TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#pakistan

İLKHABER-Gazetesi - pakistan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, pakistan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Pakistan'da Khyber Pakhtunkhwa Eyaletinde ev çökmeleri sonucu 10 kişi hayatını kaybetti Haber

Pakistan'da Khyber Pakhtunkhwa Eyaletinde ev çökmeleri sonucu 10 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde 2 gündür etkili olan şiddetli yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Can kaybının da yaşandığı eyaletteki Bajaur bölgesinde yağışlar nedeniyle çöken bir evin altında kalan 3’ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Shangla bölgesinde de bir evin çatısının çökmesi sonucu 2 çocuk yaşamını yitirirken, 1 çocuk da yaralandı. Pencap Acil Servisi Sözcüsü Rasool Khan yaptığı açıklamada, Shangla bölgesine bağlı Banda China’da 2 çocuğun sele kapılarak kaybolduğunu belirtti. Trafik aksadı, evler hasar gördü Ulusal Karayolu İdaresi Müdür Yardımcısı Ghulam Abbas, eyalette ulaşımı da etkileyen şiddetli yağışlar nedeniyle Karakoram Karayolu trafiğinin Hayber Pakhtunkhwa'nın Kohistan bölgesi ile Gilgit-Baltistan bölgesindeki Diamer arasında birçok noktada aksadığı kaydedildi. Pakistan’ın Peşaver ve Nowshera ve Bannu kentleri ile Shangla ve Bajaur bölgelerindeki birçok ev şiddetli yağış ve rüzgâr nedeniyle kısmi hasara uğradı. Khyber Pakhtunkhwa Başbakanı rapor istedi Khyber Pakhtunkhwa Başbakanı Ali Âmin Gandapur, yağışlarda meydana gelen can ve mal kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yetkililerden rapor istediğini ve mağdurlar için tazminat ödeneceğini ifade etti. Pakistan Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki 24 saat boyunca ovalarda yağışların, dağlık kesimlerinde ise kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

Karaçi Açıklarında Facia: 14 Balıkçı Hayatını Kaybetti Haber

Karaçi Açıklarında Facia: 14 Balıkçı Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın Karaçi kentinde, balıkçılıkla geçimini sağlayan 14 kişi, 5 Mart günü denizlerde geçirdikleri facia bir kaza sonucunda hayatını kaybetti. Teknenin olumsuz hava koşullarında alabora olmasıyla birlikte, kurtarılmayı bekleyen 31 balıkçı yaşam mücadelesi verirken, Pakistan Donanması'nın arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ancak, kazanın ardındaki sebepler üzerindeki belirsizlik sürerken, olayın soruşturması derinleştiriliyor ve benzeri facia kazalarının önüne geçilebilmesi için tedbirler tartışılıyor. Pakistan'da 14 Balıkçı Kayıp 5 Mart günü Karaçi açıklarında meydana gelen trajik bir tekne kazası, 14 balıkçının hayatını kaybetmesine neden oldu. Kazada, olumsuz hava koşullarının etkisiyle tekne alabora oldu ve yapılan aramalar sonucunda 14 balıkçının cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarılan 31 balıkçı ise şans eseri kazadan sağ kurtulmayı başardı. Pakistan Donanması tarafından 5 Mart'tan bu yana aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde, 14 balıkçının cansız bedenine ulaşıldı. Ancak ekipler, kalan balıkçıların da bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Kazanın nedenleri araştırılıyor. Yetkililer, kazanın olası nedenleri arasında teknenin aşırı yük taşıması ve olumsuz hava koşullarına karşı yeterince tedbir alınmaması ihtimallerini değerlendiriyor. Şu anda soruşturma kapsamında detaylı incelemeler yapılmakta. Öte yandan, 72 yaşındaki Hatice Çetinbaş'a vahşice saldırarak ölümüne neden olan Resül Keskin (35) ve Zafer Kara (42) adlı şüpheliler, Yargıtay tarafından bozulan ilk kararın ardından yeniden yargılandı. Bu olayın detayları da ilgili makamlarca incelenmekte.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.