TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#PKK

İLKHABER-Gazetesi - PKK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, PKK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin evlat nöbeti Ramazan Bayramı'nda da devam ediyor Haber

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin evlat nöbeti Ramazan Bayramı'nda da devam ediyor

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi HDP il binası önünde bin 682’inci gününde de kararlılıkla devam ediyor. Ramazan Bayramı'nda da evlat nöbetini sürdüren aileler, çocuklarının fotoğrafına bakarak hasret gideriyor. Nöbetini sürdüren Nihat Aydın, oğlu Mehmet Aydın’a seslenerek, ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. 17 bayramı evladından ayrı geçirdiğini söyleyen Aydın, “20 Mayıs 2015’te 13 yaşındayken oğlum Mehmet kandırılarak dağa kaçırıldı. 17 bayramdır evladımdan haber alamıyorum. Evlat hasretiyle yanıyoruz. Bugün kimi sabah saatlerinde mezarlığa, kimi ise akraba ziyaretine giderken biz evlat yası tutarak çadıra geldik. Vicdanımız bayramı sevinçli geçirmeyi kabul etmiyor. Çocuğumuzun yaşadığından bile haberimiz yok” dedi. Aydın, “Gönül isterdi ki çifte bayram yapaydık. Çocuklarımıza biz de isterdik birer pantolon, tişört, ayakkabı almayı. Ama maalesef alamadık. Mehmet’im her zaman aklımdadır. Mehmet’in dışında düşünecek bir şeyim yok. Çocuklarımız bu bayram sesimizi duyuyorsa gelin diyoruz. Allah rızası için gelin, devletimize teslim olun” ifadelerini kullandı. Mücadeledeki anne Bedriye Uslu ise, 27 bayramı evladı Mahmut olmadan geçirdiğini dile getirdi. HDP ve PKK’lıların çocuğunun hayalini çaldığını söyleyen Uslu, “Bizim için bayramlar sözde kaldı. Bayram günü evde oturmayıp geldim HDP il binasının önünde evlat nöbetine. Burada evladımın fotoğrafını ziyarete geldim. Her gün olduğu gibi bugün de çadırın yolunu tutup geldim. Ben sadece çocuğumu istiyorum. Artık yeter, evladım eve gel. 27 bayramdır oğlumu görmüyorum. Evladımın daha yeni sakalı ve bıyığı çıkıyordu ki dağa kaçırdılar. Oğlumun hayallerini çaldılar. Kim evladımı kandırdıysa Allah hakkımı onlara bırakmasın” diye konuştu.

Belçika'daki Türk Vatandaşlarına Yönelik PKK Saldırısıyla İlgili Dışişleri Bakanlığı Açıklaması Haber

Belçika'daki Türk Vatandaşlarına Yönelik PKK Saldırısıyla İlgili Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Terör örgütü PKK destekçilerinin Belçika'daki Türk vatandaşları hedef alan provokasyonuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı, "Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir" açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: ''24 Mart 2024 günü, Belçika’nın Leuven şehrinde toplanan PKK militanları, Heusden-Zolder ve Hauthalen şehirlerinde yaşayan Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirmişlerdir. Olaylarda can kaybı yaşanmamış, bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Olaylar karşısında Brüksel’de ve Ankara’da Belçika makamları nezdinde derhal girişimlerde bulunulmuştur. Sayın Bakanımız aynı gece Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile telefonda görüşmüştür. Ayrıca, Belçika’da görevli diplomatik temsilcilerimiz olay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızla biraraya gelmişlerdir. Belçika’daki toplumumuzun sağduyulu tavrı ve Belçika emniyet makamlarının etkili müdahalesi sayesinde olayların büyümesi engellenmiştir. Saldırganlar hakkında yerel makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan hadiseler, PKK terör örgütünün Batı Avrupa’da toplumsal barışı ve kamu düzenini tehdit ettiğini bir kez daha göstermiştir. Gelişmeler her düzeyde takip edilmekte ve gerekli girişimlerimiz sürdürülmektedir.''

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.