#Mustafa Kemal Şaşmaz

İLKHABER-Gazetesi - Mustafa Kemal Şaşmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Kemal Şaşmaz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatayspor'da ‘olağanüstü kongre’ günü Haber

Hatayspor'da ‘olağanüstü kongre’ günü

Hatayspor’un olağanüstü kongresinin bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bordo-beyazlı camiada büyük heyecana sahne olacak kongrede, kulübün eski başkanlarından merhum Mehmet Şaşmaz’ın kardeşi Mustafa Kemal Şaşmaz ile Avukat Ethem Çakır’ın başkan adaylıklarını açıklayacakları belirtildi. Başkan adaylarından Mustafa Kemal Şaşmaz, ağabeyi Mehmet Şaşmaz’ın Hatayspor sevdasını miras olarak gördüğünü belirtti. Şaşmaz, “Rahmetli ağabeyim bu kulüp için çok emek verdi. En büyük üzüntüsü Hatayspor’un küme düşmesiydi. Onun hayalini gerçekleştirmek için yola çıktık. Hatayspor’u yeniden Süper Lig’e çıkaracağız” dedi. Şaşmaz, başkanlığa seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de paylaştı. İlk hedeflerinin taraftarla bütünleşmek olduğunu vurgulayan Şaşmaz, İskenderun Sarıseki Stadı’nda tüm Hataylıların destek vereceği bir birliktelik oluşturacaklarını, ilçe takımlarıyla dayanışma içinde olacaklarını ve amatör kulüplere sahip çıkacaklarını ifade etti. Kulübün mevcut borçlarını kapatarak transfer yasağı sorununu ortadan kaldıracaklarını belirten Şaşmaz, “Bu dönemde böyle bir yasağın bir daha gündeme gelmesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca Yayladağı’ndaki otelimi de Hatayspor’un hizmetine açacağım ve mülki amirlerle iş birliği yaparak kente modern bir spor kompleksi kazandırmayı hedefliyorum” dedi. Altyapıya büyük önem vereceklerini dile getiren Mustafa Kemal Şaşmaz, Hatayspor’u bir “futbolcu fabrikası” haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Şaşmaz, “Altyapıya profesyonel ve deneyimli teknik adamlar getirerek her yıl en az iki ya da üç futbolcuyu A takıma kazandıracağız. Hatay’ın gençleri futbol için çok uygun, yeter ki doğru şekilde çalışalım” diye konuştu. Sponsorluk görüşmelerine de değinen Şaşmaz, ülkenin saygın kuruluşlarıyla iş birliği içinde olduklarını, forma reklamı ve isim hakkı anlaşmalarıyla kulübe kalıcı gelir kazandıracaklarını belirtti. Şaşmaz, “Aralık ayında transfer tahtası açıldığında 7-8 futbolcu transfer edeceğiz. Taraftarımız artık üzülmeyecek. Hatayspor büyük bir camiadır ve gücünü taraftarından alır” ifadelerini kullandı. Kamuoyunda “Bu projeleri hangi kaynakla gerçekleştireceksiniz?” şeklinde yöneltilen sorulara da yanıt veren Şaşmaz, “Hatayspor’u yönetmeye talip olduysak bunun bir bedeli olduğunu biliyoruz ve bu bedeli ödemeye hazırız. Hatayspor’u yeniden Süper Lig’e taşımayı hedefliyoruz. Bu hayali gerçekleştirmeden bize uyku yok. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar Hatayspor’a hizmet eden herkese teşekkür eden Mustafa Kemal Şaşmaz, olağanüstü kongrede kendilerine şans verilirse Hatayspor’u yaşatmaya, yarıştırmaya ve yeniden Süper Lig’e çıkarmaya söz verdiklerini kaydetti.

Çinçin açıkladı, Şaşmaz aday oldu: Hatayspor’da seçim heyecanı Haber

Çinçin açıkladı, Şaşmaz aday oldu: Hatayspor’da seçim heyecanı

Geçen sezon Süper Lig’e veda eden ve TFF 1. Lig’de de kötü gidişi sürdüren Hatayspor’da olağanüstü kongre kararı alındı. Hatay Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Hikmet Çinçin, yaşanan kriz sonrası kongreye gitme kararı aldıklarını duyurdu. Çinçin, istifa etmeyeceğini vurgulayarak, “Bizim dönemde FIFA’ya 100 milyon TL ödeme yapıldı. Transfer yasağı ise 140 bin avro ödenmesi halinde kalkıyor. İnşallah bundan sonra kimse transfer yasağıyla uğraşmak zorunda kalmaz” dedi. Şaşmaz aday oldu Başkan Çinçin’in açıklamalarının ardından Hataylı iş insanı Mustafa Kemal Şaşmaz, olağanüstü kongrede başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Şaşmaz, Hatayspor’u hiçbir zaman sahipsiz bırakmadıklarını belirterek şunları söyledi: “Önce Süper Lig’den düşen, ardından 1. Lig’de de istediği sonuçları alamayan Hatayspor’umuzun olağanüstü genel kurulunda başkan adayıyım. Ömürlük sevdamız Hatayspor’umuzu hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da kesinlikle bırakmayacağız.” Merhum ağabeyi Mehmet Şaşmaz’dan aldığı mirası taşımanın sorumluluğuna değinen Şaşmaz, Hatayspor için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu vurgulayarak, “Merhum ağabeyimden devraldığım tertemiz miras olan Hataysporluluğumuz gereği, Hatayspor bize ne zaman ihtiyaç duyarsa biz her zaman göreve hazırız. Taraftarlarımız müsterih olsun. Biz tüm maddi ve manevi varlığımızla Hatay’ımızın ve Hatayspor’umuzun hizmetindeyiz” dedi. Şaşmaz, taraftarlara da destek olmaları çağrısında bulundu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.