TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#park

İLKHABER-Gazetesi - park haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, park haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kaldırım işgalinde çığır açıyoruz Haber

Kaldırım işgalinde çığır açıyoruz

İLKHABER'den Bayram Bulut'un haberine göre Kentte artan araç sayısıyla birlikte otopark sorunu ciddi oranda artmaya devam ediyor. Kent merkezinde bulunan ara sokaklarda ki kaldırımlar ve yollar araçlarla doluş taşıyor. Vatandaşlar ara sokaklarda artık kaldırımları kullanamaz hale geldi. Konuyla ilgili şuana kadar hiçbir çalışma yapılmazken, bu işgaller son günlerde ana caddelerin üzerinde bulunan kaldırımlara kadar taşmaya başladı.  D-400 Kara Yolu üzerinde araçların kaldırım üzerlerine park ettikleri görüldü. Yolların kenarlarına park eden araçların yanı sıra kaldırımlara da araçların park edilmesi vatandaşların yürüyecek alanlarının kalmamasına neden oldu. Bazı vatandaşlar araçların aralarından güçlükle geçerek kaldırımlarda yürümeye çalıştı. Ana yolda ezilme tehlikesi geçirmek yerine araçlara sürtünerek geçen kişiler bu araçların sahiplerine tepki gösterdi. Vatandaşlardan Zeki Kalcaran, sokak aralarında görülen manzaraların artık ana yolların kaldırımlarına da yansıdığını söyledi. Kalcaran, bu önemli soruna bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, “Kaldırımların tamamı artık araçların işgalleri altında. Reşatbey Mahallesi ve çevre mahallelerde ara sokaklarda zaten kaldırımları kullanamıyoruz. Kaldırımların her yeri ve yol içleri dahi araç parkı haline gelmiş. Bu duruma yetkililerin bir çözüm bulması gerekli. İnsanlar bebek arabası ile geçmeye çalışıyor ama geçemiyor. Engellilerimiz var yaşlılarımız var. Artık bu işgallere bir dur denilmeli” dedi.   

Seyhan Belediyesi tarafından çocuk trafik eğitim parkı açıldı Haber

Seyhan Belediyesi tarafından çocuk trafik eğitim parkı açıldı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kentleşme ve nüfus artışına bağlı olarak kentin en önemli sorunlarından birinin trafik olduğuna dikkati çekti. Sorunun çözümünün küçük yaşlardan itibaren verilecek eğitimden geçtiğini kaydeden Akay, “Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 3-12 yaş arasındaki çocuklar trafikte nasıl hareket edeceklerini, davranacaklarını görerek, eğlenerek öğrenecekler” dedi. Çocukluktan başlayıp yaşam boyu süren öğrenimin önemini vurgulayan Akay, Seyhan Belediyesinin tüm kreşlerinde Montessori tarzı eğitimin başlayacağını ifade etti. Çocuk Trafik Eğitim Parkı bünyesinde Seyhan Belediyesi’nin 14’üncü Bilgi Evi’nin de hizmete açıldığını aktaran Akay, “Bugün burada 14.Bilgi Evi’ni açıyoruz. Bütün sene içerisinde çocuklarımız gençlerimiz çayları, kahveleri, yemekleri ücretsiz olarak, klimatize ortamda internetle ders çalışma olanağı buluyorlar. Sadece bunların sayesinde bu yıl 400 civarında öğrencimiz üniversite kazandı. Kısa zaman içinde İsmetpaşa ve Mithatpaşa Mahallelerinde olmak üzere iki Bilgi Evimiz daha hizmete girecek” diye konuştu. Adana’nın kaynakları ve sahip olduğu değerler, insan kaynakları ve potansiyeliyle en yaşanabilir, en güzel kentlerden biri olduğunu dile getiren Başkan Akay, “Birbiriyle çağlar boyu kaynaşmış insanların bulunduğu bu kenti daha güzel hale getirmek hepimizin görevi olacak. Bu görev için hep birlikte hazırız herhalde. Önümüzdeki günlerde çok daha güzel günler görmek umuduyla hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Gürselpaşa Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çapar da trafik kültürünün çocuklarımıza aşılanması amacıyla kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkını Gürselpaşa’da hizmete açan Başkan Akay’a teşekkür etti. Kurdelenin kesilmesiyle hizmete açılan trafik eğitim parkına çocukların ilgisi yoğun oldu. Açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zafer Soner, Seyhan İlçe Jandarma Komutanı İhsan Genç, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Bülent Yıldız, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, CHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Ahmet Aktürk, yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, Gelecek Partisi İl Başkanı Volkan Akyüz, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’ların temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Kepez Belediyesi, Gülveren, Şelale, Aktoprak ve Erenköy mahallelerinde yeni yeşil alan çalışması başlattı Haber

Kepez Belediyesi, Gülveren, Şelale, Aktoprak ve Erenköy mahallelerinde yeni yeşil alan çalışması başlattı

Belediyenin kullanımına tahsis edilen eski fabrikaların yerleşkesindeki korulukları da şehir sakinlerinin hizmetine sunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 15 yıllık görev yılları içinde 448’i yeni park, 129 tanesi tadilat olmak üzere 577 parkın yapımını tamamladı. "İhale yoluyla 13 mahalle parkı" Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu sayıyı, yeni yeşil alan çalışmalarıyla artırıyor. Son dönemdeki yeni yeşil düzenlemeleri, özellikle mülkiyet sorunlarının çözümünden sonra planlı şekilde şehirleşme sürecinin başladığı mahallelerde yapılıyor. Bu çerçevede Kepez Belediyesi, ihale yöntemiyle yapılacak olan 13 mahalle parkının yapımını bu yılın yatırım programına aldı. Mülkiyetle ilgili sorunları çözülen ve yapılaşma süreci tamamlanan mahallelere kazandırılacak olan bu yeşil alanların yapımı geçtiğimiz aylarda başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ihale yöntemiyle yapılan parklara ilave olarak Şelale, Aktoprak, Gülveren ve Erenköy mahallelerini yeni yeşil alanlarla buluşturuyor. İnşası başlayan parklar, Erenköy Mahallesi 4858 -4862 sokaklar kesişimindeki 1048 metrekare (m2) alana, Varsak Aktoprak Mahallesi 1073-1074 sokaklar arasındaki 2 bin 49 m2 alana ve Varsak Şelale Mahallesi 7241-7248 sokaklar üzerinde 845 m2 alana ve Gülveren Mahallesi’nde 3713-3735 sokakların yanındaki 1040 m2 alana yapılıyor. "Bölgesine nefes olacak" Müdürlük ekipleri, iş makineleriyle bitki ve moloz temizliğini yaptığı yeşil alanların yüzeyini tesviye çalışmasıyla düzgün hale getirdi. Çevresine bordür taşı döşenen park alanlarının daha sonra aydınlatma ve sulamayla ilgili altyapı çalışmasına geçilecek. Açık hava spor aletleri, çocuk oyun parkı, oturma mobilyalarının yer alacağı yeşil alan çalışmaları, çeşitli bitki, ağaç fidanı dikimi ve çimlendirme çalışmasıyla tamamlanacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, parklarının yapımını yeni yılın ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıklarını ifade ettiler. Yeni parklar bölgeyi güzelleştirirken, vatandaşların sosyal aktivite, dinlenme, çocukların ise oyun alanı ihtiyacını karşılayacak. Parklar, yeşil dokusuyla da bölgeye nefes olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.