TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#protokol

İLKHABER-Gazetesi - protokol haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, protokol haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay'daki 'Bir Damla Su Ol' projesi için önemli adım Haber

Hatay'daki 'Bir Damla Su Ol' projesi için önemli adım

Hatay Tabiatı Koruma Derneği tarafından ormanlık alanların olası yangınlara karşı korunması amacıyla hazırlanan "Bir Damla Su Ol" projesinde önemli bir adım olan eğitim protokolü, imza altına alındı. Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç, uzunca süredir Hatay il genelindeki ormanlık alanların korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmayla "Bir Damla Su Ol" isimli proje hazırladıklarını anımsattı. Proje ile 'orman yangınlarının önlenmesi, yangın anında müdahale edecek gönüllü eğitimleri ve yangın sonrası atılacak bilinçli adımların' hedeflendiğini ifade eden Öğünç, "Bu projemiz, dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF’nin Türkiye temsilcisi WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) desteğini alan projelerden biri oldu." dedi. Projenin hayata geçmesi noktasında önemli bir adım atıldığı bilgisi veren Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öğünç, "WWF-Türkiye'nin Garanti BBVA’nın finansal desteği ile yürüttüğü Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programından yararlanan ‘Bir Damla Su Ol’ isimli projemiz kapsamında yapacağımız eğitim çalışmaları ile ilgili Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz'e, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selim Yiğit'e ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birim sorumlusu Nurcihan Yurdagül'e destekleri için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Hafize Gaye Erkan'ın elini sıkmadı Haber

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Hafize Gaye Erkan'ın elini sıkmadı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya geldi. Reisi ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 13.54'te Esenboğa Havalimanı'na indi. Reisi'yi Esenboğa Havalimanı'nda, Erdoğan'ın yanı sıra Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Ankara Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade'nin yer aldığı bir heyet törenle karşıladı.  Karşılamada İran Cumhurbaşkanı Reisi, Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın elini sıkmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi resmi törenle karşıladı. Reisi'nin makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi'yi Külliye'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Reisi'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde İstiklal Marşı ile İran milli marşı çalındı. Reisi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek Türkçe selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrası Erdoğan ve Reisi, merdivenlerde Türkiye ve İran bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Reisi neden Hafize Gaye Erkan ile Tokalaşmadı? İran'da ve Suuudi Arabistan gibi dini emirleri sıkı uygulayan ülkelerde erkeklerin kadınlarla tokalaşması dini kurallara göre uygun olmadığı için Reisi'nin Gaye Erkan ile selamlaşmadığı onun yerine uzaktan selamlaştığı görülüyor.  Bu toplumlarda, cinsiyetler arasındaki fiziksel temasın sınırlı olması veya önlenmesi gerektiği düşünülerek, genellikle erkekler ve kadınlar arasında tokalaşma yerine başka selamlaşma yöntemleri tercih ediliyor. Bu konuda genel bir kural olmadığı için, tokalaşma veya diğer selamlaşma şekilleri topluluktan topluluğa değişiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.