TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Nureddin Nebati

İLKHABER-Gazetesi - Nureddin Nebati haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nureddin Nebati haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Pamukluk Barajı'nda incelemede bulundu: Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Pamukluk Barajı'nda incelemede bulundu:

MERSİN (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin'deki Pamukluk Barajı'nın milli ekonomiye katkısının 500 milyon lira olacağını söyledi. Bakan Nebati, Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan ve sulama için çalışmaların sürdüğü Pamukluk Barajı'nda incelemelerde bulundu, DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'den bilgi aldı. Nebati, incelemesinin ardından gazetecilere, 135 metre yüksekliğindeki barajın Türkiye'nin en yüksek 4'üncüsü olduğunu söyledi. Barajla ilgili bilgiler veren Nebati, "Barajın milli ekonomimize katkısı 500 milyon lira olacak. Projenin maliyeti 1 milyar 800 milyon lira. Su depolama kapasitesi de 282 milyon metreküp. Yani 25 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsıyor. Barajın 3 özelliği var. Elektrik üretiyor, içme suyu ve sulama, 181 bin dekarlık alanı sulayacak. Bu Mersin için çok önemli, getirileriyle çok farklı bir noktaya gelecek." dedi. Nebati, barajın 80 milyon kilovatsaat enerji üreteceğini, bunun ortalama 22 bin kişilik bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacak seviye olduğunu dile getirdi. - İçme suyu ihtiyacına da çözüm olacak Barajın geniş bir alanı sulayacağını aktaran Nebati, şöyle konuştu: "Baraj, Toroslar'da, Mezitli'de, Yenişehir'de, Akdeniz'deki yerleşim yerleriyle Tarsus ilçesindeki 15 yerleşim alanına da içme suyunu gerçekleştirmiş olacak. Bu şu demektir; Türkiye'de ve Mersin'de 2060 yılına kadar su ihtiyacı, içme suyu ihtiyacı tamamen karşılanmış olacak. 127 milyon metreküplük bu içme suyu isale hattı DSİ üzerinden yapılacak. Büyükşehir Belediyesi de eğer bu konuda bir katkı verirse, arıtma tesisini de gerçekleştirirse, çok kısa bir süre içerisinde isale hattı için kaynağı hazır ve projelendirilmiş bu alanda hemen ihaleye çıkabiliriz." Baraj sayesinde bölgede yılda iki defa ürün alınabileceğini ve barajın sera yetiştiriciliğine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Nebati, bu çalışmalarla tropikal meyve üretiminde de ciddi artış yaşanacağını anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Mersin'de otoyol projesini inceledi: Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Mersin'de otoyol projesini inceledi:

MERSİN (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin trafik sıkışıklığı problemini çözeceğini ve seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğini söyledi. Bakan Nebati, kentteki programları kapsamında Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol şantiyesini ziyaret etti. Nebati, burada projenin çalışmalarının başladığı Çeşmeli-Kızkalesi kesimi hakkında Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Nebati, gazetecilere, projenin ilk etabındaki çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi. Şu anda köprü imalatının başladığı bilgisini veren Nebati, bu otoyolun çok hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirtti. Projenin Mersin için dönüm noktası olduğunu aktaran Nebati, "Vatandaşlarımızın özellikle yazın yaşadıkları trafik sıkışıklığı problemini çözecek ve aynı zamanda Mersin ve ülke ekonomisine ciddi katkıları sağlayacak. Bu proje yaklaşık maliyet itibarıyla 8,5 milyar lira ve 42 kilometresi ana gövde 11 kilometresi de 5 bağlantı yoluyla tamamlanmak üzere toplam 53 kilometre uzunluğunda projelendirilmiş şekilde başlamış durumda." diye konuştu. Bakan Nebati, ilk etabın 5 köprülü kavşak, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda 7 tünel, 1616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 2 otoyol hizmet tesisi, bir de bakım işletme tesisi olmak üzere devasa alan ve uzunluğu ifade ettiğini söyledi. Projenin zaman ve enerjiye katkısına değinen Nebati, "Şu anda normalde seyahat süresi 45 dakika, fakat yazın özellikle de hafta sonlarında 2,5 saate çıkıyor. Seyahat süresini 18 dakikaya düşürerek hem zaman hem de ekonomiye ciddi bir şekilde maliyeti olan enerji konusunda da tasarrufta bulunmuş olacak." dedi. Projenin birçok alana katkısı bulunacağını vurgulayan Nebati, şunları kaydetti: "Sadece şu 42 kilometrelik otoban ve bağlantı yollarıyla yıllık tasarrufu ülkemize 1 milyar lira civarında olacak. Böylelikle bölgedeki turizm, sanayi ve tarımın canlanmasının yanında Mersin Limanı ve Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın da ulaşımında kolaylık sağlayarak büyük bir atılımı da gerçekleştirmiş olacağız. Mersin'imize ve ülkemize bu otoban hayırlısı olsun. Çok kısa bir süre içerisinde de hep birlikte açılışında bulunmak dileğiyle."

Bakan Nebati: “Bankacılık sektörümüz son derece sağlıklı bir görünüme sahip” Haber

Bakan Nebati: “Bankacılık sektörümüz son derece sağlıklı bir görünüme sahip”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit eder niteliktedir” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bu hafta açıklanan şubat ayı bankacılık verilerini değerlendirdi. Bakan Nebati açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “BDDK’nin verileri, bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit eder niteliktedir. Unutulmamalıdır ki bankacılık sektörümüz sağlıklı görünümünü, küresel piyasalarda yakın zamanda uygulanan kerameti kendinden menkul sıkı para politikalarının bir neticesi olarak finansal sistemin içine düştüğü zorlu koşullar altında elde etmeyi başarmıştır. Ayrıca, bankacılık sektörümüzün küresel finansal piyasalarla entegre yapısı, kalifiye insan kaynağı ve teknolojik uygulamalardaki öncü aksiyonları ülkemizi bu alanda giderek daha da ön plana çıkarmıştır. Tüm dünyanın içinden geçtiği mevcut zorlu küresel koşullara rağmen, bankacılık sektörümüzün ortaya koymayı başardığı sağlıklı gelişimi de arkasına alan ülkemiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru sağlam ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.