TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#para okçuluk

İLKHABER-Gazetesi - para okçuluk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, para okçuluk haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Türkiye para okçulukta da dünyada adını duyurmak istiyor Haber

Türkiye para okçulukta da dünyada adını duyurmak istiyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Türkiye, okçulukta uyguladığı "Okçuluk Federasyonu Milli Takımlar ve Altyapıda Gelişim Programı"nı para okçuluğu da adapte ederek, bu alandaki madalya sayısını arttırmayı hedefliyor.Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, para okçuluğun 9 Kasım'da federasyonlarına alt branş olarak bağlandığını anımsattı.Mevzuat çalışmaları ile okçuların lisans ve geçiş işlemlerini tamamladıklarını ifade eden Topaloğlu, para okçuluk sporcularının rahat etmeleri için altyapı düzenlemelerini yaptıklarını kaydetti.2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda para okçuluk sporcularının 3 madalya kazandığını anımsatan Topaloğlu, "2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları'nda oyuncularımızın daha fazla madalya ile dönmeleri için çabalayacağız. Sporcularımızın başarılarını kendi disiplinimiz içerisinde yoğurup onları daha başarılı noktalara taşımak istiyoruz." dedi.- "Yaş ortalamasını 40'lardan 20'lere indirmemiz gerekiyor"Sporcuların bütün malzemelerini de çağa uygun hale getirerek yenileyeceklerini aktaran Abdullah Topaloğlu, "Paralimpik okçularımızın yaş ortalaması oldukça yüksek. Yaş ortalamasını 40'lardan 20'lere indirmemiz gerekiyor. Onların bize gelmesini beklemeyeceğiz, bu sporcuları biz arayıp bulacağız. İlk önceliğimiz olimpiyatlara kota almak, ikinci önceliğimiz de bütün illerde taramalar yaparak yaş ortalamamızı aşağıya çekmek." diye konuştu.Mete Gazoz gibi yıldız okçuların çıkmasını sağlayan "Okçuluk Federasyonu Milli Takımlar ve Altyapıda Gelişim Programı"nı para okçulukta da uygulayacaklarına dikkati çeken Topaloğlu, "Eminim buradan da yıldız sporcular gelecek. Para okçulukta da Türkiye, okçulukta olduğu gibi dünyada sesini duyuracak." ifadelerini kullandı.- Altyapı faaliyetleri başlayacakMilli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, para okçuluk branşının odak noktalarında olduğunu söyledi. Para okçulukta liderliğini yaptığı 6 kişilik bir antrenör grubuyla çalıştıklarını anlatan Ergin, şöyle konuştu:"Sporcuların mevcut durumunun tespit edilmesi, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda mevcut elit sporcuların geliştirilmesi, daha sonrasında da altyapı faaliyetlerinin başlatılarak sporcu sayısının arttırılmasına yönelik projeyi başlattık. Nisan ayında ilk defa para okçulukta Türkiye sıralamasını ilan edeceğiz ve zirvede olan sporcuları milli takım sporcusu olarak belirlemiş olacağız. Çekya ve Hollanda'daki uluslararası yarışmalarda elde edeceğimiz puanlarla olimpiyat kotası almak istiyoruz. Performansımızı dünyadaki diğer sporcularla karşılaştırdığımızda avantajlı olduğumuzu görüyoruz. Türk okçuluğu olarak geçmişte okçulukta kazanmış olduğumuz başarıları para okçulukta da sürdürmek ve dominant bir takım elde etmek için çalışıyoruz."Ergin, milli takımı belirledikten sonra uzun süreli kamplarda sporcuları hem fiziksel hem de psikolojik olarak disiplin altına almaya çalışacaklarını dile getirdi.

"Okçu dede" lakaplı Cemil Yılmazlı, 2024 Paralimpik Oyunları’na katılmak istiyor Haber

"Okçu dede" lakaplı Cemil Yılmazlı, 2024 Paralimpik Oyunları’na katılmak istiyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Ordu'da 23 yıl önce ağaçtan düşmesi sonucu bedensel engelli hale gelen, "Okçu dede" lakaplı 52 yaşındaki Cemil Yılmazlı, Türkiye'yi 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda temsil etmek hedefiyle çalışıyor.Ordu'da yaşayan Yılmazlı, henüz 8 aylık evliyken 23 yıl önce budamak için çıktığı ağaçtan düşmesi sonucu bedensel engelli hale geldi.Eşi bir an olsun elini bırakmayan Yılmazlı, rehabilitasyon tedavisi gördüğü hastane odasında para okçuluk şampiyonasını izlerken okçu olmaya karar verdi.Cemil Yılmazlı, 2016 yılında geleneksel okçuluğa başlayarak Etnospor Kültür Festivalleri'nin engelli kategorisinde dereceler elde etti.Sakalları ve kafasına taktığı takke dolayısıyla sporcular arasında "Okçu dede" olarak bilinen Yılmazlı, 5 yıl önce Okçular Vakfı'nda modern okçuluk ile tanıştı.Yılmazlı, geçen yıl Türk Milli Takımı'na seçilerek İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı forma giydi. Antalya'da 2023 Para Okçuluk Federasyon Kupası yarışmasında da klasik yay erkekler kategorisinde 3. olan Yılmazlı, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota olarak Türk bayrağını olimpiyatlarda dalgalandırmak amacıyla ok atıyor.- "Milli sporcu ruhunun ne demek olduğunu anladım"Cemil Yılmazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğun hayatını değiştirdiğini ve büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.Şampiyonalarda yarışmanın farklı bir heyecan olduğunu aktaran Yılmazlı, "Özellikle milli formayı giymek çok güzel bir duyguydu. Milli sporcu ruhunun ne demek olduğunu anladım. Çok farklı bir gururdu. Bir gün milli formayla ülkemi temsil edeceğim aklıma gelmezdi. Çalıştıktan sonra başarıların geleceğine inanıyordum. Yine çok çalışarak milli takım formasıyla Paris'e gitmeyi ve Türk bayrağını orada dalgalandırmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.Eşinin, arkadaşlarına "Cemil, ikinci kez evlendi. 'Ok'la evlendi." şeklinde espriler yaptığı aktaran Yılmazlı, "Ok atmayı çok seviyorum. Bana ileride 'antrenör olursun' diyorlar ama ben yayı çekemeyinceye kadar ok atmaya devam edeceğim. Bana sporcular 'Hacı dayı, okçu dede" gibi lakaplarla sesleniyorlar. 'Okçu dede'yi daha çok seviyorum." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.