TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Osman Okumuş

İLKHABER-Gazetesi - Osman Okumuş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osman Okumuş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkoğlu'nda afetzedeler için inşa edilen 1150 daire ekimde teslim edilecek Haber

Türkoğlu'nda afetzedeler için inşa edilen 1150 daire ekimde teslim edilecek

KAHRAMANMARAŞ (AA) - GÖKHAN ÇALI /SİNAN DORUK - Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerleşim birimleri arasında yer alan Türkoğlu ilçesinde afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda çalışmalar sürüyor. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilçede inşası tamamlanan köy tipi kalıcı afet konutu ile zemin artı 3 ve 4 olarak inşa edilen 1150 daire, ekim ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine, depremin ardından hayatın normale dönebilmesi adına gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. İlçenin yaşanan felaketten en fazla etkilenen yerleşim birimlerinden olduğunu aktaran Okumuş, depremlerde ilçede 1171 konutun yıkıldığını, 5 bin 671 orta ve ağır hasarlı konut için yıkım kararı verildiğini belirtti. Ortaya çıkan barınma sorununun çözümüne yönelik başlatılan çalışma kapsamında ilçede temeli atılan ve ihalesi yapılan binalarda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 67'ye ulaştığını belirten Okumuş, "İlçemizdeki TOKİ konutları hızlı şekilde yükseliyor. Burada toplamda 7 bin 200 daire yapılacak. Şu ana kadar yaklaşık 6 bin dairenin ihalesi yapıldı." diye konuştu. - "Köy evlerinin yaklaşık 600'ü kıştan önce teslim edilecek" Okumuş, ihalesi yapılan konutlardan yaklaşık bin 750'sinin köy konutu diğerlerinin ise zemin artı 3 veya 4 olarak belirlenen daireler olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Şu an Türkoğlu merkezde yaklaşık 3 bin 200 TOKİ konutunun temeli atıldı. Bunların bir kısmının kabası bitti bir kısmının da ince çalışmaları devam ediyor. Köy evlerinin de yaklaşık 600'ü kıştan önce depremzedelerimize teslim edilmiş olacak. Tabii bu konutlar önemli. Şu anda 7 ayrı konteyner kentte depremzedelerimiz ağırlanıyor. Kısa zaman içerisinde bu kalıcı konutlara yerleştirdiğimiz taktirde hem Cumhurbaşkanı'mız hem de bizler memnun olacağız. Konutlar yaklaşık 105 metrekare, sağlam zeminli yerlere hem ısı hem ses yalıtımlı, üç artı bir. Ödemeler ise 20 yıl vadeli olacak. Depremzedelerimiz dört gözle bunları bekliyor." Okumuş, ayrıca her köy konutunda yaklaşık 20 ton demir kullanıldığını anımsattı. Apartman tipi ve köy tipi kontların yüksek şiddetli depremlere dayanıklı olarak inşa edildiğine vurgulayan Okumuş, "Türkoğlu'nda önümüzdeki kışa girmeden depremzedelerimizin yaklaşık üçte birini inşallah konutlarıyla tanıştıracağız." diye konuştu.

Depremin vurduğu ilçede işçilerin barınma sorununu çözmek için yaşam alanları inşa ediliyor Haber

Depremin vurduğu ilçede işçilerin barınma sorununu çözmek için yaşam alanları inşa ediliyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ERHAN CİHAN ÜNAL - Kahramanmaraş'ın depremden en çok etkilenen ilçelerinden biri olan Türkoğlu'nda, işçilerin barınma sorununu çözmek için yaşam alanları inşa ediliyor.Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan, Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen ilçede sanayinin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar sürüyor.Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AA muhabirine, kentteki iş insanlarının, Türkoğlu'na yatırım yapmaları için son 10 yılda büyük mücadele verdiklerini söyledi.İş insanlarının ilçeye gelmesi için her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Okumuş, "Şu anda ilçemizde 2 OSB var. Üçüncü olarak Gıda OSB'yi de kurduk. Dağıtımlara başlayacaktık ama 6 Şubat depremi oldu." dedi.Depremde OSB'lerin büyük yara aldığına işaret eden Okumuş, şu anda 2 OSB'de birkaç fabrikanın çalıştığını kaydetti.İlk günden bu yana vatandaş ve sanayicilerin yaralarını sarmak için çalıştıklarını anlatan Okumuş, bu kapsamda yetkililerle sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.Depremle birlikte personel ve işçilerin çoğunun şehir dışına gittiğini belirten Okumuş, şöyle devam etti:"Onlarla ilgili cazip öneriler sunduk. Maaş artırımı gibi, fabrikanın yanında kalabilecekleri konforlu konteyner kentler gibi. Şu anda her gün fabrikalar açılmaya devam ediyor. Dışarıya giden işçi kardeşlerimiz de dönmeye başladı. Kahramanmaraş'ımız aidiyet duygusu yüksek bir yer, yani gidenlerin büyük kısmının döneceğini zannediyorum ve geçen haftadan itibaren dönmeye başladılar."Okumuş, fabrikalar açıldığında istihdam konusunda sıkıntı olmayacağına, ilçenin eski cazip haline döneceğine inandığını vurguladı.- 1500 ailenin kalacağı yaşam alanı oluşturulacakİş insanlarıyla birlikte Türkoğlu Lojistik Merkezi'nde işçilerin kalabileceği, konteynerden daha konforlu prefabrik yapılar inşa ettiklerini anlatan Okumuş, sayısı 1000'e yaklaşan konutların bir haftaya kadar tamamlanacağını bildirdi.İlçede depremden önce 14 bin civarında işçinin istihdam edildiğine dikkati çeken Okumuş, "Dönüşlerle beraber, barınma yerlerinin de yapılmasıyla istihdam ve işçi konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum." diye konuştu.Okumuş, prefabrik konutların inşasında belediye ve iş insanlarının ortak hareket ettiğini vurgulayarak, sürecin sonunda 1500 ailenin kalacağı bir yaşam alanı oluşacağını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.