TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Motor

İLKHABER-Gazetesi - Motor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Motor haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu Haber

Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen ileri düzey güvenli sürüş eğitiminde, motor tutkunlarıyla İleri Düzey Motor Eğitmeni Zafer Akçay bir araya geldi. Akçay, motor severlere sorular sordu, doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti. Çeşitli güvenli sürüş tekniklerinin anlatıldığı ve motor sürmenin inceliklerine değinildiği etkinlikte her yaştan motor tutkunları yer aldı. Yıllardır ileri ve güvenli sürüş eğitimleri verdiğini belirten Akçay, "İstanbul'da yaşıyorum ancak bu bölgeyi çok sevdiğim için ara sıra gelip burada motor severlerle buluşuyoruz. Tümüyle ücretsiz bir etkinliktir bu. Motosikletin teorisini anlatıyoruz burada insanlara, karşılıklı gülüşüyoruz, konuşuyoruz. Mersinlilerin, Adanalıların, Hataylıların ilgisi çok güzeldi. 600 kişilik salon yetmedi bize. Keşke daha büyük bir salon olsaydı diye düşündük" dedi. "5 koruma olmadan en küçük motosiklete dahi binmeyin" Motosiklet sürmeyi son derece keyifli ve bir o kadar da tehlikeli olarak tanımlayan Zafer Akçay, "Bunun için bilgi gerekir, beceri gerekir, tecrübe gerekir. Buna sahip olana kadar lütfen çok dikkat edin. Ayrıca kask, mont, pantolon, eldiven ve bot. Bu 5 koruma olmadan en küçük motosiklet dahi olsa lütfen binmeyin, 1 kilometre dahi olsa sürmeyin çünkü vücudunuz değerli" şeklinde konuştu. Etkinlikten sosyal medya üzerinden haberi olduğunu dile getiren Gülşah Süslü, "Zafer Akçay'ı sosyal medya hesapları üzerinden de takip ediyorum. Çok değerli, kıymetli bilgiler veriyorlar. Kendileriyle bizzat burada canlı canlı da bilgi almak amacıyla geldim. Mutluyum, güzel" cümlelerine yer verdi. Motor sürmeyi bir tutku olarak tanımlayan Süslü, "Motor sürmek bir özgürlük. Özgür ruhlu insanlarla birlikte olmak da çok keyifli. Bir arada toplu olarak sürüş yapmak da çok keyifli. O yüzden hep birlikte keyifli zaman geçirmeye geldik buraya" diye konuştu. Etkinlik için Gaziantep'ten geldiğini belirten motor tutkunu Zekeriya Kuday, "Motor adına kendimize bir şeyler katabilmek için Gaziantep'ten geldim. Faydalı olacağına inandığım için geldim. Gayet de güzel, faydalı bir etkinlik oldu. Zaten katılanlardan belli. İleri düzey motosiklet sürüşü adına elbette eksiklerimiz var. Onu da Zafer hocayla ve de internetten açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Onun için buralara kadar geldik, faydalı bir şeyler öğrenmek için motosiklet adına" ifadelerini kullandı. Eğitime katılanlardan Alican Bildik de, "Etkinliğin burada olması bizim adımıza sürpriz oldu çünkü başta Adana'da olacaktı. Adana'da olsa da gidecektik. Mutluyuz burada olduğu için. Eğitimlerine de katılmak isteriz ama hocamız İstanbul'da olduğu için biraz uzak oluyor. Belki ileride bir eğitim olursa Mersin'de veya Adana'da yakın bir yerde, yeniden katılmak da isteriz" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a Kahramanmaraşlılar ilgi gösterdi Haber

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a Kahramanmaraşlılar ilgi gösterdi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraşlı vatandaşlar, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u ilgi ve merakla inceledi. AK Parti'den Kahramanmaraş milletvekili adayı olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından kente getirilen "Anadolu Kırmızısı" Togg, Göksun ilçesinde vatandaşlara tanıtıldı.Göksunlu çok sayıda vatandaş, Togg ile hatıra fotoğrafı çektirdi, aracın özelliklerini merak eden bazı vatandaşlar otomobilin kaputunu açarak motoruna bakmak istedi.Togg ile fotoğraf çektiren ve yaptığı canlı yayınla oğluna aracı gösteren Celal Taşçılar, AA muhabirine, otomobili Göksun'da görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.Zaten Togg'u bildiklerini, görmenin de nasip olduğunu belirten Taşçılar, "Türkiye'nin arabası. Elimizden gelse alacağız, bulabilirsek. Yazıldık ama çıkmadı. Fırsatını bulursak alacağız. Canlı yayında oğluma gösterdim. 'Al oğlum bu Togg' dedim. Benim Togg'um da oğlum. Bu da iyi, oğlum da iyi. Bizim gururumuz." dedi.Togg'un kaputunu açtırarak aracın motoruna bakmaya çalışan Nurettin Güloğlu da otomobili çok beğendiğini ifade etti.Aracın özelliklerini çok merek ettiğini belirten Güloğlu, "Ülkemizin aracı, çok beğendim elimizden gelirse almaya çalışacağız. Motoruna baktım. Motorunda bir şey göremedim. Üstünde kapak vardı. Motor yok, göremedim. Normal arabanın motoru gibi mi bakayım dedim ama bakamadım." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.