TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#MOTOSİKLET KAZASI

İLKHABER-Gazetesi - MOTOSİKLET KAZASI haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, MOTOSİKLET KAZASI haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Samsun'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 kişiye umut oldu Haber

Samsun'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 kişiye umut oldu

Samsun'un İlkadım ilçesinde 21 Mart tarihinde motosiklet kazası geçiren 24 yaşındaki Ali Kara, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 26 Mart tarihinde beyin ölümü gerçekleşen Ali Kara'nın organları ise ailesi tarafından bağışlandı. Organların alınması operasyonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli doktorlar organları başarılı bir şekilde çıkardı. Ali Kara'nın bağışlanan karaciğeri Erzurum'da, 2 böbreği Samsun'da, 2 korneası ise yine Samsun'da 5 hastaya nakledilecek. Nakille ilgili bilgi veren Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Çağatay Erman Öztürk, “Motosiklet kazası sonrası hastanemize başvuran hastanın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yaptığımız görüşme sonrasında organ bağışına karar verildi. Bugün bu işlemi gerçekleştirdik. Aileye sabırlar diliyorum. Aile aslında tüm organlarını bağışladı ama bizler karaciğer, kornealar ve böbrekleri alabildik. Diğer organlar kullanıma uygun bulunmadı. Aile yüce bir görev yaptı ve organları bağışladı. Karaciğeri Erzurum'a gönderiyoruz. Her iki böbrek Samsun'da kullanılacak. Kornealar da yine Samsun bölgesinde kullanılacak. Böyle acılı durumda karar vermek çok zordur. Kadavradan organ bağışı çok önemlidir. Biz bunu vurguluyoruz. Karar vermek çok zor ama organ bekleyen binlerce hastamız var. Kadavranda organ bağışı olmazsa bunu yapamıyoruz maalesef” dedi.

Amerika'da motor kazasında ölen SpaceX'te çalışan uzay mühendisi Yiğit Tokbey Adana'da defnedilecek Haber

Amerika'da motor kazasında ölen SpaceX'te çalışan uzay mühendisi Yiğit Tokbey Adana'da defnedilecek

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp’in, uzay mühendisi olan en büyük oğlu Yiğit Tokbey, Amerika’da yaşamını yitirdi. Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada, genç Türk uzay mühendisi yaşamını yitirdi. Çok sayıda aracın karıştığı kazada hayatını kaybeden kişinin Sanatçı Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu Yiğit Tokbey olduğu öğrenildi. Yiğit Tokbet'in, Alper Gezeravcı'yı taşıyan rokette imzası bulunuyordu Türkiye'nin ilk astronotu Türk Silahlı Kuvvetleri personeli Albay Alper Gezeravcı'yı Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyan uzay aracının fırlatıldığı Falcon 9 roketinde imzası bulunan SpaceX’in personeli arasında, Adanalı Yiğit Tokbey de bulunuyordu. Hülya Yiğitalp'in SpaceX'te çalışan uzay mühendisi oğlu Yiğit Tokbey Adana'ya getirilecek Yapılan açıklamada; "SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tobey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor." denildi.ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketinde fırlatma mühendisi olarak görev yapan Tokbey’in çalıştığı şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu öğrenildi. Hülya Yiğitalp ile iş insanı Rıfat Tokbey’in üç çocuğundan biri olan Yiğit Tokbey'in cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Adana'da toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirilecek. Ünlü sanatçı Hülya Yiğitalp’in, SpaceX’te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak çalışan en büyük oğlu Yiğit Tokbey, ABD’nin California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada yaşamını yitirdi. Aileye yakın isimlerin yaptığı açıklamada, “SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tobey, SpaceX’te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.