TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Organize Sanayi Bölgesi

İLKHABER-Gazetesi - Organize Sanayi Bölgesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Organize Sanayi Bölgesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kozan'da Deliçay Deresi fabrika atıklarıyla kirletildi, cezai işlem uygulandı Haber

Kozan'da Deliçay Deresi fabrika atıklarıyla kirletildi, cezai işlem uygulandı

Kozan'da Organize Sanayi Bölgesine yakın olan Deliçay Deresi siyah ve mor akınca vatandaşlar ilgi yerlere şikâyette bulundu. Vatandaşlar ve çevre kuruluşları dere yatağına Organize Sanayi Bölgesinden bırakıldığı iddia edilen atıklar için sıkı bir denetim yapılmasını isterken dere yatağında daha önce bulunan kurbağa, kaplumbağa ve balık gibi canlıların artık yaşamadığını iddia etti. Vatandaşlar derenin sık sık siyah ve mor renge bürünmesi sonrası özellikle yaz döneminde kokudan durulmadığını söyledi. Kozan küçük sanayi esnafı Mustafa Yiğenoğlu, "Yazın özellikle kokudan duramazsınız. Kaç sefer şikâyette bulunduk dilekçeler verdik, organizeden geldiğini söyleniyor onlar biz bırakmadık diyor. Birkaç gündür mavi akıyordu ondan önce beyaz akıyordu. Bugün biraz açıldı rengi. Yazın daha da kötü” diye konuştu. Esnaf Mahmut Çelik ise "Burada 5-6 ay önce zeytin yağ kokusu vardı ve simsiyah akıyordu, mahallenin organize sanayinin bir parçası tüm atıklar buraya geliyor. Defalarca şikâyet edildi ama sonuç alamıyoruz sürekli kirli akıyor" dedi. Kozan TEMA Vakfı bir önceki dönem temsilcisi Derya Deniz bölgede sürekli şikâyet olduğunu ve kirliliğin gözlemlendiğini kaydederek, “Daha Önce birçok kez tepki gösterildi ama 10 yıldır bu soruna bir çözüm bulunamadı. 2011 yılından sonra faaliyetlerini arttıran Organize Sanayi bölgesinde ki fabrikalardan olduğunu düşünüyoruz. Tabii ki buralarda fabrikalar üretim yapmalı üretimi artırmalı ki Kozan ve ülke ekonomisine katkı sağlamalı ama bunlar yasal sınırlar içinde olmalı. Tüm fabrikalar çevre kirliliğine yönelik tüm önlemlerini almalı. Canlı çeşitliliği çok fazla Kaplumbağa kurbağa biyolojik çeşitliliği olan bir dere bu kirlilik aşırı artıyor ve temas eden otların bile kuruduğu zamanlar oluyor. Yetkililerin gerekli denetimleri yaparak çevreye duyarlı üretim olmasını istiyoruz” diye konuştu. “Firma tespit edilip ceza uygulandı” Kozan OSB Müdürü Fatih Aydın gerekli incelemelerin başlatıldığını ve yapılan ilk denetimlerde bir firmanın personelinin bir boya içeren maddenin yanlış yere dökülmesi ile dere yatağında renk değişimi olduğu ortaya çıktı. Aydın, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile iletişime geçilerek gerekli müdahale yapıldı. Firmaya idari para cezası uygulandı ve dere temizliğinin yapılacak” dedi

Adana’da Organizede 2 aydır maaşlarını alamayan yaklaşık 300 fabrika işçisi eylem yaptı Haber

Adana’da Organizede 2 aydır maaşlarını alamayan yaklaşık 300 fabrika işçisi eylem yaptı

Grup adına konuşan Ali Ekici (49), 22 yıldır bahsi geçen fabrika'da çalıştığını ancak son 2 aydır maaşlarını alamadıklarını söyledi. Ekici, “2 ay önce hiçbir gerekçe göstermeden şirket faaliyetlerini durdurdu. Bizlere 'maaşlarınız ödenecek' dendi ancak Aralık ve Ocak ayında maaş alamadık. Şimdi de Mart veya Nisan ayında fabrikanın açılacağını söylüyorlar. Bizler sigortalı gözüktüğümüz için işe de giremiyoruz. Mağduruz 2 aydır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. 5 yıldır fabrikada çalıştığını söyleyen Mehmet Metin Haner (48) ise, “2 aydır ev kiramı ve faturalarımı ödeyemiyorum. Ev sahibi evden çıkartmak istiyor ne yapacağım bilmiyorum. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fabrika sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık bizleri mağdur etti. Fabrikanın bütün ham maddesi her şeyi var ama biz çalışmıyoruz” ifadelerini kullandı. Firmadan yapılan yazılı açıklamada, işçilerin sabırlı olması istenerek şöyle denildi: “Şirketimiz, bu sürecin çözümü için çalışmaktadır ve bu süreçte tüm paydaşlarımızın sabrını ve anlayışını rica ediyoruz. Çalışanlarımıza sorunlar hakkında şeffaf bir şekilde bilgi verilmiş olup, haklarını kullanmaları konusunda özgürlük tanınmıştır. Bu zorlu dönemde, çalışanlarımızın mağdur olmaması adına çaba göstermekteyiz. Önceliğimiz, şirketimizi var eden değerli çalışanlarımızın ve ailelerinin güvende hissetmelerini sağlamaktadır. Yaşanan süreçle ilgili çalışanlarımızla bir mutabakata varılmış olup, birlikte hareket etme kararı alınmıştır.”

Bakan Varank, Kahramanmaraş'ta depremde hasar gören fabrikaları ziyaret etti Haber

Bakan Varank, Kahramanmaraş'ta depremde hasar gören fabrikaları ziyaret etti

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta OSB'ler, küçük sanayi sitesi ve fabrika ziyaretlerine devam etti.Bakan Varank, kent merkezindeki ziyaretlerinin ardından Türkoğlu ilçesinde depremde hasar gören OSB'lerdeki fabrikalarda incelemelerde bulundu.Depremde hasar almasına karşın kısmen üretime devam eden Narteks tekstil fabrikasının üretim alanında yetkililerden bilgi alıp inceleme gerçekleştiren Varank, gazetecilere, afetin üstesinden gelmek için mücadele verdiklerini söyledi.Bir yandan vatandaşların geçici barınma imkanlarını oluştururken bir yandan da şehirlerin ekonomik anlamda ayağa kalkabilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarına işaret eden Varank, depremin yaşandığı illerin ülke sanayisi açısından özel bir bölgeye tekabül ettiğini dile getirdi.Bu şehirlerde üretimi tekrar ayağa kaldırmanın ülke için önemli olduğunu vurgulayan Varank, bakanlık ve hükümet olarak planlamalarını yaptıklarını, bunları bölüm bölüm hayata geçirdiklerini anlattı.Varank, ellerinden gelen her desteği vereceklerini belirterek, "Şu anda tüm şehirlerimizde büyük bir hamle var. Bir yandan konut inşaatlarına başlıyoruz. Yakın zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız özellikle sanayi siteleriyle ilgili ilk inşaatlara başlamış olacak. Depremin büyük hasar oluşturduğu ilçelerin tamamını Cazibe Merkezleri Programı'na aldık. Yıkıma uğramış ilçelerimiz 6. bölge teşviklerinin tamamından yararlanabilecek.” ifadeleri kullandı.Sanayici, esnaf ve akademisyenlerle fikir alışverişinde bulunan Varank, işletmelerin bir an önce faaliyete geçmesi için destek olacaklarını kaydetti.Varank, Türkoğlu ilçesindeki incelemelerinin ardından kent merkezine geçerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde kooperatif, oda, borsa başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve esnafla bir araya gelerek talepleri dinledi.Ziyaretlerde Bakan Varank'a Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile ODTÜ'den akademisyenler eşlik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.