TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mustafa Akgedik

İLKHABER-Gazetesi - Mustafa Akgedik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Akgedik haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Akgedik, Aladağ için 9 projesini açıkladı Haber

Başkan Akgedik, Aladağ için 9 projesini açıkladı

Yerel Seçimlere çok az bir süre kaldı. Bu kadar az süre kala belediye başkan adayları da projelerini açıklamaya başladı. Çoğu aday projelerini halkla paylaştı. Aladağ Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Akgedik de seçimlere doğru projelerinden bahsetti. Akgedik, Aladağ için şimdiye kadar 9 büyük proje açıkladı. Açıklanan projelerde Aladağ’da her kesime dokunmayı hedefleyen Akgedik’in spordan sanata da birçok konuda projesinin olması dikkat çekti. AKGEDİK'İN 9 PROJESİ Akgedik’in yeni dönemde Alaadağ için yapmayı planladığı projeler şu şekilde: 1. Proje: İlçemizdeki tüm açık halı sahaların üzerini kapatıp, müştemilatlar da ekleyip, vatandaşımızın, düğün, mevlüt, toplantı gibi etkinliklerini de yapabilecekleri sosyal mekanlar haline getireceğiz.      2. Proje:Kadınlarımız için de ayrıca FİTNES SALONU kuracağız      3. Proje: Yeni yaptığımız GENÇLİK MERKEZİ'nde öğrencilerimiz ücretsiz YKS, LGS ve KPSS eğitimleri alacak      4. Proje: Gençlik Merkezimizin zemin katında yaptığımız otopark, haftada bir gün KAPALI SEMT PAZARI olarak hizmet verecek.      5. Proje: Büyüksofulu Mahallemizde ilkini kurduğumuz KADIN ATÖLYESİ uygulamasını diğer mahallelerimize yaygınlaştıracağız      6. Proje: 2024 sonunda ALADAĞ merkez tamamen DOĞALGAZ'a kavuşacak      7. Proje: Kadınlarımızın ürettiği tüm ürünleri toplayıp MARKALAŞTIRARAK halkımızın hizmetine sunacağız      8. Proje: BAŞPINAR-ALADAĞ-MİLLET BAHÇESİ arası yürüyüş yolu hizmete girecek.      9. Proje: EĞNER - GÖKCEKÖY arası tekne turları güzel olmaz mı?

Aladağ’da yağmur yolları yok etti Haber

Aladağ’da yağmur yolları yok etti

Adana’da geçtiğimiz hafta sonu yağan şiddetli yağışlar kenti olumsuz etkiledi. Ancak yağışlardan en fazla etkilenen ilçelerden biri de Aladağ İlçesi oldu. Aladağ’da yağışlar nedeniyle yollar çöktü, dereler taştı. Yaşanan afette can kaybı yaşanmaması sevindirici haber arasında yer aldı. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut konuyu Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'e sordu.  BİRÇOK YOLA ZARAR VERDİ Yağmurun birçok yola zarar verdiğini belirten Akgedik, “Geçtiğimiz hafta hakikaten olağanüstü bir yağış oldu. Bir afet oldu.  Aladağ'da on yıl süre içerisinde görmediğim bir yağış ile karşılaştım. Haliyle su taşkınları da yaşandı. Yüzyıl yüzyılda yağacak bir yağmur yağdı. Bu da haliyle bizim birçok yolumuza hasar verdi” dedi. ÇALIŞMALARA BAŞLADIK Yağmurdan hasar alan yollar için çalışmaların başladığını aktaran Akgedik, “Özellikle bizim Kızıl'dan, Karahan, Kışlak, Gökçe Köy gibi mahallerimiz zor bir coğrafya. Merkeze ulaşımlarını sağlamaya çalışıyoruz insanların. Şuanda temizlik çalışması yapıyoruz oralarda. Yağmur çok ciddi hasar verdi yollarımıza. Ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yirmi dört saat çalışıyoruz.  Yakın zamanda da bu yolları tekrardan açmış olacağız. Vatandaşın hizmetine sunacağız. Çok şükür bir can kaybımız yok. Buna seviniyoruz” diye konuştu. YOLLAR DEREYE DÖNDÜ ASKİ’nin alt yapı çalışmaları nedeniyle bazı sokaklarında dereye döndüğünü dile getiren Akgedik, “Başpınar Mahallesi’nde ASKİ’nin alt yapı çalışması var. Üç yıldır süren bir inşaat. Maalesef ki tamiratlarını yapmadıkları için o kazdığı kanalların içindeki malzemenin tamamını aldı. Şimdi her yolun ortasında bir dere var. Maalesef bunu Adana Büyükşehir ve ASKİ yetkililerine iletiyoruz. Bizim yapacak gücümüz yok. Bizim işimiz de değil. Bir an önce yapmaları lazım. Kışın 15 bin sonra normalde, yazın ise 80 bin nüfusa çıkıyor ilçemiz” ifadelerini kullandı.

Mecliste canlı yayın polemiği Haber

Mecliste canlı yayın polemiği

Bayram BULUT ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumunun canlı olarak yayınlanıp daha sonra kaldırılması mecliste polemiğe neden oldu. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Oturumu gerçekleşti. Oturuma Adana meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Meclisin 2. Oturumunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, meclisin ilk günündeki canlı yayının Youtube ve diğer sosyal medya hesaplarından kaldırılmasının sansür anlamı taşıdığını savundu. Herkesin özgürlükten yana konuştuğunu dile getiren Demirdağ, maalesef sözlerinin arkasında olmadığını belirtti. Demirdağ, “Bu belediye 2019 yılından beri her mecliste yayın yapılıyordu. Şuanda canlı yayınlanmıyor. Dünkü konuşmalar kaldırılmıştır. Buradaki konuşmalarımızın tamamının tekrar yayınlanmasını talep ediyorum” dedi. MHP’li meclis üyesi Şehmuz Uçar’da, canlı yayının tamamının kendisine verilmesini talep ederek, “Canlı yayınlar Youtube’den kaldırıldı. Yaptığımız araştırmada kötü sözler söylendiği için kaldırıldığını öğrendik. Meclise önerge veriyorum. 08.11 2023 tarihinde çekilen görüntülerin eksiksiz tarafıma verilmesini rica ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan’da canlı yayınların bu dönemin belediye yönetimi tarafından yapıldığını söyledi. Daha önce böyle bir uygulamanın olmadığına dikkat çeken Seyhan, özgürlük kısıtlaması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını anlattı.

Aladağ eko turizmde hedef büyüttü: 1 milyon ziyaretçi bekleniyor Haber

Aladağ eko turizmde hedef büyüttü: 1 milyon ziyaretçi bekleniyor

Adana’da 7. Uluslararası Lezzet Festivali’ne Aladağ’ın doğasını ve endemik bitki çeşitliliği ön plana çıkaran konsept ile katılan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, 15 bin nüfuslu ilçenin doğa, ekoloji ve spor dalları ile yıllık 500 bin ziyaretçi sayına ulaştığını ifade ederek hedeflerinin ilçede 1 milyon ziyaretçi olduğunu kaydetti. Akgedik, “Torosları Çukurova’ya getirdik. Artık Çukurova’yı oraya taşıyacağız. Kuzeyin tatlarını yerinde vatandaşlarımıza sunacağız. Bundan sonraki süreçte Çukurova’yı Toroslara taşıyacağız. Olmadı Adana’yı Aladağ’ımıza bağlarız. Aladağ dünyanın endemik türleri olan en önemli noktasından biri. Farklı rakımlar ve yüzde 80’i orman olan bir ilçe doğa turizmi ve doğa sporları ile değerlendirmeye çalışıyoruz. Yılda 500 bin ziyaretçiye ulaştık hedef bir milyon ziyaretçiye ulaşmak. Turizm alt yapısı güçlendikçe birçok turizm değeri ortaya çıktı. Gizlediğimiz hazineler var onları da yakında gün yüzüne çıkaracağız” diye konuştu. Aladağ’da ardıç ile sedir ağaçlarının sunduğunu şifayı pekmez ve şurup olarak hazırladıklarını kaydeden Aladağlı Ferdi Kaplan festivalde ilginin yoğun olduğunu kaydetti. Festivalde kara kazanda ardıç pekmezi hazırlayan Beyhan Tuğ ve eşi Hasan Tuğ, 1800 rakımda doğadan gelen şifalı lezzeti katılımcılara sunduklarını kaydederek festivalde Aladağ’a ilginin çok yoğun olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.