TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#proje

İLKHABER-Gazetesi - proje haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, proje haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Depremzede çocuklar HAVELSAN desteğiyle 3D tasarım öğreniyor Haber

Depremzede çocuklar HAVELSAN desteğiyle 3D tasarım öğreniyor

HAVELSAN Yardımlaşma Topluluğu (HAYAT) Derneği tarafından Kahramanmaraş'ta hayata geçirilen "Mühendis Çocuk" projesi kapsamında hem çocuklar eğitim alıyor hem de hazırlanan oyuncaklar konteyner kentlerde yaşayan çocuklara hediye ediliyor. Yaşamlarını dezavantajlı bölgelerde geçiren çocuklara mühendislik mesleğini tanıtmak amacıyla Kahramanmaraş'taki Savunma Sanayi Konteyner Kent'e gelen proje gönüllülerince, 850 çocuğa 3D Tasarım ve Üretim Teknolojileri Eğitimi verildi. Eğitimlerini tamlayan çocukların barındıkları konteynerleri ziyaret eden gönüllüler, proje kapsamında hazırlanan oyuncakları konteyner kentin küçük sakinlerine bayram hediyesi olarak teslim etti. Proje gönüllüsü elektronik mühendisi Uğur Kızıloğlu,  yeni nesillerin geleceğin mesleği olan mühendisliklere ilgisini çekmek istediklerini anlattı. HAVELSAN sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları duyurunun ardından çocuklara yönelik eğitimlere başladıklarını belirten Kızıloğlu, projeye çok sayıda firmanın da destek verdiğini söyledi. Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini vurgulayan Kızıloğlu, ayrıca 100'den fazla firmanın da desteğiyle binlerce oyuncak temin edildiğini dile getirdi. "Bu oyuncakları Kahramanmaraş'ta eğitim verdiğimiz çocuklara teslim ediyoruz. Bu sayede aldıkları eğitimleri hatırlamalarına destek oluyoruz." diyen Kızıloğlu, bundan sonraki süreçte, depremden etkilenen 11 il başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde çocuklara yönelik teknoloji eğitimi vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Kahramanmaraş'ta başlattıkları eğitim çerçevesinde Savunma Sanayi Konteyner Kent'te 850 çocuğa eğitim verdiklerine işaret eden Kızıloğlu, şunları kaydetti: "Projenin ilk etabında Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarımızı TEKNOFEST'lere götürdük ve onlara yeni teknolojileri tanıttık. Köylere gittik, çocuklara mühendisliği sevdirecek etkinlikler yaptık. Şu andan itibaren depremden etkilenen illerimiz başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde çocuklarımıza son teknolojiyi tanıtmak amacıyla ayaklarına kadar 3D yazıcılar götürüyoruz ve onlara eğitimler veriyoruz. Binlerce çocuğumuza ulaşmayı amaçlıyoruz." Çocukların çok hevesli olduğuna işaret eden Kızıloğlu, hayal dünyalarına dokunmayı önemsedikleri çocuklara mühendisliği tanıtmak amacıyla çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında toplandı Haber

Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında toplandı

Vali Ali Hamza Pehlivan, il genelinde yürütülmekte olan 516 projenin toplam tutarının 159 milyar 285 milyon 792 bin TL olduğunu söyledi. 2024 yılı ödeneğinin 21 milyar 589 milyon 888 bin TL olduğunu ifade eden Pehlivan, "2024 yılı harcaması 3 milyar 946 milyon 949 bin TL, 2024 yılı nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 18,28'dir" dedi. Projelerin 132’sinin tarım, 102’sinin eğitim, 57’sinin ulaştırma-haberleşme, 25’inin turizm, 24’ünün enerji, 16’sının sağlık, 8’inin imalat, 1’inin konut ve 151’inin de diğer kamu hizmetleri sektöründe olduğunu belirten Pehlivan, şöyle konuştu: "Gerçekleşme durumlarına bakıldığında programda yer alan toplam 516 işin 31’i hayata geçirilmiş, 350’si devam etmekte, 77’si ihale aşamasında ve 58’inde de hazırlık çalışmaları devam etmektedir. İlimizin her alanda daha da kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak bu projeler ve projeler kapsamındaki işler, devletimizin, bakanlıklarımızın yatırım programları kapsamında devam etmektedir. Kamu yatırımlarının en etkin şekilde gerçekleştirilmesi konusunda gerekli takibi sürdüreceğiz. Bu projelerin ilimizde hayata geçirilmesi konusunda sağlamış oldukları desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlıklarımıza, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum." "Kurum ve kuruluşlar, koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmalı" Kamu yatırımlarının hayata geçirilmesi konusunda etkin, verimli ve rasyonel bir anlayışla çalışmanın, temel prensip ve temel yaklaşımları olduğuna dikkat çeken Pehlivan, "Yatırımlardan beklenen neticelerin alınabilmesi açısından ilgili kurum ve kuruluşların, koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmaları gerekmektedir. Toplantılarımızda özellikle koordinasyon gerektiren sorun, ihtiyaç ve hususların, taleplerin gündeme getirilmesi ve çözüm üretilmesi büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.Toplantıya, kaymakamlar, belediyelerin ve üniversitelerin temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Karataş'ın turizmine katkı sağlayacak projede yeni aşama Haber

Karataş'ın turizmine katkı sağlayacak projede yeni aşama

Adana'nın sahil ilçelerinden Karataş'ın turizmine katkı sağlayacak olan "Karataş ETNOBA" isimli proje kapsamındaki araştırma ve analizler tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2023 yılı Fizibilite Desteği programı kapsamında desteklenen ve Karataş Belediyesi ile Yenilikçi Atılım Projeleri Derneği paydaşlığında gerçekleştirilen "Karataş Etnoturizm Kırsal Konaklama Merkezi Yatırım ve İşletme Fizibilitesi (Karataş ETNOBA) projesi için araştırma ve analizler yapıldı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, proje uygulama sahası olarak ilçedeki Kumluk Tabiat Parkı sınırları içerisinde planlandığını belirterek, "Araştırma ve analizleri tamamlanan söz konusu proje, kadim Türk gelenek ve göreneklerin kültürel değerlerini günlük yaşama yansıtacak bileşenleri ile bölgemizde ilk olacak." dedi. Başkan Necip Topuz, şunları kaydetti: "Tüm bu çalışmalar sonunda; söz konusu işletmenin 16 çift kişilik, 12 tek kişilik toplamda 44 yatak kapasiteli 28 adet modernize edilmiş yörük çadırına, 2500 metrekare etkinlik alanına, 1 adet okçuluk alanına, 1 adet at barınağına, 5 adet satış çadırına ve dış alan macera aktivite alanına sahip olunması planlanıyor. Toplam sabit yatırım tutarı 3.800.000 TL olan projede, ülke ve bölge ekonomisine ciddi katkı bekleniyor."

Kalemkâr Okullar projesi, kalem işi sanatını gün yüzüne çıkaracak Haber

Kalemkâr Okullar projesi, kalem işi sanatını gün yüzüne çıkaracak

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, geleneksel Türk sanatlarından biri olan kalem işi sanatını "Kalemkâr Okullar" projesiyle gün yüzüne çıkarıyor.    Yüzyıllar boyunca Türk sanatlarının bir dalı olarak sivil, dinî, askerî ve mimari yapıların iç ve dış mekân süslemelerinde önemli bir unsur olan kalem işi sanatı, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından "Kalemkâr Okullar" projesiyle hayata geçiyor.   Kadim bir gelenek olarak büyük kentlerden köylere kadar geniş bir alanda örnekleri bulunan kalem işi sanatının günümüzde nadir kullanılması nedeniyle yeniden canlandırılması amacıyla hazırlanan proje, kalem işi sanatının içinde barındırdığı kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak.   Proje kapsamında söz konusu sanatın Türk İslam motifleriyle okul mimarisinde görünür hâle getirilmesi planlanırken bu süreçte öğrenci, öğretmen ve alanında uzman akademisyen ve sanatkârların birlikte katılımının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca proje ile sürecin duyuşsal ve bilişsel yönde öğrencilerin manevi iyi oluşuna ne gibi katkılar sağladığının araştırılması da amaçlanıyor.   Bu çerçevede "Kalemkâr Okullar" projesinin ilk çalıştayı, Osmanlının kalem işi sanatında merkez üslubunu temsil eden Bursa Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlendi.   Projeye ilişkin konuların mercek altına alındığı çalıştayda, "Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar" programı uygulayan imam hatip okullarının mimarisinde lokal bir alanın "Kalem İşi Türk İslam Sanatı ile tezyin edilmesi süreci organize edildi. Bu sürece; öğrenci, öğretmen, alanında uzman akademisyen ve sanatkârların ne yönde katkı sağlayacağı kararlaştırıldı.   Ayrıca projenin hedefleri doğrultusunda geçmişten geleceğe uzanan söz konusu sanatla genç nesillerin yeniden buluşmasını izlemek ve bu şekilde projenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla bir dizi sanat programının çekilmesi yönünde çalışmalar da görüşüldü.

Mersin'de 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi hayata geçiyor Haber

Mersin'de 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesi hayata geçiyor

Proje ile beraber 300 işletme kazandırmış olduk. Yani 7 bin 500 baş damızlık koyun ve keçi bölgenin hayvancılık popülasyonuna dâhil oldu. Bunun bir yerel yönetim ölçeğinde yapılan ve sonuç alıcı güzel bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi. Seçer, Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını aktaran Başkan Seçer, birlik üyelerinden önemli anlamda yararlandıklarını ve bu ilişkinin devam etmesini umut ettiğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak konargöçer Yörük üreticileri ilgilendiren, özellikle yaz aylarında dağ konakladıklarında, orada işlerine yarayacak bazı alet ve ekipman ihtiyaçlarında hibe desteği sağladıklarını hatırlatan Başkan Seçer, “Güneş paneli konusunda iyi bir başlangıç yaptık. İlk yıl 360 aileye, yüzde 50 hibeli dağıtmıştık. Yine bu yıl da 400 aileye dağıtacağız. Önümüzdeki dönem programlarını hem güneş paneli açısından kapasite arttırabiliriz, hem öneriler çerçevesinde yeni projeler de yapabiliriz. Tarımın her alanında hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun” diye konuştu. "Buradaki temel amaç insanlara sürekli üretimi öğretmek” 'Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim' projesinin örnek proje olarak değerlendirilebileceğini dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bence çok önemli bir proje. Birçok belediyenin örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Buradaki temel amaç insanlara sürekli üretimi öğretmek, rızıklarını bir yardımla değil de kendi alın terleri ile kazanmasının yolunu açmak, onlara vesile olmak” ifadelerini kullandı. Seçer, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinin üretime katkı sunan yönüyle ekonomik, kaliteli hayvan ırkı yetiştirilmesiyle hayvancılık açısından faydaları olduğunu ayrıca iş sahibi olmayan insanlara iş fırsatı sunmasıyla sosyal yönü de olduğunu belirterek, “Burada amaç sadece para değil. Adamın eli iş tutuyor. Çalışkan, düzgün, sermayesi yok. Al diyorsun sana bir fırsat. Bunun birkaç yönü var. Biri ekonomik, yani üretim. Biri hayvancılık. Irk olarak daha kaliteli popülasyon artıyor. Bu proje birkaç şeye birden dokunuyor. Bu ve benzer projelerin yaygınlaşması lazım” ifadelerine yer verdi. “Grup yollarında muazzam bir devrim yaptığımızı söyleyebilirim” Kırsal mahallelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Seçer, “Yol konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2014’ten bu yana, görev ve yetki alanları içerisinde, yani idari sınırların belediye sınırları olduğu son 10 yılın en önemli atağının bu son 3-4 yılda yapıldığını söyleyebilirim. Son 3 yıl bize ait olan ilçe merkezlerinin köylere ulaşımını sağlayan grup yollarında muazzam bir devrim yaptığımızı söyleyebilirim. Özellikle Yörüklerin yaz ve sonbahar dönemindeki göç yollarını, bunların birçoğu da bizim görev alanımız olmamasına rağmen sırf o insanların o üretimi için, 'o çabayı gösteren insanlara destek olalım' diye o yolları dahi yaptık. Bu konuda da ikinci 5 yılda da aynı anlayışla çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. “Üretim yapan herkes Büyükşehirden destek alıyor” Belediyenin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini kaydeden Seçer, “Arıcılar da küçük çapta balıkçılık yapanlar da seracılar da besiciler de bizden destek alıyor. Fide fidan desteği de sulama borusu desteği de alıyor vatandaş. Herkes destek alıyor. Esas olan desteklerin yerine gitmesi. İnsan fıtratıdır kolay elde ettiğimiz bir şeyin değerini bilmeyiz. Hibe sistemini, yani belli bir miktarda bizim karşılamamız belli miktarda üreticinin bunu karşılaması işin değeri açısından bence yarar sağlıyor” dedi. “Tarımsal Güneş Enerji Santrali projesi bu yıl başlıyor” Tarımsal Güneş Enerji Santrali (GES) için de çalışmalarının sürdüğünü aktaran Seçer, “Sulama kooperatiflerinin güneş enerji santrali taleplerinin bir miktarını biz karşılayacağız. Sadece sulama borusu desteğine ayırdığımız bütçe 65 milyon lira. Her yıl 100 kilometre sulama borusu desteği veriyoruz. Aslında bu çok önemli ve birçok bölgeye örnek olacak bir proje” sözlerine yer verdi.

Enerji verimliliği projelerine destek devam ediyor: Yeni başvurular 15 Nisan'da başlıyor Haber

Enerji verimliliği projelerine destek devam ediyor: Yeni başvurular 15 Nisan'da başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sanayicilerin enerji verimliliğine yönelik projelerine destek veren programda yeni başvuruların 15 Nisan'dan itibaren alınmaya başlanacağını duyurdu. Ekonomim'den Mehmet Kaya'nın haberine göre, Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) Destek Programı'nın 2024 uygulamasında, yatırım bedeli 3 milyon lira ve üzeri olan ve geri ödeme süresi en fazla 5 yıl olan projeler için başvurular kabul edilecek. Proje başına yatırım bedelinin yüzde 30'u kadar, en fazla 1,5 milyon TL hibe desteği sağlanabilecek. Başvurular resmi adres üzerinden, Enerji Verimliliği Hibe Destekleri Hakkında Uygulama Usul ve Esasları formatına göre yapılacak. Sanayi kuruluşları için anlık asgari 250 kW, ısı enerjisinde proje başına anlık asgari 750 kW birim enerji tasarrufu sağlayan projeler kabul edilecek. Bunlar arasında elektrik motorlarının verimlisiyle değiştirilmesi, atık ısı geri kazanımı ve otomasyon projeleri bulunuyor. Bina ve hizmet sektöründe ise yıllık enerji tüketimi 500 TEP ve üzerinde olan hastaneler, alışveriş merkezleri ve oteller, mevcut durumlarına göre en az yüzde 20 enerji tasarrufu sağlayacak şekilde merkezi soğutmanın verimlisiyle değiştirilmesi ve toprak/su kaynaklı ısı pompası projelerine başvurabilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, destek programına yönelik yazılı bir açıklama yaparak, "VAP destekleri ile dijital uygulamalar ve yeni teknolojilerin kullanımını artıracağız. Sanayimizin yeşil dönüşümünü destekliyoruz" mesajını verdi. Bakan Bayraktar, programın 2009'dan bu yana yürütüldüğünü hatırlatarak, verimsiz ekipmanların değişimine destek verdiklerini vurguladı. Programa katılmak isteyen firmaların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı veri tabanına kayıt olarak enerji tüketim bildirimlerini girmeleri, sertifikalı enerji yöneticisi görevlendirmeleri ve ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi belgesine sahip olmaları gerekiyor. Bakanlık açıklamasında, VAP programından bugüne kadar 550 verimlilik projesine 139 milyon TL destek sağlandığı ve bunun sonucunda yıllık 1,1 milyar TL'ye karşılık gelen tasarrufa ulaşıldığı belirtildi. Ayrıca, sağlanan bu verimliliğin yıllık 513 milyon kilogram karbondioksit eşdeğeri emisyon salımının önüne geçtiği kaydedildi.

Başkan Akgedik, Aladağ için 9 projesini açıkladı Haber

Başkan Akgedik, Aladağ için 9 projesini açıkladı

Yerel Seçimlere çok az bir süre kaldı. Bu kadar az süre kala belediye başkan adayları da projelerini açıklamaya başladı. Çoğu aday projelerini halkla paylaştı. Aladağ Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Akgedik de seçimlere doğru projelerinden bahsetti. Akgedik, Aladağ için şimdiye kadar 9 büyük proje açıkladı. Açıklanan projelerde Aladağ’da her kesime dokunmayı hedefleyen Akgedik’in spordan sanata da birçok konuda projesinin olması dikkat çekti. AKGEDİK'İN 9 PROJESİ Akgedik’in yeni dönemde Alaadağ için yapmayı planladığı projeler şu şekilde: 1. Proje: İlçemizdeki tüm açık halı sahaların üzerini kapatıp, müştemilatlar da ekleyip, vatandaşımızın, düğün, mevlüt, toplantı gibi etkinliklerini de yapabilecekleri sosyal mekanlar haline getireceğiz.      2. Proje:Kadınlarımız için de ayrıca FİTNES SALONU kuracağız      3. Proje: Yeni yaptığımız GENÇLİK MERKEZİ'nde öğrencilerimiz ücretsiz YKS, LGS ve KPSS eğitimleri alacak      4. Proje: Gençlik Merkezimizin zemin katında yaptığımız otopark, haftada bir gün KAPALI SEMT PAZARI olarak hizmet verecek.      5. Proje: Büyüksofulu Mahallemizde ilkini kurduğumuz KADIN ATÖLYESİ uygulamasını diğer mahallelerimize yaygınlaştıracağız      6. Proje: 2024 sonunda ALADAĞ merkez tamamen DOĞALGAZ'a kavuşacak      7. Proje: Kadınlarımızın ürettiği tüm ürünleri toplayıp MARKALAŞTIRARAK halkımızın hizmetine sunacağız      8. Proje: BAŞPINAR-ALADAĞ-MİLLET BAHÇESİ arası yürüyüş yolu hizmete girecek.      9. Proje: EĞNER - GÖKCEKÖY arası tekne turları güzel olmaz mı?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Projelerini Açıkladı: "7 bin 643 konutun temellerini atacağız" Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Projelerini Açıkladı: "7 bin 643 konutun temellerini atacağız"

CHP'nin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, Antakya Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkesi amfi tiyatroda düzenlenen proje tanıtım toplantısında Hatay'ın yüzünü değiştirecek projelerini açıkladı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay için hazırlanan 'İyileşme Rehberi' ve 'Hızlı Yanıt Planı'nı tanıttı. 6 Şubat depreminin ardından şehrin yeniden inşası için büyük projeler ve sosyal tesislerin yanı sıra, Samandağ'dan Hassa'ya raylı sistem projesi ile ulaşımda devrim yapılacağı açıklandı. "7 bin 643 konutun temellerini atacağız" Yeni yapılacak konutların konforlu, güvenli ve sağlıklı sitelerden oluşacağını belirten Başkan Savaş, "Antakya’da Hollandalılar ile birlikte hibe ve kredi kaynağı ile 450 konut ve 84 ticari alan yapacağız. Saraycık ve Günyazı mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 iş yeri, Defne ilçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan’da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 konutun temellerini atacağız” dedi. Hatay'ın 'Hızlı Yanıt Planı” hazır Hatay için bir “Hızlı Yanıt Planı” da hazırladıklarını belirten Başkan Savaş, "Bu kapsamda altyapı, enerji, kırsal kalkınma, kent güvenliği, ulaşım, eğitim, sağlık ve spor gibi hedef alanlarda 200’den fazla proje geliştirdik. Bunların bir bölümünün kaynağı onaylandı. Ulusal ve uluslararası bazı kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. Ana hedef Samandağ'dan Hassa'ya raylı sistem Samandağ ilçesinden başlayarak Hassa’ya kadar bir raylı sistem ulaşımını hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Savaş, "Raylı sistem projemiz, ilçelerimiz arasındaki ulaşımın hızlanmasını, konforlu olmasını sağlayacak, ilimize ticari ve turistik yeni hareketlilikler kazandıracak, gençlerin üniversiteye ulaşımını kolaylaştıracak ve şehrimize büyük değer katacak" dedi. Emeklilere kendi işletecekleri sosyal tesisler Zor dönemler yaşayan emekli ve yaşlılar için işletmesini de kendilerinin yapacağı sosyal tesisleri ilçelere kuracaklarını belirten Başkan Savaş, "Burada okuma odaları, hobi merkezleri, atölyeler bulunacak. Bakıma muhtaç büyüklerimize gıda, ilaç desteğinde bulunup, evde bakım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeklilerin, yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması uygulamasını devam ettirecek, onlar için tur organizasyonu, çeşitli etkinlikler düzenleyerek yaşlılarımızın evlere, konteynerlere hapsolmasını engelleyeceğiz" dedi.

Kocaispir'in Projeleri: Adana Tamamen Dönüşecek ve Modern Bir Kent Haline Gelecek Haber

Kocaispir'in Projeleri: Adana Tamamen Dönüşecek ve Modern Bir Kent Haline Gelecek

Cumhur İttifakı Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'nın dönüşümü için kurdukları hayallerin gerçeğe dönüşme zamanının geldiğini belirtti. Şehri en modern eserlerle donatmak için yeni bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden Kocaispir,ortaya koydukları eserlerin şehrin kimliğine ve estetiğine katacağı katkıdan dolayı Adana'nın kazanacağını ifade etti. Adana'da yaşayan her vatandaşa sosyal belediyecilik anlayışlarını ulaştıracaklarını dile getiren Kocaispir, ulaşım, çevre, altyapı, eğitim, istihdam, dönüşüm, akıllı şehircilik, çevre düzenlemeleri, tarım, turizm ve kültür çalışmalarıyla şehrin kazanacağını belirtti. "Adana öyle bir kazanacak ki, bu şehirde kaybeden hiç kimse olmayacak," diyen Kocaispir, belediyecilik anlayışlarında ayrıştırma, ötekileştirme olmadığını, gerçek belediyeciliğin insan odaklı olduğunu vurguladı. Kocaispir, belediyecilik dediğinizde akla her zaman Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın geldiğini belirterek, "Bizim için belediyecilik, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği demektir" şeklinde konuştu. Şeffaf Belediyecilik Anlayışı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'nın yönetiminde her zaman açık kapı politikasını uygulayacaklarını belirtti. Vatandaşların 7/24 yanlarında olan bir belediyecilik anlayışı göreceklerini vurgulayan Kocaispir, ''Vatandaşlarımız 7/24 yanlarında olan bir belediyecilik görecekler. Çalışmalarımız her zaman insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak üzere kurulacak. Her zaman şeffaf bir olacağız. Belediyemizde hangi çalışma neden nasıl ne kadara yapıldı halkımız bilecek'' dedi. Ayrıştıran Ötekileştiren Meclis salonlarında kendi Üyelerine bile sataşan bir yönetim anlayışını Adananın kaderi olmaktan çıkaracaklarını söyleyen Kocaispir, ‘’Mevcut yönetimin kendi yaptırdığı kurum içi anketlerde bile, 'kurum kendi çalışanlarına verdiği sözü tutar' seçeneğine katılıyorum diyenlerin oranı maalesef sadece yüzde 25. Buradan Adana büyükşehir Belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerime seslenmek isterim. Bizimle çalışmaktan Adana’mıza değer üretmekten bizimle yol arkadaşlığı yapmaktan kesinlikle mutlu olacaksınız huzurlu olacaksınız. Biz size verdiğimiz sözleri tutacağız. Sizinle birlikte vatandaşa verdiğimiz sözleri hep birlikte tutacağız. Adana büyükşehir Belediyesinde çalışmaktan mutlu olacaksınız hakkınızı hukukunuzu biz koruyacağız. Adana’mız toplumun her kesimiyle buluşacak kenetlenecek bir olacak hiçbir sorunu ötelemeyecek'' ifadelerini kullandı. AK Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir'in hayata geçirmeyi planladığı projeleri şöyle; 5 Yılda 13 Battı-Çıktı Düzenlemesi ''Adana’mızın trafik sorunlarını bir bir tespit ettik. Öncelikli olarak Adana Şehir Hastanemizin önünde bulunan 15 Temmuz Kavşağını rahatlatacak projemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Mithat Özhan Bulvarı üzerinden üniversite yönüne 15 Temmuz Kavşağının altından geçecek şekilde yeni bir battı-çıktı yapacağız. Bu battı çıktımızı göreve geldiğimiz ilk yıl içerisinde, okulların tatil önemine denk gelecek şekilde 3 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Yine bu hat üzerinde yeni bir hafif raylı sistem ile ulaşımı rahatlatacağız.  Yine Adana’mızda ulaşımız rahatlaması için D-400 üzerinden Asri Mezarlığı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi Onur Caddesi mevkilerine battı-çıktı yaparak D-400 karayolunu kesintisiz hale getireceğiz.''  Turgut Özal Bulvarı üzerinde 7 ayrı noktaya ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde 3 ayrı noktaya battı-çıktı yaparak şehir içi ulaşımı rahatlatacağız. Yine bu battı çıktılarımız vatandaşlarımızı yormadan süresi belli olacak şekilde 5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Şehir içi trafik akışının rahatlamasıyla ilgili Bakanlıklarımızla İş birliği halinde şehrimize Güney ve Kuzey Kuşak Çevre yolları projesini hayata geçireceğiz. Bu yolların şehir içi bağlantı noktaları olarak Metal Sanayii-Karaisalı, İlim Bulvarı- Kozan Güney Çevre yolu, Kozan Bağlantı Kozan Yolu OSB bağlantı olmak üzere yeni yolları şehrimize kazandıracağız. Bu yeni yollar ile birlikte şehir içine girme gereği olmamasına rağmen sadece Güzergah zorunluluğu nedeniyle şehir içine giren ağır taşıtları yan yollara sevk edecek ve şehri rahatlayacağız. Aynı zamanda Sanayi ve tarım bölgelerimizden mesai saatleri çıkışında evlerine gitmek isteyen vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatmış olacağız.'' Adabüs Projesi  Adana'nın ulaşım sorunlarına çözüm getirmek ve şehir halkına daha rahat, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak amacıyla başlatılan Adabüs Metrobüs Hattı, D-400 karayolu üzerinde doğu-batı ekseninde özel bir yol ile hizmet verecek. Bu hat sayesinde vatandaşlar trafik sıkışıklığı endişesi olmadan D-400 üzerinden seyahat edebilecekler. Şehrin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sistemine odaklanan Adabüs Projesi, mevcut metronun yetersizliğini gidermeyi hedefliyor. Yeni M2 ve M3 Metro hafif raylı sistem hatlarıyla Adana'nın raylı sistem ulaşımını geliştirecek olan proje, vatandaşların şehrin bir ucundan diğer ucuna rahatlıkla seyahat etmelerine olanak tanıyacak. Mobil uygulamalar ve akıllı durak sistemleri sayesinde vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının sefer saatlerini kolaylıkla takip edebileceklerleri bir sistem kuracaklarını ifade eden Kocaispir,'' Ulaşımın olmazsa olmazı ulaşımın optimize edilmesidir. Maalesef bu şehirde hiçbir kavşak akıllı değil hiçbir yol yoğunluğu takip edilmiyor. Toplu taşımanın yolcu ihtiyaç analizleri yapılmıyor. Göreve geldiğimiz ilk bir yıl içerisinde trafik akışımız akıllı ulaşım alt yapısıyla anlık olarak takip edilecek. Toplu ulaşım yolcu yoğunluğuna uygun şekilde günlük, haftalık olarak bir veriye dayalı bir şekilde planlanacak. Mobil uygulamalar ve akıllı durak sistemimizle yolcularımız binecekleri toplu ulaşım aracının zamanını doğru bir şekilde takip edebilecekler. Böylelikle vatandaşlarımız hesaplanabilir ulaşım altyapısına kavuşmuş olacaklar. Trafikte geçirdiğimiz zaman sevdiklerimize kalacak.''Dedi. Adana'da Motosiklet Kullanıcılarına Özel Yol İmkanları Geliyor Motosiklet kullanıcılarının güvenliğini sağlamak amacıyla özel önlemler alınacak. Bu kapsamda, motosiklet trafiği için ayrılan özel yollar ve geçiş noktaları oluşturulacak. Mevcut Yönetim'in Yeni Otogar Projesi Nerede? Kocaispir, mevcut Adana Otogarı'nın şehre yakışmadığını ve yeni bir otogarın gerekliliğinden bahsederek,''Mevcut Adana Otogarımızın şehrimize hiç yakışmadığı konusunda sanırım hepimiz hem fikiriz. Mevcut yönetim bir önceki seçimde Adana’ya yeni otogar kazandıracaklarını söylemişti. Sahiden yeni otogarı gören var mı? Nerede Yeni Otogar. Maalesef sadece otogar ile ilgili değil tüm vaatleri sözde kaldı. Soruyorum Hobi Bahçeleri, Bulvar Otoparkları, Yaşlı Yaşam Köyü, ADAPARK nerede? Hani seçildiğin ilk 2 yıl içerisinde bunları yapı bitiriyordun. Siyasetçiye ciddiyet ve dürüstlük yakışır sözünün eri olmak yakışır.''Dedi. Göreve geldikleri ilk aydan itibaren yeni bir Adana Otogarı'nın yapımına başlayacaklarını belirten Kocaispir, bu otogarın modern ve akıllı sistemlerle donatılacağını dile getirdi. Otoban kenarlarına ses bariyerleri inşa edeceğiz ''Otoban kenarında oturan vatandaşlarımız çok iyi bilecektir otobandan geçen araçların ne kadar gürültü yaptığı malumunuz. Otoban kenarında oturan vatandaşlarımıza sessizliği getireceğiz. Şehir içinden geçen otoyollarımızın kenarlarına Avrupa ve diğer ülkelerde örneklerini gördüğümüz gibi ses bariyerleri inşa edeceğiz. Ulaşım bir şehrin atardamarıdır demiştim eğer atardamarlar doğru beslenmez ise maalesef şehrin kalbi durur. Biz bu konuda çok aceleci ve hızlı davranacağız. Şehrimizi seviyoruz ve şehrimizin tüm tıkanıklardan korunması için çaba göstereceğiz. Birlikte çözeceğiz çünkü bu şehrin sokakları en güzel şekilde yaşanmayı hak ediyor.'' Sosyal Belediyecilik Anlayışı ''Sosyal belediyecilik belediyelerin olmazsa olmazıdır. Belediyeler vatandaşlarına hizmet sunarken kişi ayırt etmeden tüm kent sakinlerine kapsayıcı hizmeti esas almalıdır. Bizler sosyal belediyecilik anlayışımızın bir parçası olarak vatandaşlarımıza doğrudan hizmet ulaştıracağız. İhtiyacı bulunan her vatandaşımızın her anında hep yanlarında olacağız. Bunu yaparken de hiçbir zaman bunun reklamını yapma derdinde olmayacağız. Allah’ın rızasını kazanmak bizim için bunun reklamını yapmaktan çok daha kıymetlidir.'' Eğitim ve İstihdam ''Bizim yavrularımız okullarında daha güvenli ve daha temiz ortamlarda vakit geçirecekler. İlk okul ve orta okul öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunacağız. Tematik oyun parkları ile çocuklarımızın kişisel gelişimine destek olacağız. Adana Tematik Oyun Parkları çocuklarımıza bu şehirde yaşamanın ayrıcalığını hissettirecek. 5 yıl içerisinde şehrimizi farklı noktalarında 100 adet kreş açmak istiyoruz. Zor ve iddialı bir proje ama Allah’ın izniyle bunun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu 100 kreşi devletimizin kurumları ile iş birliği yaparak Adana’mıza kazandırmak istiyoruz. Kadın Sağlığı Tarama Merkezleri ile Adanalı hanımefendiler güvenle yaşayacaklar. 0-7 yaş aralığı çocuğu bunulan annelerimize ulaşım ücretsiz olacak. Adana Mesleki Eğitim Merkezleri ile bu şehrin kadınlarının istihdamına destek olacağız. Hangi yaşta olursa olsun amacımız bu şehirde okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmamasıdır. Yeter ki isteyin biz her zaman yanınızda olacağız. Bu şehirde yaşayan her genci kendi evladımız bileceğiz. Üniversiteye hazırlanan son sınıf lise öğrencilerine bir defaya mahsus 3000 bin TL burs vereceğiz. Gençler Fatih abiniz öğrencilik nedir bilir. Üniversiteyi kazanan her Adanalı gencimize 10.000 bin TL destek vereceğiz. Öğrenci Adana Kart sahibi gençlerimize özel yılda bir kez yurt içi gidiş dönüş otobüs biletini hediye edeceğiz. Ulaşımda gençlerimiz için aylık dönemine geçiyoruz. Gençler artık ayda sadece 101 liraya bir ay boyunca ulaşımdan faydalanabilecekler. Genç Kart sahibi gençlerimiz hayata geçireceğimiz sosyal tesislerimizden yüzde 20 indirim hakkına sahip olacak. İş kuracak girişimci gençlerimize 100 bin TL hibe desteğinde bulunacağız. Yeter ki üretin yeter ki bu ülkeyi her anlamda rekabet edebilir hale getirin. ‘’ Engellilere Yönelik Hizmetler Kocaispir, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, ''Engelli vatandaşlarımız Adana Büyükşehir Belediyesi her zaman yanınızda olacak. Öncelikle yaş sınırı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı burslarından yararlanamayan engelli vatandaşlarımıza eğitim desteği sağlayacağız. Yaşama Becerileri Öğrenme Köyümüzde arkadaşlarınızla birlikte sosyalleşmenin keyfini doyasıya çıkarabileceksiniz. Ailelerinizle beraber belediye sosyal tesislerinden yüzde 40 indirimden faydalanabileceksiniz. Ailelerimizin acil bir durum hastalık ve benzer nedenlerle engelli evlatlarını belirli bir süre bırakabilecekleri mola evlerini hizmete alıyoruz. Evlerinde yalnız yaşayan bakıma muhtaç büyüklerimize, evine sadece bir emekli maaşı giren vatandaşlarımıza destek amacıyla Sosyal Adana Kartlarına bir defalık yılda 10 bin TL yükleme yapacağız.''Dedi. Adana Teknoloji Fabrikası Adana Teknoloji Fabrikası'nın kurulacağını ve burada çalışan herkesin şehre ve ülkeye önemli eserler kazandıracağını vurgulayarak Kocaispir, ''Adana Teknoloji Fabrikasında çalışan herkes sadece şehre değil ülkemize nice eserler kazandıracak. 150 bin metrekare alana sahip olacak Adana Teknoloji Fabrikası içerinde kuluçka merkezlerini, farklı disiplinlerde Teknopark alanlarını girişimcilerimizin ofis ihtiyaçlarını karşılayan bir kampüs olarak hizmet sağlayacak. Adana Teknoloji Fabrikası Adana’yı bölgesinin parlayan yıldızı ve incisi haline gelecek. Adana bilim Merkezlerinde evlatlarımız hayallerini büyütecek. Bilimin ışıltılı dünyasında adeta dans edecekler.''ifadelerini kullandı. ''Gençlerimize özel Adana Dijital Gençlik Platformu kuracağız. Bu platformda gençler şehriyle alakalı tüm hayallerini bizler iletebilecek. Ben dahil tüm Büyükşehir yöneticilerimizle iletişim halinde kalacaklar.'' ''Gençlerimizle aramızda ki iletişimin kopmaması için her ay 5 GB ücretsiz internet desteğimizi sunacağız.'' 7/24 açık ' Büyük Adana Kütüphanesi'' ''Gençlerimize farklı disiplinlerle hazırlayacağımız tematik çalışma alanlarıyla Adana Gençlik Kamp hizmetimizi bu dönemde hizmete alacağız. Bu şehrin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesinin de 24 saat açık ders çalışabilecekleri bir ortamın olmayışı. Bu dönem gençlerimiz için Adana’mızda her türlü imkanı ulaşılabilir kılacağız. 7/24açık olarak hizmet sağlayacak görünümü ve tasarımıyla şehrimizin estetiğine değer katacak Büyük Adana Kütüphanemizi hızla hizmete alacağız. Eğitim alanında her ilçeye Çocuk Spor Okulları, Dene-yap Atölyelerini, Küçük Bilim Merkezleri ve Masal Evlerini ilk 2 yıl içinde hizmete alacağız.'' Depreme Karşı Dirençli Kentler Kocaispir, şehirlerimizin depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak bu doğrultuda Adana Büyükşehir Belediyesine geldiklerinde, şehrin daha dirençli hale gelmesi için büyük bir çaba göstereceklerini belirtti. Yerinde Yeniden Dönüşüm Programı'nı yaygınlaştıracaklarını açıklayan Kocaispir, Yüreğir'de başlatılan dönüşüm hamlesini tüm Adana'ya yayacaklarını dile getiriyor. Bu kapsamda, konutların yerinde dönüştürülmesinin yanı sıra yeni rezerv alanlar oluşturarak uydu kentler inşa edeceklerini ifade ederek,''Yüreğir’de başlattığımız dönüşüm hamlesini tüm Adana’ya yayacağız. Bu bir keyfiyet değil çok acil bir ihtiyaç. Konutlarımız yerinde dönüştürürken aynı zamanda yeni rezerv alanlar oluşturacak ve uydu kentler inşa edeceğiz. Planlayacağımız sosyal konut projelerinde dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık sağlayacağız. Yeni evlenecek olup hiç evi olmayan yüzde 15, Hiç evi olmayan engellilere yüzde 10, şehit gazi yakınlarımıza yüzde 10, kiracıya konut hakkı gibi başlıklar altında inşallah bu çalışmaları hep birlikte ve toplumun önünde şeffaf bir şekilde yapmaya gayret göstereceğiz.''Dedi. ''Evi Olmayanları Ev Sahibi Yapmak İstiyorum'' En büyük hayalim hiç evi olmayan ekonomik bakımdan bir ev hayali kuramayan insanların bir ev hayali kurması ve başını sokacakları bir evi olması diyen Kocaispir, sosyal konut projelerinde dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık sağlayacaklarını belirterek hiç evi olmayan kesimlere yönelik özel desteklerin de geleceğini müjdeledi. Ayrıca, depreme karşı alınacak tedbirlerin sadece konut dönüşümü ile sınırlı kalmayacağını, şehrin tüm donatılarının afetlere karşı hazır hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirti. Tam donanımlı acil durum toplanma alanlarının Adana'nın dört farklı noktasında hazırlanacağını aktaran Kocaispir, bu alanların millet bahçeleri gibi büyük toplanma alanlarında olacağını ve kendi elektrik gücüne sahip olacaklarını dile getiriyor. Bu toplanma alanlarında sağlık hizmetlerinin yanı sıra hazır aş evlerinin de bulunacağını ifade ediyor. Seyhan Baraj Gölü Rekreasyon Projesi Su ile bu kadar iç içe olup suyun güzelliğinden bu kadar mahrum olan başka bir il var mıdır bilmiyorum diyen Kocaispir, Adana'nın Seyhan Baraj Gölü'nün önemini vurgulayarak, gölün çevresinde ve içinde yapacakları dönüşümle bu alanın Adanalılar ve ziyaretçiler için benzersiz bir mekan haline geleceğini söyledi. Su sporları alanında yapılacak tesislerle gölün uluslararası su spor oyunlarının merkezi olacağını belirtip yapay ada ve tesislerin gölü farklı bir çehreye kavuşturacağını ifade etti. Nostaljik Tramvay Hattı Kocaispir, Seyhan Baraj Gölü etrafında nostaljik tramvay hattının hizmete alınacağını, Ceyhan, Kozan ve Pozantı'da millet bahçeleri kurulacağını açıkladı. Adana Fuar ve Kongre Merkezi'ne yeni tesisler kazandırılacağını ve bölgenin en büyük fuar ve kongre merkezinin hizmete açılacağını belirterek bunun yanı sıra, kente yakışır bir gıda hali inşa edileceğini belirtiyor. Adana'nın İhtiyaçları Projelere Dönüşecek Kocaispir, Adana'nın hak ettiği noktaya ulaşması için gece gündüz çalışacaklarını ve hiçbir vatandaşın kendisini öteki hissetmeyeceğinisöyleyerek Belediye hizmetlerinin herkes için eşit ve adil bir şekilde sunulacağının altını çiziyor. Kocaispir, Adana'nın 5 yılın sonunda inci gibi parlayacağına olan inancını ifade ederek şehrin ihtiyaç duyduğu projelerin asla sadece sözde kalmayacağını belirtip herhangi bir bahane veya sebebin Adana'ya hizmet etmekten alıkoymayacağını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.