TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Para Cezası

İLKHABER-Gazetesi - Para Cezası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Para Cezası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Trump, 175 milyon dolarlık para cezasını ödeyerek mal varlıklarına el konulmasını engelledi Haber

Trump, 175 milyon dolarlık para cezasını ödeyerek mal varlıklarına el konulmasını engelledi

ABD’nin eski Başkanı ve iş adamı Donald Trump, suçlu bulunduğu sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı para cezasını ödedi. Trump, New York Temyiz Mahkemesi tarafından 175 milyon dolara indirilen para cezasını ödeyerek mal varlıklarına el konulmasını önledi. Trump’ın avukatı Alina Habba yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, söz verdiği gibi kefaleti ödedi. Temyizde haklarını savunmayı ve bu adaletsiz kararın bozulmasını sabırsızlıkla bekliyor" dedi. Donald Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, daha önce bu konuda hiç uygulanmamış bir yasayı kullanan “yolsuz bir yargıç ve başsavcının” kararıyla başarısız ve oldukça sorunlu New York eyaletine cezayı ödediğini söyledi. SİVİL DOLANDIRICILIK DAVASI New York Başsavcısı Letitia James tarafından açılan sivil dolandırıcılık davasında Donald Trump, Trump Organization şirketi ile bazı yöneticileri banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek, mal varlıklarının değerini yüksek göstermekle suçlanmıştı. Dava sonucunda Trump ve şirketinde yönetici olarak çalışan oğulları Donald Jr. Trump ile Eric Trump'a toplam 364 milyon dolarlık para cezası verilmişti. Mahkeme masrafları ve ceza faiziyle birlikte Trump'ın ödeyeceği toplam miktar 464 milyon dolara ulaşmıştı. Mahkeme ayrıca Trump'ın 3 yıl, oğullarının da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmasını ve bankalardan kredi almasını yasaklamıştı. PARA CEZASI İNDİRİLMİŞTİ New York Temyiz Mahkemesi 25 Mart’ta Trump'ın çarptırıldığı 464 milyon dolarlık para cezasını 175 milyon dolara indirmiş, cezayı ödemesi için 10 gün daha süre vermişti. Mahkeme, Trump ve oğullarının New York'taki bir şirkette çalışmasını ya da yönetici olarak görev yapmasını yasaklayan ve New York'taki kredi kuruluşlarından kredi almasını engelleyen kararı da durdurmuştu. CEZANIN 100 MİLYON DOLARA İNDİRİLMESİNİ TALEP EDİLMİŞTİ Trump'ın avukatları tarafından 19 Mart'ta New York Temyiz Mahkemesi'ne verilen dilekçede, 464 milyon dolarlık tazminat cezasının tamamını teminat altına almanın mümkün olmadığı belirtilmiş, cezanın 100 milyon dolar olarak belirlenmesi talep edilmişti. Avukatlar, tazminat miktarının büyüklüğü nedeniyle kefil olacak sigorta şirketi bulunamadığını ifade etmişti.

PFDK'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 Bin TL Para Cezası Haber

PFDK'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 Bin TL Para Cezası

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ve Trabzonspor'a 400 bin TL para cezası verildiğini açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a ise 39 bin TL ceza uygulandı. PFDK'ya sevk edilen Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek için ceza tayinine yer olmadığı belirtildi. Açıklamada, Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel'in isnat edilen disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığı için ceza tayinine gerek olmadığı ifade edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yaptığı açıklamalardaki sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 39 bin TL para cezası aldığı kaydedildi. GALATASARAY A.Ş. hakkında yapılan paylaşımın sportmenliğe aykırı hareket oluşturmadığı belirtilirken, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yayınlanan açıklamaları nedeniyle 39 bin TL para cezası verildiği ve Trabzonspor'a da 400 bin TL para cezası uygulandığı belirtildi. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "1- BEŞİKTAŞ A.Ş. idarecisi HÜSEYİN YÜCEL hakkında, 21.03.2024 tarihinde resmi (X) hesabından yapmış olduğu paylaşımında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, 2- FENERBAHÇE A.Ş. Başkanı YILDIRIM ALİ KOÇ’un, 13.03.2024 tarihinde Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FENERBAHÇE A.Ş.’nin, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılması, 3- GALATASARAY A.Ş. hakkında, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, GALATASARAY A.Ş. Başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK hakkında, 13.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, 4- TRABZONSPOR A.Ş. Başkanı ERTUĞRUL DOĞAN ’ın, 20.03.2024 tarihinde Kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 39.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 20.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yapılan paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.