TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#plaket töreni

İLKHABER-Gazetesi - plaket töreni haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, plaket töreni haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Adana Barosu'ndan meslekte 25 yılını dolduran avukatlara plaket Haber

Adana Barosu'ndan meslekte 25 yılını dolduran avukatlara plaket

Adana Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında düzenlenen törende, meslekte 25 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, önceki dönem Adana Barosu başkanlarından Ziya Yergök, İbrahim Gazioğlu, Aziz Erbek, Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, çok sayıda avukat, stajyer avukat ve davetli katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Semih Gökayaz, meslekte 25 yılını tamamlayan meslektaşlarını tebrik etti. Gökayaz, şunları söyledi: "Meslekte 25 yılını geride bırakan meslektaşlarımızın onur ve gurur günü. Avukatlık mesleğine kendisini adayan, mesleğimizin her türlü zorluğuna karşı mücadeleden asla vazgeçmeyen, taşıdığı cübbenin onur ve kutsallığını bilen, mesleğimize ömrünün çeyrek asrını vermiş meslektaşlarımı kutluyor, en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıkla ifa edilecek ve meslek heyecanlarının hiç solmadığı nice 25 yıllar diliyorum." Konuşmanın ardından meslekte 25 yılını tamamlayan avukatlara günün anısına plaket ve çiçek takdim edildi. Törende, meslekte 25 yılını tamamlamış olan; Murat Mürsel Güleçyüz, Öner Hasanefendioğlu, Meryem Duyul Erdoğan, İbrahim Ateş, Atıf Akçal, Duygu Özmen Ölçülü, Hakan İlbeyi, Özlem Aydın, Alparslan Akçakoyun, Erkut Tatlıcı, Tuncay Cinbay, Bekir Çalışır, Nilgün İnal, Utku Feyyaz Akı, Tolga Çökdü, Ali Tetik, İsmail Koca, Cahide Karakaş Bilgiç, Ulaş Balamir." Törene katılamayan avukatları Erkut Tatlıcı’nın yerine Hakkı Aksay, Tuncay Cinbay’ın yerine de Mehmet Müftüoğlu'na plaketler takdim edildi.

Antalya'da 10 işverene "Kadın Dostu İşletme" plaketi verildi Haber

Antalya'da 10 işverene "Kadın Dostu İşletme" plaketi verildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Antalya İl Eylem Planı" kapsamında kadın girişimcilere destek veren ve istihdam eden 10 işverene "Kadın Dostu İşletme" plaketi verildi.Antalya Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü ile Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle SGK İl Müdürlüğünde düzenlenen törene, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, SGK İl Müdürü Beyazıt Ablay, STK temsilcileri ve kadın girişimciler katıldı.Valisi Yazıcı, buradaki konuşmasında, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine değindi.Bu konuda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Kadınların baş tacı olması gerektiğini toplumumuza anlatmaya devam edeceğiz. İnanıyor ve biliyoruz ki kadın eli değdiği her iş güzel olur. En güzeli, en iyisi, en faydalısı olur. İnşallah çok daha büyük oranlarda kadınımızın istihdam edildiği, iş hayatına katıldığı günlerimiz olsun." dedi.SGK İl Müdürü Ablay ise Türkiye'de toplam 8 milyon 573 bin 224 kadının istihdam sahasında yer aldığını söyledi.İstihdam verilerini paylaşan Ablay, sözlerine şöyle devam etti:"2022 eylül ayı itibarıyla Türkiye'deki 27 milyon 104 bin 533 çalışanın yüzde 31,63'ünü kadın çalışanlar oluşturuyor. İlimizde ise 1 milyon 97 bin 107 çalışanın yüzde 33,73'ü yani 368 bin 38 kadın çalışanımız var. Bu rakamlara göre Antalya, Türkiye ortalamasının 2 puan üzerindedir. Bu durum kentimizde kadınlarımızın istihdama katılımın dinamik bir yapıda seyrettiğini göstermektedir."Konuşmaların ardından kadınlara destek veren işverenlere teşekkür plaketi verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.