TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Milliyetçi Hareket Partisi

İLKHABER-Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Milliyetçi Hareket Partisi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kanlı mesaj yayımladı: Bu onuru hep yaşayacağız Haber

Kanlı mesaj yayımladı: Bu onuru hep yaşayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 101. yıl dönümünde mesaj yayımladı. Kanlı, “Adana, Milli Mücadelemizin ilham kaynağıdır. Adanalılar olarak bu onuru hep yaşayacağız.” dedi. “HEYECAN VE MUTLULUK VERİYOR” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 101. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi dokuz kez ziyaret ettiği bilinmektedir ki her bir ziyareti, aradan geçen bir asır sonra bile hepimize heyecan ve mutluluk veriyor.” ifadesini kullandı. “EN ANLAMLI ZİYARET” Başkan Yusuf Kanlı, mesajında devamla şunları söyledi: “Tarihi değeri büyük bu ziyaretlerin en anlamlısı olarak kayıtlara geçen kuşkusuz, Milli Mücadelemizden önce yapılmış iki ziyaretidir. Bunu da bizzat Atatürk’ümüzün ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur’ şeklindeki sözlerinden anlıyoruz.” “BU ONURU HEP YAŞAYACAĞIZ” “O yüzdendir ki Adana, Milli Mücadelemizin ilham kaynağıdır. Adanalılar olarak bu onuru hep yaşayacağız. Bizler de Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devletimizin temeli yaptığı Türk milliyetçiliği fikriyatını, Türk Milleti’ne olan sonsuz güven ve sevgisini esas almaya devam edeceğiz. Bir asır önce tarihin akışını değiştiren kutlu ziyareti coşku ile idrak ederken, bu vesileyle Muhteşem Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyoruz; ruhları şad olsun!”

MHP’nin Adana İlçe Belediye Başkanı Adayları açıklandı Haber

MHP’nin Adana İlçe Belediye Başkanı Adayları açıklandı

İlkhaber'den Bayram Bulut'un haberine göre ; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart'ta yapılacak seçimler için 2 büyükşehir, 12 il ve 41 büyükşehir belediyesinde aday göstereceği isimleri açıkladı. Açıklanan iller arasında Adana’da yer aldı. MHP Adana’da 10 İlçede aday çıkarttı. MHP bazı ilçelerde mevcut belediye başkanlarını aday göstermedi.  Pozantı İlçesi’nde mevcut belediye başkanı olan Mustafa Çay aday listesinin dışında kaldı. Pozantı İlçe Belediyesi’ne MHP Ali Avan’ı aday gösterdi.  (BİLAL ULUDAĞ) Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Gökçe’nin yerine ise MHP bu kez seçimlere ilçede Vedat Cengiz ismi ile girecek. Karaisalı Belediyesi’nde de MHP değişikliğe gitti. Mevcut aday Saadettin Aslan yerine MHP’nin adayı Bekir Şimşek oldu. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile MHP tekrar ‘yola devam’ dedi. MHP’nin yola devam dediği bir başka ilçe ise Karataş İlçesi oldu. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz MHP’nin tekrar Karataş Belediye Başkan adayı oldu.  Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’in yerine ise ilçede Ahmet Şener ismi aday gösterildi. Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ismi yerine MHP’nin adayı Aydın Kütükoğlu oldu.  (NECİP TOPUZ) MHP Çukurova İlçesi için belediye başkan adayı olarak Firdevs Cingözler isminde ortak karar kıldı. MHP’nin adayı olan diğer ilçeler ve adayları ise şu şekilde oldu; “İmamoğlu Mehmet Aydın Kangur, Kozan Mustafa Atlı, Pozantı Ali Avan” (FİRDEVS CİNGÖZLER)

Bahçeli: "Üzüldüğümüz husus, Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında teröristlere selam gönderilmesi" Haber

Bahçeli: "Üzüldüğümüz husus, Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında teröristlere selam gönderilmesi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. CHP’deki Genel Başkan değişiminin gündemlerinde olmadığını söyleyen Bahçeli, “Kurultay delegeleri kararını vermiş, bize de saygı duymak ve hayırlı olsun demek düşmüştür. Üzüldüğümüz husus, Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, teröristlere, iş birlikçilere, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Kalem selamdan, selam kelamdan önce gelir. Bir selam bin hatırdır. Selam Allah’ın selamıdır, ancak teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Cumhuriyet’in ve CHP’nin 100’üncü yılında, genel başkanlığa aday isimlerin kurultay salonundan terörist Demirtaş’a selam göndermesi PKK’yı selamlamaktır, kahpe pusuları selamlamaktır, kanlı saldırıları selamlamaktır, bölücülüğü selamlamaktır, melanet ve rezalete selam durmaktır” ifadelerini kullandı. “İsrail’in barbar saldırılarına itiraz etmek herkesin, özellikle her devlet ve siyaset insanının ortak mükellefiyetidir” Gazze’de ateşkesin sağlanması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Türkiye’nin önerisi olan Uluslararası Barış Konferansı gecikmeksizin toplanmalıdır. İsrail ve Filistin arasında kalıcı barış için yarın bile geçtir. Daha fazla kan dökülmemelidir. Daha fazla çocuk hayattan koparılmamalıdır. Süregelen çatışmalar dinler ve medeniyetler arasında bir cepheleşmeye ve silahlı mücadeleye dönüşmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sabırlı, gayretli, haktan ve hakikatten yana adımları mutlaka karşılık bulmalı, taraflı tarafsız herkesçe desteklenmelidir. Kasım gecesi Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı’na Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın simgesel mesajlarla birlikte İsrail zulmünü bir kez daha ifade etmesi bize göre son derece anlamlı ve değerlidir. İsrail’in barbar saldırılarına itiraz etmek herkesin, özellikle her devlet ve siyaset insanının ortak mükellefiyetidir” açıklamasında bulundu. “Haksızlıklar karşısında sinmek ve suskun kalmak Türklüğe yabancıdır” “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, dünyanın umudu Türk Devri’dir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “Yerden havaya toz kalkar, havadan yere rahmet iner, her kap kendine sızar, Türklük kıyamete kadar yaşar. Millet kavramını tartışmaya açmak ve mensubiyet üzerinde kuşku uyandırmak için pusuya yatanlar, alt kimlikleri dirilterek etnisite temeline dayalı, ayrışmış bir toplum oluşturmak amacıyla ortam yoklayanlar, millete ait değerleri eleştirerek, milli tarih ve ecdadımız üzerinde tereddüt meydana getirmek için hava koklayanlar, bu yolla millet varlığından milli kimliği zayıflamış, toplumsal bütünlüğü aşınmış şaşkın yığınlar için fırsat kollayanlar Türk Devri’nde tasfiye edileceklerdir. Haksızlıklar karşısında sinmek ve suskun kalmak Türklüğe yabancıdır. Mazlumlara sırt dönmek mertliğin ve Türklüğün kitabında yazmayan acizliktir.”

Dillere destan düğün Haber

Dillere destan düğün

ADANA (İLKHABER) – Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Hasan Duru ile Refah Partisi (RP) Kahramanmaraş eski İl Başkanı Mustafa Kabalcı dünür oldular. MHP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Hasan Duru'nun oğlu Buğrahan ile RP Kahramanmaraş eski İl Başkanı İşadamı Mustafa Kabalcı'nın kızı Rabia, Adana’da Park Zirve'de yapılan ve adeta peri masalını andıran bir düğünle hayatlarını birleştirdiler. DÜĞÜNE YOĞUN İLGİ MHP’lilerin yoğun katılım gösterdiği düğüne MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı; MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, 23. Dönem Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, 23. Dönem Niğde Milletvekili Mümin İnan, Tarım Bakanlığı eski Müsteşarı Hamit Ayanoğlu, ayrıca ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Adaso Başkanı Zeki Kıvanç, MHP eski İl Başkanları Fatih Zorba, Akın Özgür, A. Kadir Üçkardeşler, Yusuf Baş, MHP İlçe Başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. HAYLİ RENKLİ GEÇTİ Gelin, damat ve arkadaşlarının uzun süre pistten inmediği düğünde, damadın babası Hasan Duru, enerjisiyle gençlere taş çıkarttı. Elektrik-Elektronik Mühendisi damat Buğrahan ile Harita Mühendisi gelin Rabia'yı arkadaşları yalnız bırakmadı. Özel davul ekibinin gösterileri ve özel oyunlarla hayli renkli geçen düğünde genç çiftin nikahları, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından kıyıldı. Düğünde eşi Rukiye Hanımla birlikte örnek bir ev sahipliği yapan damadın babası Hasan Duru, mutlu günlerinde kendileriyle beraber olan tüm misafirlere teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.