TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Özel Harekat

İLKHABER-Gazetesi - Özel Harekat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Özel Harekat haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Amanos Kartalları: Teröristlerin korkulu rüyası Haber

Amanos Kartalları: Teröristlerin korkulu rüyası

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesine bağlı polisler, her türlü hava şartında 7 gün 24 saat vatan nöbeti tutuyor. Keşif ve gözetleme kulelerinin yanı sıra zırhlı araçlarında bulunan kameralar ve dürbünlerle bölgeyi sürekli gözetim altında tutan özel harekatçılar, teröristlere göz açtırmıyor. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz,kahraman güvenlik güçlerine minnettar olduklarını belirtti. Bölgede görevli özel harekat polislerinin fedakarca görev yaptığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Sancaktepe ve Bayraktepe'de kahraman, korkusuz özel harekat polislerimiz, Osmaniye'mizi, Amanosları bir kartal gibi korumaktadırlar. 7 gün 24 saat hiç aralıksız fedakarca bu hizmeti görmektedirler. Kendilerine minnettarız. Allah bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Allah özel harekatımızı, bütün güvenlik güçlerimizi, ordumuzu, jandarmamızı korusun. Ayaklarına taş değdirmesin inşallah." "Burada pusu görevimizi icra etmekteyiz" Özel harekat komiseri Sezai Kös de 21 Mart 2016'da PKK'lı teröristlerce Amanoslardan Osmaniye merkeze havan saldırısı gerçekleştirildiğini, bu olay sonrası bölgeye iki üs bölgesi kurulması kararı verildiğini hatırlattı. Sancaktepe ve Bayraktepe üs bölgelerinin kurulmasının ardından güvenliği sağlamak için aralıksız görev yaptıklarını anlatan Kös,"Burada 7 gün 24 saat esasına göre terör örgütü elemanlarının geçişini engellemek, onları etkisiz hale getirmek için pusu görevimizi icra etmekteyiz. Pusu görevimizi yerli silahlarımız ve optik cihazlarımız başta olmak üzere teknolojik imkanlardan faydalanarak icra etmekteyiz." diye konuştu.

Adana'da "Bayğaralar" organize suç örgütüne yönelik operasyonda 3 zanlı yakalandı Haber

Adana'da "Bayğaralar" organize suç örgütüne yönelik operasyonda 3 zanlı yakalandı

ADANA (AA) - Adana'da "Bayğaralar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayğara'nın elebaşı olduğu "Bayğaralar" çıkar amaçlı silahlı suç örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla geniş kapsamlı araştırma başlattı.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu 3 örgüt üyesinin merkez Sarıçam ilçesindeki bir apartman dairesinde saklandıkları tespit edildi.Özel harekat ekiplerinin desteğiyle adrese düzenlenen operasyonda şüpheliler Kerem K, Ayhan Ö. ve Enes F. yakalandı.Şüphelilerin "yaralama", "kasten öldürme" ve "dolandırıcılık" gibi çok sayıda suçtan arandığı belirlendi.Kerem K. ve Ayhan Ö'nün 12 Ekim'de merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki iş yerinde Hacı Mehmet Ulaş'ın (45) silahla öldürülmesi ve işçisi Can T'nin (40) yaralanmasının faili oldukları belirtildi. Kerem K. ve Ayhan Ö'nün, Ramazan Bayğara'nın talimatı ve Enes F'nin azmettirmesiyle saldırıyı düzenledikleri iddia edildi.Güvenlik kamerasının kaydettiği saldırıya ilişkin görüntülerde, şüphelilerden Kerem K'nin tanınmamak için "silikon maske" kullandığı belirlendi.Şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon, polis kamerasınca kaydedildi.Öte yandan, bugüne kadar örgüte yönelik operasyonlarda yakalanan 75 zanlının tutuklandığı bildirildi."Bayğaralar" organize suç örgütü üyelerinin Adana genelinde 7 cinayet işledikleri, anlaşmazlık yaşadıkları 13 kişiyi silahla yaraladıkları, alacak verecek konularında sözde mahkeme kurdukları ve maddi menfaat sağladıkları, korkutma ve haraç alma amacıyla çok sayıda iş yerini kurşunladıkları, iş insanlarına ve bunlara ait iş yerlerine zorla el koydukları, uyuşturucu ticareti ile dolandırıcılık yaptıkları tespit edilmişti.

Adana'da trafikte tartıştıkları iki sürücüden birini silahla yaralayan 2 şüpheli tutuklandı Haber

Adana'da trafikte tartıştıkları iki sürücüden birini silahla yaralayan 2 şüpheli tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde trafikte tartıştıkları iki sürücüden birini tabancayla vurarak yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Karslılar Mahallesi'nde 16 Eylül'de bir otomobildeki iki kişi, bir saat arayla trafikte tartıştıkları iki araç sürücüsüne tabancayla ateş açtı. Saldırıda sürücülerden S.Ç. (40), sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralı sürücü, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayların bildirilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan iki saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları çalışmayla zanlıların yaralı S.Ç. ile aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Mehmet Atakan A. (22) ve İsmail K. (24) olduğunu belirledi. Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde saklandıkları tespit edilen 2 zanlının yakalanması için özel harekat ekiplerinin de desteğiyle adrese operasyon düzenlendi. - 3 tabanca ele geçirildi Operasyonda 2 şüpheli etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Zanlıların baskın sırasında pencereden attıkları ruhsatsız 3 tabanca da apartmanın bahçesinde bulundu. Şüphelilerden Mehmet Atakan A'nın "yaralama", "mala zarar verme" ve "tehdit" gibi olaylardan emniyette 31, İsmail K'nin de "yaralama", "uyuşturucu kullanma" ve "mala zarar verme" suçlarından 10 suç kaydının bulunduğu tespit edildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Bu arada, yaralı S.Ç'nin hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Annesini rehin alan şahıs özel harekatın nefes kesen operasyonuyla yakalandı Haber

Annesini rehin alan şahıs özel harekatın nefes kesen operasyonuyla yakalandı

Polisi alarma geçiren olay, saat 14.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Elmalı 6. sokak üzerindeki 3 katlı apartmanın çatı katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, madde bağımlısı olan ve bir süre önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattığı belirtilen Fırat A. (28), annesi Hülya A.’yı bıçakla rehin aldı. Bu sırada evdeki eşi ve çocukları dışarıya kaçarken Hülya A, oğlunun bir anlık dalgınlığından faydalanıp kendini dışarıya attı, durumu polise bildirdi. Öfkeli genç bunun üzerine evde ne bulduysa dışarıya atmaya başladı İhbarın üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi istendi. Ortalığı savaş alanına çevirdi Polisin iknalarına yanıt vermeyen Fırat A., Cam, plastik, tahta ve mutfak eşyalarını sokağa fırlatmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri bir yandan özel harekat ekiplerinden destek isterken, bir yandan da sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Sokakta araçları kalan bazı vatandaşlar, zarar görmemesi adına otomobillerini almaya çalıştı. Çatıya sniperli önlem Özel Harekat ekiplerinin gelmesinin ardından şahsı etkisiz hale getirmek için operasyon düğmesine basıldı. Ekipler sokağı ablukaya alarak binanın içerisine girdi. Şahsın kapıyı açmaması direnmesi üzerine ilk olarak ikamet içerisine yoğun biber gazı sıkıldı. Biber gazından bazı polisler de etkilendiği gözlendi. Buna rağmen direnmeye devam eden Fırat A., bacak kısmından vurularak etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında başka bir apartmanın çatı katında güvenlik amacıyla 1 sniperli özel harekat ekibi de konuşlandı. Tüm bu yaşananları bazı vatandaşlar görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı. Polis toplanan kalabalığa sık aralıklarla uyarılarda bulundu. Yaralanan Fırat A., tedavisi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. "Kaçmasam boğazımı keserdi" Oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını belirten anne Hülya A., şunları söyledi: "Hastaneye yatırmaya çalışıyorum ama gücüm yetmiyor. Kabul etmiyor. 5 ay önce de 2 polisi yaraladı. Şikayetçi oldular, 5 ay cezaevinde yattı. Baktılar akıl hastası saldılar. Polisi ben çağırdım, beni öldürmeye kalktı. Beni yere yatırıp boğazıma bıçağı dayadı. Evdekilere beni düşünmeyin siz çıkın dedim, çocukları kurtarmak istedim. Tekmeyi vurunca biraz sarsıldı o sıra fırlayıp kaçtım. Kaçmasam boynumu keserdi."

Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla KKTC'de yakalanan zanlı Adana'ya getirildi Haber

Suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla KKTC'de yakalanan zanlı Adana'ya getirildi

ADANA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çıkar amaçlı silahlı suç örgütü elebaşı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere uçakla Adana'ya getirildi.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 5 kişinin öldürülmesi ile "kasten yaralama", "nitelikli yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi çok sayıda suça karışan çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik dün gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanan 40 zanlı arasındaki örgüt elebaşı olduğu öne sürülen C.İ. ve sözde iki korumasının gözaltına alındıkları KKTC'deki işlemleri tamamlandı.Şüpheli C.İ. ve sözde iki koruması uçakla Adana'ya gönderildi.Adana Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde özel harekat ekiplerinin de aralarında olduğu çok sayıda polisle geniş güvenlik önlemi alındı.Zanlılar polis araçlarına bindirilerek sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.Öte yandan, şüphelilere ait adreslerde devam eden aramalarda 2 kalaşnikof piyade tüfeği, biri makineli 30 tabanca ve 7 av tüfeğinin daha ele geçirildiği öğrenildi. Böylelikle operasyon kapsamında ele geçirilen silahların sayısı 45'e yükseldi.Polis, adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.- Operasyonİl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 5 kişinin öldürülmesi ile "kasten yaralama", "nitelikli yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi çok sayıda suça karışan çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takip başlatmıştı.Kimlikleri belirlenen 46 zanlının yakalanması için özel harekat polislerinin desteğiyle Adana, İstanbul, Nevşehir ve Gaziantep ile KKTC'de belirlenen 58 adrese operasyon düzenlenmiş, suç örgütü elebaşları olduğu öne sürülen C.İ. ile oğlu Y.İ'nin de arasında olduğu 40 şüpheli gözaltına alınmıştı.C.İ, KKTC'de sözde iki korumasıyla, oğlu Y.İ. de İstanbul'da lüks evinde yakalanmıştı.Zanlı Y.İ'nin yakalandığı daire ve suç örgütünün Adana'da işlettiği bir barda, ikisi makineli 6 tabanca, sinyal kesici cihaz ve 5 gram sentetik uyuşturucu ele geçirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.