TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ne Zaman?

İLKHABER-Gazetesi - Ne Zaman? haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ne Zaman? haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kabine Bugün Toplanıyor: Öğretmen Atamaları ve Diğer Gündem Maddeleri Masada Haber

Kabine Bugün Toplanıyor: Öğretmen Atamaları ve Diğer Gündem Maddeleri Masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, milyonlarca vatandaşın odaklandığı önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Toplantıda özellikle öğretmen atama takvimi ve 31 Mart'taki yerel seçimlerin ele alınması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Bakan Tekin'in yaptığı açıklamada öğretmen atamalarının Kabine'de değerlendirileceği belirtilmişti. Ayrıca Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündeminin de Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda istişare edilmesi öngörülüyor. KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK? (4 MART 2024) Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı konuları ve kararları için gözler Beştepede... Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? soruları yeni hafta öncesi gündemde yer alıyor. Son olarak 12 Şubat tarihinde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yeni toplantı tarihi için dikkatler Beştepe'ye çevrildi. Kritik toplantıda öğretmen atamalarının ele alınması ön görülüyor. Diğer yandan Kabine'de, Gazze'deki saldırılar, ekonomik gelişmeler, terörle mücadele konularının da ele alınması bekleniyor. Ancak Kabine Toplantısı tarihi henüz açıklanmadı. Peki, bu hafta Kabine Toplantısı yapılacak mı? İşte, ayrıntılar. KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? Kabine toplantıları genellikle iki haftada bir defa yapılıyor. Son Kabine Toplantısı geçtiğimiz hafta yani 12 Şubat Pazartesi günü yapılmıştı. Bir sonraki toplantının bugün yani 4 Mart Pazartesi yapılması bekleniyor. Ancak toplantı tarihi hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Ramazan'a kaç gün kaldı? Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Haber

Ramazan'a kaç gün kaldı? Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Müslümanlar için bu mübarek ayın başlangıç tarihi merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı dini günler takvimini yayınladı ve 11 Mart 2024 Pazartesi günü Ramazan ayının başlayacağını duyurdu. İlk oruç da bu tarihte tutulacak. Ramazan ayı, Müslümanlar için önemli bir ibadet olan oruçla geçirilir. Bu ay boyunca imsak vaktinde oruca niyet edilir ve iftar vaktine kadar oruçlu olunur. İftar zamanı, akşam ezanıyla birlikte açılır. Ayrıca, 2024 yılı dini günler takviminde önemli günler de belirtilmiştir. Bunlar arasında Regaib Kandili, Mirac Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi, ve Ramazan Bayramı gibi özel günler bulunmaktadır. RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR? 2024 Ramazan ayının birinci günü Mart ayına denk geliyor. 11 Mart 2024 Ramazan ayı başlıyor. İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK? 2024 yılının ilk orucu 11 Mart günü tutulacak. 11 Mart gecesi kalkılacak sahur ile niyet edilecek ve 11 Mart akşam ezanı ile birlikte ilk oruç açılacak. 2024 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili 12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı 6 Şubat Salı: Mirac Kandili 24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili 11 Mart Pazartesi: Ramazan Başlangıcı 5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi 9 Nisan Salı: Arefe 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (1.Gün) 11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı (2.Gün) 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı (3.Gün) 15 Haziran Cumartesi: Arefe 16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün) 17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün) 18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün) 19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün) 7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı 16 Temmuz Salı: Aşure Günü 14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili

Msü Başvurusu Ne Zaman Bitecek? İşte, Milli Savunma Üniversitesi başvuru takvimi... Haber

Msü Başvurusu Ne Zaman Bitecek? İşte, Milli Savunma Üniversitesi başvuru takvimi...

2024 MSÜ başvuruları adayların gündeminde yer alıyor. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecek. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ kılavuzunda yer alıyor. Adaylar kılavuza ÖSYM'nin sitesinden erişebiliyor.  2024 MSÜ OTURUMU NE ZAMAN? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavı 3 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. MSÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK? 3 Mart’ta düzenlenecek sınavın başvuruları 30 Ocak’a kadar devam edecek. MSÜ Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için adaylar ÖSYM’nin resmi internet adresinden başvuru yapabilecek. MSÜ sınavı için geç başvurular ise 7 Şubat 2024 tarihinde alınacak. YKS BAŞVURUSU AYRINTISI 2024-MSÜ’ye başvuran adayların, ‘Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamaları’na katılabilmeleri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye başvurularını yapmaları gerekiyor. Adayların; Harp Okulları için 2024-YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT)’ye girmeleri, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise yalnızca TYT’ye girmeleri gerektiği bilgisi de yayımlanan kılavuzda yer alıyor.

Okulların açılmasına kaç gün kaldı? Ara tatil ne zaman bitiyor? Haber

Okulların açılmasına kaç gün kaldı? Ara tatil ne zaman bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi. Sosyal medya'da dolaşan iddialar ise yarıyıl tatili'nin uzatılacağı yönündeydi. Peki birinci yarıyıl tatili uzatılacak mı? İşte cevabı... YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI? Bir sosyal medya hesabı "Öğrenciler tatile doyacak! 15 günlük tatil 1 aya uzatıldı" ifadelerini kullanarak, yarıyıl tatilinin iki haftadan bir aya çıkarıldığı iddiasını gündeme getirdi. Paylaşımda bir internet haber sayfasının linkinin yer aldığı görülürken, herhangi bir resmi belgeye ya da açıklamaya yer verilmediği dikkat çekti. Bilindiği üzere öğrenciler her yıl düzenli olarak 15 günlük ara tatil yapıyorlar. Fakat bazı durumlarda bu ara tatil süresi 1 aya kadar uzayabiliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı 07.07.2023 tarihinde yayımladığı çalışma takviminde 2023-2024 eğitim öğretim yılının tatil dönemlerini her sene olduğu gibi eğitim öğretim yılının başında paylaştı. Yayımlanan takvime göre 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik yok. Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de yarıyıl tatili on beş gün olarak belirlendi. 15 TATİL TARİHLERİ Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak. Okullar Ne Zaman Kapanacak? Okullar ne zaman kapanacak sorusuna cevap arayan öğrenciler için, 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların kapanacağı dört tatil olacaktır. Bunlar birinci ara tatil, sömestr tatili, ikinci ara tatil ve yaz tatilidir. OKUL TATİL TAKVİMİ Birinci Ara Tatil: 13 Kasım 2023 - 17 Kasım 2023 15 Tatil: 19 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 İkinci Ara Tatil: 8 Nisan 2024 - 12 Nisan 2024 Yaz Tatili Başlangıcı: 14 Haziran 2024

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.