TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#öğrenci

İLKHABER-Gazetesi - öğrenci haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, öğrenci haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karabük Üniversitesinden HIV iddialarına yalanlama Haber

Karabük Üniversitesinden HIV iddialarına yalanlama

KBÜ’den yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya başta olmak üzere çeşitli medya araçlarında birçok üniversite ile birlikte Karabük Üniversitesine ilişkin de gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün de açıkladığı üzere şehirde hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artışın yaşanmadığı kaydedildi. Yapılan açıklamada, "Ayrıca asayiş açısından da Karabük ili son derece güvenli bir şehirdir. Öğrencilerimiz Karabük’te eğitim-öğretimlerine huzurlu bir şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp, tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur. Karabük Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalar başta olmak üzere araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslararası çalışmaları ile dünyadaki üniversiteler arasında saygın bir konuma yükselmiştir. Öğrencilerimiz de akademik gelişimleri ve girdikleri pek çok yarışmada elde ettikleri başarıları ile Türkiye ve dünya çapında öne çıkmaktadır" denildi. Karabük Üniversitesinin Türkiye yükseköğretiminin uluslararasılaşma politikasına uygun şekilde hareket ederek uluslararası bir üniversite olma başarısı gösterdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Türk Devletleri'ne, Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya dünyanın her tarafından 104 ülkeden en başarılı öğrenciler seçilerek üniversitemizde okumaları sağlanmaktadır. Bu öğrencilerimiz Türkçe öğrenmekte, Türk kültürünü öğrenmekte, Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak ülkelerine dönmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimize, devletimize, insanlığa faydalı hizmetler üretmeye, ülkemizi bilimde öncü kılacak çalışmalar yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” Paylaşım yapanlar hakkında yasal süreç başlatıldı Yapılan paylaşımlarla ilgili yasal sürecin başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Üniversitemiz, öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ve huzur kenti Karabük ile ilgili yapılan paylaşımlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bilgi ve belgeye dayanmayan iddialara itibar edilmemesi, ayrıca bu asılsız paylaşımları yapan failler hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma suçu’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçları’ gibi adli suçlar kapsamında gerekli cezai ve idari yaptırım süreçleri başlatılmış olup, bu süreçlerin takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun takdirlerine saygı ile duyurulur.”

Uzman psikologdan velilere 'karne' uyarısı Haber

Uzman psikologdan velilere 'karne' uyarısı

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikoloğu Gülnihal Bilim, yarıyıl tatiline çıkacak öğrencilerin karne psikolojisi ile ilgili değerlendirmeler yaparak anne-babalara bir dizi uyarı ve tavsiyede bulundu. “Karne zamanı bazı ailelerde heyecan ve mutluluk yaşatırken, bazı ailelerde ise üzüntü ve kaygıya sebebiyet vermektedir” diyen Bilim; “Bu dönemde ebeveynlerin karneye verdikleri tepki, çocukların psikolojik sağlamlıkları açısından da kritik bir öneme sahiptir. Çocuklar genellikle karnelerindeki kötü notlarından ziyade ailelerin göstereceği tepkilerden dolayı kaygı yaşarlar. Bu nedenle, öncelikle karnedeki başarı görülüp vurgulanmalı ve takdir edilmelidir” diye konuştu. “Karne, çocuğumuzun karakteri veya yeteneklerini belirleyen bir araç değildir” Karnenin, sadece akademik bir değerlendirme aracı olduğunu, bu da aracın çocuğun karakteri ya da yeteneklerini belirleyen bir araç olmadığının altını çizen Bilim, “En önemlisi ise karnenin, çocuğumuzun değerini belirleyen bir belge olmadığını unutmamalıyız. Karne nedeniyle genelleme ve kıyaslama yapmamalı, eleştiren ve aşağılayan ifadelerden kaçınılmalıdır. Düşük notları için çocuk suçlanıp cezalandırılmamalı, iyi notlarda da aşırı övgü ve yüceltmeden kaçınılarak maddi ödüllerden ziyade sosyal ödüller tercih edilmeli ve çabası takdir edilmelidir” ifadelerini kullandı. “Ebeveynler de kendilerini değerlendirmeli” Değerlendirmesinde, başarısız notların objektif şekilde değerlendirilip düzeltilmesi için çocuğun teşvik edilmesi gerektiğini kaydeden Bilim, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Her çocuğun potansiyel ve yeteneklerinin farklı olduğu unutulmamalı, ne olursa olsun koşulsuz kabul ve sevgi ile yaklaşılmalıdır. Tatil dönemini ders çalışarak değil, daha çok keyif aldığı aktiviteleri yaparak geçirmeleri önemlidir. Ayrıca ebeveynler de kendilerini değerlendirmeli neyi yetersiz ya da daha iyi yapabileceklerini düşünmelidir. Zaman, daha hırslı ve not odaklı değil, daha mutlu, sorgulayıcı ve sosyal çocuklar yetiştirmeyi düşünme zamanıdır. Akdeniz Belediyesi psikologları olarak çocuklarınız ve sizler için ihtiyaç duyduğunuzda burada olduğumuzu belirtiyor ve keyifli tatiller diliyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.