TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Nihal candan

İLKHABER-Gazetesi - Nihal candan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nihal candan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Anoreksiya nedir? Nihal Candan'ın hastalığı Anoreksiya neden ve nasıl olur? Haber

Anoreksiya nedir? Nihal Candan'ın hastalığı Anoreksiya neden ve nasıl olur?

Anoreksiya hastalığı, Nihal Candan ile birlikte bir kez daha araştırılmaya başlandı. Yemek bozukluğu olarak da bilinen anoreksiya hastalığı, kişinin hızlı kilo kaybı yaşamasına ve yaşamını ciddi manada tehdit etmesine neden olabiliyor. Nihal Candanın hastalığı Anoreksiya nedir? Çeşitli suçlar dolayısıyla geçtiğimiz aylarda tutuklanarak cezaevine gönderilen Nihal Candan, anoreksiya hastalığı nedeniyle bir süredir kilo kaybı yaşıyordu. Doktorların tavsiyesi ile bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan, aile evinde tedavi altına alındı. Yeme bozukluğu olarak da bilinen anoreksiya nervoza nedir? Anoreksiya nervoza bir bireyin kendi ideal kilosunun çok altında olmasına rağmen şişmanlamaktan ve kilo almaktan aşırı korkma ve bu konuda aşırı duyarlı olmayla karakterize bir yeme bozukluğudur. Bu kişiler çok çarpık bir beden algısına sahiptirler. Kilolu olmadıkları hatta normalden çok daha zayıf oldukları halde kilolu olduklarını düşünürler. Sadece ruhsal değil tıbbi açıdan da son derece tehlikeli ve yaşamı tehdit edici boyutlara ulaşabilen bir psikiyatrik bozukluktur. Anoreksiya nervoza genellikle genetik yatkınlık, psikolojik faktörler ve çevresel etkenlerin bir kombinasyonuyla ortaya çıkar. Bu rahatsızlıkta, bireyler genellikle mükemmeliyetçi, takıntılı, duygularını içe atma eğiliminde olan ve bedenlerine aşırı eleştirel yaklaşan kişilik özelliklerine sahiptirler. Ayrıca, çocukluk çağı travmaları, aile ilişkileri ve sosyal etkiler de anoreksiya nervozanın gelişiminde rol oynayabilir. Anoreksiya nervoza tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Tedavi sürecinde psikiyatrist, psikolog, diyetisyen ve çeşitli tıbbi uzmanlar birlikte çalışır. Tedavinin amacı, kişinin sağlıklı bir şekilde kilo almasını sağlamak, çarpık düşünce kalıplarını değiştirmek ve altta yatan psikolojik faktörleri ele alarak iyileşmeyi desteklemektir. Tedavi süreci genellikle hastanede başlar, özellikle hayati risk taşıyan durumlarda. Psikoterapi, ilaç tedavisi, beslenme terapisi ve tıbbi gözlem gibi yöntemler kullanılır. Anoreksiya tedavisi sabır ve süreklilik gerektiren bir süreçtir ve bazı durumlarda uzun bir süreç gerekebilir.

Candan kardeşler davasında yeni gelişme: Çeten elde ettiği paralarla Tokat'ta hayvan yetiştiriciliği yapıyormuş Haber

Candan kardeşler davasında yeni gelişme: Çeten elde ettiği paralarla Tokat'ta hayvan yetiştiriciliği yapıyormuş

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirilği ekipleri, 2020'de gelen ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. İstanbul'da "gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz" yalanıyla birçok kişiyi dolandıran Eren K.'nın liderliğini yaptığı çete, polis ekiplerince düzenlenen baskınla çökertildi. Çetenin elde ettiği paralarla Tokat'ta hayvan yetiştiriciliği yaptığı iddia edildi.Düzenlenen operasyonda 275 büyükbaş, 473 de küçük baş hayvan ele geçirildi. 24 kişi gözaltına alınırken şebekenin vurgun büyüklüğünün 100 milyon lira olduğu kaydedildi. Olayla ilgili 29 müşteki olduğu ortaya çıktı. 24 kişinin tutuklandığı olayın ardından soruşturma dosyası kapanmadı. Yapılan zincirleme çalışmaların ardından çetenin devamı olduğu iddia edilen Onur A.'nın liderlik ettiği bir şebeke takibe alınmaya başlandı. Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç alıp, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi. 3 Mayıs 2023'de düzenlenen operasyonda Onur A.'nın olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda 5 kişi tutuklandı. Soruşturmanın ikinci ayağında tutuklanan şüphelilerin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine soruşturmanın devamı sürdürüldü. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda tutuklanan Onur A.ile ilgili önemli detaylara ulaşıldı.Polisin elde ettiği çalışmalara göre, Onur A., tuzağına düşürmek için çağırdığı müştekileri lüks restoranlarda yemek vererek sözde satışını yapacağı araçların tanıtımını yaptı. Bu tanıtımlarda da iddialara göre arkadaşları olan Bahar Candan ile Nihal Candan'ı kullandı.Soruşturmaya yönelik devam eden çalışmalarda; örgüt içerisinde yer aldığı ve liderliğini yaptığı belirlenen Onur A.,'nın daha önceden tutuklandığı öğrenildi. Kasım ayında yapılan operasyonda ise Bahar ve Nihal Candan kardeşler bu örgütün elde ettiği iddia edilen dolandırıcılık paralarını aklamak suçundan gözaltına alındılar ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 2024 yılına girildiğinde de bu çeteye yönelik operasyonlarına devam etti. Yapılan çalışmalarda çete ile bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheliler Berk E. (22), Şahin B. (47), Barış V. (48), Ali K. (32), Ebu B.G. ve Ahmed Y.Ç.'yi gözaltına aldı.

Nihal Candan 4 aylık evli çıktı. Peki Nihal Candan’ın eşi Mehmet Faruk Çiçek Kimdir? Haber

Nihal Candan 4 aylık evli çıktı. Peki Nihal Candan’ın eşi Mehmet Faruk Çiçek Kimdir?

 “Suç örgütüne üye olma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul'da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nihal Candan’ın sorgu sürecinde Adının Gülnihal Candan olarak değiştirildiğini ve 4 ay önce evlendiği ortaya çıktı. 28 Temmuz'da iş insanı Mehmet Faruk Çiçek ile evlenen Nihal Candan'ın nikah görüntüleri de ortaya çıktı.   Çiftin nikah şahidi ise Nihal Candan'ın anne ve babası oldu. Nihal Candan'ın gözaltına alındığı gece evde olan Mehmet Faruk Çiçek işlemlerden sonra serbest bırakıldı. Çiçek'in gözaltı ve tutuklanma süreci boyunca Nihal Candan'ın yanında olmaması dikkat çekti. Peki, Mehmet Faruk Çiçek kimdir? Nihal Candan’ın eşi Mehmet Faruk Çiçek kaç yaşında, nereli? Nihal Candan’ın eşi Mehmet Faruk Çiçek Kimdir? Mehmet Faruk Çiçek ne iş yapar?  Faruk Çiçek, 1 Şubat 1986 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ancak, büyüme sürecini Mersin'de geçirmiştir. Eğitim hayatına Mersin Toros Koleji ve Toros Üniversitesi'nde devam eden Çiçek, ticaret hayatına atılmadan önce eğitim alarak iş dünyasına adım atmıştır. Mehmet Faruk Çiçek Daim bir nargile tütünü imalat ve ihracatında Türkiye'nin öncü firmaları arasında yer alıyor. Firma, ürünlerini 15 ülkeye ihraç ediyor.

Bahar - Nihal Candan kardeşler adliyeye sevk edildi Haber

Bahar - Nihal Candan kardeşler adliyeye sevk edildi

Sosyal medya fenomeni kardeşler Nihal ve Bahar Candan’ın kardeşlerin emniyetteki sorguları tamamlandı. Candan kardeşlerin verdiği ifadede, suç gelirlerini aklama ve dolandırıcılık suçlarını kabul etmediği öğrenildi. Çete liderinden çok uzun zaman önce ayrıldığını iddia etti Nihal ve Bahar Candan’a geçtiğimiz mayıs ayında Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda tutuklanan çete lideri Onur Apaydın’la ilişkileri sorulduğunda Nihal Candan, Onur Apaydın’ın eski erkek arkadaşı olduğunu, kendisinden uzun süre önce ayrıldığını söyledi. Candan ayrıca, Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini ve onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını belirtti. Candan, Onur Apaydın’ın gerçek ismini bu süreçte öğrendiğini ifade etti. Restoranlara gitme sebebini açıkladı Çetenin mağdurlara güven vermek için Nihal ve Bahar Candan kardeşleri lüks restoranlarda yapılan görüşmelere götürdüğü ortaya çıkmıştı. Nihal Candan ifadesinde bu konuyla ilgili, o dönem Onur Apaydın’ın erkek arkadaşı olduğu için, onunla yemekli yerlere veya gece kulüplerine gittiğini ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını öne sürdü. Bahar Candan ayrıca, kendilerinden başka birçok ünlü ismin de o restoranlara gittiğini belirtti. Suçlamaları reddettiler Nihal ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamaları kabul etmedi. Candan kardeşler, polis tarafından kendilerine sorulan isimleri de tanımadıklarını belirti. Bahar Candan’ın sosyal medya hesabında yaptığı "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" başlıklı paylaşımının sorulması üzerine Candan, "O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi" dedi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nihal Candan, Bahar Candan ve İsrafil S.’nin gün içerisinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. "Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul’da gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin emniyetteki sorguları tamamlandı. İfadede, suç gelirlerini aklama ve dolandırıcılık suçlarını kabul etmediği öğrenilen fenomen kardeşler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Candan kardeşlerle birlikte şüpheli Hacı İsrafil S. de adliyeye sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.