TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mustafa Karslıoğlu

İLKHABER-Gazetesi - Mustafa Karslıoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Karslıoğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

DAİMFED'ten İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü'ne ziyaret Haber

DAİMFED'ten İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü'ne ziyaret

DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve beraberindekiler İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ile istişarelerde bulundu. Başkan Karslığlu’na AYAMDER Başkanı ve DAİMFED Siyasi, Hukuk İşleri Başkanı Tamer Gülcan, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, DAİMFED Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kemali Ünal eşlik etti. İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız; Adana Bölge İletişim Kurumu olarak yerel ve ulusal medyadan yakından takip ettikleri DAİMFED’ in özellikle sosyal projelerdeki katkılarını ve başarılarını bildiklerini vurguladı. Kurum olarak her türlü desteğe veya katkıya hazır olduklarının altını çizen Yalınız, “İletişim Başkanlığı olarak bizim ilk hedefimiz, ulusal ve uluslararası kamuoyları, karar alıcı aktörler ve medyayla çok yönlü ilişkiler geliştirmek. İletişimin tüm araç ve yöntemleri ile Türkiye’nin her alanda nitelikli temsilini sağlamayı amaçlıyoruz ve bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz” şeklinde konuştu. YALINIZ: İŞ SÜREÇLERİNİ BU TEMELDE YÜRÜTMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ Yalınız devamında şu cümlelere yer verdi: “Bizler devletimizin tüm kurumlarını kapsayan bir şekilde ortak dil anlayış merkezinde ulusal ve uluslararası düzeyde bütünlüklü bir iletişim stratejisi oluşturmak ve iş süreçlerini bu temelde yürütmek için çaba sarf ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’nin politikalarını, uygulamalarını ve yaklaşımlarını planlı, sürekli ve etkin bir biçimde kamuoyuna aktararak ve farkındalık yaratarak; millet-devlet iletişiminin etkin yönetimi için gerekli çalışma ve düzenlemeleri yapıyoruz.” KARSLIOĞLU, İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NIN PROJELERİNE DİKKAT ÇEKTİ DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu da yaptığı açıklamada İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti. Başkan Karslıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle yakın zamanda gerçekleşen Dron Eğitimi ve bu çerçevede gerçekleşen etkinlikler bizlerin ve vatandaşlarımızın dikkatini çekti. Ülkemizde sosyal alanda yaşanan birtakım yazılı ya da görsel medyadaki kirliliği engel olacak dezenformasyon yasasına son derece önem veriyoruz. Bu doğrultuda oluşturulan oto kontrol vatanımızın hayrına olacak bir gelişmedir. Türkiye hakkındaki propaganda faaliyetlerini takip etme, değerlendirme ve bunlara karşı sorumlu kamu kurumları ile iş birliği yapma; gerekli tedbirleri alma görevi olan İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü’müzle biz de DAİMFED olarak işbirliğine hazırız ve elimizden gelen desteği de vereceğiz.” Görüşme sonrasında DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız'da hediye takdim etti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi.

Adana'da depremzedeler için TOKİ konutları tamamlanıyor Haber

Adana'da depremzedeler için TOKİ konutları tamamlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana'da, TOKİ tarafından yapımına başlanan 12 bin 500 kalıcı konut ile 2 bin 500 köy evinin inşası hızla sürüyor. Bloklar hazır Mart ayında başlayan Ceyhan ilçesinde 30 blok ve 581 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 30 bloğun hepsinin kaba inşaatı tamamlandı. 6 blok ise hak sahiplerine teslim edilecek hale gelirken, peyzaj çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Daireler geniş ve ferah Proje kapsamında 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Dairede kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli olduğu öğrenildi. Şubat ayında kent genelinde yapımı tamamlanan bin konutun, kura töreninin ardından depremzedelere teslim edileceği bildirildi. Herkes dairelerine kavuşacak Kalıcı konut projesiyle ilgili bilgiler veren Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, 6 Şubat öncesinde vatandaşların dairelerine oturacağını söyledi. Karslıoğlu, “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın online katılımıyla çekiliş noter huzurunda yapılacak. Hak sahipleri dairelerini teslim alacaklar. Bu süreç tabi Şubat ayıyla bitmiyor. Bundan sonra neredeyse her ay çekiliş sırasına göre herkes dairelerine geçecek” dedi. Şantiyeler ekonomiye katkı sağlıyor Depremin yıldönümünden önce 11 ilde binlerce konutun hazır olmasını değerlendiren Mustafa Karslıoğlu, “Bu ülkemizi ve bizleri gururlandıran bir tablo. Bütün şantiyelerimizde 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalar sürüyor. Halihazırda Ceyhan’da, Yumurtalık, Şambayadı ve Buruk’ta çalışmalar çok yoğun. Her bin konut için bin işçi çalışıyor. Bütün kalemleri göz önüne alırsak bu TOKİ şantiyeleri ülke ekonomimiz içinde önemli. Ekonomiye çok ciddi katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Karslıoğlu: “İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhada” Haber

Karslıoğlu: “İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhada”

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz ve DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, Adana İŞKUR Müdürü Ahmet Karaveli’nin bir araya geldiği görüşmede inşaat sektörünün son yıllarda had safhada yaşadığı eleman sıkıntısının çözümü noktasında istişarede bulundular. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörünün son birkaç yıl içerisinde eleman bulamama sorunu yaşadığını söyleyerek, “Son olarak yaşadığımız asrın felaketi depremlerden sonra eleman sıkıntımız had safhaya gelmiştir. Çözüm noktasında birikimine, tecrübesine güvendiğimiz İŞKUR Müdürümüz Ahmet Karaveli ile birlikte önce teşhis koyarak karşılıklı neler yapabileceğimizi mütalaa ettik. Çözüm noktasında birtakım kararlar alarak sonuca ulaşacağımızı umuyorum. İŞKUR yapacağımız çalışmalara ilave olarak, mahkumlara sağlayacağımız iş makinesi eğitimlerimizin neticesinde önemli yol katedeceğimize inanıyorum” diye konuştu. “Vasıflı, vasıfsız eleman sıkıntılarını biliyoruz” Adana İŞKUR Müdürü Ahmet Karaveli de DAİMFED’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Sektör olarak yaşadığı iş gücü, vasıflı, vasıfsız eleman sıkıntılarını elbette biliyoruz. İŞKUR olarak bu konuda iş başı eğitimleri, iş ve meslek danışmanlığı, teşvikler olarak süre gelen çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak pandemi ve akabinde deprem felaketiyle oluşan süreçte ülke olarak sıkıntılar yaşamaktayız. Bunların çözümü noktasında bakanlık düzeyinde bir takım teşvik çalışmaları sürmektedir. DAİMFED’in gayretlerini de biliyor ve takdirle karşılıyoruz. DAİMFED ile istişarelerimizin bir sonuca ulaşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

İnşaat sektörü, fahiş artışların dizginlenmesini bekliyor Haber

İnşaat sektörü, fahiş artışların dizginlenmesini bekliyor

Aydın GÖKÇEOĞLU ADANA (İLKHABER) - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, çimento ve diğer inşaat malzemelerinde fahiş fiyat artışlarının dizginlenmesi beklediklerini ifade ederek, “Bu konuda iktidar temsilcilerinden destek bekliyoruz.” dedi. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Genel Başkan Vekili Faruk Bozkurt, Genel Başkan yardımcıları Hilmi Tümer, Nadir Vurankaya, Sayım Azmaz, Genel Sekreter Enes Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kemali Ünal, Kentsel Dönüşüm ve Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin ve Ar-Ge Başkanı Barış Yıldırım ile birlikte AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı’yı ziyaret etti. Karslıoğlu AK Parti Adana İl Binasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı idare sistemi iktidarının Adana da temsil noktasında il Başkanlığına atanan Ozan Gülaçtı bizler ve tüm Adana için çok önemlidir. Netice itibarıyla yaklaşık 10 yıldır önemli siyasi noktalarda hizmet vermesi sorunların çözüm ve tespit noktasında kararları isabetli olacaktır. Elbette inşaat sektörü, başta Çimento karteli olmak üzere ve sektöre ait inşaat malzemelerinde fahiş fiyat artışlarının dizginlenmesi konusunda yardımlarını desteklerini bekliyor. Bu doğrultuda Adana için hizmet almanın tecrübeden yararlanma vaktinin geldiğini vurgulamak istiyorum. İl Başkanımız Sayın Ozan Gülaçtı ve yönetim kurulunu tebrik ediyor başarılar diliyoruz. Adana için güzel şeylerin başlangıcı olacağına inanıyoruz.” dedi. “Sorunların çözümüne destek olacağız” AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı da şunları kaydetti: “DAİMFED in faaliyetlerini ve akabinde başarılarını yakından takip ediyoruz. İnşaat Sektörü olarak temsilcisi Müteahhitlerin ve diğer bileşenlerinin Adana merkezli bir federasyon çatısı altında bir araya gelmesini mühim buluyoruz. Sektöre ait sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenler için çalışmalarımız olacaktır. Bu arada belirtmek istiyorum, artık Adana hizmet almalıdır. Bunun için yerel seçimlere odaklandık. Cumhur ittifakımız devam etmekte ve sürmektedir. Adana için ortak adayımız olacaktır. MHP ve Ak Parti olarak yerel seçimlerde başarı sağlamak istiyoruz. İddia ediyorum ki seçimi kazanacak olan Cumhur adayımız olunca kısa sürede çok şeyi değiştirecektir. Bu anlamda rakiplerimizi de kırmak istemiyorum. Ancak bir işle alakalı güzel faydalı şeyler düşünmek ayrı, yönetmek başarmak ayrı şeylerdir. Birlikte ayrıştırmadan güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum.”

DAİMFED, Adana Valisi Köşger'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi Haber

DAİMFED, Adana Valisi Köşger'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER)- Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED), Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Başkan Vekili Faruk Bozkurt, Başkan Yardımcıları Nadir Vurankaya, Hilmi Tümer, DAİMFED Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı ve AYAMDER Başkanı Tamer Gülcan, AYHAFDER Başkanı Seyfettin Can, AKAMDER Başkan Vekili Orhan Avcı, Hüseyin Arslan, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi, Başkan Yardımcısı Yıldırım Uluğ, Ar-Ge Başkanı Barış Yıldırım, İnsan Kaynakları Başkanı Murat Yalçın Şeker, Basın, Sosyal Medya ve İletişim Başkanı Ahmet Yerdelen, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kemali Ünal, Hukuk Müşaviri Selim Aslan ve AKAMDER Saymanı Orkun Orkun hazır bulundu. Ziyarette konuşan DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Vali Köşger'in Adana'ya atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in mübalağasız Adana'ya atanması bizleri son derece memnun etmiştir. Çünkü Mahalli İdareler yöneticiliğinden Valiliğe uzanan süreçteki kentle alakalı bilgi birikim ve tecrübesi bizlere umut vermiştir. Ayrıca belirtmek isterim ki Devletin sevgi şefkat merhamet ve muktedir anlamı olarak Valimiz bu güveni vermiştir. Daha başta Kentin imar ve çalışma süreciyle ilgili olması son derece önemli. Valimiz önderliğinde büyük yol kat edeceğiz. Başarılar diliyoruz." dedi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ekonominin ve şehrin ekonomisinde temel taşı görevi gören İnşaat Sektörü temsilcileri olan Müteahhitlerimize geçirdiğimiz bu süreçte epey yük düşüyor. Bu doğrultuda iş birliği içinde çalışmalarımız sürecektir. Ayrıca ilk tespit olarak maddi manevi her türlü zenginliğe sahip bir kentin bu derecede betonlaşmış ve dikey mimari içinde olması önemli bir tezat oluşturmaktadır. Hem güvenilir hem de daha refah sağlayacak yatay hatta müstakil meskenlere dönmesi gerekir. Bundan sonraki üretimlerin bu yönde olmasını diliyorum. Adana da sektör temsilcilerinin Federasyon çatısı altında toplanarak birlikte hareket etmeleri önemli. Başarılar diliyor." ifadelerini kullandı.

DAİMFED yerinde dönüşüm projesi başlattı Haber

DAİMFED yerinde dönüşüm projesi başlattı

ADANA (İLKHABER) - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) asrın felaketinin yaşandığı depremlerden sonra mahalle mahalle yerinde dönüşüm projesini başlattı. DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Deprem bölgesinin bir an önce ihya ve inşasını sağlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 17 Temmuz’da başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi için DAİMFED kendine sosyal sorumluk adına görev atfetti. DAİMFED’ e bağlı müteahhit birlikleri ve temsilciliklerimizle ortak hareket başlattık. Depreme dayanıklı olmayan ya da ikamet işlevini kaybeden bir binanın yıkılarak, bulunduğu arsanın mevcut imarında değişiklik yapılmadan, bunun yerine sağlam ve depreme dayanıklı bir bina inşa edilmesine yerinde dönüşüm denir. Bu anlamda vatandaşlarımıza gerekli olan desteği DAİMFED olarak vermeye devam edeceğiz" dedi. DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz, ise “Yerinde dönüşümün amacı, bu yapıların yıkılıp yeniden inşa edilmesi ve hem can hem de mal kaybının önlenmesini sağlamak. Hasarlı binaların yıkılmasının ardından inşa edilen sağlıklı binalar sayesinde doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunmasının yanında insanlarımızın asayiş olarak da daha refah dolu bir yaşamın önünü açmaktır. Bunların oluşmasıyla sosyalleşmeyi de sağlayacaktır. DAİMFED olarak vatandaşlarımıza bu konuda uzman ve kurum yetkilileri ile birlikte yardımlarımız sürecektir” diye konuştu. DAİMFED Kentsel Dönüşüm ve Mevzuat Başkanı Timuçin Güvercin’de konuyla ilgili olarak “Bizler Müteahhitler olarak konunun ehemmiyetinin farkındayız. Vatandaşlarımıza sektör olarak her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Burada DAİMFED olarak önceliğimiz konu hakkında olması gereken şeyleri vatandaşlarımıza bilgilendirmektir. Yerinde Dönüşüm noktasında aklınıza gelecek her sorunun cevabı için yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Çoğu zaman olumsuzluk oluşturacak durumlar inşaat tamamlanana kadar anlaşılamamakta ve aylarca mahkeme salonlarında sürüncemede kalabilecek geri dönüşü olmayabilen bir yola girilmektedir. İşte bunun için "Yerinde Dönüşüm” de karar verilirken yaptığımız bu proje toplantıların gayesi bilgilendirmektir. Bu anlamda şu ortaya çıkmaktadır ki "danışmanlık hizmeti" almaksızın yola çıkmamak gerekmektedir. Bu konuda DAİMFED olarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu vurgulamakta yarar görüyorum” dedi.

Yıkılan orta hasarlı binalardaki hiçbir vatandaş mağdur olmayacak Haber

Yıkılan orta hasarlı binalardaki hiçbir vatandaş mağdur olmayacak

ADANA (İLKHABER) - Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, orta hasarlı binaların yıkılmasıyla hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağını söyledi. Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana’da, TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılması planlanıyor. Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 7 blok tamamlanırken, diğer blokların da inşası hızla sürüyor. “Sıcağa rağmen çalışmalarımız devam ediyor” Çalışmaları yakından takip eden Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Karslıoğlu, 50 dereceye ulaşan sıcaklığa rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İnsanüstü gayretle burada 3 vardiya şeklinde çalışıyoruz. Buraya kimlerin gelip oturacağını bildiğimiz için gece gündüz demeden, Adana’nın cehennem sıcağına rağmen şantiyelerimiz çalışmaya devam ediyor. Bu konutları da aralık ayında inşallah teslim edeceğiz ve çocuklarımız bu bahçelerde oynayacak” ifadelerini kullandı. “Orta hasarlıların yıkılması kararı çok doğru” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin deprem bölgesindeki orta hasarlı binaların yıkılacağını belirtmesi üzerine Adana’daki 5 bin binanın daha yıkılacağını anlatan Karslıoğlu, “Adana’da yaklaşık 3 bin tane ağır hasarlı ve 5 bine yakın orta hasarlı bina var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın aldığı karara göre, orta hasarlı binaların da yıkılması kararı alındı. Kozan ve Feke bölgeleri hariç toplam yaklaşık 8 bin bina yıkılacak ve yerinde dönüşüm yapılacak. Bu mevcut binalar 6 Şubat depreminde büyük bir hasar aldı. Bu binalar bilim ve fen kurallarına göre yapılması mümkün görünmüyor. Bakanlığın kararını doğru ve yerinde buluyorum” dedi. “İnsanlar mağdur olmayacak” Orta hasarlı binaların yıkılması üzerine hiçbir vatandaşın da mağdur olmayacağını söyleyen Mustafa Karslıoğlu, “Devletimiz çok güçlü bir ülke. Başka bir ülkede olsa vatandaş muhatap olacak bir devlet bulamazlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki bu hükümetimiz bunu gönül rahatlığıyla yapacağını ve insanların meskenlerine kavuşturacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Karslıoğlu, “Gayemiz yaraları sarmak” Haber

Karslıoğlu, “Gayemiz yaraları sarmak”

ADANA (İLKHABER) - DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yönetim kurulu ve üyeleri; Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, Grup Müdürleri Ömer Kılıç, Kâmil Kurt, Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürü Seyfettin Şimşek, Mükellef Hizmetleri Müdürü Taner Canbolat DAİMFED Binasında bir araya geldikleri toplantıda gündeme dair gelişmeleri istişare ettiler.  AFET BÖLGESİ İMKANLARI DEVAM EDİYOR  DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “Adana’da sektör işletmelerimizin mükellef olarak karşılaştığı problemlerde ya da Bürokratik işlem olarak aciliyet durumunda fevkalade yardımlarını hissediyoruz. Adeta kurum olarak tabiri caizse Aile ortamı hissediyoruz. Bu memnuniyetimiz konusunda bilgi birikim ve tecrübeleriyle Başkanımız Ümit Güner ‘in samimi yaklaşımları önem arz etmektedir. Sorunlarımıza ivedi olarak müdahil olup çözümüne etkisi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda son olarak yaşadığımız asrın felaketi olan Depremde ve sonrasında yaşadığımız sıkıntıların çözümü noktasında gösterilen gayret ve çalışmalar Afet Bölgesi imkanlarından yararlanmamıza sebep teşkil etmektedir. Devletimizin tanıdığı imkanlardan tüm mükelleflerin faydalanması nihayetinde mağduriyet yaşanmasının önüne geçmek için Başkanımızın ve kurumun özverili çalışmalarını yakından takip ediyor başarılarının devamını diliyoruz.” İfadelerinde bulundu.  SÜREÇTE KURUM OLARAK DEPREMZEDELERİN YANINDA OLDUK  Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner konuşmasında; “DAİMFED in gerek sektör olarak gerekse Adana ve Ülkemizi ilgilendiren sosyal projelerdeki çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Adana’nın önemli bir Marka yüzü olduğunu görüyoruz. Sektörün bundan sonra felaketsiz çalışmalar yürütebilmesini diliyoruz. Asrın felaketi olan Depremler herkesi çok yıpratmış olup büyük yaralar açmıştır. Dileğimiz bu tehlikelere maruz kalmayacağımız konutlara sahip olmaktır. Bunun öncüsü de sektör temsilcisi olarak sizlersiniz. Dolayısıyla başarılı olmanızı diliyor, kurum olarak görüşlerinize ve sizlere yardım noktasında yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim. Bilindiği üzere İlimiz depremin hemen akabinde 8 Şubat’tan itibaren mücbir sebep kapsamına alındı. Mükelleflerimize, kamuya olan borçlarını taksitler halinde ödenmesi, ihtilafların sonlandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi gibi önemli büyük avantajlar sunan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12.03.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmişti.  Adana, mücbir sebep kapsamında olduğu için Kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 31 Ekim 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilirler.“ açıklamalarında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.