#Prof. Dr. Hakkı Çiftçi

İLKHABER-Gazetesi - Prof. Dr. Hakkı Çiftçi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Prof. Dr. Hakkı Çiftçi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Prof. Dr. Hakkı Çiftçi: “Yanan her toprağın yerine milyonları dikeceğiz” Haber

Prof. Dr. Hakkı Çiftçi: “Yanan her toprağın yerine milyonları dikeceğiz”

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Çiftçi, yaptığı açıklamada orman yangınlarının küresel bir sorun olduğuna dikkat çekti. Uluslararası çevre örgütlerinin ve sürdürülebilirlik hedeflerine bağlı aktörlerin sessiz kalmasını eleştiren Çiftçi, "Yangın Türkiye'nin değil, dünyanın da çevresine büyük bir zarardır. Bugün bu yangın bizde, yarın sizde olabilir çünkü hepimiz aynı gemideyiz. Sürdürülebilirlik sadece raporlarda değil, yangınların ortasında da sınanır. Bu yangın, ortak sorumluluğumuzun sınavıdır. Hepimiz bu geminin içindeyiz, batarsa birlikte batarız, kurtulacaksak birlikte kurtuluruz" dedi. "HER KÜLDEN BİR FİLİZ YEŞERECEK" Yanan alanların yeniden doğaya kazandırılmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Çiftçi, bu konuda kararlılık mesajı verdi. Türkiye'nin bu yaraları saracağını belirten Çiftçi, "Yanan her toprağın yerine milyonları dikeceğiz. Her külden bir filiz yeşerecek. Türkiye'nin acısından dünya ders çıkarmalı. Sadece yas tutmak değil, harekete geçmek zamanı" ifadelerini kullandı. "SESSİZ FERYATLARINA KULAK VERMEK VİCDAN SAHİBİ OLMAKTIR" Prof. Dr. Çiftçi, yangınların sadece bitki örtüsünü değil, bölgedeki tüm canlıları etkilediğini de hatırlattı. Yaban hayatının gördüğü zarara dikkat çeken Çiftçi, "Yangının yaşandığı bölgedeki tüm canlılar zarar gördü. Her canlı, milletin vicdanına emanettir. Onların çığlığını duymak insan olmak, sessiz feryatlarına kulak vermek vicdan sahibi olmaktır" açıklamasında bulundu.

Türk Devletleri Teşkilatı'nı hazırladığı eseriyle tanıtıyor Haber

Türk Devletleri Teşkilatı'nı hazırladığı eseriyle tanıtıyor

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Çiftçi, Türk Devletleri Teşkilatı'nı tanıtmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Çiftçi, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın üye, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan'ın gözlemci statüsünde yer aldığı Türk Devletleri Teşkilatı ile ilgili kitap çıkardı. "Türk Birliği Devletleri (TÜRKBİRDEV) İyi Yönetişim, İş Yapılabilirlik, Rekabet, Sürdürülebilir Kalkınma ve Büyüme" adlı kitabında Çiftçi, teşkilatta yer alan devletlerin sosyo-kültürel ve ekonomik yönlerini anlattı. Ülkelerin birbirlerine olan üstünlüklerini ve yaşam biçimlerini kitabında anlattığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu: "Hangi ülkenin hangi ülkeye, hangi konuda üstünlüğü varsa onu diğerine tavsiye ettik. Tarım, sanayi, ticaret, hizmetler, enerji sektörleri ve çeşitli fasıllar açılmasını önerdik. Biz bunları önerirken Türk dili konuşan ülkelerdeki, siyasi, ekonomik, gümrük, ulaştırma, turizm, eğitim, bilgi iletişim teknolojileri, enerji, sağlık, tarım, adalet, ve insani konularda Türk Birliği Devletleri açısından bu işbirlikteliklerini inceledik. Aynı zamanda da rekabet gücünü arttırabilmek ve hız, esneklik, pratiklik kazandırabilmek için bunların özelliklerine baktık. Sosyal yapı açısından bu kitapta onlar var. Kitapta işbirlikteliklerini anlatıyoruz. Türk Birliği Devletleri olarak bu işbirlikteliklerini, dilde, fikirde, işte ve her alanda koruyacağız."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.