TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#oy

İLKHABER-Gazetesi - oy haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, oy haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı Haber

Milli Savunma Bakanlığı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 31 Mart Yerel Seçimde askerlerin oy kullandığı görüntülere dair açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin olarak şunları söyledi: “18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat kapsamında silahaltında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Belirtilen statülerdeki personel dışında kalan, profesyonel olarak askerlik mesleğini icra eden diğer personel ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir.” ''Son bir haftada 27 terörist etkisiz hale getirildi'' Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yapılan basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı kararlı mücadelesine vurgu yaptı. Aktürk, terörle mücadele kapsamında son bir haftada 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Suriye'deki harekât alanlarında güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik saldırı girişimlerine karşı da gerekli önlemlerin alındığını bildiren Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki istikrarı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. ''Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 41 bin 521’e yükselmiştir'' Ayrıca, Türkiye'nin hudut güvenliğine ilişkin alınan tedbirler ve son bir haftada yaşananlar hakkında da bilgi veren Aktürk,“Dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarımızda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü mensubu olmak üzere 109 şahıs yakalanmış, 2 bin 109 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 2 bin 112’ye, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 41 bin 521’e yükselmiştir. Ayrıca son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 114 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiştir” dedi. Fotoğraf:İHA

Oy verme işlemi sona erdi Haber

Oy verme işlemi sona erdi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi tamamlandı. Bu saatten sonra gelen seçmen oyunu kullanamayacak. Seçimde İlk Sayım Belediye Başkanlığı Pusulaları İle Başlayacak Türkiye genelinde seçimde, büyükşehirlerde ve diğer illerde sırasıyla hangi oyların sayılacağı belli oldu. Geçerli bir oy pusulasının zarftan çıkması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek. Detaylar: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, seçimlerde büyükşehirlerde ve diğer illerde farklı sıralamalarla oy pusulalarının sayımı gerçekleştirilecek. Büyükşehirlerde öncelikle büyükşehir belediye başkanlığı pusulaları, ardından belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık oyları sayılacak. Diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayımı yapılacak. Geçerli bir oy pusulasının zarftan çıkması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek. Seçimle ilgili haber ve tebliğlerin yayınlanmasıyla ilgili olarak, radyolar ve diğer yayın organları, YSK tarafından belirlenen kurallara uygun olarak 18.00'e kadar haber, tahmin ve yorum yapamayacak. Ancak YSK tarafından verilen haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde daha önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.