayan Yılmazlı, rehabilitasyon tedavisi gördüğü hastane odasında para okçuluk şampiyonasını izlerken okçu olmaya karar verdi.Cemil Yılmazlı, 2016 yılında geleneksel okçuluğa başlayarak Etnospor Kültür Festivalleri'nin engelli kategorisinde dereceler elde etti.Sakalları ve kafasına taktığı takke dolayısıyla sporcular arasında "Okçu dede" olarak bilinen Yılmazlı, 5 yıl önce Okçular Vakfı'nda modern okçuluk ile tanıştı.Yılmazlı, geçen yıl Türk Milli Takımı'na seçilerek İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı forma giydi. Antalya'da 2023 Para Okçuluk Federasyon Kupası yarışmasında da klasik yay erkekler kategorisinde 3. olan Yılmazlı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota olarak Türk bayrağını olimpiyatlarda dalgalandırmak amacıyla ok atıyor.- "Milli sporcu ruhunun ne demek olduğunu anladım"Cemil Yılmazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğun hayatını değiştirdiğini ve büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.Şampiyonalarda yarışmanın farklı bir heyecan olduğunu aktaran Yılmazlı, "Özellikle milli formayı giymek çok güzel bir duyguydu. Milli sporcu ruhunun ne demek olduğunu anladım. Çok farklı bir gururdu. Bir gün milli formayla ülkemi temsil edeceğim aklıma gelmezdi. Çalıştıktan sonra başarıların geleceğine inanıyordum. Yine çok çalışarak milli takım formasıyla Paris'e gitmeyi ve Türk bayrağını orada dalgalandırmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.Eşinin, arkadaşlarına "Cemil, ikinci kez evlendi. 'Ok'la evlendi." şeklinde espriler yaptığı aktaran Yılmazlı, "Ok atmayı çok seviyorum. Bana ileride 'antrenör olursun' diyorlar ama ben yayı çekemeyinceye kadar ok atmaya devam edeceğim. Bana sporcular 'Hacı dayı, okçu dede" gibi lakaplarla sesleniyorlar. 'Okçu dede'yi daha çok seviyorum." diye konuştu.

Türkiye Raffa Şampiyonası Mersin'de başladı Haber

Türkiye Raffa Şampiyonası Mersin'de başladı

MERSİN (AA) - Mersin'de düzenlenen Türkiye Raffa Şampiyonası'na 40 ilden 180 sporcu katılıyor.Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunca (TBBDF) organize edilen şampiyona, Toroslar Bocce Tesisi'nde başladı.Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'nin her branşta olduğu gibi boccede de her geçen gün daha iyi noktalara geldiğini söyledi.Boccenin merkezinin Mersin olduğunu vurgulayan Pehlivan, kentin geçen yıl Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları'na (Raffa-Volo) ev sahipliği yaptığını anımsattı.- "Bocce tanıtım ayı taçlanmış oldu"Pehlivan, çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla "Her Ay 1 Branş Projesi"nin hayata geçirildiğini belirterek, şöyle konuştu:"Mersin'de 60 branşta spor faaliyetimiz, 500'e yakın kulübümüz, yaklaşık 200 bin sporcumuz var. Bu sporcuların 1580'i boccede faaliyet gösteriyor. Bunların 52'si milli sporcu statüsünde. İnşallah bu rakam giderek daha da artacak. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacak olduğumuz 2023'ü spor branşlarını tanıtım yılı ilan ettik. İlk branşta bocce. 'Ocak ayı bocce ayı' dedik. Bu ayın başından itibaren bocceyi ilimizin dört bir yanında tanıtmaya başladık. Böyle güzel bir organizasyonla da bocce tanıtım ayı taçlanmış oldu."TBBDF Asbaşkanı Faik Kapsız da geçen yıl boccede önemli başarılara imza atıldığını ifade ederek, yeni sezonda da hedeflerinin yüksek olduğunu kaydetti.Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, şampiyonanın başlama atışını yaparak sporculara başarılar diledi.Büyükler kategorisindeki organizasyon, hem kadınlar hem de erkekler grubunda gerçekleşiyor.Şampiyona, 30 Ocak'ta sona erecek.Organizasyonda madalya kazanan sporcular, milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.