TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir

İLKHABER-Gazetesi - Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Niğde Yeşilburç Köyü'nde geleneksel helva şenliği coşkusu devam ediyor Haber

Niğde Yeşilburç Köyü'nde geleneksel helva şenliği coşkusu devam ediyor

Mübadele ile Yunanistan’dan gelen Türklerin yerleştirildiği Niğde’nin Yeşilburç köyünde yüzyılı aşkın zamandır düzenlenen Helva Şenliği, coşkulu şekilde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliklerde Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, dualar edildi. Yeşilburç köyünün Osmanlı döneminde de özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, köyün turizm açısından değerine dikkat çekerek, "Bu köyde yaşayan vatandaşlarımız 100 sene önce Selanik'e 175 kilometre uzaklıktaki Kirifçe köyünde yaşıyorlardı. Lozan Antlaşması çerçevesinde de orada yaşayan Müslüman Türk vatandaşlarımız önce İzmir'e, daha sonra Isparta'ya, akabinde de ilimiz sınırları içerisindeki Uluağaç, Taşlıca köyleri, en sonunda burayı mesken edindiler. Türk soylu vatandaşların mübadele döneminde ne sıkıntılar yaşadığını, burada yaşayan vatandaşlarımız dedelerinden, ninelerinden dinlemişlerdir. Osmanlı döneminde de bu köyümüz bölgenin en önemli, en zengin köylerinden bir tanesiydi. Bugün de baktığımız zaman bu köyümüz gerçekten hem il merkezine yakınlığı hem taşıdığı turizm potansiyeli anlamında da en güzel, en önemli köylerimizden bir tanesi. Biz de burada görev yaptığımız süre içerisinde köyümüzün bu turizm potansiyelini daha ilerilere taşıyacak adımlar atacağız" dedi. "Yeşilburç köyünü dünyaya tanıtacağız" diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, bölgenin turizmini geliştirmek için yapılacak yatırımlardan söz etti. Özdemir, "Başta burada Kilise Camii dönüşümü, yürüyüş parkuru, sokaklardaki yenileme ile Yeşilburç hak ettiği değere ulaşacak. Yakın bir zaman içerisinde yolu yeniliyoruz. Bu bölge gerçekten Niğde'nin en gözde bölgesi, doğasıyla, tarihiyle çok kıymetli. İnşallah bu bölgeyi ülkemiz açısından da çok kıymetli bir hale getireceğiz’’ diye konuştu. Yeşilburç Mahallesi Muhtarı Cihan Tuna ise, 100 yılı aşkın süre önce yapılmaya başlayan şenliklerin köy halkına sağlık ve bereket getirmesini diledi. Yapılan konuşmaların ardından odun ateşinde pişirilen kazanlar dolusu helva katılımcılara ikram edildi. Yeşilburç Mahallesi Muhtarlığı ve Derneği tarafından düzenlenen Yeşilburç Helva Şenlikleri'ne Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, Yeşilburç Muhtarı Cihan Tuna ile Yeşilburç köyü sakinleri katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kale projesi için açıklamalarda bulundu Haber

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kale projesi için açıklamalarda bulundu

1 Nisan itibariyle çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "31 Mart seçimlerinin tamamlanması sonucu 1 Nisan itibariyle biz çalışmalarımıza başladık. Tabii şuan belediyemizde bir yoğunluk var. Vatandaşlarımız bizlere hayırlı olsun ziyaretlerine geliyorlar. Ben buradan tekrar tüm Niğdeli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bizlere bir 5 yıl daha bu şehre belediye başkanlığı yapma şerefine layık gördüler. 31 Mart seçimlerinde bütün Niğde kazandı. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde biz hiçbir parti ve siyaset gözetmeden işlerimizi yapmaya çalıştık. Bizler her kesimin belediye başkanlığını yapmak için çalıştık. Bundan sonra da önümüzdeki 5 yıl da tüm Niğdelilerin belediye başkanlığını yapacak, eşit, adaletli, haktan ve hukuktan ayrılmadan bir dönemi daha ilimizin gelişimleriyle dolu, yeni yatırımlarla büyük işlerin konuşuldu yeni bir dönemde güzel hizmetler bırakmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Kale Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor “100 Yılın Projesi” olarak adlandırılan Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesine ilişkin çalışmalarda gelinen noktayı değerlendiren Başkan Özdemir, “Kale ve çevresinde başlattığımız projemiz son hızıyla devam ediyor. Türkiye’de kültür varlıkları alanlarında devam eden en hızlı projeler arasında yer alan Niğde Kalesi’ndeki projemizde ilk yapım ihalesini gerçekleştirdik. İhaleyi alan firma çalışmalarına başladı. 70’e yakın tarihi yapı korunup yenilenecek, metruk yapılar yıkıldı. 2 bin 200 hak sahibinden 2 bin hak sahibine ait alanlarda kamulaştırma tamamlandı" diye konuştu. Kale Projesinin Türkiye’deki en zor projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Özdemir; "birinci ve üçüncü derece arkeolojik sit alanlarında bir kentsel yenileme projesi götürüyoruz. Bütün yetki kurulda. Tabii seçim zamana yalan yanlış çok bilgiler dolaştı. Bundan dolayı da vatandaşlarımızın aklında soru işaretleri oluşmuş olabilir ama kale projemizde hiçbir sıkıntı yok, projemiz devam ediyor. Projemizi, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte yapıyoruz. Buradan tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlere neredeyse sınırsız bir bütçe tanıdı. Yapılması gereken ve geç kalınan bir projeydi. Önümüzdeki en geç 3 yıl içiresinde bitirmeyi hedefliyoruz. Kurul izniyle yapılan ve çalışılan bir proje" şeklinde konuştu.

 Niğde Kent Müzesi kapılarını ziyaretçilere açıyor Haber

 Niğde Kent Müzesi kapılarını ziyaretçilere açıyor

Niğde’nin geçmişten günümüze yaşam tarzının tarihi nesneler ve balmumu heykelleriyle yansıtıldığı, aynı zamanda kentin kültür, sanat ve edebiyatının sergileneceği Kent Müzesi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Osmanlı Sadrazamı Sokullu Mehmet Paşa tarafından 16. yüzyılda yaptırılan, Niğde Belediyesi’nin ise uzun ve titiz bir çalışmanın ardından Kent Müzesine dönüştürdüğü tarihi bedestende incelemelerde bulundu. Kentin tarihi ve turistik değerlerinin korunup gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli projeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Başkan Özdemir; gazetecilere yaptığı açıklamada, Kent Müzesi’nde Niğde’nin önde gelen isimlerinin balmumu heykelleri, şehre ait tarihi ve turistik yapıların maketleri, Niğde’yi anlatan kıyafetler ve bu yöreye ait nesnelerin yer aldığına dikkati çekti. Niğde’de hangi medeniyetlerin yaşadığının, tarihte hangi büyük kahramanların bu topraklardan çıktığının, hangi büyük devlet adamlarının burada yaşadığının anlatılacağı Kent Müzesi’nin çocuklara bırakılabilecek en güzel miras olduğuna değinen Başkan Özdemir; "Aynı zamanda dışarıdan gelen misafirlerimize de ilimizin ne kadar kadim bir şehir olduğunu anlatabileceğimiz müzemizi, bugün itibariyle Niğde’mize kazandırmış bulunuyoruz. Niğde Kent Müzesi’nin yarından itibaren ücretsiz olarak ziyaretçilere açılacak" dedi. Kent Müzesi’ndeki eserlerin bir kısmı, Niğde Belediyesi’nin önceki aylarda yaptığı çağrıya kayıtsız kalmayarak, sahip oldukları tarihi nesneleri Müze’ye bağışlayan vatandaşlara ait tarihi kıyafetler, araç ve gereçler, belge ve fotoğraflardan oluşuyor. Birbirinden değerli eserleri barındıran Kent Müzesi’nde unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarının canlandırmaları yer alıyor. Müzenin içerisindeki atölyelerde çocuklara deneyim yapabilme imkanı da sunulacak. Ücretsiz olarak gezilebilecek Niğde Kent Müzesi’nin 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Başkan Özdemir, güzellik merkezi işletmecilerini ve bayan kuaförlerini ağırladı Haber

Başkan Özdemir, güzellik merkezi işletmecilerini ve bayan kuaförlerini ağırladı

Başkan Özdemir, konuklarına Niğde’nin daha da güzelleştirilmesi adına hayata geçirecekleri projelerini anlattı.Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında, bayan kuaförleri ve güzellik merkezi işletmecileriyle Horanta Yaşam Merkezi’nde bir araya geldi. Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra odaya bağlı bayan kuaförleri ile çok sayıda güzellik merkezi işletmecisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in eşi Duygu Özdemir de iştirak etti. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuklarına Niğde’de son 5 yıl içerisinde hayata geçirdikleri bazı önemli projeler ile yeni dönemde uygulamaya koyacakları projelerini anlattı. Niğde’nin dönüşmesi, gelişmesi ve güzelleşmesi adına önemli yatırımları kente kazandırdıklarını belirten Başkan Özdemir, “Bu şehri daha yaşanabilir, daha güzel bir kent haline getirmek için sizlerin görüş ve önerilerini de alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Desteklerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan ise Niğde’nin gelişmesi ve daha da güzelleşmesinin, bu kentte yaşayan herkesin ortak arzusu olduğunu ifade ederek, “Sayın Başkanımızın davetlisi olarak meslektaşlarımızla böylesine güzel bir toplantıda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nazik davetleri ve yakın ilgi ve alakalarından dolayı meslektaşlarım adına Sayın Başkan ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerini güçlendiriyor Haber

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerini güçlendiriyor

Kent merkezinde faaliyetlerini birlik ve odaları ziyaret ederek sürdüren ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretleri çerçevesinde Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney, Niğde Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bakkallar Odası Başkanı Şinasi Göktepe ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliyye Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dinleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ayrıca Niğde’ye kazandırdıkları yatırımlar ve yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgi aktarımı da yaptı.Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ziyaretlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, bundan önce olduğu gibi yeni dönemde de başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin görüş ve önerilerini alarak Niğde’yi birlikte yönetmeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Özdemir, “Bir ayağımız her zaman halkımızın arasında. Sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman ziyaret ettiğimiz meslek odalarımızı, birliklerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı seçim öncesinde de ziyaret ederek, onların görüş ve önerilerini almaya, onlarla istişare etmeye devam ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanları ve yönetim kurulu üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Özdemir, istişare amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret turlarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Niğde Belediyesi işçilerin maaşlarına yüzde 71 zam yaptı Haber

Niğde Belediyesi işçilerin maaşlarına yüzde 71 zam yaptı

Başkan Özdemir; belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, sendika temsilcileri ve belediye personelinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, hiç kimseyi diğerinden farklı tutmadıklarını belirterek; "Biz bir aileyiz. Hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmadık. Hep haktan yana, hukuktan yana olduk” dedi. Toplantıya alkışlar ve sloganlar eşliğinde giren Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Dönüşen, gelişen ve her geçen gün biraz daha güzelleşen Niğde'miz, belediye hizmetleri açısından parmakla gösterilen bir il haline gelmişse, bunda sizin de çok büyük katkınız var; sizin emeğiniz, alın teriniz var” dedi. Belediye işçilerine bu yıl için verilen zam oranını yüzde 71 olarak açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Sizler, gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, bu güzel şehrimize, kıymetli Niğdeli hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde oldunuz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana ekip arkadaşlarımızı emeklerinin karşılığını almaları noktasında hep koruduk ve kolladık. Sizlere daha iyi yaşam şartları sunabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu paraların her kuruşunu hak ediyorsunuz” diye konuştu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizlerle birlikte Niğde'mize en güze hizmetleri sunabilmek için canla, başla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Özdemir, konuşmasının ardından belediye işçileri tarafından omuzlara alındı. Yüzde 71 oranındaki artıştan memnuniyet duyduklarını söyleyen işçiler de Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.